| Autor |
Zpráva |
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 11:53
- Nahlásit
Předevčírem se naší Mydlince přihodila nepříjemná příhoda během venčení v "přírodě".
Šli jsme venčit celou smečku i s mou kamarádkou a jejím psem Dinuškem. Je to taková velká roztomilá psí příšerka s.r.o s velkýma ušima a tělem jako nějaký chrt - jinak velmi hezké zvíře a Mydlinka se s Dinuškem rozhodla, že prohledají přilehlé strniště. Idylka krásná, ale ne dlouho. Na zavolání Mydlinka přiběhla celá spokojená a rozdováděná i s Dinem a vše vypadalo v pořádku. Jenže. Během pár chviliček (půl minuty) si aktivně začala lízat tlapičky a celá se třásla. Dívala jsem se na její pacinky, zda tam něco neuvidím, ale vidět nic nebylo. Zkoušela jsem, zda se na tlapky postaví, ale na jednu zadní nožičku se postavit nechtěla a nechtěla. Zlomeného nic, když jsem jí nožičku natáhla tak také nic. Jen se mi nějak nezdálo, že je má tak nějak divně mokré. No bylo to jakoby mastné či co. Tak mne napadla nějaká ta chemikálie. Kousek odud je stoka, kde jsem jí pacičky honem opláchla a protože u sebe pořád nosím psí lékárničku, tak jsem jí packy namazala. Mydlinka se uklidnila a zase si se smečkou v klidu běhala. S kamarádkou jsme se shodli, že musela šlápnout do nějaké chemikálie a tak jsem dnes šla strniště prozkoumat. A víte co jsem objevila? Barely s chemikálií - takové menší. Napřed jsme mysleli, že by to mohla být nějaká kyselina z automobilových baterií nebo louh - podle toho, že měla polštářky na pacinkách úplně změklé. Ale dnes jsem zjistila, že druhá doměnka je správná: šlo o louh v nějakých barelech - černá skládka.
Město už se o to stará - nahlásila jsem to.
Otázka je, jestli je vůbec bezpečné kdekoliv venčit psa na volno. Nechápu ty lidi, co takovéhle černé skládky zakládají. Mydlinka měla to štěstí, že má někoho, kdo jí pacinky ošetří, ale co ti volně žijící zvířata? Kdo jim omyje takto poleptané nohy a kdo jim to namaže? Co když to olížou? Teď už Mydlinku asi z vodítka nepustím, protože ona je taková "zvědavka" a vleze úplně všude.
Další a "příjemnější" příhoda se mi stala, když bylo před 14ti dny náledí. Šla jsem s mojí velkou smečkou obvyklou cestou, kde však tentokrát byla souvislá vrstva ledu. Moje holky akitky i náš host Čikarka (také AI) na rozcestí "zblejskly" myš. Podle barvy to byl asi rejsek. Co tam dělal v tuhle dobu a ještě na ledě, nevím. Brusle neměl, tak snad si šel klouznout bez nich ). Samozřejmě, že akitky milého rejska chtěly chytit. S rejskem to ani nehlo, také věděl proč - Bůh ví, z kolika psů si už takto udělal "pšundu". Milý rejsek panáčkoval a koukal co se bude dít. Také se dělo. Milé holky se rozběhly, že ho chytí. Jenže s námi byl Bajty a ten samozřejmě holky podběhl a ony se začaly válet na jedné hromadě. Bajty samozřejmě (fr. budoček) všechno ustál a běžel si dál na trávu, kde ledovka nebyla. Jak se tak holky válely po zemi, tak se samozřejmě chtěly "sežrat" - jedna druhou vinila z pádu a vždy když se jedna chtěla zakousnout, tak padla a podrazila ty dvě další. Já se nezmohla na nic jiného, než že jsem se tlemila, až jsem se za břicho popadala. Bajty stál na trávě a sledoval, rejsek panáčkoval a snažil se spočítat kolik nohou má ta uřvaná válící se koule na zemi a krk bych za to dala, že se tlemil také. Pak holky usoudily, že je to marné a sedly si všechny tři na zadek. Koukaly na rejska, rejsek na ně. Přestal panáčkovat a otočil se zády a pomalu kráčel po ledě od nich. Asi mu to klouzalo také ). Holky prdlošky a nepoučitelné tvrdohlavky opět vyrazily na rejska. No je vám asi jasné, jak to dopadlo: zase se válely na zemi - už se ale nervaly a raději se snažily se rychle zvednout. Milý rejsek opět směle panáčkoval a zase asi počítal jejich končetiny. Holky to vzdaly a rozešly se do krajů z ledovky. Rejsek zůstal na ledě uprostřed nich. Byl v pasti. Jenže holky jsou tak hloupé, že když jedna chtěla k rejskovi, tak druhá zavrčela, že to je její kořist a tak nakonec rejska nechaly být a šly si po svých. Rejsek když zjistil, že nebezpečí pominulo a že i Bajty je dostatečně daleko, tak klidně a pomalu se přepravil na kraj ledovky a zalezl někam do díry. Myslím si, že šel své rodince rejsků povykládat na dobrou noc, jak zase dalšího několikahlavého bláznivého psa převezl. )
