Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Mknete ted na telku, je tam zajimavy porad o psi inteligenci
Autor Zpráva
dejavu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 13:12
- Nahlásit

na kanalu National Geographic

psi z toho vychazeji dokonce lepe nez opice

brut
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 13:28
- Nahlásit

dejavu
taky to mám puštěný

dejavu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 13:28 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

brut zajimavy, co?
libila se mi tam ta stimulace stenat pro asistencni vycvik i ta fixace psu na oci, zajimave pokusy

brut
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 13:39
- Nahlásit

dejavu
ta stimulace by zajímavá a myslím, že by se uplatnila i u "běžných" štěňat

dejavu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 13:59
- Nahlásit

brut
no a ty jo, to rozmistovani hracek a stranove vrteni ocasem :-o
mam zas co pozorovat :-D

brut
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 14:13
- Nahlásit

dejavu
mně se líbil psí počítač.... jsem si říkala, jak by se chovali moji psi ... ovšem hračky mi Brut vyhledává taky, sice jich nezná 200, protože jak je to plyšové nebo nějak cupovací, tak to rozškube, ale těch pár přeživších mi postupně taky přinese.
Dobrman měl naprosto skvělé umělecké cítění...jen by mně zajímalo,proč to opravdu dělá, jestli tím nějak vyjadřuje svoje pocity nebo jde o naučenou hru

brut
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 14:15
- Nahlásit

Jo a stranové vrtění ocasem mně taky zaujalo.... takže jsem to hned vyzkoušela a mám pocit, že vrtí ocáskem pokaždý stejně....asi je budu muset natáčet na kameru a pak pomaličku pouštět

monika
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 14:18
- Nahlásit

brut
já ten pořad viděla tak před měsícem. Pak jsme holky sledovali a nějak nám to podle nich nevycházelo. Oči holky taky nesledujou, pokudsomrujou, tak zásadně sledujou kapsu a ruce, o očích ani neví. Jediné co u nás funguje stejně, jsou oči zavřené. Pokus se zavřenýma očima a pamlskem na zemi dopadl stejně jako v pořadu. Jen tolik neotálely a byly rychlejší.

monika
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 14:19
- Nahlásit

brut
mně se líbil psí počítač....

já mám takhle omlaskanou televizi. Stačí pořad CHcete mě

Meta
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 14:20
- Nahlásit

Co je stranové vrtění ocasem?

monika
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 14:21
- Nahlásit

Meta
podle toho na kterou stranu vrtí a jakou intenzitou vyjadřuje své pocity.

dejavu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 14:23
- Nahlásit

brut

pokud mohu vyslovit nejakou hypotezu, vsimla jsem si, ze ten pes to dela pokazde, kdyz je sam, tedy vyplnuje prostor necim duverne znamym, co snizuje jeho uzkost, to delaji i ostatni psi.
Otazkou je, proc to dela v ornamentech a hracky tridi. Ja jsem holt fachidiot, tak si v tom budu hledat svy, takze vzhledem k jeho problemum, ktere tam majitelka lehce naznacila, mozna ma obsedantne kompulzivni poruchu a toto ho tak uspokojuje, jako u lidi tito postizeni kraceji na urcitou dlazdici, nutkave uklizeji atd.
Asi je to blbost, ale zatim mne nic jineho nenapadlo

PetraK
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 14:23
- Nahlásit

dejavu
chjo, co mi "pracující" tady??? Se nic nedozvím

monika
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 14:27
- Nahlásit

Na tom kanále se furt dokolečka otáčejí pořady. Já myslím, že při troše štěstí to uchytíš. Já na to koukala o víkendu někdy odpoledne po obědě.

dejavu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 14:28
- Nahlásit

Rekla bych, ze v tom pokusu se stranovym vrtenim ocasu, (tedy pro ty, kdo to nevideli, podle nich jsou u psa emoce kladne umisteny v prave hemisfere, tedy kdyz vidi majitele, ocasem vrti spis doleva a pri spatreni nepratel je to naopak) opomenuli to, ze i mezi zviraty jsou levaci a pravaci.
To usporádání laterality není tak jednoznačné, pravostranná orientace zvířat je pro ně výhodnější, avšak určité procento zvířat bude mít větší šanci, když poběží při útoku predátora na opačnou stranu než většina. S uváděnými procenty zastoupení levostranné zvířecí populace však nesouhlasí výzkum Corena u opic, kdy uvádí až 50% zastoupení levorukých primátů.
Takže i mezi psy jsou jak leváci, tak praváci, tak nevyhraněně laterální psi a to s tím ocasem fungovat tedy nebude tak, jak tam naznačili.

brut
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 14:30
- Nahlásit

dejavu
taky jsem si říkala, že by tam mohla být obsedantní porucha.... ale musím říct, že na mně udělal dojem

monika
s očima se u nás taky nechytáme... pamlsek je buď ruka nebo kapsa, i když teď jsem začala trénovat pusu ( ovšem musím používat klasické piškoty, psí mňamky mi nechutnají )

brut
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 14:33
- Nahlásit

dejavu
jak poznáš u psa vyhraněnost? Nějak se nikde nemůžu doklikat na jednoznačný vyjádření.
S tím vrtěním je to pak ještě složitější u psů bez ocasu, tam se pak počítá vrtění prdelkou? To tam taky nebylo řečeno, jak kdyby na světě byli jen ocasatí psi

monika
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 14:35 - Změnil/a: monika
- Nahlásit

brut
psí mňamky mi nechutnají
mě sice taky ne, ale když onehdá somrovaly cikánata na ulici prachy na rohlíky, tak jsem hrábla do kapsy. Ony v domnění, že se jedna šáhlá našla co jim prachy dá nahodily radostný výraz. No a já jim do dlaně nasypala psí mlsky, které mám v kapse vždycky.Přála bych vám vidět jejich výraz když to viděly a pak když to jedly. Prachy nemám ani v kapse a ani v peněžence.

dejavu
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 14:40
- Nahlásit

brut
no, ty bezocasé psy vytvořil člověk, takže tam je smůla, ale lateralitu poznáš, jakou packou vykračuje první na kladinu třeba, jakou packou škrábe nebo ti ji podává a zkusím i test kornoutu s okem, to jsem zatím nezkoušela, zajímá mne, jak to bude fungovat

brut
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 14:44
- Nahlásit

dejavu
tak to já budu mít Denynu naprosto nevyhraněnou.... ta podává packy podle toho jak se vyspí, na kladinu neleze a škrábe blbka oběma .... za to Brut bude klasický pravák a u Balči to musím nejdřív zjistit
Až zkusíš ten test s kornoutem, tak dáš vědět? taky budu experimentovat, ale musím nejdřív s Brutem na pořádnou prochajdu, jinak u všeho dělá opičky

brut
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 14:45
- Nahlásit

monika
u nás se takhle nesomruje.... přišli na "lepší" metody.
Mají spouty koček, občas nějaká zmizí a pak potkáš cikáňata s táckem, jak ti nabízí ke koupi králíčka.....

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 16:56
- Nahlásit

dejavu
co to je za nemoc to ze nekdo chodi po nake dlazdici a uklizi a tak, to mam jaaaa :d

monika
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 17:31
- Nahlásit

já prý i 5x za odpoledne utřu konferák v obýváku. Fakt nevím, nějak si to neuvědomuju, ale manžel tvrdí, že někdy i víckrát.
Jsem taky nemocná?

mac1
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 17:36
- Nahlásit

mně se líbili ti bloodhoundi , jsou to borci

kiwikik
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2008 23:07
- Nahlásit

jej a nevíte jak se pořad jmenuje?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání