| Autor |
Zpráva |
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 11:31
- Nahlásit
Ahojík lidišty,
už nějakou dobu pozoruju u pesana, že se při chůzi nějak podivně vlní a včera mě to konečně trklo - ten blboun si vykračuje mimochodem a vysloveně si to vlnění užívá
Ale - dozvěděla jsem se, že to může být i příznakem potíží s DKK, tak by mě zajímalo, jestli je to pravda?
A jestli máte někdo taky takovýho magora, co to dělá pro zábavu
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 11:39
- Nahlásit
Dines
Můj pes má DKK 0/0 a mimochodí téměř neustále. Dokáže to dokonce hodně rychle, mimichodí mi i u kola. Se musím vždycky strašně smát, protože v té rychlosti to vypadá strašně komicky.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 11:43
- Nahlásit
Hafina
Tak to ten muj naštěstí jen když jdeme pěkně pomalu a může se na to soustředit...jak zrychlíme, tak jde normálně
A živě si umim představit jak to vypadá u kola
Kámošce to pes taky jeden čas dělal, tak vždycky před vstupem do výstavního kruhu dostal pár facek a jak krásně vyklusával
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 11:45
- Nahlásit
Dines
jestli je mimochod to ze jde zaroven pravou zadni i predni tak to ten muj blboun dela docela rad....a pro srandu..dycky u toho vypada jak kdyz jde rambo
ale jinak chodi normalka
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 11:51
- Nahlásit
nika00
jestli je mimochod to ze jde zaroven pravou zadni i predni
JJ, to je zrovna ono
To jsem ráda,že nemám jediná takovýho exota
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 12:26
- Nahlásit
Dines
Bert si v mimochodu doslova libuje. A taky má DKK 0/0.
A přesně jak píšeš, nejdřív mi nebylo jasné, proč se tak divně vlní. Připsala jsem to "měkkému" hřbetu a honila psa do kopce.
A teprve jednoho dne mě "osvítilo" a došlo mi, že si čokl mimochodí.Od té doby trnu hrůzou, kdy chůzi lážo-plážo předvede v kruhu a prventivně nasazuji ostřejší tempo.
Hafina
Dokáže to dokonce hodně rychle
Doufám, že se to nenaučí!!!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 12:42
- Nahlásit
Ja z druheho sudku. Pes DBK 4/4 mimochodi. Ale len v chodzi, dokaze chodit aj niecim zaujimavym, prechadza pravidelne z mimochodou do normalu a zase naspat v pravidelnych intervaloch
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 13:22
- Nahlásit
Tak koně - mimochodníky znám a když kůň protáhne klus - mimochod tak je na něj krásný pohled, u některých plemen to je i žádoucí, ale u psa jsem si toho ještě nevšimla (spíš mě nenapadlo, že i psi můžou běhat jen tak mimochodem) teď kudy půjdeme tak budu nucená pořád sledovat každýho psa a jeho pohyb já mám štěně ACD a když se rozeběhl, když byl ještě malý, 2-3 měsíce tak sice běžel normálně, ale taky se u toho různě vlnil a zakopával a i bez mimochodu se srandovně vlnil
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 13:54
- Nahlásit
No tak Aris mimochodí tak 90% času, kdy jde na vodítku, na volno možná ani nemimochodí, to vlastně ani nevím, to jsem nesledovala.
Meta
Od té doby trnu hrůzou, kdy chůzi lážo-plážo předvede v kruhu a prventivně nasazuji ostřejší tempo.
No, tak u nás vzhledem k tomu, že mimochodí i tryskorychlostí, byl dost problém nasadil ostřejší tempo, při kterým už by nemimochodil. To bych možná překonala světový rekord ve sprintu. Kolik nervů a proběhaných hodin mě to stálo, šla jsem na něj po dobrým, po zlým, buzeravala jsem ho za každý mimochodný krok, takže jsme třeba i stáli skoro na místě, no hrůza. Nakonec jsem přišla na to, že neumí mimochodit s hlavou nahoru, takže ho prostě za výstavní vodítko povytáhnu nahoru a je to v pododě a běží jako laňka...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 13:56
- Nahlásit
nika00
u toho vypada jak kdyz jde rambo
Já se mu zas směju, že vypadá jak velbloud.
Ale většinou stačí na psa něco zavolat, on se ohlédne, poskočí mu to v makovici a přestane s tím.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 13:59
- Nahlásit
Walda
Ale většinou stačí na psa něco zavolat, on se ohlédne, poskočí mu to v makovici a přestane s tím.
Hm, tak u nás to ani omylem nefunguje, můžu na něj hulákat jak na lesy, rozběhnout se, zastavit se. Nefunguje nic, miláček si mimochodí stále. Ale pokud mi nemimochodí v kruhu, tak na to peču, když se mu tak chodí líp.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 14:03
- Nahlásit
Hafina
Ale zase máš štěstí, že
neumí mimochodit s hlavou nahoru.
