Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / jak naučit štěně, aby nenapodobovalo zvyky starého psa?
Autor Zpráva
bea
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 14:23
- Nahlásit

Ahoj, doufám, že mi poradíte. Mám starou 17 letou fenku, už dělá loužičky i hromádky občas doma, prostě si už neřekne, že chce ven. Před 3 měxíci jsme našli asi měsíční štěně, nikdo ho nehledal a pochopitelně si nás získalo. a zůstalo u nás, problém je v tom, že se ho snažíme učit čistotě, ale když vidí, že Aida dělá loužičku doma, sedne a udělá taky. A určitě nechápe, že jeho za to trestáme a ji ne. A mít dva setrvale čůrající psy doma je dost horor. nemáte pro mě nějakou radu?

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 15:43
- Nahlásit

bea
Vyházet koberce, všude dát dlažbu a utírat a utírat a utírat. Jestli tě to potěší jsem na tom stejně. Téměř ve stejnou dobu jsem domů přivedla štěně a starší týranou fenku z množárny. Obě čůrali doma. Výsledkem bylo, že místo aby tyhle dvě pochopili, že doma ne začali mi doma čůrat všechy ostatní. Dospělé feny, které dobře věděli, že takové věci se mají dělat venku. Už od září s tím tvrdě bojuji a výsledek nic moc Přes den to ještě uhlídám, ale ráno uklízím pravidelně tak dvě-čtyři hromádky

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 15:49
- Nahlásit

Biluška
tak to ti nezávidím.
Jediný řešení je ještě k tomu, co děláš, dávat psy na noc spát ven do kotců.

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 15:59
- Nahlásit

Sali
dávat psy na noc spát ven do kotců.
Šeltie by to nejspíš zabilo . Jediná, kdo ještě zachovává hygienu je ta nejstarší - Hesina. Ta to má fakt zafixované. S Lilátkem taky nejsou moc problémy, šarpeji jsou hodně čistotní. Ale ten zbytek.... . Už jsem rozhodnutá, že Mia (ta z té množárny) se odstěhuje ven na trvalo. Čekáme akorát na stabilně příznivé počasí, jakmile se oteplí i v noci půjde ven. Tibeťačka Rozárka a poslední zbývající krtek taky pochopitelně hygienu nemají. Krtek je učenlivý, vypadá to, že ten ji zvládne rychle. Ale i tihle dva půjdou z baráku, jen co se najde nějaký zájemce. Šagyna taky bydlí v létě venku, doma byla jenom přes zimu. Pak už zůstanou pouze dospělí psi, co to kdysi uměli a snad se to naučí znova. No a malá Bon-Bon co to v devíti měsících pořád ještě neumí U ní to navíc komplikuje její povaha. Ta fenka je hodně bázlivá, připadá mi, že raději čůrá doma, protože se cítí jistější než venku.

rendik
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 16:41
- Nahlásit

Biluška
Kdo je malá Bon-Bon, už se v tý tvojí smečce zase neorientuju...

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 16:44
- Nahlásit

rendik
Přece ta nejmenší šeltie. Delissa z Dřevěné chaloupky.

rendik
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 17:25
- Nahlásit

Biluška
Jo aháá! No to já právě vůbec nevim, že máš Delissu... dám si facku

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 18:17
- Nahlásit

rendik
Jo aháá! No to já právě vůbec nevim, že máš Delissu... dám si facku
Tsss, u nás se všechny šeltie jmenují po bonbonech . Máme Sisinku, Pusinku a Bon-Bon Jsou prostě k sežrání

rendik
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 18:24
- Nahlásit

Biluška
Tsss, u nás se všechny šeltie jmenují po bonbonech
To si taky mohla Delsse řikat Delissa, sušenka nebo bonbon, to už vyjde nastejno ne? Chudák pes teda, v papírech mít Delissa a jmenovat se Bon-Bon...

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 18:28
- Nahlásit

rendik
Nemohla jsem jí říkat Delissa, neboť by se na ni volalo Deli a jelikož už na Pumu voláme Beli dělalo by to dost zmatek. To víš, u nás pojmenovat psa není tak jednoduché . Bon-Bon původně byla Bonnie, ale tak nějak se to časem přetransformovalo

Fík
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 18:31
- Nahlásit

Ahoj, řešila jsem stejný problém s velmi bázlivou fenkou a pak jsem potkala paní, která mi poradila "chcáč". Prostě velký lavor /já použila umělohmotný spodek klece na králíky/ a kočkolit. Když chodila fena pravidelně na chcáč a já jí u "toho" říkala poevel "vyčůůůrat", začala jsem pomalu přemisťovat podestýlku /kamínky/ ven. naučila se pak chodit ven , jen potřebovala jistotu, kterou jí právě poskytla podestýlka, kterou jsem tu a tam vysypala na trávník /stačilo pár kamínků/ a povel. bylo to náročné, připadala jsem si jako "pako", ale vyplatilo se mi to.

bea
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 18:33
- Nahlásit

Biluška
Závidím ti možnost kotce, já to mám v bytě s majitelem a tam, kde jsou parkety, parkety zůstanou, ani náhodou by mo nepovolil dlažbu. Kam se dalo, jsme dali lino a víc nenaděláme.
Jo, a ta třetí čubina, Aidina dcera Bára (11) je dost čistotná, přes den nic, ale v noci se asi přidá taky.
A vůbec nejhorší je, že nevím, jak to štěně naučím, až Aida nebude. Achjo.

