| Autor |
Zpráva |
dejavu
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 13:56
- Nahlásit
V pátek 11. 4. bude od 12:00 v redakci Blesk.cz probíhat chat s předsedou neziskové organizace Svoboda zvířat Tomášem Poppem, týkající se vegetariánství a legislativy na ochranu zvířat. Posílat mu své dotazy můžete již nyní.
http://www.blesk.cz/chat/index.php
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 08:57
- Nahlásit
Svoboda zvirat je zamerena spise na welfare, presto by bylo dobre pana upozornit, ze hodne lidi ma zajem na zlepseni zakonu v ochrane psu, mate-li neco, co byste se chteli zeptat, mohlo by to pomoci.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 09:40
- Nahlásit
dejavu
presto by bylo dobre pana upozornit, ze hodne lidi ma zajem na zlepseni zakonu v ochrane psu,
no já se na něco podobnýho zeptala,už včera,leč netušim jak se dostanu na odpovědi,kam mám klíííknout nebo to nejde?
|
Benda
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 10:13
- Nahlásit
davidkova renata
v pátek 11.4 od 12h bude probíhat chat s ....................
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 10:15
- Nahlásit
Benda
hm,ale jako gde?Víš že sem debil,takže nevim jaxe přichatuju
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 13:21
- Nahlásit
davidkova renata
uz ti odpovedel, takze je psi nezajimaji a jsou to extremisti, klidne at se zerou, stavej je na rovinu ostatnim zviratum, protoze jsou to vegetariani, odtud se pomoci nedockame :-/
http://www.blesk.cz/chat/index.php?Page=1
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 13:39
- Nahlásit
dejavu
a tak mě to zas až tak úplně nepřišlo,samosebou budou prosazovat to vegetariánství,ale mě z toho spíš zaznělo,že by bylo dobrý si uvědomit,že třá kráva a prase je taky živej tvor a cejtí to samý co pes...s čimž teda ale souhlasim.Jenže nad těma se nikdo nepohoršuje bo to je u nás "normálka" .Třeba se pletu,ale fakt by mě převapilo,že by mu nevadilo,že se psi u nás žerou.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 13:42
- Nahlásit
davidkova renata
pise to tam mezi radky, ze pokud se zere zvire, vadi mu to stejne, jenze tady neni realne zakazat plosne zabijeni zvirat a prevedeni obyvatel na vegany
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 13:46
- Nahlásit
dejavu
pise to tam mezi radky, ze pokud se zere zvire, vadi mu to stejne, jenze tady neni realne zakazat plosne zabijeni zvirat a prevedeni obyvatel na vegany
No to je mi jasný,třá jen cejtil potřebu vyjádřit svůj pohled na věc...hele jak to,že to nejni trestný zabít a sežrat psa???Dyk v zákoně sou daný podmínky za kterejch se může pes(zvíře) utratit (zabít) ???Ale todle tam teda nevidim!
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 14:02
- Nahlásit
davidkova renata
ja mam na to taky jiny nazor, ktery mi potvrdila i pravnicka, jsou to takove dva pohledy na zakon :-/
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 14:07
- Nahlásit
dejavu
jsou to takove dva pohledy na zakon :-/
to je bordel!No mě to teda vyznívá jasně,proto mě ten Duben tak šoknul,když to hlásil v telce...Tak ale dá se to použít ne?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 16:26 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
davidkova renata
jj, urcite jo
mne soknul nejen tiskovy mluvci SVS Ing. Duben, ale taky JUDR. Vebrova ze stejneho podniku, kdy mi na to zrani psu rekla, ze kdyz tu ti Asiati s nami ziji, ze si na to BUDEME MUSET ZVYKNOUT.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 19:25
- Nahlásit
dejavu
ze kdyz tu ti Asiati s nami ziji, ze si na to BUDEME MUSET ZVYKNOUT.
NO TAK JÁ SI TEDA ZVYKAT NEBUDU!!!!!Fuj,tos mě ale nas*ala i když to není tvůj výtvor.Hele ale todle bych si teda líbit nenechala,bych jí někde rozmázla jak švestku bo takovou krávovinu by čék čekal vod mentálně retardovanýho jedince a ne od pracovnice SVS!!! Ty voe,já jí snad zavolám nebo napíšu abych to slyšela na vlastní uši a mohla jí poslat do pr*ele vosobně bo takhle se můžu akorát tak přeskočit!
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 19:59 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
davidkova renata
no to ja si taky zvykat nebudu, ale tezko to muzu nekam napsat, kdyz mi to rekla jen per huba do telefonu
nicmene jako oficialni postoj cele SVS to tu vysvetlil Duben v novinach
http://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/psa-si-u-n as-v-restauraci-nedate20080327.html
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 20:02
- Nahlásit
jedine mne napadlo do tech jejich obskurnich obcerstveni zvat ČOI, bych se divila, kdyby pri takovem mnozstvi zabitych psu to zrali jen sami
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 20:13
- Nahlásit
dejavu
současné době i v ČR žijící etnika, u nichž jsou obvyklé pro nás neznámé návyky, musejí počítat s tím, že musejí respektovat naši, tj. i evropskou legislativu, což znamená neuvádět zákonem nepovolené potraviny živočišného původu do oběhu, do tržní sítě.“
No moment!Snad musej taky respektovat naše zákony ne????A u nás se prostě zdravý zvíře -pes zabít nesmí!Do prdele vim že melu furt dokola to samý,ale co je na tom nejasnýho????Vet ti odmítně utratit zdravýho psa páč dle zákona nesmí a tydle žluťáci to směj???A navíc se praví,že to může udělat akorát vet či osoba nějak školená a určitým způsobem!!!Tak kde to sme??!!
ygienu či ČOI snad můžeš poslat anonymě ne?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 21:12 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
davidkova renata
precti si tohle
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/nguyen-thi-t huy-duong.php?itemid=3140
uryvek
Takže to, že Vietnamci jí psí maso, bych zas tak neřešila a zkusila akceptovat jako prvek cizí kultury. Třeba by vám taky chutnalo, kdybyste ho okusili. Znám osobně mnoho Čechů, kteří psím masem nikdy nepohrdnou, ba naopak.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 21:19
- Nahlásit
dejavu
Tak at si ho žerou doma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!at se chovaj jak na návštěvě !!!
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 21:21
- Nahlásit
davidkova renata
precti si diskuzi pod tim clankem, stoji to za to
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Dub 2008 21:28
- Nahlásit
dejavu
tak na to nemám...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2008 08:57
- Nahlásit
davidkova renata
a to ja jsem si pocetla, bylo to opravdu poucne, kdyz se tam nafrnena slecinka s prasecim rypakem, citici se intelektualkou lituje, jake ma rasisticky orientovane pribuzne, ze nemuze privest domu Cecha. Jak jsou Vietnamci super, ze psy nekradou, ale kupuji od lidi, kteri je berou z utulku nebo ve vykupu, jaci trotlove jsou vystavovatele psu, ze se tam tri hodiny chichotala na vystave atd atd.
Jeste zajimavejsi bylo cteni panskeho osazenstva diskuze, ktere ji patrne ve snaze ji sbalit tvrdilo, ze zere psy taky.
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2008 12:15
- Nahlásit
dejavu
četla jsem její blog už dřív a její články se mi líbily, ale timhle nechápu, co jako chtěla říct. Že jsou Češi blbci, když mají ke psům takový vztah?Že jsou výstavy k smíchu? Hlavně mě taky zarazily názory panskeho osazenstva diskuze, ktere ji patrne ve snaze ji sbalit tvrdilo, ze zere psy taky.
chtěla jsem sem zkopčit fotky od nějaký slečny pod jejím jiným článkem, fotky z Vietnamu kde jsou všude psi, ale nebudu zbytečně frustrovat lidi tady, který to akorát nas*ere. Jak pak nemá bejt člověk částečně xenofobní a ustupovat a trpět takový hnusy ve svý zemi?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2008 12:35
- Nahlásit
Bára a Sam
pro mne je jeji poselstvi toto: Uz je nas tu dost a citime se dostatecne silni, takze sklapnete kufry a prizpusobte se nam v tom, ze zereme psy, jinak vas budeme osocovat z rasismu, xenofobie, cechackovstvi a pokrytectvi.
Bohuzel to na mne pusobi stejne jako nektere diskuze za prava pedofilu, kde tvrdi, ze jedine oni maji radi deti a umeji jim dat to potrebne a ze pedofil je vlastne milovnik deti a jen on ma tu schopnost se vcitit do ditete ho pochopit, ze pravy pedofil by diteti neublizil a je tedy pro deti tim nejlepsim i ve skole, ze pokud dite svoli k telesnemu styku, tak ono to vlastne samo chtelo a touzi po tom a zkus si tam neco rict!
Na prvni pohled to spolu nesouvisi, ale poselstvi je stejne - uz jsme dostatecne silni a vy nas tolerujte, jinak vas zacneme napadat z nesnasenlivosti vuci sexualnim mensinam a lidskym pravum a blebleble.
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2008 12:52
- Nahlásit
dejavu
souhlas do puntíku. Třeba to tu jednou fakt dopadne tak, že budeš sedět v restauraci a dávat si hovězí steak, vedle tebe Ind co mu to nebude vadit a vedle vás Asiat pojídající stehýnka z pejska a opičí mozeček, což nebude vadit zase tobě a všichni si budete navzájem přát dobrou chuť..ideální multikulturní společnost?Nikdo tě nebude moct z ničeho nařknout, protože je to tvoje tradice, kterou si neseš ze svých kořenů..
to psala ona, že ti vietnamci co jí psy si je berou z útulků nebo kupujou od lidí?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2008 12:54
- Nahlásit
Bára a Sam
že budeš sedět v restauraci a dávat si hovězí steak, vedle tebe Ind co mu to nebude vadit a vedle vás Asiat pojídající stehýnka z pejska a opičí mozeček, což nebude vadit zase tobě a všichni si budete navzájem přát dobrou chuť
Doufám,že tou dobou už budu mrtvá.To budu radši než tohle.
|
Bára a Sam
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2008 12:56
- Nahlásit
davidkova renata
taky jsem chtěla napsat, že doufám, že budu slepá a hluchá nebo pod kytkama..
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 12 Dub 2008 13:12
- Nahlásit
Bára a Sam
ne, ale nejaky jiny clovek, co se podepsal vietn. jmenem v diskuzi
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2008 16:50
- Nahlásit
ad SVS: asi jsem vedele, ale mám za to, že zákon na ochranu zvířat vůbec nedovoluje bezdůvodné zabití psa a je jedno zda trpěl nebo netrpěl... a to, jestli je maso v obchodní síti nebo ne by mělo být až podružné...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2008 19:40
- Nahlásit
RenataL
je jedno zda trpěl nebo netrpěl...
No, mně právě tohle přijde hodně podstatné.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 13 Dub 2008 21:20
- Nahlásit
aren, RenataL
http://csth.teraristika.cz/csth/zakon246.htm
§4 a §5
|