Máme kámoše mladýho rotvíka a ten mimochodí ve všech polohách, vypadá zvlášť komicky, taky tím, jak má ocas jak řeznickej hák. Jinak je to ale príma chlupáč.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 14:05
- Nahlásit
Walda
tak to ja ho v tom nechavam, pac se docela bavim on vzdycky jde tim mimochodem tak namachrovane...a kdyz uz se popadam za bricho tak se otoci jako.."no co je?" jeste mu chybi brejle a zvejkacka v hube
pak zas jde normalne...a pak zas...vetsinou tak ale chodi na voditku kdzy uz je vice unaveny a nebo do kopce...asi se mu tak chodi lip
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 14:07
- Nahlásit
nika00
tak ale chodi na voditku kdzy uz je vice unaveny a nebo do kopce...asi se mu tak chodi lip
Inďák tak chodí jen po rovným, po asfaltu, hladkým trávníku a tak. Jakmile přijde trochu do terénu, zruší krok a jde normálně.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 14:09
- Nahlásit
nika00
vetsinou tak ale chodi na voditku kdzy uz je vice unaveny a nebo do kopce...asi se mu tak chodi lip
Jednou sem někde četla, že na překonávání dlouhých vzdáleností používají psovité šelmy mimochod za účelem ušetření (nebo spotřebování) co nejméně energie
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 14:17
- Nahlásit
Fajka
A líný pes používá mimochod permanentně
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 14:19
- Nahlásit
Fajka
Meta
líný pes používá mimochod permanentně
Pokud je to v tomhle, tak to u nás odpovídá.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 14:19
- Nahlásit
Fajka
Můj ne můj dyž je línej a už nechce tak sebou flákne a udělá vozemboucha
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 14:32
- Nahlásit
Fajka
To už je nejvyšší stádium lenosti...To taky Bert umí.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 14:35 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit
Fajka
joo tak my kdyz treba mame za sebou celodenni vylet a ty my selmicky uz nemuzou, tak si proste treba lehnou doprostred silnice a nejdou...
jimmy neni zadnej lenoch ale velkej sportovec, takze u nej to nenilenost ale opravdova unava
to sem jeste nemela jimmyho a tohle mi jednou udelala sandy...prechazli sme na prechodu ctyrproudovku, ona se uprostred zastavila, sedla, lehla..
ridici se mohli potrhat smichy...musela sem ji pres silnici odnest v naruci :d
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 14:41
- Nahlásit
nika00
prechazli sme na prechodu ctyrproudovku, ona se uprostred zastavila, sedla, lehla..
A mě to stejný udělala ta trubka v kruhu na výstavě kde teda o unavenosti nemohla být řeč
U nás to vypadá asi nějak takhle:
http://www.akita-feiko.estranky.cz/fotoalbum/vylet y/jizerky/75
Tohle bylo po 30 km...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 14:45
- Nahlásit
Fajka
jak je u toho priskrcena no tom voditku
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 14:46 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
nika00
no to sem zkoušela jestli fakt nepůjdem dál (ona má někdy dobrý herecký výkony ) ale byla to fakt únava tak nešla
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 14:52
- Nahlásit
Fajka
jj ja to znam...tohle mi dela sandy..dycky se zabejci, uplne se ji nahrne vsechna kuze do ksichtiku a mam pocit ze kdyby to slo, tak se svklikne z kuze, a ona zustane stat
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 14:55
- Nahlásit
nika00
mam pocit ze kdyby to slo, tak se svklikne z kuze, a ona zustane stat
stát neeee..... zůstane ležet
Mě třeba to zkouší, když se jí nechce z procházky domu nebo když zrovna děsně někam spěcháme
Jak to řešíš?
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 15:15
- Nahlásit
Dines
Bobíš taky chodí mimochodem od mala, je mu jedenáct a klouby zadních noh jsou v pořádku (v přední má artrozu). Takže žádný strachy!
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 15:16
- Nahlásit
Fajka
Ale je absolutně nádherná!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 15:17
- Nahlásit
EngieB
Děkuju, vyřídím
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 15:25 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit
Fajka
Jak to řešíš?
jo taky mi to dela treba rano kdyz opravdu specham a ona ne a ne se hnout...
resim to ruzne podle situace...
kdyz vim ze to je rano napr po 10ti min prochazce..a proste se jen zastavi (nastesti si neleha) tak se nastvu, skubnu s ni a rozcilene ji pravym at me prestane stvat a hne zadkem
a kdyz jsme treba fakt podlouhy prochazce a vim ze je opravdu unavena (navic ma trochu zvetsene srdicko) tak dam
pauzicku...treba dve minutky odpocivame...pak ji pohladim, vlidnym sluvkem povzbudim a ona jde...
ted me napadlo..co by fajka udelala, dkybys ji odepla z voditka a sla bez ni?
me totiz sandy takhle obcas simuluje ze uz nemuuuuzeeee a kdyz ji odepnu, tak to je jak kdyz ma v zadku vrtuli, jak leti pryc
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2008 15:39
- Nahlásit
nika00
Tak koukám že to řešíme podobně to já se ptám jen tak pro inspiraci, jestli nemáš nějakej osvědčenej zlepšovák
ted me napadlo..co by fajka udelala, dkybys ji odepla z voditka a sla bez ni?
me totiz sandy takhle obcas simuluje ze uz nemuuuuzeeee a kdyz ji odepnu, tak to je jak kdyz ma v zadku vrtuli, jak leti pryc
No to víš, že za chvilku vstane a letí za mnou, ale bohužel někdy taky úplně jinám . A nejblbější je to na tý silnici kde jezdí auta, tam si nelajznu jí pustit
Jednou se mi stalo že mi takhle klekla při 35 km pochodu tak jsme to cca 3 kiláky před cílem odpískali zavolali pánečka že Fajkýšek je mrtvej a nemůže dál ať pro nás přijede.
Si nepřej jak vyváděla když páníček přijel málem vyskočila až na střechu auta a do kufru auta skočila jak klokan
Nemusím popisovat co si o mě přítel myslel
|