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 18:41
- Nahlásit

bea
Závidím ti možnost kotce, já to mám v bytě s majitelem a tam, kde jsou parkety, parkety zůstanou, ani náhodou by mo nepovolil dlažbu. Kam se dalo, jsme dali lino a víc nenaděláme.
No tak to je úplně naprd . Já doufám, že to vyřeším tím přestěhováním Mii do kotce.

Fík
Nad tím už jsem taky přemýšlela, ale nechávám si to jako poslední možnost.

Holky, nebudete mi to věřit, ale já momentálně odškrtávám tabulky . Každý pes se musí 2x denně vysr..t . Ráno to vyženu na zahradu, stepuju v županu na schodech a dělám si čárky koho vidím. Večer totéž . Koho nevidím má smůlu a nesmí domů. Jenže to moc nefunguje, protože ta zahrada je obrovská, psů je moc a holt nemám oči za roh Asi začnu venčit na etapy, abych měla větší přehled.
Jenže štěńata mají venku spoustu věcí na práci, musí očuchávat dveře od koček, hrabat záhony a tak. Velkou potřebu si nechávají v klidu domů, tím přece nebudou venku ztrácet čas

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 18:55
- Nahlásit

Biluška
fakt ti to nezávidím, stíháš ještě taky trénovat a závodit?
já jen že u nás zvostaly už jen ty tréninky, a to ještě tak nepravidelné, že se nejsme schopný nikam posunout, čili závodní forma je silně v nedohlednu, tu s poslušností 1x týdně a kousáním 1X za měsíc fakt neuděláš...akorát načucháno mám o trošinku víc, ale taky to nemám vychozený na závodní styl, pořád nejsme na plný dýlce a plný samostanosti...
Taky jsem ale nepoučitelná, a sotva jednoho psa navíc umístím, posadím si domů dalšího...dneska než jsem to celý odvenčila fakt na vypádění se dosyta, konečně dodělala zahrádku a zasela trávu, a pohrabala po baráku vše, co už řvalo, a na co zas měsíc nebude čas, tak bylo teď...

Ebony
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 19:33
- Nahlásit

Biluška
Sali
sotva jednoho psa navíc umístím, posadím si domů dalšího...

hm. Já už se raději ani nepřidávám
Ale já neuklízím, nechodím skoro do práce, a s.ru na zahradu, tak mi toho času zbývá víc, i když občas padám na hubu stejně...

Biluška
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 19:35
- Nahlásit

Sali
stíháš ještě taky trénovat a závodit?
Ne, jsem na tom stejně jako ty. Příští víkend nám začíná sezona, hrdě jsem se přihlásila asi na deset závodů, ale předvedu tam sérií diskvalifikace . Pumu jsem vzdala, co neumí doteď, to už se nenaučí. S Winky trénuju tak jednou za dva týdny. S Bonnie netrénuju vůbec a utěšuju se tím, že má dětství. S Šagynou netrénuju taky a vymlouvám se na to, že je po štěńatech a mohlo by se jí něco stát. S Armanem děláme na poslušnosti. Jde to zoufale pomalu už tím, že je to pětiletý foxteriér a naše občasné tempo tomu zrovna neprospívá. Wandu tak třikrát týdně zapřáhnu do pneumatiky a nechám ji obejít zahradu. Zbytek leží na gauči. Každou volnou chvilku trávím rekonstrukcí baráku a zahrady a o agility už se mi akorát zdá. Tahle sezona nejspíš bude hodně podprůměrná.

rendik
Člen
# Zasláno: 12 Dub 2008 19:54
- Nahlásit

Biluška
Nemohla jsem jí říkat Delissa, neboť by se na ni volalo Deli a jelikož už na Pumu voláme Beli dělalo by to dost zmatek. To víš, u nás pojmenovat psa není tak jednoduché
No, koukám, že to nemáš jednoduchý

Sali
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2008 19:10
- Nahlásit

Biluška
tak tohle dobře znám.
Jenže my na tom,co maj od dětství, taky zasekli, dál se to posune jen systematickou tréninkovou prací...na kterou není čas, protže každou volnou chvilku,co nejsme v práci, děláme něco na domečku /venčíme psy na kondičku...a sem tam trénujeme to, co maj v sobě od Pánaboha.

Sali
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2008 19:14
- Nahlásit

Ebony
já uklízet musím, padá mi vomítka...venku, uvnitř mi padá strop...psi mají volný pohyb po domě a užívaj si ho....a za ten "výběh pro megalotheroidní slepice", aneb co vznikne v kombinaci dobrmani a zahrádka, už jsem se před sousedy styděla, a když mi i na vesnici vytknuli, že mi smrdí kompost... bodejť by nesmrděl, když je composed mainly of shit...a ty vyhnivaj svinsky pomalu.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání