Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / syndrom zuřivosti
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
sue
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 09:19
- Nahlásit

jednou jsem byla svědkem, jak kokříka zlatého postihl tento záchvat,když sjem byla na návštěvě u známého.Musím říci, že jsem byla totálně vyplesklá co se to děje.Hafan se nedal ničím zastavit a trvalo to 15 minut....jinak kokřík je už starší asi 6 let.Chtěla jsem se zeptat, zda se podařilo u kokrů tento syndrom potlačit nebo se ještě najdou nějací jedinci, kteří tím trpí??

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 10:09
- Nahlásit

sue
No, to se týká jen kokrů bez PP, kokr s jakoukoliv známkou agresivity se do chovu nedostane, na výstavě je prostě vyloučí z chovu...V bezPP "chovu" bych se toho ještě pořád bála, povahy PP a bezPP kokrů jsou vážně diametrálně odlišné...
A srovnání mám - má vlastní bez PP nebožka a x dalších psů z okolí versus mí dva PP psi a x psů, co se potkáváme na výstavách a na jiných psích akcích. Samozřejmě spoustu toho udělá, jestli se se psem pracuje, ale to už je o něčem jiném - a kokr potřebuje sakra zaměstnat...

sue
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 10:35
- Nahlásit

Lucie od Arta
děkuju mockrát já byla úplně mimo když jsem to viděla..hele jsou kokři moc temperamentní?

Kasia
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 10:55
- Nahlásit

jak se projevuje syndrom zuřivosti? Hafan se nedal ničím zastavit a trvalo to 15 minut.... nedokážu si to představit...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 10:55 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit

sue
Hele, jak který - můj bejvalej byl poděs, současnej je v pohodě - tedy denně tak hodinu dvě fakt lítá s epsama nebo se mnou, ale to by asi měla většina plemen. V pohodě ujde 20 kiláků, trošku agilitíme, nijak nezvladatelný torpédko to není (až na tu pubertu, táhne mu na desátej měsíc), když nemám čas na dlouho procházku, neprotestuje proti ležení v posteli. Ty chceš kokříka? Já časem plánumu druhýho, pro mě to jsou prostě nej nej psi (ideální velikost, temperament, velkej výběr barev...)

sue
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 11:00
- Nahlásit

Lucie od Arta
no já právě přemejšlim víš??Chtěla bych něco aby to stačilo dvěma ovčákům,ne nic přehnaně temperamentního,protože ovčáková je hyperaktivní,takže klidnějšího( samozřejmě zdravě klidnýho a temperamentního), menšího až střeďáka,aby mi v zimě nezmrznul na horách a prostě fajn kamaráda...hlavně mi jde o povahu nesmí to bejt přizozenej domina a hlavně ne temperamentní k neutahání....a nevim zda kokřík by ke mě šel....já si je pamatuju jako malá holka jako psíky v pohodě

sue
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 11:03
- Nahlásit

Kasia
no nářez on nějak přiběhl do kuchyně a hystericky začal vrčet až řvát a šel pánovi po nohách a pak i po nás fakt malá piraňa...páníček ho chytl za kůži a třepal s nim a pes byl jak bez rozumu a pořád se oháněl tak mu jednu lízl...vůbec nereagoval na nic...nedala se zastavit a do všeho a všech kousal...tak jsem ho zahodili do koupelny aby se uklidnil...ale ten řev ty jo...pak koupelna vypadala jak po výbuchu....no a když se uklidnil tak si šel lehnout...on prej vybouchne z ničeho nic

Kasia
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 11:05
- Nahlásit

sue
no tý jo, to jsem netušila, že něco takového existuje...dík za vysvětlení.

sue
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 11:06
- Nahlásit

Kasia
no já o tom jen slýchávala ale po tom co jsem viděla jsem byla vyděšená...fakt bych to nechtěla zažít zas...v tý chvíli ti nic nepomůže

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 11:15 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit

sue
Těma horama bych si nebyla jistá, jinak by pro tebe byla si kokr ideální (je teda třeba od mala vysvětlit, že lovit se nebude, ale při určitý důslednosti to jde). Ale hory?Sníh???

Já se modlím, aby letos žádný nebyl, ve sněhu se nám dělaj obr sněhové koule na packách, břiše, uších...

sue
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 11:18
- Nahlásit

Lucie od Arta
tak nemyslim jen když je sníh ale na podzim tam jezdíme často a to už bývá celkem chladno....jasně důslednost musí být u každého hafa...říkám dřív se pořizovali pro děti a jako mazlíci..moc o nich nevím ale zdaj se mi fajn

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 11:20
- Nahlásit

sue
Jo takhle, tak to jo...já mysella, jetli tam třeba bydlíš bo tak.Mazlíci to jsou, ale přece jenˇlovečáci, takže pohyb potřebujou - ale myslím, že se to dá, nejsou to žádný hyperaktivky jako třeba teriéři nebo tak...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 11:23
- Nahlásit

sue
Taky jsem zažila, byl to takový velký černý přerostlý angličan bez PP, postihl ho amok a mám na předloktí jizvu asi 2 cm, lítal po celém baráku a kousal jen tak, bo se mu chtělo, ani nevěděl proč, odlapili jsme ho, zavřeli do mojeho pokoje a tam sežral okno a stůl...pak ho panička nechala vykastrovat (dělal to i doma) a stal se z něj blbeček, který byl líný i chodit, vyžraný a zpomalený. Panička už si pak žádného psa nepořídila, když zemřel.

Fajka
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 11:34
- Nahlásit

Já měla kokříka bez PP a ten byl zlaťoučkej jak barvou tak povahou a nikdy zuřivosí netrpěl.
Zato teď mám Akitu a ta měla něco podobného mezi 4 až 12 měsícem. Já tomu říkala amok. Lítala kousala zuřila jak smyslu zbavená a nešlo to zastavit. Nic nepomáhalo
Sem byla tak zoufalá, že sem si myslela že ji uvážu k prvnímu sloupu
Ale naštěstí už jí to přešlo a je pokoj

sue
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 11:38
- Nahlásit

Mucholabka
jo to je přesně ono fakt e to hustý ten amok

sue
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 11:40
- Nahlásit

Lucie od Arta
no teriéra bych mít nemohla to by mě klepla pepka..já jsem klidnější a pohodlnější člověk a ten temperament by mě odrovnal...jo jasně lovečák je to tělem i duší to je jasný ale ne potřeštěnec ne??Hlavně budeme mít barák s velikou zahradou a v okolí kam jít tak to snad půjde..já si ráda v hnusnym počasí poležim tak aby chudák nějak nestrádal....jinak bydlíme skoro pod horama

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 12:03
- Nahlásit

sue
No, já bych cpala kokra každýmu, potřeštěný fakt nejsou, jednobarevný bývají klidnější než barevňáci, ale ani to není pravidlo...Kokr nejni žádnej kašpárek, co byse potřeboval předvést, mají svou důstojnost, obecně dobře vycházejí s ostatními psy, nemívají sklony k dominanci (bývají chováni ve větších smečkách a v klidu), problém malinko je s údržbou srsti, aležádná katastrofa. Ale šla bych do kokra s PP - bez PP to samo taky může vyjít, ale je to sázka do loterie, u PP chovu máš ty rizika (viz syndrom zuřivosti, ale HLAVNĚ onemocnění očí, DKK atd) přeci jen mnohem menší...Cenový rozdíl s/bez minimální...Obecně cena s PP od 4 do 10ti tisíc...

sue
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 12:06
- Nahlásit

Lucie od Arta
to je hezká cena za ně...no já uvažovala o nějakym prďolovi z útulku...nevim no mě se vždycky líbili halvně zlatý.Dneska ty dysplázky jsou všude co??Jinak jak je to u PP s ocáskama smí se kupírovat nebo ne??

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 12:13
- Nahlásit

sue
Ocásky - většina CHS užnnekupíruje, ale některé - i hodně dobré - ano, takže je to na tobě...a dysplazka se sice hlídá, ale zas tak horký to nejni, kokři jsou přece jen lehcí, takže i s vyšším stupněm jsou v pohodě...

sue
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 12:18
- Nahlásit

Lucie od Arta
tak to je pohoda mě se spíš líbí bez ocásku...je to plemeno i mi vyhovující koukám

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 12:26
- Nahlásit

sue
Tak mrkni třeba sem - to jsou hodně dobrý, důvěryhodný chovy:URL
aneboURL, ti jsou sice ocáskatí, ale vždycky se jde dohodnout, než se štěnda narodí, že ti to tvoje jedno nakupírujou

sue
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 12:50
- Nahlásit

Lucie od Arta
jsou roztošný fakt

Kasia
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 13:34 - Změnil/a: Kasia
- Nahlásit

ocásek mu nech, to je hezčí

sue
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 13:49
- Nahlásit

Kasia
no já radši bez vim jaký s tim má občas problémy ovčáková

Kasia
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 13:57
- Nahlásit

sue
no nemůžu soudit podle zdravotní situace, ale soudím podle vzhledu
ovčáková? co to, to jako u ovčounů?

sue
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 14:03
- Nahlásit

Kasia
no ovčanda moje s tim má občas problém..třeba když je v autě tak si ho kolikrát málem zlomí ona je takový tele nebo v lese se chytla o strom a servala si ho..a pod.

sue
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 14:04
- Nahlásit

Lucie od Arta
hlavně mě stačí nějakej obyč brouk protože ho budu mít víceméně jako mazla a občas si střihnem i nějaký ty agilitky bo tak...chci ho jako společníka no...

Kasia
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 14:23
- Nahlásit

sue
aha, no ta naše zatím žádný problém s ocáskem nemá a že ho má ocásek pěkně dlouhej
max. v autě jí ho musíme zastrčit, aby se neskřípnul do dveří

sue
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 14:53
- Nahlásit

Kasia
jo to dělám denodenně

Kasia
Člen
# Zasláno: 6 Pro 2007 15:17
- Nahlásit

sue
jo a když tam nemá ocásek, tak tam strká uši nebo nejlépe celou hlavu

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání