| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 08:48 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Je ráno.
Ač je to na dané roční období nezvyklé, sluneční paprsky vklouzly oknem do mého pokoje a nad zlatým kotoučem slunce vysoko na nebi se rozprostírá pomněnkově modrá obloha.
Protáhnu se, zavrním, párkrát zívnu.
Z vedlejší místnosti slyším tiché ťapkání. Černý mokrý čumák něžně otevře dveře a chlupatý ušatý psák vklouzne přikrčeně do ložnice. Postaví se k mé posteli, studený čenich zarazí do teplých měkkých peřin a popřeje mi dobré ráno tím nejhezčím nejmlaskavějším způsobem, jaký znám.
Vklouznu do teplého oblečení, písknu, nasadím obojek a vyrážíme ven. Všude je krásně bílo. Sníh se třpytí a sněhové vločky padající ze stromů sem tam poletují vzduchem. Pes lítá závějemi sněhu, štěká a nosí mi sněhové koule škemraje o další hození.
Po návratu z procházky postavím vodu na kávu a se všemi, které mám ráda, s nimiž je mi dobře a s nimiž chci trávit tento čas, se posadím k vánočním pohádkám a za vůně čerstvé kávy, voňavého cukroví prolínajícího se vůněmi čokolády, ořechů, kokosu a rumu si užívám vánoční atmosféry.
Nic nemusím, nikam nespěchám, jsem se všemi s nimiž být chci, jsme tu, jsme zdraví a vedle nás se tyčí krásný voňavý rozmanitě zdobený vánoční stromeček. Ještě je sám, ještě je opuštěný, ale za pár hodin k němu přibude spousta dárků, obklopí jej rozesmáté tváře a v očích všech se budou odrážet plamínky plápolajících svíček.
Je 24. prosince.
Všechny trable, starosti, vše co mi v tomto roce nevyšlo či se nepodařilo háži za hlavu, kašlu na dostatek či nedostatek peněz, kašlu na tíživou politickou atmosféru v zemi, kašlu na pracovní povinnosti, protože to nejcennější a nejkrásnější co k životu potřebuji, mám. Jsou to tlukoucí srdce milovaných lidí v mé blízkosti, jsou to dvě jantarové oči němého a o to věrnějšího přítele člověka, je to zdraví, láska a schopnost porozumění a tolerance mezi těmi, na nichž mi záleží.
I Vám všem přeji obdobné prožití Vánočních svátků a Štědrého dne, hoďte za hlavu stres, všední šedé a nepodstatné starosti a buďte rádi za každé málo, kterého se Vám dostává, protože i největší Egyptské pyramidy jsou stavěny z pouhých zrnek písku.
Hezké Vánoce
Garfieldovi.
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 09:06
- Nahlásit
Garfield
Je rano, sedim si v zafajcenej kancelarii, kolegyna stresuje ze tie faktury dokonci az o polnoci, sef vykrikuje ze tu stavbu je nemozne dokoncit nacas, ale ja som si, vdaka tvojmu milemu prianicku, vytvorila obranny stit za ktorym uz sedim doma so vsetkymi tymi srdieckami ktore okolo seba portebujem, a ktore mam rada, a pri nohach mi svietia spoza ciernej ofinky jantarove ocka...Dakujem a rovnako prajeme vsetkeho dobreho...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 09:12
- Nahlásit
Garfield
i Garfieldům přejem hezké Vánoce...
já si tohle vezmu k srdci a snad si to fakt užiju...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 11:10
- Nahlásit
Garfield
sarax
a ostatní
i já Vám všem přeju pohodové Vánoce, klidného silvestra bez bláznějících štěků a v Novém roce samé splněné přání.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 11:14
- Nahlásit
Garfield
momentálně jsem ve stavu, kdy vánoce úplně nenávidím (a bohužel je to rok od roku horší) - nestíhám v práci, nestíhám doma, nemám dárky - no, co víc by si mohl člověk přát
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 11:16
- Nahlásit
Mel
To pomozu uz len jantarove ocicka...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 11:20
- Nahlásit
Garfield
krasne si to idealizujes .... jen v tvem popisu chybi ten zakousnuty stedroranni pes pri prochazce, nekolik ubrecenych deti, ktere Garfield toho dne vystrasi vic nez cert s Mikulasem dohromady a zejmena ten pocit beznadeje, kdyz Otik opet srazil na zem vanocni stromecek a zacina ho porcovat na mele trisky prestoze doma kamna nemate a na zatop je nepotrebujete ....
ale jinak samozrejme taky preju hezke vanoce tobe, Kajinkovi, mysme a Otikovi ...
Mel
v práci, nestíhám doma, nemám dárky - no, co víc by si mohl člověk přát
no jo, to by clovek nesmel z prace chodit na dvouhodinove obedy, na cvicak, za policajtama a podobne ...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2007 11:24
- Nahlásit
Garfield
děkuji
I Vám krásné Vánoce a hlavně klid a pohodu
|