| Autor |
Zpráva |
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 08:32
- Nahlásit
Trosku od veci, ale neznate nekdo nejakou hezkou stezku/lokalitu smerem na sever od Brna (klidne i 100-150 km) - skratka neco na celodenny vylet s pesanmi? Chodime tak max 50 km od Brna, dal to tam neznam.
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 08:33
- Nahlásit
Mipooo
Tsss...cechy cechy...dojdi na slovensko...ubehame ti psa
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 08:38
- Nahlásit
Silwuska
zajtra planujeme ten vylet, pretoze prave cestu na slovensko sme na tento vikend zrusili tak nabuduce
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 08:41
- Nahlásit
Mipooo
No tak to dufam...mi uz planujeme nejake psacie stretko a vychadzu do lesov a hor a ku hradu, tak cim viac psov, tym viac zloby...tak sa pak kludne ozvy
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 08:42
- Nahlásit
Na Helfštýn-zřícenina hradu poblíž Hranic na Moravě.
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 08:48
- Nahlásit
Silwuska
a odkial vlastne ste??? Ked hromadnu prechajdu - my z Povazia...
Mucholabka
parada, uz hladam, co to je
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 08:55
- Nahlásit
Mucholabka
hele, a jako to tam je s chodnikmi kolem hradu nebo od hradu? Vidim, ze hrad je nekde na zacatku nejakeho velkeho lesa - ja bych to jenom rad prosel (nevim jestli me tam vubec pustia se psama) a pak se vrhnul do nekam do klidku udelat nejaku turu, je to tam mozne?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 08:56
- Nahlásit
Mipooo
dlouho jsem tam nebyla, ale chodí tam lidi i se psama.
Nebo o kus dál Hukvaldy, ale nevím, jestli tam je ještě otevřeno.
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 09:00 - Změnil/a: Silwuska
- Nahlásit
Mipooo
No este tak vediet kde je povazie ja som od Trnavy a hromadka bude pod smolenickym hradom a v okolitych lesoch...
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 09:04 - Změnil/a: bullvnouzi
- Nahlásit
Mipooo
Pokud padl ten Helfštýn... Možná bych to vzala do Lipníka nad Bečvou vlakem, odtud po červené na Helfštýn a pak přes Maleník lesama, kolem Zbrašovských argonitových jeskyní do Teplic nad Bečvou a pak zase vlakem bo busem domů.
URL
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 09:10 - Změnil/a: Mipooo
- Nahlásit
bullvnouzi
vlakom som sa za zivot nacestoval dost, vyvazam si prdel zasadne autom tak porad najkrajsiu cast trasy (hlavne tie lesy) z toho co pises hore
Silwuska
nevies kde je Povazie? Odvodene od slova Vah od Piestan az po Považsku Bystricu
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 09:12
- Nahlásit
Mipooo
Aha...no ja som myslela ze to je nieco konkretne...nejaka dedinka bo co to vies...clovek je o 9 este hodne pribrzdeny...no ak by si bol z piestan tak to nemas az taku dialku...
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 09:15
- Nahlásit
Silwuska
Povazska Bystrica to uz je dalej trosku
bullvnouzi Mucholabka
hele, koukam tedka na mapu, z Helstyna jede nejaka znacena stezka na Malenik???
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 09:17
- Nahlásit
bullvnouzi Mucholabka
tak uz ji mam, vypada to tam v pohode, uz sa tesim diky moc!
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 09:18
- Nahlásit
Mipooo
Tak zajet autem pod Helfštýn (třá do Týna nad Bečvou), vyšlápnout si nahoru a pak přes ten Maleník okruh červená, žlutá modrá. V těch lesích je pěkně. Cesty jsou někde lesní, někde asfaltový. Mrkni sem - http://www.malenik.cz/
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 09:19
- Nahlásit
Mipooo
Zas tak moc to tam neznám, byla jsem tam mockrát, ale coby pískle.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 09:20
- Nahlásit
Mipooo
A zapiště se na Maleníku do Vrcholové knihy. Někdy si to přečtu.
http://www.malenik.cz/?r=o-maleniku
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 09:21 - Změnil/a: Mipooo
- Nahlásit
bullvnouzi
vypada to tam krasne zitra rano jedeme
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 09:25
- Nahlásit
Jak velké máš psy? Nedávno jsem s Buckou jeli do Beskyd, na Pustevny. Nahoře je super!!! restaurace s krbem a ohněm, výborně vaří, můžou tam psi. Nahoru můžete buď pěšky, ale více doporučuji lanovkou, psi mají lanovku zadara, je to lanovka sedačková-některý pes to nemusí snést, Bucce se to líbilo Až budete nahoře na Pustevnách, můžete se projít na Radhošť, je to docela kus, po cestě jsou stánky, kde se prodává horká medovina, to pokaždé obrazíme všechny. Bude tam teď ale kosa jak cip. Vrátíte se stejnou cestou zpátky, dolů většinou nejedeme lanovkou, ale jdeme po cestě (bo utratíme prachy za medovinu), nejezdí tam moc aut a je to lesem. Lanovka nahoru jezdí vždy v celou hodinu.
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 09:34
- Nahlásit
Mucholabka
mame mopse a fr. buldocka, takze lanovka je v pohode, teda co sa tyka nesenia, neviem ako by to ale zvladali pustevny, to mi cosi hovori, idem skusit pohladat...
Zatial vyhrava Malenik, vypada to tam pekne
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 09:38
- Nahlásit
Mucholabka
ja ze proc mi to pripada povedome dyt to je kousek od Makova, kde chodime furt na chatu
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 10:19
- Nahlásit
Mipooo
Na Pustevny můžeš dojet autem a pak na Radhošť pešo.
Jestli jezdíš na Makov, tak kousek za Turzovkou je malá víska (sakriš teď mi ale vypadlo jméno) a z ní vede do lesů křížová cesta - je i v zimě udržovaná, protože nahoře je posvátné místo, prameny, které léčí. Také je tam kostelík a bufet. A moc příjemní majitelé. Chodí tam spousta lidí pro vodu.... A z procházky nádherné výhledy a ticho, opravdu posvátné... Nejhezčí to tam je v zimě.
|
Mipooo
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 10:37
- Nahlásit
Terri
mozno som tam uz bol, tedka sa tam ale nechystam, pujdu na ten malenik
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 11:12
- Nahlásit
Mipooo
No a když Beskydy, tak i Jeseníky Třeba Rešovské vodopády - hned za Rýmařovem.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 11:17
- Nahlásit
Mipooo
pujdu na ten malenik
A to jdete zítra - jako v pátek? Chmmm, škoda, že nemůžem
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 11:29
- Nahlásit
Mipooo
Rešovské vodopády jsou super, ale nevím jak teď v zimě.
My jsme byli v zime v údolí Bílé Opavy a to bylo teda pěkně krkolomné a jsem ráda, že jsme to my i pes ve zdraví přežili.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 11:50
- Nahlásit
suesie
no to je fakt, to už pak spíš nějaká běžkařská trasa, ale to zase nevím, jak by zvládal mops atak
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 13:14
- Nahlásit
Tak sever Moravy... to jsou Beskydy, pak uz jen zalezi, jak daleko chces jet...
valasske Beskydy (Radhost), Jablunkovsko (Godula, Smrk, Girova), tesinsko...
pak Jeseniky, to uz tu padlo, Resovske vodopad,y proti proudu Bile Opavy (z Karlovy Studanky), Divoky dul...
Zalezi, co je pro koho vylet, co tura, kolik toho chcete stihnout, kdy vyrazite - vsude je hezky, jen tam fakt vyjet...
ale kdyz jsme u severomoravaku - znate dobre trasy na bezky, kde by tolika nevadil pes? nebo jeste lepe nejake horske trasy ujete rolbou, kde by se dalo jet se sanema? (to se asi ptam blbe, ale treba se nejaky ten tip najde )
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 13:16
- Nahlásit
wami
když je dobrý sníh, tak se běžkuje v tom poli, kde jsem se tehdy procházely se psama-a tam psi rozhodně nevadí, ani saně, ale třeba pár dní počkat, než to někdo jiný ujezdí
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2007 13:19
- Nahlásit
Mucholabka
jj, trasy na bezky tady jsou taky, okolo reky a tak, a klidne bych i nekam vyjela(treba tam k vam zas nekdy, ale uz se nam to slozeni smecek trochu komplikuje ), ale spis mi jde o tu ujezdenou cestu s rolbou - na bezky je to super kvuli "brusleni" (takovej ten jinech pohyb na bezkach), a na sane kvuli rychlosti...
Jinak jsou treninky v klasickym snehu super na zatez, zamakaji si, ale chtela bych tu a tam jim i s tema sanema dat sanci jet naplno, a to potrebuju sirsi ujetou cestu, nez je stopa od bezek...
|