| Autor |
Zpráva |
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 19:03
- Nahlásit
Dobrá zpráva pro všechny, kdo mají rádi happy endy a kdo se rádi dojímají...
Pamatujete na 2 ztracené kokry z CHS z Vejminku?Ztratili se už 2.6.2007, pejsek Cowboy se našel po cca 2 měsících - a fenka Frances dnes!!!
Náhodou jsem ji objevila na stránkách útulku v Lukavici (kde si patrně nevšimli tetování, fena byla hodně zarostlá):
Pro srovnání - takhle vypadala, než se ztratila:
Dnes si pro ni její páníček Pavel jel, čekám na další zprávy od něj. Kde fenka celou dobu byla, zůstane asi záhadou...
Jsem dojatá. Moc.
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 19:06
- Nahlásit
Lucie od Arta
Tak to nemá chybu! Naděje umírá poslední...
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 19:10
- Nahlásit
Lucie od Arta
Konečně dobrá zpráva po těch hrůzách poslední dobou
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 19:16
- Nahlásit
Lucie od Arta
Tak to je naozaj fantasticka sprava!!!
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 19:17
- Nahlásit
Lucie od Arta
Chudinka, snad už bude jen dobře, zas u pánečka
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 19:21
- Nahlásit
Lucie od Arta
tak to je fajn
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 19:21
- Nahlásit
Lucie od Arta
Náhodou jsem ji objevila na stránkách útulku v Lukavici
To je boží pocit, žeeee? Já řvala jak malá, když se mi něco podobnýho podařilo...
Jsi šikovná.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 19:29
- Nahlásit
bullvnouzi
Jojo, jsem strašně šťastná a moc dojatá - a Francesina páníčka navíc trochu znám, pár tipů jsem mu už poslala, je krása, že to opravdu vyšla...Občas útulkový stránky projíždím, v hlavě seznam psů, co se hledají. A tohle je vážně sen - navíc taky mám kokra, Pavla znám, je to tak nějak ještě osobnější...o to víc, že jsem v době, kdy se tihle ztratili, přišla o kokříka - a tak jsem si o to víc dovedla představit, jak musí být majiteli, který neví, co s jeho psem je...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 19:32
- Nahlásit
Lucie od Arta
skvělé ... jsem zvědavá, jak moc vítala páníčka po takové době
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 19:32 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Lucie od Arta
Úžasnýýýý jak pro ztracené pejsky tak pro páníky
To bude radosti a slziček při shledání tak jen přejeme ať už je nic zlého nepotká...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 19:38
- Nahlásit
Lucie od Arta
super zpráva...
dej info jak proběhlo vítání
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 19:41
- Nahlásit
Lucie od Arta
Náhodou jsem ji objevila na stránkách útulku v Lukavici
Seš skvělá!!!!
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 19:52 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit
Takže: Frances právě dorazila domů. Oproti fotu je oholená, tak taky (před několika dny) přišli na tetování, ale evidetně neudělali moc pro to,aby dohledali majitele. Fenka byla v útulku cca týden, přivedli ji lidé, kteří tvrdili, že jsou její majitelé a že už ji nechtějí. Pak prý naskočili do auta a odjeli.Byla sice v dobré výživové kondici, ale zablešená, zaknocená, v uších a očích záněty - ale psychicky je prý v pořádku, páníčka vítala, zbytek se zahojí a doroste. Jen mě trošku znervozňuje představa, že by ji asi dali normálně k adopci, tj že by zase někde zmizela.každopádně vše dobře dopadlo!!!
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 19:53
- Nahlásit
Lucie od Arta
Jen mě trošku znervozňuje představa, že by ji asi dali normálně k adopci,
jj na to sem taky myslela...jako že nehledaj majitele??to at jdou do háje..měli by kontaktovat majitele nebo chovatele...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 19:54
- Nahlásit
Lucie od Arta
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 19:55
- Nahlásit
Lucie od Arta
No nemůžu říct,že by útulky měli nějak propracovanej systém co se týče dohledání majitele.Aspon co vim.Nelze spolíhat na ně,člověk musí prudit dnes a denně ,často jsem se přesvědčila,že se jim nedaří skloubit info ohledně nálezu a ztráty.Tady to holt byl štastnej konec
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 19:59
- Nahlásit
davidkova renata
No, zdá se.Můj pes má číslo na obojku, tetování a čip, bůhví, jestli by to ale k něčemu bylo...
No nic. jsem ve velmi povznesené náladě, mýmu pitomcovi je navíc zejtra rok, takže má ten happy end k narozeninám
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 20:01 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit
Nevím, jestli sem Pavel chodí, pokud ano, prosím později vymazat. Kopíruju z mujpes.cz:
Francis, aneb zázraky se dějí
Pavel Šulcek (xxxxmk.galance.net) odpovědět 21. 02. 08, 19:54:09
Dobrý věčer všem. Nevím, jak bych to všechno pojmenoval, ale ,,růžová knihovna,, je snad slabý odvar. Nejprve můj vřelý dík všem, kterým nebyl lhostejný osud mých ukradených kokrů dne 2.6.2007. Velmi, opravdu velmi si vážím toho, s jakým nasazením se všichni pustili do hledání, nejen tady v ČR, ale i v ostatní Evropě po zmizelých Cowboy a Francis. Cowboy se po 10 ti týdnech našel, Francis byla stále nezvěstná. Až do chvíle, kdy mě sl. ,, Lucy od Arta,, upozornila na kokra nabídnutého k adopci v jednom útulku za Rychnovem nad Kněžnou. Díky bohu mi paní z útulku potvrdila identitu tet.čísel mé feny a dnes jsem se pro ni rozjel. Fenu do útulku přivedli lidé, kteří odmítli identifikovat svou totožnost s tím, že vedou SVÉHO vlastního psa, o kterého již nemají zájem. Ve velmi zbědovaném stavu, pravda, ale mě to nevadí, psychika Francis je ok, dnes je můj velký den, Díky Lucko, jdu koupat Francis, děkuju všem, Francis je po 9 měs. zpět.....
Zní to neuvěřitelně, ale je to fakt. Pavel z Vejminku
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 20:02
- Nahlásit
Lucie od Arta
tý jo, to je paráda ...jen tedy to, že tetování nic neznamená , že jde pes rovnou k adopci , to je mi trochu nemilé . Prudit dnes a denně 10 měsíců ...asi těžko .
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 20:06
- Nahlásit
mac1
Právě. Navíc to bylo cca 100 km od místa ztráty. Člověk nemůže pořád hlídat všechny útulky v republice, zvlášť, když má i další psy, štěňata atd atd...a mladá, milá kokřice by se nejspíš v útulku dlouho neohřála...Jsem ráda, že to Pavel nevzdal, holt občas neplatí, že majitelé CHS, co mají víc psů (a pavel je jeden z nejlepších a nejúspěšnějších chovatelů kokrů u nás), nemají ke svým psům takový vztah jako my k těm našim jedináčkům - a to jsem moc ráda.
|
Kukuč
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 21:48
- Nahlásit
Paráááda!Od pana Šulcka má mamka Laďěnku Taky jsem pokukovala po útulkách ale jen pár týdnů po tom,co se psi ztratili.Už sme ani nedoufala,že by se mohla najít... Ještě jednou tohle je paráda
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 22:18
- Nahlásit
To je super, že se pejsek našel!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2008 22:23
- Nahlásit
PARADA!!!
S radosti tedy prosim nektereho moderatizora o maznuti tohodle.
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&topic=6405&forum=10&page=0
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2008 09:07
- Nahlásit
Lucie od Arta
Lucko - no to je bombastickýýýý!!!!!!!!!!!!!!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2008 16:45
- Nahlásit
Super konečně dobrá zpráva, ale k tomu zneklidnění s adopcí... Pokud feňuli ti lidi dovedli jako svýho vlastního psa tamti lidi, nejspíš lidi v útulku ani nenapadlo, že ten pes má ve skutečnosti majitele někde úplně jinde...
Každopádně jsem ráda, že se fenečka nakonec našla
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2008 18:56
- Nahlásit
Eimy
Já vím, chápu - ale tetování? Mě by asi napadlo zkusit kontaktovat chovatele, jestli ji nechce on, když ji údajní majitelé nechtějí...No nic, hlavně že je doma!
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2008 09:09
- Nahlásit
To je nádhera, po tak dlouhý době... až pomalu musím sluzu v oku zamáčknout
Trochu pomáhám kamarádce se stránkama retrívr v nouzi, a při procházení útulku jsem už mnohokrát narazila na text: tetováný, čipovaný, hledá se majitel... majitel se hledá, a přitom je tam pejsek půl roku??!! To asi moc nehledají...přitom stačí málo, čipy jsou dostupné přes net...
A v pražském trojském útulku už bylo několik případů, že vydali tetovaného psa někomu cizímu, ačkoli se majitel přihlásil...jen se tam nedostavil hned...
Oni jsou hold rádi, že psa udají.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2008 09:14
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
čipy jsou dostupné přes net...
to záleží čím je pes čipoivanej...spíš mi vadí ta nepovinnost dle tetování zjistit majitele nebo chovatele...řekla bych že dost chovatelů si svojeho psa z útulku vezme myslím..
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2008 19:38
- Nahlásit
Lucie od Arta:Zcela upřímně se stáva příliš často, že chovatele o již prodáne nemají zájem, není uchovněn, taže se stáva nadbytečným, netvrdím že to platí, ale že je to smutně časté...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2008 19:56
- Nahlásit
Kreis
Jako promin, to rozhodne nebyl tento pripad. Pokud na to v utulku dlabou, a neobtezuji se ani zjistovat tetovaci cislo ci cip, a davat psa dal - to snad neni vina chovatele. Naopak znam spoustu chovatelu, kteri se o sve - i nechovne psy - snazi postarat, jen o nich potrebuji mit nejake info!
|