Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Překrmují mi psa
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 20 Čen 2005 10:33
- Nahlásit

Ahoj, jsem už zoufalá...Rodiče doma nesnesou psa, tak jsem se domluvila s babičkou a dědou, že bude žít u nich...Jenže oni jsou zvyklí, že se krmí zbytky a navíc jí dávají dávky jak pro koně... Tak podle toho pejsa vypadá. Nejsou schopní pochopit, že jí stačí granule (má acanu light) a pořád jí cpou to, co jim zbylo... Už nevím, jak jinak jim to mám vysvětlit, hádám se s nima už tři roky, křičím, snažím se jim to vysvětlit v klidu, myslela jsem, že když koupím tak (pro ně) předražené granule, že jim bude blbý do toho ještě něco dávat, ale ne...Jednu dobu už to bylo lepší, ale pak jsem přišla a v granulkách zamíchaný guláš Doma ji mít nemůžu, zatím to řeším tak, že ji ráno a večer jdu k nim nakrmit, ale poslední dobou to vypadá, jako by se snažili jí dát dřív, než přijdu...nechápu...taky mi to vždycky nevyjde, abych přišla (škola atd.). Teď jsem ji měla týden doma (naši byli pryč), krásně zhubla, netrpěla hlady, jak pořád poslouchám, pak jsme byli ve šlapanicích na závodech, paráda. Jenže pak jsem 3 dny neměla čas za ní zajít, byla jsem tam včera a hrůza- byla jako tank! Nechápu, jak to za 3 dny dokázali. Opravdu, tentokrát se ozval i přítel, že vypadá strašně, takže jsme byli oba nejhorší...Nemáte někdo nějaký nápad, jak z toho ven? Mě už nic nenapadá...Molly

Anonymní
# Zasláno: 20 Čen 2005 10:54
- Nahlásit

a je ten pejsek s PP, pokud ano, ukažte dědovi s babičkou fotku, jak má přesně ten pejsek vypadat, přečíst standard - uvádí se tam váha atd...
Když to nepomůže,tak tvrdě do nich - řekněte jim, že psa ohrožují na zdraví - problémy s klouby, hrozí cukrovka, nemoci srdíčka a že veta zaplatí oni, pokud bude mít tyhle potíže a klidně jim řekněte,že to je hodně drahá záležitost a hlavně je upozornit na to, že se jedná o týrání zvířat , když budou ochotní, jděte společně za vetem, ať jim to řekne sám. Rodiče ani prarodiče si od svých potomků moc říct nedají a žádné argumenty neuznávají
Veta se nejdřív zeptejte, jestli by byl ochoten tuhle schůzku udělat a ať je postraší, mohlo by to zabrat aspoň na nějakou dobu. A když uz hafana nacpou nějakou dobrotou, ať ho vezmou na oplátku na procházku - něco za něco.
Omlouvám se, strašně jsem se rozčílila, hrozně mě zlobí, když vidím důchodce se psem, který pro tloušťku nemůže ani pořádně chodit a je celý opelichaný z toho, že z něj dělají popelnici
držím palce, aby si staroušci dali říct, ale moc tomu nevěřím

Endy
# Zasláno: 20 Čen 2005 11:01
- Nahlásit

Je divné si pořídit psa,aniž by s tím rodiče souhlasili.Možná by stálo za to je ukecat,aby ti dovolili psa doma.Já dceři taky zakazuji různá zvířata a přesto je domů nosí.Stačí když ho jednou nakrmím a pohladím a už zůstane.Pokud ti to nevyjde,budeš si muset vymyslet nějakou nemoc svého pejska a babičku s dědou s ní seznámit.Snad z lásky k němu to pochopí a nebudou ho chtít zabíjet.Staří lidé se těžko přesvědčují,ale naše babi to pochopila.Dřív dala psovi do misky i olej z pánvičky,ale po několika měsících hádek už mu nic nedává.Ne že by měla větší znalosti o výživě psů,ale pochopila,že mu nic nesmí dát.Zkus jim to žrádlo nasáčkovat,když už chtějí nebo musejí pejsinu krmit,tak jen tím,co je v pytlíku.Taky nasáčkuj nějaký pamlsek,ať mají pocit,že jí přilepšili.Klidně jim to takhle připravuj na další den.A napiš tam i čas,kdy má pes dostat krmení.Musíš si to prosadit.

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 11:15
- Nahlásit

Známe babičky....ty jsou nenapravitelné Jeden z našich psů má nemocnou slinivku a my museli babičce doslova pohrozit, že jestliže psovi dá byť jen drobeček z něčeho, co nesmí, že by mohl i umřít....to je jediné, co na babičku aspoň trochu zabírá.....

Martina
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 11:25
- Nahlásit

Řekla bych, že tady je každá rada drahá. Mám i já takové příbuzné. Taky nějak nechápou, že ten pes není týrán, když dostane "jen" granule. Zkus to jak píše Endy. Ale stejně jako anonym tomu moc nevěřím, že si dá babička s dědou říct. Je to prostě stará škola, kde pes jedl na dvorku s domácím zvířectvem. Nejlepší řešení by bylo, kdybys měla pejsu u sebe, ale to víš nejlíp ty. Zkus promluvit s rodičema, že to takhle nejde, že ti brzy babička s dědou pejsu takhle zničí. Držím palečky.

Anonymní
# Zasláno: 20 Čen 2005 12:13
- Nahlásit

Tak díky za rady, nejspíš je to marné, ale budu bojovat. Je to voříšek z útulku, takže ji nemám s čím srovnat. Doma ji opravdu mít nemůžu, otec, než aby mě podpořil, dělá si ze mě srandu, matka zas, že jsem zbytečně!!!! hysterická. Vetka už to dědovi říkala, ale bohužel...Když jsem si ji pořizovala, přišlo mi to jako dobrý nápad, bydlí totiž 5 minut od nás. Mamka s tím takhle souhlasila. To jsem ale netušila, jak to bude vypadat. Zkusím ty pytlíky, třeba to vyjde, i když tomu nevěřím. Taky mě napadlo dát jim tuhle diskuzi vytištěnou, ale to by se asi smrtelně urazili...Díky ještě jednou
Molly

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 12:19
- Nahlásit

Anonymní
Mužu říct, že tě naprosto chápu. Podobnej "boj" vedem s dědou celou dobu, co mají psa doma. Ze začátku byl pejsa hodně aktivní,t akže to, čím ho děda nacpal vyběhal a byl krásně štíhlej, bohužel teď zestárl a je z něj válec. Děda si nenechá nic vysvětlit ode mě, od mamky, od strejdy, od babičky... Když přijdu já se svou pejsinou, tak nepomuže srovnání, jak vypadá ona a jak ten pes... Prsotě nic. Ani "vyhružky", že pes bude mít cukrovku, a jiný zdravotní problémy. Prostě je to dědův "miláček" a cpe do něj všechno, co má... Když tam sem, tak se radši klidí, abych se zase nepohádala...
Jediná "šance" jak zhubnout toho psa u babičky je, když je děda pryč, to je pes na granulích a vždycky krásně zhubne, jenže děda pak přijede z chalupy a řekne:"Jee chudáček, ten je hubenej, vy ste ho zase trápili těma granulema" A to ten pes má pořád ještě nadváhu....
Takže tady je fakt každá rada drahá, bohužel asi nepomuže nic...

Anonymní
# Zasláno: 20 Čen 2005 12:28
- Nahlásit

co takhle se obrátit na nejakou ligu na ochranu zviřat a zeptat se jich, treba by pomohli - kdyby na starouse udelali bububu

azoráček
# Zasláno: 20 Čen 2005 12:39
- Nahlásit

Tak takhle přesně to je u nás, naštěstí psa tolik nepřekrmujouAle dost častose s babičlkou, u které mám psa hádám, že prostě tohle a tohle nesmí, že ty granule mu stačíNejhorší je, že oan si furt myslí že psi potřebujou k výživě housky Takže mu je dává..naštěstí jsem ji překecala at mu to nedává a at dá radši tvrdej chleba
anonyme[b] verim ti že to je těžké, sama to znam z vlastní zkusenosti a je orpavdu těžké babičku a dědu přeekcat na něco nového...

Garfield
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 19:09
- Nahlásit

Úmrtnost psů u mé babičky je 100 %. I z yorkshirksého teriéra udělala sele zralé na porážku. Všichni její psy umírají na dýchací a srdeční problémy, nebo tahají břicha a hrudníky tak dlouho po zemi až padnou úplně. Neboť jsem při jedné hádce babičku málem zabila, tak jsem to musela vzdát. Na mého psa však nesmí ani pohlédnout. Je to marný boj se starými lidmi.

Anonymní
# Zasláno: 25 Čen 2005 21:07
- Nahlásit

Ahojky, tak vám děkuju za příspěvky...Ještě mě napadlo, nemáte někdo odkaz na nějaký (hrůzný)článek o obezitě psů a nemocemi s tím spojenými, nebo nechcete mi někdo takový napsat? Pár jsem jich našla, ale není to pořád ono, jako argument by nestačily...Doufám, že mě pochopíte, chtěla bych ho prarodičům dát přečíst a aspoň je pořádně vystrašit, i když nevím...Myslím zmínit tam tu cukrovku, klouby, reakce na dlouhodobé podávání přesolených jídel apod. Ale opravdu příšerný, nejlépe i s přibližnými cenami léků a zákroků s tím spojenými... Budu vám moc vděčná a psice určo taky. Molly

Nela
# Zasláno: 25 Čen 2005 22:34
- Nahlásit

Jsem v tomhle docela pesimista, i když jinak jsem vrozený optimista. Taky jsem tenhle problém řešila a řeším, mám starou čubinu a mlaďase psa. U čubiny jsem bojovala statečně, ale ne vždy to vycházelo. Krmil mi ji manžel, až čuba měla veliké problémy s klouby. Musela jsem ji dát docela drastickou dietu, bere léky na klouby, je jí jedenáct a půl roku. Pohádala jsem se ostře s celou rodinou. Myslí si o mě sice, že jsem cvok, ale už si nedovolí čubu krmit. O psovi nemluvě. Tam jsem byla ostrá už od začátku. Za půl roku jsem čubu dala tak dohromady, že má zase radost ze života a honí se s mladým po zahradě, kouše ho, bere mu balonky, prostě nádhera. A to před rokem vypadala, že už nebude vůbec chodit. A pokud mám pocit, že přece jen něco dostala navíc, o čem nevím, tak dostane ihned menší dávku. Jak říkám, je to boj, ale myslím, že podle toho co říkáš, tak moc velkou šanci na výhru nemáš. Přikláním se k tomu, přesvědčit rodiče a mít psa doma.

nika00
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:30
- Nahlásit

tohle je zajimava diskuze....ale co radite, pokud mi tohe delaji rodice??resp. tata...dospelao to tak, ze na tatu kricim kvuli tomu ja i mama...ale kdyz tam nejsme a ja pak prijdu, tak vidim v misce zbytky zeli, knedliku atd....a kdyz zacnu zas jecet, tak prej to bylo jen trosicku...uz sem taky bezmocna...podotykam ze to trva uz 4 roky...hrozila sem nemocema dokonce i tim, ze takhle pes umre....no to na chvili zabralo...dokonce schovavam i misku i krmeni....ale spoustu se toho da dat z ruky...myslim si ze uz je to teda lepsi nez driv, ale stejne psovi neco v misce pristane, pokud neni nkdo doma, krom taty...

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 15:54
- Nahlásit

nika00
tak s tímhle je těžko radit,evidentně nezabralo nicoddělit tátu od psa asi nelze???

nika00
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 16:20
- Nahlásit

sarax
to asi ne...ja uz i premejslela ze si budu vodit psa sebou do prace..hehe..ale to asi taky neprojde...

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 16:23
- Nahlásit

nika00
tak to s tím asi moc nenaděláš,když nezabraly ty vyhrůžky a ani máma tady je fakt každá rada drahá..mno se zkus v práci poptat...

nika00
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2006 16:25
- Nahlásit

hehe to neprojde
koneckoncu mama s tatou nehla s nicim ani za 25let...
taky mam jeste problem, ze tata pousti psa na zahradu asi tak 125x za den....takze zadny systme v casech na curani..nic...asi zabiju tatu..

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání