| Autor |
Zpráva |
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 12:08
- Nahlásit
Potřebuji poradit s technickou stránkou vody v miskách v zimě venku.
Značně se ochladilo a tak mi v kýblech zamrzá voda pro psy. Nepužívám misky, protože ty jsou mělké a rychleji zamrznou. Používám umělohmotné kýble, které však praskají. Chodím každou chvilku vodu míchat a přesto to zamrzne. Když led rozbíjím a to dost opatrně, tak kýbl udělá rup. Kovový používat nechci, protože můj známý měl NO a kovovou misku až jednou milému NO přimrzl jazyk k misce - no hned ho odtrhnul Docela dost dlouho mu to léčil, takže jsem si řekla, kovové ne. Co dát do toho kýble, aby když se snažím rozbít ten led ten kýbl neprasknul? Už jsem pořídila tento týden 6 kýblů - a už nejsou. Zase praskly. Vždy přes noc - to nechodím míchat. Někdy prasknou i sami tím pnutím ledu. Dokonce jsou chudinky kýble na tom tak špatně, že když do nich přelívám čistou vodu a vezmu za ucho tak rup. Zatím jsem to vyřešila tak, že to dávám hafům do boudy, jenže jeden "skřet" si to rozlévá, takže mu to musím nechat venku. Existuje nějaký výrobce měkkých kýblů? Nějaké co víc vydrží mráz? Nebo alesoň nějaký trik. Přemýšlela jsem o polystyrenu - jenže jak to tam dát, aby to nepřekáželo psům v pití?
Ještě něco. Jedna fenka mi líná a plot kolem ní je plný nejen jinovatky, ale i namrzlých chuchvalců srsti a okolo kotce taktéž - no jednomu rodinnému příslušníkovi to vadí, ale jak to uklidit, když je to přimrzlé?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 12:14
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Já jsem celý život Kazbundy (NO) používala plechový hrnec, nikdy k němu nepřimrzla. Gozérka-destruktorka má teď taky hrnec (smaltovaný) a žádný problém zatím nebyl. Jenže ona je prostě destruktorka, vodu vylévá a hrncem buší do zdi.
S plastem nevím, to asi praskne každý. Mohly by to vydržet umělohmotné misky určené pro mražení a mikrovlnky. Dělají se i ve velkých velikostech, ale tak velké jako kýbl určitě ne. Co takové ty modré barely jak se do nich dává kvasit ovoce před vypálením? Je to silnější plast jak u kýblu, tak by třeba mohl vydržet. Ale nevím jestli už nebudou moc vysoké, aby do nich ti psi dosáhli.
Ještě něco. Jedna fenka mi líná a plot kolem ní je plný nejen jinovatky, ale i namrzlých chuchvalců srsti a okolo kotce taktéž - no jednomu rodinnému příslušníkovi to vadí, ale jak to uklidit, když je to přimrzlé?
Polít vodou a pak rychle sesbírat. Destruktorka rozervala moji zimní bundu co jsem si zapoměla v kotci. Byla vycpaná jakousi vatou, nebo čím. Taky to bylo přimrzlé všude, takhle jsem se toho zbavila. Nesmí se to polívat moc, ať nemáš v kotci náledí
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 12:30
- Nahlásit
O náledí mi mluvte )))), to jsem si už dneska udělala - praskl kýbl a já to neutřela a než jsem přinesla nový tak to zamrzlo a já se válela po zemi. A psi se umí smát, hajzlíci. )) Měli mordy od ucha k uchu.
Ty misky na to mražení je dobrý nápad - to musí přeci vydržet.
Já hloupá. Taková jednoduchá věc a napdla mě až s těma mrazícíma miskama. Koupím ty misky na mražení a na každého psa 2 - a když zamrzne, tak odnesu domu a nechám normálka rozmrznout a zatím jim tam nechám novou s čerstvou vodou. Pic, pic, že mne to hned nenapadlo. Já ty kýble ale nechtěla nosit domů, páč by praskly, ale s těma mrazícíma miskama to je dobrý nápad.
Ty barely není tak špatný nápad - jenže to by se musely v půli uříznout - pak by se ale s tím špatně manipulovalo a bylo by to moc těžké. A vylévat v kotci ))))) - že bych otevřela nakonec hokejovou arénu? Fišer arénu.