Takže až budete venčit nějakou svoji smečku, tak pozor na rejsky - jsou to nebezpeční nepřátelé psích smeček, co se nedokážou domluvit či to je kořist ). A také pozor na ty chemikálie .
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 12:12
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Ty jsi z Budějovic,viď?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 12:22
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
me se pri snehovem blbnuti muj trdlik zranil o neco pod snehem. serval si cele brisko na noze, srcela z nej krev, sundala sem si ponozky a alespon ranu zakryla a zatahla gumickou..pri kazdem kroku z nej uplne vystrikla krev...na veterine potvrdili ze rana je teda opravdu pekna..takze vazeme, mazeme, dezinfikujeme...jeste dva dny pote pres vsechny obvazy rana stale krvacela...ale uz je to o dost lepsi..
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 16:50
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
u nás myš nepřežila. Nevím, jestli nad jejím odchodem do nebíčka byla moje smečka či nějaká jiná. Stály u toho a asi se ji jaly sežrat, ale zakázala jsem jim to...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 17:46
- Nahlásit
zimní ledovánky nádhera proti blátu !!! Každodenní sprchování psů a mytí vany a koupelny a kuchyně a vůbec, raději tanečky na ledu
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 17:50
- Nahlásit
Přesně, bahno všude, je to humus, furt psy koupu!
Bucka rejsky papá a tvoří na zahradě rejskovací krátery
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 18:39
- Nahlásit
nika00
máš krásného pesa.
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 18:48
- Nahlásit
U nás na Praze 6 je taky bláto a občasná zapomenutá ledová louže. Včera večer jsme byli na procházce s naší sídlištní smečkou a Alfík se honil s Bordérákem tak, že po jedné té ledové louži uklouznul a projel mi krkem nějaký zapomenutý hov*o byla jsem ráda, že jsem mu na ven dala kovový polostahovák jinak bych to z obojku asi neumyla... doma se konala velká očistná koupel psa, obojku i mne, protože jsem ho do vany musela poponést, aby mi nezadělal celou předsíň jak byl od toho lejna a i od bláta nakonec. To byl smrad ale, to by jeden pad
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 19:21
- Nahlásit
V Brně je to taky děsný. Sníh slezl, všude bláto, k tomu ještě občas mrholí, takže se z procházek vracíme se psy jak blátivé koule
Doma malou osprchuji ve vaně a pořádně vytřu ručníkem, což se jí samozřejmě moc nelíbí, ale nic se nedá dělat. Velkou feňuli umývám v předsíni (leonbergera přece jen do vany nedám), v lavoru s vodou jí umývám packy, ona u toho leží, jak jinak
potom ji přinutím vstát, opláchnem břicho a hrudník a vytřem do sucha. Je to trochu zdlouhavé, ale taky to jde. Doufám, že už brzy bude sucho!
|
Johule
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 19:30
- Nahlásit
Kelly
přidávám se-v Brně je to hrůza. Zvlášť se střeleným (původně) bílým štěnouchem kterej lítá kde může..no děs, denně s ním dvakrát zaflákám celou koupelnu (umývání ve vaně moc neprožívá)
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 19:43
- Nahlásit
Johule
To jo a 3 x denně! To je prostě nekonečný. Kdyby aspoň byla pořádná zima, hodně sněhu, to by ti pesani byli krásně čisťouncí a bylo by to v pohodě.
Ty to teda budeš mít taky hodně veselý s bílým chlupáčem
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2008 07:25
- Nahlásit
jj, to znám Byla jsem s Luckym na louce, že mu budu házek balónek, neboť byl opravdu hodněn nevylítanej-díky neustálím nemocem jeho i Montyho- no jak to dopadlo?? Na Luckym zbyl snad jen jeden bílej chlup, jinak vypadal jak nějakej dalmatým kříženej s vlkem, či co. No, doma to bylo veselý, než totiž dojdem do vany, musíme přes obývák a určitě chápete, že ovčáka vážně už neunesu. Takže když už byl Lucky bílej jak padlej sníh, tak byla zablácená jak vana, celá koupelna, já i obývák...Zbytek odpoledne jdem gruntovala, zatímco se Lucky válel na sedačce a odpočíval. ...Buď ať je zima a sníh a klíďo i led, ale bahno vážně NE.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 09:06
- Nahlásit
Dines
jsem z Budějk, ale bydlíme na Staré Pohůrce - jestli to tam znáte. V blízkosti je odkalovací nádrž tepláren a právě v blízkém strništi ta chemikálie byla
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 09:15
- Nahlásit
nika00
me se pri snehovem blbnuti muj trdlik zranil o neco pod snehem. serval si cele brisko na noze, srcela z nej krev, sundala sem si ponozky a alespon ranu zakryla a zatahla gumickou..pri kazdem kroku z nej uplne vystrikla krev...na veterine potvrdili ze rana je teda opravdu pekna..takze vazeme, mazeme......
chudinka melej , naše Čihuška si jednou v létě vrazila klacík do nohy - byli jsme v lese. Chvilku kulhala a pak nic, takže jsme to ani nepostřehli, a až doma se mi něco nezdálo. Vůbec jí netekla krev a nijak moc jí to nebolelo a po dlouhém hledání jsem našla díru v noze a tak jsem tam zašátrala pinzetou a vytáhla jsem kus klacíku - tak jsme také desinfikovali a vyplachovali - jenže i tak jí to začalo trochu hnisat - zbytek jsme nenašli, tak jsme jí to museli nechat vyhnisat a pak s větším množstvím hnisu jsme to vymáčkli a až teprve jsme dávali antibiotika - pak se z toho rychle dostala.
Už tam ten Váš haf nic nemá? Je fakt, že někdy zranění, která se tváří jako že o nic nejde, tak pak dělají neplechy. Držím palce, aby se brzo vyléčil. Co používáte za botičky přes obvaz? Já jsem používala gumové a už bych je nekoupila: brzy se zničí, nepropouští vzduch a dřou a kloužou po sněhu. Ještě jsem nezkoušela ty kožené. Máte s nimi zkušenosti?
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 21 Led 2008 09:20
- Nahlásit
mac1
tanečky to někdy jsou, ale i moje a nedobrovolné a nedobrovolnou vrtulí a následnou snahou udělat "rybičku" v bahně hned vedle ledovky )), přímo baletní kousek ). Já raději ty plískanice. Moje čubiny mají totiž skvělou srst - oschnou a oklepou se a jsou čisté a malé psy omýt není problém - moje děti udělají více nepořádku než celá smečka ) a to může být všude sucho jako na poušti - moje děti by totiž určitě i na té poušti našly louži s bahnem a určitě by tam vlezly a nahaly mi to do bytu
|