Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / nalezené štěně
Autor Zpráva
bea
Člen
# Zasláno: 20 Led 2008 12:01
- Nahlásit

Ahoj, včera v noci jsme venčli naši pejsu a najednou z křoví vylezlo štěně . malé, chlupaté nic, roztřesené a vyděšené, ale jinak zřejmě dobře opečovávané. Podle veta je mi maximálně 5 - 7 týdnů a má operovanou tříselnou kýlu. Nedává mi ale smysl že :
a) by někdo dal operovat štěně a pak ho vyhodil
b)štěńata ve věku 5 týdnů se přece nedávají od mámy
c) Takhle malá štěňata se snad ani ještě nevenčí, zvlášť ne večer nebo v noci
d) nikdo v okolí nebyl, aby se ho snažil najít a ani na nalezencích a v útulku v Tróji se po něm nikdo neshání a na místě také nejsou oznámení, že se postrádá

Dává to smysl vám?

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 20 Led 2008 12:16
- Nahlásit

bea
Podle veta je mi maximálně 5 - 7 týdn
štěńata ve věku 5 týdnů se přece nedávají od mámy
Tže klidně může mít už sedm týdnů a to od mámy moh jít už před tejdnem. Známe "chovatele", že. A může bejt klidně někde šlohnutej a vyhozenej někde dál nebo utečenej.... Asi bych se snažila najít původní majitele...

Bela
Člen
# Zasláno: 20 Led 2008 12:19
- Nahlásit

bea
bud ho niekto vyhodil alebo sa zatulalo - nie su na okoli nejake rodinne domy, zeby napr. preliezlo nejakou dierou v plote?

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 20 Led 2008 12:30
- Nahlásit

bea
Btw. jestli je to někaje voříšek nějakých důchodců a rodina jsou nepejskaři, tak ho určo po netu a útulcích a policii hledat nebudou....

Ne každej je internetovej odborník, aby věděl, kde jak a co hlásit...

bea
Člen
# Zasláno: 20 Led 2008 12:32
- Nahlásit

bullvnouzi
Bela
Snažím se, nahlásila jsem ho na veterině a v Trojském útulku a hodila ho na www.nalezenci a sem na S.O.S.
Tak snad - jo a vypadá (i podle veta jako lhasa apso, zkusím ho vyfotit a dát ho sem)
Jinak abyste se zasmáli - v Trojském útulku sice nehledají jeho (tedy ji, je to holka) ale od včera večer se postrádá kříženec pudla - starý 1 MĚSÍC a ztracený při venčení na Národní třídě. Docela síla.

Bela
Člen
# Zasláno: 20 Led 2008 12:38 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

bea
mozno by stalo za to vyvesit oznamy aj v mieste nalezu

starý 1 MĚSÍC a ztracený při venčení na Národní třídě. Docela síla.
fakt sila

bea
Člen
# Zasláno: 20 Led 2008 12:43
- Nahlásit

bullvnouzi
Tak půjdu odpoledne něco vyvěsit. Teď jsme ho prohlíželi víc - nemá ještě zoubky - přední - jen mu lezou stoličky.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 20 Led 2008 12:44
- Nahlásit

bea
starý 1 MĚSÍC a ztracený při venčení

bea
mozno by stalo za to vyvesit oznamy aj v mieste nalezu

Jojo, souhlas.

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 20 Led 2008 12:47
- Nahlásit

bea
Čip nějakou čirou náhodou...?

bea
Člen
# Zasláno: 20 Led 2008 12:55
- Nahlásit

bullvnouzi
Bohuzel ne

bea
Člen
# Zasláno: 22 Led 2008 09:01
- Nahlásit

Ahoj, tak letáčky byly vylepeny a nic - štěně prostě nikdo nehledá. Byla jsem s ním na veterině - podle naší vetky je to shi-tzu a zřejmě je starší než 7 týdnů - váží 1.30 kg a i podle zoubků - má stoličky, ale ne přední zuby a ty rostou nejdříve - tak asi prý přezubuje. A ta operace je taky nějak záhadná - prý provedená hodně neodborně a hlavně - před dovršením 6 týdnů se prý neprovádí. A ptala se totéž, co já - jaký smysl má operovat a pak vyhodit. Mohlo se ztratit, ale zase - neutíká nijak rychle a asi bych takového prcka vodila na vodítku, aby mi nikam nevletělo. Možnost je, že by uteklo ze zahrady, ale kdo nechá v noci venku takhle malé zvíře. Taj fakt nevím - mám doma třetího pesa 4. den a už se mi ho nechce dát - takže asi zůstane a rodina vyhodí mne.
Můžete se ozvat někdo, kdo máte s touhle rasou zkušenosti?

maixnerova
Člen
# Zasláno: 22 Led 2008 11:04
- Nahlásit

bea
Možnost je, že by uteklo ze zahrady, ale kdo nechá v noci venku takhle malé zvíře.

Štěně mohl někdo ukrást v úplně jiné lokalitě a ono pak mohlo utéct... Ani to nemuselo být v Praze...
Jednou si mě doslova lehlo na nohy štěndo křížence knírače, když jsem spěchala ráno do práce, žádný majitel v nedohlednu.
Přes trojský útulek jsem vypátrala majitele, shledali se s ním po 2,5 měsících. Štěně jim bylo ukradeno před bankou, kde se majitelka zdržela cca 10 min...

brut
Člen
# Zasláno: 22 Led 2008 11:07
- Nahlásit

bea
kamarádka má 14 letou fenečku. Naprosto bezproblémový pes, který miluje dlouhé procházky, výlety a taky mazlení. Sice si malinko vybírá v jídelníčku, ale není to tak hrozný ( nemá ráda zeleninu). Když byla mladší, tak s nima jezdila pod stan. Údržba srsti zabere nějaký čas... pokud si dobře pamatuju, tak vyčesávali denně, po čase nechali holku ostříhat a od té doby jsem jí dlouhosrstou neviděla Co používají za šampon nevím,ale můžu se zeptat

bea
Člen
# Zasláno: 22 Led 2008 12:07
- Nahlásit

brut
Tak se poptej, já jsem hledala i ztracené pejsy přími na shi-tzu v nouzi - taky nic, Trojský útulek nic, letáčky nic. Tak bdueme ještě čekat a když se majitel nenajde, tak bude naše.

Fuissem
Člen
# Zasláno: 22 Led 2008 13:07
- Nahlásit

bea
Shi-tzu v nouzi nemusi byt pravidelne aktualizovan, zkus tam hodit vzkaz ze se nasel do knihy navstev ci nekam do prispevku. Mam zkusenosti z jinych v nouzi stranek, nemusi byt aktualizace prilis dobra.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání