Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pes a mimochod
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Dines
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 11:31
- Nahlásit

Ahojík lidišty,
už nějakou dobu pozoruju u pesana, že se při chůzi nějak podivně vlní a včera mě to konečně trklo - ten blboun si vykračuje mimochodem a vysloveně si to vlnění užívá

Ale - dozvěděla jsem se, že to může být i příznakem potíží s DKK, tak by mě zajímalo, jestli je to pravda?

A jestli máte někdo taky takovýho magora, co to dělá pro zábavu

Hafina
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 11:39
- Nahlásit

Dines
Můj pes má DKK 0/0 a mimochodí téměř neustále. Dokáže to dokonce hodně rychle, mimichodí mi i u kola. Se musím vždycky strašně smát, protože v té rychlosti to vypadá strašně komicky.

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 11:43
- Nahlásit

Hafina
Tak to ten muj naštěstí jen když jdeme pěkně pomalu a může se na to soustředit...jak zrychlíme, tak jde normálně
A živě si umim představit jak to vypadá u kola
Kámošce to pes taky jeden čas dělal, tak vždycky před vstupem do výstavního kruhu dostal pár facek a jak krásně vyklusával

nika00
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 11:45
- Nahlásit

Dines
jestli je mimochod to ze jde zaroven pravou zadni i predni tak to ten muj blboun dela docela rad....a pro srandu..dycky u toho vypada jak kdyz jde rambo
ale jinak chodi normalka

Dines
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 11:51
- Nahlásit

nika00
jestli je mimochod to ze jde zaroven pravou zadni i predni
JJ, to je zrovna ono

To jsem ráda,že nemám jediná takovýho exota

Meta
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 12:26
- Nahlásit

Dines
Bert si v mimochodu doslova libuje. A taky má DKK 0/0.
A přesně jak píšeš, nejdřív mi nebylo jasné, proč se tak divně vlní. Připsala jsem to "měkkému" hřbetu a honila psa do kopce.
A teprve jednoho dne mě "osvítilo" a došlo mi, že si čokl mimochodí.Od té doby trnu hrůzou, kdy chůzi lážo-plážo předvede v kruhu a prventivně nasazuji ostřejší tempo.
Hafina
Dokáže to dokonce hodně rychle
Doufám, že se to nenaučí!!!

pigie
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 12:42
- Nahlásit

Ja z druheho sudku. Pes DBK 4/4 mimochodi. Ale len v chodzi, dokaze chodit aj niecim zaujimavym, prechadza pravidelne z mimochodou do normalu a zase naspat v pravidelnych intervaloch

jejdajaja
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 13:22
- Nahlásit

Tak koně - mimochodníky znám a když kůň protáhne klus - mimochod tak je na něj krásný pohled, u některých plemen to je i žádoucí, ale u psa jsem si toho ještě nevšimla (spíš mě nenapadlo, že i psi můžou běhat jen tak mimochodem) teď kudy půjdeme tak budu nucená pořád sledovat každýho psa a jeho pohyb já mám štěně ACD a když se rozeběhl, když byl ještě malý, 2-3 měsíce tak sice běžel normálně, ale taky se u toho různě vlnil a zakopával a i bez mimochodu se srandovně vlnil

Hafina
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 13:54
- Nahlásit

No tak Aris mimochodí tak 90% času, kdy jde na vodítku, na volno možná ani nemimochodí, to vlastně ani nevím, to jsem nesledovala.
Meta
Od té doby trnu hrůzou, kdy chůzi lážo-plážo předvede v kruhu a prventivně nasazuji ostřejší tempo.
No, tak u nás vzhledem k tomu, že mimochodí i tryskorychlostí, byl dost problém nasadil ostřejší tempo, při kterým už by nemimochodil. To bych možná překonala světový rekord ve sprintu. Kolik nervů a proběhaných hodin mě to stálo, šla jsem na něj po dobrým, po zlým, buzeravala jsem ho za každý mimochodný krok, takže jsme třeba i stáli skoro na místě, no hrůza. Nakonec jsem přišla na to, že neumí mimochodit s hlavou nahoru, takže ho prostě za výstavní vodítko povytáhnu nahoru a je to v pododě a běží jako laňka...

Walda
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 13:56
- Nahlásit

nika00

u toho vypada jak kdyz jde rambo

Já se mu zas směju, že vypadá jak velbloud.
Ale většinou stačí na psa něco zavolat, on se ohlédne, poskočí mu to v makovici a přestane s tím.

Hafina
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 13:59
- Nahlásit

Walda
Ale většinou stačí na psa něco zavolat, on se ohlédne, poskočí mu to v makovici a přestane s tím.
Hm, tak u nás to ani omylem nefunguje, můžu na něj hulákat jak na lesy, rozběhnout se, zastavit se. Nefunguje nic, miláček si mimochodí stále. Ale pokud mi nemimochodí v kruhu, tak na to peču, když se mu tak chodí líp.

Walda
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 14:03
- Nahlásit

Hafina

Ale zase máš štěstí, že
neumí mimochodit s hlavou nahoru.
Máme kámoše mladýho rotvíka a ten mimochodí ve všech polohách, vypadá zvlášť komicky, taky tím, jak má ocas jak řeznickej hák. Jinak je to ale príma chlupáč.

nika00
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 14:05
- Nahlásit

Walda
tak to ja ho v tom nechavam, pac se docela bavim on vzdycky jde tim mimochodem tak namachrovane...a kdyz uz se popadam za bricho tak se otoci jako.."no co je?" jeste mu chybi brejle a zvejkacka v hube
pak zas jde normalne...a pak zas...vetsinou tak ale chodi na voditku kdzy uz je vice unaveny a nebo do kopce...asi se mu tak chodi lip

Walda
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 14:07
- Nahlásit

nika00

tak ale chodi na voditku kdzy uz je vice unaveny a nebo do kopce...asi se mu tak chodi lip

Inďák tak chodí jen po rovným, po asfaltu, hladkým trávníku a tak. Jakmile přijde trochu do terénu, zruší krok a jde normálně.

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 14:09
- Nahlásit

nika00
vetsinou tak ale chodi na voditku kdzy uz je vice unaveny a nebo do kopce...asi se mu tak chodi lip
Jednou sem někde četla, že na překonávání dlouhých vzdáleností používají psovité šelmy mimochod za účelem ušetření (nebo spotřebování) co nejméně energie

Meta
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 14:17
- Nahlásit

Fajka
A líný pes používá mimochod permanentně

Walda
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 14:19
- Nahlásit

Fajka
Meta

líný pes používá mimochod permanentně

Pokud je to v tomhle, tak to u nás odpovídá.

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 14:19
- Nahlásit

Fajka
Můj ne můj dyž je línej a už nechce tak sebou flákne a udělá vozemboucha

Meta
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 14:32
- Nahlásit

Fajka
To už je nejvyšší stádium lenosti...To taky Bert umí.

nika00
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 14:35 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit

Fajka
joo tak my kdyz treba mame za sebou celodenni vylet a ty my selmicky uz nemuzou, tak si proste treba lehnou doprostred silnice a nejdou...
jimmy neni zadnej lenoch ale velkej sportovec, takze u nej to nenilenost ale opravdova unava
to sem jeste nemela jimmyho a tohle mi jednou udelala sandy...prechazli sme na prechodu ctyrproudovku, ona se uprostred zastavila, sedla, lehla..
ridici se mohli potrhat smichy...musela sem ji pres silnici odnest v naruci :d

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 14:41
- Nahlásit

nika00
prechazli sme na prechodu ctyrproudovku, ona se uprostred zastavila, sedla, lehla..
A mě to stejný udělala ta trubka v kruhu na výstavě kde teda o unavenosti nemohla být řeč

U nás to vypadá asi nějak takhle:
http://www.akita-feiko.estranky.cz/fotoalbum/vylet y/jizerky/75

Tohle bylo po 30 km...

nika00
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 14:45
- Nahlásit

Fajka
jak je u toho priskrcena no tom voditku

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 14:46 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit

nika00
no to sem zkoušela jestli fakt nepůjdem dál (ona má někdy dobrý herecký výkony ) ale byla to fakt únava tak nešla

nika00
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 14:52
- Nahlásit

Fajka
jj ja to znam...tohle mi dela sandy..dycky se zabejci, uplne se ji nahrne vsechna kuze do ksichtiku a mam pocit ze kdyby to slo, tak se svklikne z kuze, a ona zustane stat

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 14:55
- Nahlásit

nika00
mam pocit ze kdyby to slo, tak se svklikne z kuze, a ona zustane stat
stát neeee..... zůstane ležet

Mě třeba to zkouší, když se jí nechce z procházky domu nebo když zrovna děsně někam spěcháme
Jak to řešíš?

EngieB
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 15:15
- Nahlásit

Dines
Bobíš taky chodí mimochodem od mala, je mu jedenáct a klouby zadních noh jsou v pořádku (v přední má artrozu). Takže žádný strachy!

EngieB
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 15:16
- Nahlásit

Fajka
Ale je absolutně nádherná!

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 15:17
- Nahlásit

EngieB
Děkuju, vyřídím

nika00
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 15:25 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit

Fajka
Jak to řešíš?
jo taky mi to dela treba rano kdyz opravdu specham a ona ne a ne se hnout...
resim to ruzne podle situace...
kdyz vim ze to je rano napr po 10ti min prochazce..a proste se jen zastavi (nastesti si neleha) tak se nastvu, skubnu s ni a rozcilene ji pravym at me prestane stvat a hne zadkem
a kdyz jsme treba fakt podlouhy prochazce a vim ze je opravdu unavena (navic ma trochu zvetsene srdicko) tak dam
pauzicku...treba dve minutky odpocivame...pak ji pohladim, vlidnym sluvkem povzbudim a ona jde...

ted me napadlo..co by fajka udelala, dkybys ji odepla z voditka a sla bez ni?

me totiz sandy takhle obcas simuluje ze uz nemuuuuzeeee a kdyz ji odepnu, tak to je jak kdyz ma v zadku vrtuli, jak leti pryc

Fajka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2008 15:39
- Nahlásit

nika00
Tak koukám že to řešíme podobně to já se ptám jen tak pro inspiraci, jestli nemáš nějakej osvědčenej zlepšovák

ted me napadlo..co by fajka udelala, dkybys ji odepla z voditka a sla bez ni?
me totiz sandy takhle obcas simuluje ze uz nemuuuuzeeee a kdyz ji odepnu, tak to je jak kdyz ma v zadku vrtuli, jak leti pryc

No to víš, že za chvilku vstane a letí za mnou, ale bohužel někdy taky úplně jinám . A nejblbější je to na tý silnici kde jezdí auta, tam si nelajznu jí pustit
Jednou se mi stalo že mi takhle klekla při 35 km pochodu tak jsme to cca 3 kiláky před cílem odpískali zavolali pánečka že Fajkýšek je mrtvej a nemůže dál ať pro nás přijede.
Si nepřej jak vyváděla když páníček přijel málem vyskočila až na střechu auta a do kufru auta skočila jak klokan
Nemusím popisovat co si o mě přítel myslel

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání