| Autor |
Zpráva |
emikami
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 12:57
- Nahlásit
# Tohle video asi nebudete chtit videt az do konce...
#
# http://www.petatv.com/tvpopup/video.asp?video=fur_ farm&Player=wm&speed=_med
#
# Pokud Vas to, co jste prave videli, sokovalo, pripiste na konec seznamu i Vase
# jmeno a poslete co nejvice lidem ve Vasem adresari. Jakmile se na seznamu
# nasbira 500 jmen, prosime, poslete mail i na adresu: PETA2@peta.org, nebo video
# alespon na adrese podepiste a poslete dal. Proti bolesti a utrpeni, ktere se nas
# zdanlive netyka, muzeme pomoci, byt zatim jen podpisem.
#
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 12:59
- Nahlásit
emikami
pokud to je petice, musi to byt, bohuzel, pouze fyzicky podpis na papirove petici, elektronickou neprijmou, ale muze to byt otevreny dopis s podepsanym nesouhlasem puvodci.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 13:08
- Nahlásit
emikami
Tomu se říká HOAX, víš...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 13:10
- Nahlásit
emikami
E-mailová petice je zestručněná a upravená verze Pledge to be Fur-Free, kde je možné petici nebo spíš slib "podepsat". Podpisem slibujete, že nebudete nosit pravou kožešinu. Výše uvedená zpráva nemá s opravdovou peticí nic společného, je to pouze další řetězový e-mail.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 13:32
- Nahlásit
retezovy nebo ne...ty videa jsou skutecna az moc....
|
papillon_girl
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 14:11
- Nahlásit
emikami
no to je hnus. mě stačil začátek...... hoprory atd. mi nevadí, ale tohle je fakt hnusný.......
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 14:36
- Nahlásit
nika00
No právě, video je pravé a to je prostě síla, dokoukat jsem to opravdu nemohla a řvala jsem jako alík, a ty dotyčné bych snad byla schopna podřezat. Hnus, prostě jsou to mentální ubožáci ty lidi. V jakých je to státech, nebo státu? Ostatní lidi chodí kolem a je to pro ně přirozené, jak je to možné? Panebože ale přímo takto za živa? ani se nenamáhají je nějak šetrným způsobem zabýt, to už je opravdu hnusná podlost. Mám to pořád od včera před očima a nevím kdy se toho zbavím.
A ty Hoaxi, či co, no a jak víte, že zrovna na této stránce je to vždy pravda? Vím o této stránce, jen si na ni nikdy nevzpomenu. Je určitě pravdivá???
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 14:39
- Nahlásit
emikami
Nejsem hoax. Jsem bullvnouzi, pro přátele Gábina.
Je určitě pravdivá???
Neee, to byl vtip. Všechno, co je tam napsaný je lež...
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 14:39
- Nahlásit
bullvnouzi
Myslíš té petici nebo tomu videu? Páč co se týče videa, nekouknu se, ale dovedu si představit, všichni víme, jací umíme být.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 14:41
- Nahlásit
EngieB
Co jako? To pravdivá? To je k webu www.hoax.cz celkově.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 14:43
- Nahlásit
isdpch
Moc neftipkuj. Dneska ráno jsem přemýšlela nad tím, co by se dalo poskládat z tvýho nicku. A buď rád, že jsem na to zapomněla...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 14:44
- Nahlásit
bullvnouzi
checheche, tak nejsem sama :-D, taky si to prevaluju obcas v ustech a ctu to jinak, pac tohle je na zlom jazyka
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 14:45
- Nahlásit
isdpch
Btw. začalo to inteligentím samcem, tak si to nepokaž.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 14:54
- Nahlásit
bullvnouzi
Já to tak nemyslela, jak si to pochopila, no divná přezdívka na holku, ale to je jedno....
Já psala, jako ten HOAX, jestli je to pravdivý, jestli se na tu stránku člověk může spolehnout, a kdo to píše, ten kdo to píše, tam snad může dát také cokoliv, či ne?
Nepsala jsem něco jako ....ahoj HOAX....jako tebe jsem nemyslela
|
aren
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 14:54
- Nahlásit
emikami
Tady to by měla být pravda:
http://www.differentlife.cz/kozichy.htm
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 14:58
- Nahlásit
emikami
ano, ta stránka je pravdivá.... alespoň já jsem se nesetkala s tím, že by tam bylo něco nepravdivé.
Jde pouze o to, že je blbost ten doprovodný text, na videu samotném to nic nemění, to je pěkná prasárna - ale co chceš od individuí, co jsou horší než zvířata (tuším je to někde v Asii)..
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 14:59
- Nahlásit
emikami
jinak PETA jako organizace je vice nez prava..existuje uz dost roku...a vim o ni ....jak je to stim konkretnim,,,to netusim..
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 15:04
- Nahlásit
emikami
Divná přezdívka???
bullvnouzi = www.bull-v-nouzi.estranky.cz
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 15:17
- Nahlásit
Takže asi neni vůbec dobrý to video otevírat, ne?
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 15:18
- Nahlásit
Gerda
No, záleží na povaze. Já jsem to zvládla celý.
Ale jinak pokud tě nerozhodí pohled na zvířata, stahovaná z kůže za živa a pak se stáhnutá vrtící na hromadě dalších, tak ano - podívej se...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 15:19
- Nahlásit
Gerda
Já jsem to neotevřela. Viděla jsem něco takového před lety, a to mi nadosmrti stačí, abych na sebe kožich v životě nevzala.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 15:24
- Nahlásit
No já to vzdala když jsem zjistila, že to zvíře je schopno žít tak dlouho, ale řvala jsem u toho.
Dívala jsem se na ten pořad o tom ztraceném maltézáku , na konci teda také nejsou dobré záběry, já kožichy nenosím, ale myslím, že přestávám mít chuť i na maso. jsem zvědavá co vlastně už budu jen jíst. no jo, ale ono je toho asi víc co se se zvířat dělá, nejen maso. ježiši....kdybych jíst nemusela, nevemu si do huby už vůbec nic.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 16:16
- Nahlásit
bullvnouzi
pokud tě nerozhodí pohled na zvířata, stahovaná z kůže za živa
rozhodí, na to koukat nebudu.
aren
Viděla jsem něco takového před lety
já taky, jeden pořad s BB o lovu tuleňů a pamatuju si to dodnes, už to vidět fakt nechci.
emikami
přestávám mít chuť i na maso
na maso mít chuť nepřestávám, nevadí mi, že jím zvířata, vadí mi způsob, jakým jsou zabíjena a týrána. I když je možný, že to do budoucna přehodnotim, způsob se totiž asi nezmění.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 18:21
- Nahlásit
Gerda
Když jsem viděla toto, je to až ke konci , tak na to maso fakt moc chutí nemám, a vadí mi hlavně přesně to co ty píšeš.
http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/1095970013-ch cete-me/207562221300035-10.11.2007-09:45.html
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 18:28
- Nahlásit
emikami
nene, otvírat to nebudu, nejsem masochista. To, že se podívám na hodně velký kruťárny, nepomůže žádnýmu zvířeti od jeho utrpení. Asi by na jatkách museli pracovat lidi, co mají psychoprofil trošku v pořádku....nevim, co k tomu dál dodat, když sem si omylem koupila knihu Historie trestu smrti (a hbitě prodala jinýmu úchylovi, co si jí chtěl přečíst), nevěřila jsem vlastním očím, jaké praktiky lidi vymýšleli, aby tomu druhému ublížili, pokud možno co nejvíc a co nejstrašneji....Chtěla jsem spoléhat na to, že se do těla začne vylučovat nějaký vlastní morfin, nebo látka, co tlumí bolest, nebo aspoň otupuje smysly týraného, nebo aspoň tělo donutí pod tlakem bolesti omdlít...ale nevim, jestli to mají i zvířata. No hnus, koukat na nic takovýho určitě nebudu.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 18:44
- Nahlásit
Gerda
Gerdo, nesouhlasím s tím, že je to v zaměstnancích jatek. Oni jen provádějí práci, aby se uživili, mají k tomu postupy a normy, které musí dodržovat.
Podívej se na stránku ohz http://www.ohz.cz/start.html v sekci "o zvířatech" je autentická reportáž studentky veterinární medicíny z praxe na jatkách. Taky musela dělat co musela.
Viník je spotřebitel, který toto "zboží" požaduje, kvůli němu se to děje. Proto si myslím, že by to měl shlédnout každý, kdo si kupuje kožich nebo kus masa.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 19:07
- Nahlásit
aren
Viník je spotřebitel, který toto "zboží" požaduje, kvůli němu se to děje
Myslím si, že to je v zaměstnancích, nebo spíš lidí, kteří to provádějí. Maso lidi jedli odedávna, co dokázali něco ulovit, přijde mi to tak nějak běžné...Právě zaměstnanci dělají "firemní kulturu" nebo jak to říct jinak. Myslím tím třeba tohle - Lidi v LDN a v hospicích umírají. Obojí je něco jako odkladiště umírajících. V LDN jsou zpruzené sestry, které to nebaví, nemají ty lidi rády, prostě je tam jen nechaj umřít. V hospicu jsou řádové sestry, které se chovají ke klientům s úctou, umožní jim důstojný odchod. (tohle je jen můj osobní názor, že to tak funguje, v hospicu jsem nebyla, na LDN jsem brigádně uklízela přes prázdniny). A nemyslím si, že nějaký spotřebitel požaduje, aby dostal na talíř utýranou krávu, nebo zmrzačené prase.
Aren já se fakt nebudu dívat na žádný kruťárny, ani proto, že jím maso, a kožich nepotřebuju, nenosila bych ho.
Pokud přestanu jíst maso, nebude to z důvodu, že mi vadí jíst zvířata, ale kvůli tomu týrání, co smrti předchází.
zaměstnancích jatek. Oni jen provádějí práci, aby se uživili
Nesmysl. Oni nejsou bezduché loutky, které nutně musí trápit zvířata. Mají svůj přístup, je jim fuk, jak a kdy to zvíře umře. Nejsou nástroje, oni tohle vykonávají, ruce jim nikdo neřídí. Kdybych to, co píšeš, vztáhla na sebe, přijdu o práci zhruba za půl minuty od poslání prvního mailu.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 19:14
- Nahlásit
Gerda
Vis, myslim, ze to je pravda jen castecne .. lidi samozrejme jedli maso od pradavna, ale rozhodne nikdy ne v takovym mnozstvi, jako ted .. A co chce spotrebitel? Co nejvic masa, mlika a vajec za co nejnizsi cenu .. takze mliko s atibiotikama, maso z kravy krmeny masokostni moukou a vajicka od slepic, co zijou na decimetru ctverecnim .. dekuji nechci, to si necham zajit chut. Dam si ho, to jo, ale hodne zridka a kupuju jen z biochovu, stejne jako bio mliko apod.
Samozrejme tohle je ciste muj osobni postoj a nikomu to nenutim jako ten jediny spravny.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 19:27
- Nahlásit
Roxana
Dam si ho, to jo, ale hodne zridka a kupuju jen z biochovu, stejne jako bio mliko apod.
Tohle je alternativa i pro mě, z toho mého nesmyslně dlouhého příspěvku mělo v podstatě vyplynout tohle, ale já bohužel neumim psát stručně.
Ty kruťárny jsem myslela konkrétně na zacházení se zvířaty před porážkou a během ní, proto jsem psala o zaměstnancích jatek a tomu, jak oni přistupují k práci, že je to jejich zodpovědnost.
|