| Autor |
Zpráva |
Evicka
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 07:22
- Nahlásit
Přátelé pejskaři, prosím, rozhodla jsem se napsat svou baklaářskou práci na toto téma, jen literatura, pokud nějaká vůbec existuje mi schází. Psích zkušeností obecně mám dost, takže praktická část bude v pohodě, ale teorii mi chybí. Prosím, můžete mi někdo něco doporučit, eventuálně zapůjčit nebo prodat. Budu velmi vděčná.
Ketrin, nemáš náhodou něco doma?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 08:00 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
Evicka
Galajdová, Lenka: Pes lékařem lidské duše
jinak něco máš taky na webech
www.canisterapie.info
www.psiprozivot.cz/canisterapie.htm
www.svopap.cz
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 08:47
- Nahlásit
Evicka
Pár referencí je tady:
1. Duncan, S.: Service Dogs: The Wolving Role of Dogs in the Lives of People with Disabilities, Ženeva, 1995.
2. Galajdová, L.: Pes lékařem lidské duše, aneb, Canisterapie, Grada Publishing, Praha, 1999.
1. Galajdová, L.: Terapeutické působení psa na člověka, Praktický lékař 12/1997, str. 602-605.
2. Matějček, Z.: Málá domácí zvířata a děti, Forum medicinae 2/1998, s. 34 – 39
3. Matějček, Z.: Co, kdy a jak ve výchově dítěte, Portál, Praha, 1997
4. Mojžišová, A., Lacinová, J., Šemberová, J., Velemínský, M.: Model canisterapie. In: Kontakt 4/2000, ZSF JU, České Budějovice 2000, s. 215 - 219
5. Neubauerová, R., Ježek, D., Hanuš, P., Matějček, Z., Velemínský, M.: Využití psa na letním dětském integračním táboře Hradce. In: Kontakt 2/2000, ZSF JU, České Budějovice 2000, s. 62 - 65
6. Puhl, B.: Hundewelt č. 1-12, celoroční seriál Výukové hry pro budoucí psy se sociálním posláním, 1996.
7. Kolektiv autorů: Povídání o canisterapii. PIAFA. Vyškov, 2000
8. Lacinová, J.: Canisteapie u vybraných skupin handicapovaných dětí. Kontakt.2000, ročník II, číslo 2, str. 75-78
9. Poduschka, W. a kol.: Zvířata v domovech nejen pro seniory. Přek. M. Vojtěchovský, M. Vojtěchovská. 2. Vydání. České verze. HESTIA. Praha, 1999. Překlad z:Tiere im Altersheim
Tady je náš zkušebák, v něm se dá taky leccoc najít:
http://www.helppes.cz/download/zkusebni-rad.pdf
Knížku od Galajdové mám naskenovanou, ale je to dost velké na upload, tak bych ti to mohl poslat leda tak na CD. Nejseš odněkud u Prahy?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 09:54
- Nahlásit
Walda
skoda, ze to nemuzes nekam uploadovat
urcite by si to stahlo rado vice lidi
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 10:01
- Nahlásit
Kontaktujet paní identitu Fišerovou ze spolku Cantes, určitě Vám ráda poradí....kontaktní info oné identity naleznete například zde:
dejavu
skoda, ze to nemuzes nekam uploadovat
urcite by si to stahlo rado vice lidi
Paní, nebyla by to náhodou krádež?!
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 12:17
- Nahlásit
Senzační, rozhdla jsem se totiž zúročit svoje praktické znalosti z kynologie, máme chov. stanici a 10 psů s tímhle aktuálním tématem a chybí mi ta torie. Jsem ze severníMoravy, ale budu vděčná za cokoliv, Takže kdyby se to dalo hodit na CD nebo do obálky, všechny náklady platím , fakt. Jinak po literatuře, která je zde v odkazech i na webu všude kouknu. Odkazy jako canisteraiie .cz, pomocné tlapky, a svopap mám dávno nastudované. Ale i přesto dík.
Waldo, píšu ti sem můj mail, pkud by jsi byla ochotná se angažovat. Nebo mám v Praze švagra, takže... Dík Eva
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 12:21
- Nahlásit
jo ten mail: evulepos@senam.cz
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 12:22
- Nahlásit
má tam být seznam, jsem trochu mimo.
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 18:26
- Nahlásit
můžu se zeptat dke tuto bakalářku děláš? hjá mám tedka přímo předmět zoorehabilitace dostali jsme- v rámci rpojektu - pilotní smestr super knížky na tohle téma kdyžtak kontakt Iviona Svobodová katedra genetiky a šlechtění na CZU
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2007 10:48
- Nahlásit
ajunka
super knížky na tohle téma
Můžeš napsat, jaké knížky máte k dispozici? 0dendaala v češtině?
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2007 11:24
- Nahlásit
markéta jo toho plus pracovní sešit-což je takovej souhrnpro práci s hendikepovaným a hlavně zvířaty- ale hlavně Svobodová tomu docela rozumí takže spíš komunikace přímo s ní
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2007 13:17 - Změnil/a: Markét
- Nahlásit
ajunka
Jo, tak díky. Mně jenom zajímalo, jestli už je ten Odendaal hotovej. Já ho totiž znám v originále.
Evicka
Jedna novinka:
http://www.knihycz.cz/zvirata-a-nase-mentalni-zdra vi--P13090
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2007 17:57
- Nahlásit
jo odendaal už je přeloženej řekněme že jsme byly jedni z prvních kdo ho drželi v tlapkách .-))
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2007 18:26
- Nahlásit
ajunka
jo odendaal už je přeloženej
Ještěže tam toho Ludvu Pince máte, že?
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2007 18:45
- Nahlásit
no to já nevím .-))) ja sme student.-))) takže mit o je clekem fuk .-)) ale když to říkáš
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2007 19:09
- Nahlásit
ajunka
To je u vás pedagog a tu knížku překládal.
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 10 Říj 2007 19:27
- Nahlásit
no to já ještě ani nekoukala kdo to překládal hihi.-)) já to měla zatím čas jen zběžně prolsitovat .-)
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2009 14:01
- Nahlásit
Tak oživím toto téma.
Chci psát diplomku na téma canisterapie a sháním nějakou literaturu (jakoukoliv)...
Zároveň sháním vedoucího práce, ale nemůžu nikoho zatím sehnat. Jedinou podmínkou je, aby byl z Moravy
|