Ta voda na ty chlupy, nevím, nevím. Bude asi kluziště - no vezmu si hned hadry a budu tu vodu utírat, aby nenamrzla a vezmu hodně horkou vodu. Teď svítí i mozol, tak snad to dnes půjde.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 12:32
- Nahlásit
má teď taky hrnec (smaltovaný)
A jak pak z toho hrnce ten led dostanete? Nejde to i s tím smaltem?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 12:32
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Fišer arénu
|
PetrC
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 12:44
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Některé plasty se při nízkých teplotách stanou křehkými, to vyřešíte miskami určenými pro mražení. Pak je ještě důležitý tvar misky. Voda při zmrznutí na led zvětší objem, tlačí na stěny nádoby a proto praskne i sebeodolnější plast. Je třeba mít misku se šikmými stěnami, jako lavór. Mrazem se pak led zvedá nahorů a netlačí na stěny nádoby. Sklon stěn, jaký je u kýblu, nestačí.
|
PetrC
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 12:46
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
jak pak z toho hrnce ten led dostanete?
Hrnec obrátím vzhůru dnem a poleju horkou vodou.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 13:16
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
A jak pak z toho hrnce ten led dostanete? Nejde to i s tím smaltem?
Nechávám to rozmrznout na chodbě. Když Gozérku popadne blbá tak chytne hrnec do huby a mlátí s ním o kamennou stěnu. Nebo si ho kutálí po zemi. Smalt zatím drží, ale počítám, že dlouhé trvání to mít nebude.
|
janakou
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 14:15
- Nahlásit
No já když mrzne, tak vodu venku vůbec nenechávám, stejně je za půl hodiny zamrzlá...Ráno než jdu do práce, tak psy napojím (buď vývat nebo trocha granulí zalitých vlažnou vodou), totéž po příchodu domů a večer do krmení totéž.
A chlupy namrzlé na kotci...než se s tím obírat, tak vyměním rodinného příslušníka
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 14:20
- Nahlásit
Taky mě napadlo to, jestli vážně potřebují mít třá v noci venku vodu, když je stejně za chvíli zmrzlá...
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 14:24
- Nahlásit
My jsme dávali ovčakovi do misky takovej malej ponornej ohřívač co se dává do akvárka.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 16:44
- Nahlásit
Nemáte někdo zkušenosti s touhle ohřívací deskou? Podle mě by se to dalo dát i pod misku, ale zatím váhám, mám obavu, aby to pes nerozkousal.
http://www.hafani.cz/snuggle-safe-termo-deka-pro-o hrev/d-87766/
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 17:47
- Nahlásit
nezamrzací miska: http://www.shop.schnauzer.cz/view_product.php?prod uct=KRL_68672
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 19:35
- Nahlásit
Ten kabel takhle přístupný pro psy mi nepřipadá zrovna bezpečný, i když normálně si moji psi kabelů nevšímají, tak tohle bych jim ven bez dozoru nikdy nedala.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 20:17
- Nahlásit
Maya
Hovoris mi z duse Okrem toho bezne byva dostupna zastrcka vonku s tak kratkou snurou...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 20:25
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Tohle 100% nepraská. http://www.naradi-modeco.cz/stavebni-kyble-778.htm
Je to vyrobeno z takové pružné umělé hmoty. Napájím tím koně ve výběhu. Vydrží i opravdu tuhý mráz.
Jinak psům nevadí zamrzlá voda, pokud mají žízeň, lížou led. V zimních měsících je možné zalít krmnou dávku vývarem, nebo teplou vodou. Psi se při krmení zárověň "nuceně" napijou.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 20:27
- Nahlásit
Mají je v každém Obi, Horbachu atd. I levnější, než je ten na obrázku.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2007 15:01
- Nahlásit
V Hornbachu mají měkké kýbly. Venku psům vodu nenechávám, zkus jim to dát do teplejšího místa, do předsíňky boudy nebo je prostě nenechávej venku. I když ty máš akity, těm to asi tak nevadí, jako piťasům, co? Děvčátka u nás mají přístup do teplejšího místa, a tam mají vodu, a taky jim dávám napít teplého vždycky, když k nim jdu.
|
Katushca
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2007 19:07
- Nahlásit
přesně jak píše Smečka, tyhle kýble jsme měli u koní, i velikých objemů, a vydržely i ty největší mrazy.
|
Katushca
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2007 19:10
- Nahlásit
vydržely i zalití vařící vodou, když byly úplně zamrzlé..
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2007 17:33
- Nahlásit
Díky všem za radu. Zajdu do Agrozetu - mají tam ty kýble a levnější. Zatím jsem to dala psům do boudy - a zatím to nerozlili ), tak snad to bude OK. Těm vyhřívacím dečkám moc nevěřím. Moje čubiny by to možná nekousaly, ale písemně mi to nedaly, tak jim věřit nebudu. Zkusím ty měké kýble. Na ledu si pochutnávají až na to, že ta starší z toho má celkem zažívací problémy.
Díky za rady.
A všem přeji do nového roku jen to nejlepší.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2007 19:43
- Nahlásit
Smečka
Můžu potvrdit, tyhle kýble používáme totiž taky.
|