| Autor |
Zpráva |
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2007 21:33
- Nahlásit
Zdravím, je tu někdo kdo se vyzná ve složení granulí ? A mohl by mi zhodnotit toto ? Podotýkám, že se jedná o štěněcí granule s cenou cca 65 kč za kg.
Složení:
Cereálie – maso a jeho deriváty (moučka) – ryby (celí sledi) – oleje a tuky – extrakty z rostlinných proteinů – stopové minerály – vitamíny - zelenina
Chemická analýza:
Vlhkost 10,0 %
Bílkoviny 25,0 %
Tuky 13,0 %
Vláknina 2,0 %
Popel 10,0 %
Vápník 1,8 %
Fosfor 1,2 %
Další přísady (na 1 kg):
Vitamín A 13 500 U.I.
Vitamín D3 2 000 U.I.
Vitamín E 80 mg
Vitamín B1 1,5 mg
Vitamín B2 5 mg
Vitamín B6 1,5 mg
Vitamín B12 0,015 mg
Vitamín H (biotin) 0,2 mg
Vitamín PP 30 mg
Pantothenic Acid 10 mg
Folic Acid (kyselina listová) 0,6 mg
Choline Chloride 1 300 mg
Mangan 100 mg
Zinek 50 mg
Železo 35 mg
Měď 1,75 mg
Jód 1,5 mg
Kobalt 0,25 mg
DL methionine 750 mg
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2007 21:36
- Nahlásit
jorkaAmálka
Mně se nelíbí jako hlavní složení cereálie a pak taky deriváty masa. Ale zase nějaký odborník nejsem.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2007 00:36
- Nahlásit
jorkaAmálka
souhlas se suesie, nicméně nechápu, co lidi furt řešíte, pokud chcete tvrdit, ze Vam na psovi zalezi, tak mu dejte aspon neco z tech, co jsou aspon trosku kvalitni nebo psa krmte prirozenou stravou
hledat v granulich s cenou okolo 50-70Kc/kg nejakej zazrak nikam nepovede ..... nic se nenajde.....granule se vyrabej proto, ze je to bezva business, ne proto, ze byto blo dobry kmeni...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2007 08:14
- Nahlásit
overgod
pokud chcete tvrdit, ze Vam na psovi zalezi, tak mu dejte aspon neco z tech, co jsou aspon trosku kvalitni
hm,tk to já nebyvírám granule podle toho, jak oc sou kvalitní,ale prostě podle toho, jestli je ten muj fajnšmekr to vzít aspoň do huby (kupuju za 146,- kč/kg - ty sou jediný, který sem tam zobne )
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2007 08:18
- Nahlásit
Mar
Co jsou to za granule takhle drahý?
Jinak souhlasím se suesie a navíc to složení je nějaké povšechnél. Co je tam za oleje a tuky, živočišné nebo rostlinné? Co za cereálie, co za zeleninu?
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2007 08:33
- Nahlásit
Maya
Kronch - kupujem po malejch baleních, bo mám pidipsa )
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2007 09:11
- Nahlásit
Mar
loztomilej moooš..vypadá jak by běžel za masem, co?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2007 09:11
- Nahlásit
Mar
Aha, díky, tak to bude v té velikosti balení.
Ale buldoček přece není žádný minipes.
Myslím, že můj STŘEDNÍ špic bude tak stejné velikosti.
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2007 09:13
- Nahlásit
Zdravím,
Setkali jste se s granulemi Masters. Doporučila mi je chovatelka, pro mého, nového člena rodiny.Doposud jsem se s nimi nesetkala ani o nich neslyšela. Krmila jsem granulemi Bosch a byli jsme já i mí čtyřnozí společníci velmi spokojeni.
Děkuji za případné odpovědi
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2007 09:14 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit
overgod
vypadá jak by běžel za masem
běží za střapečkem
Maya
Myslím, že můj STŘEDNÍ špic bude tak stejné velikosti
nevím - můj Berry má cca 11 kg?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2007 09:27
- Nahlásit
Mar
No to je obřík, můj špic má 8 kg.
Ale jak znám buldočky, výškově budou tak stejní, buldočci jsou trošku těžší váha.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2007 09:31
- Nahlásit
Maya
obřík to není já znám buldočky - všichni váží víc průměr tak 15 kg, znám aj 18 ti kilový muj je pidi , fakt
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2007 09:36
- Nahlásit
Bubacek
v podstate je to jedno, pokud se stejne krmi zgranulovanym odpadem...to jen muj názor...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2007 09:37
- Nahlásit
Mar
Fakt tolik?? Tak to mě překvapuje, nepřijdou mi tak těžký, i když pravda, pochovat jsem měla možnost jen jednu fenku a nepřipadala mi moc těžká. Ale v té době jsem měla jen svého většího psa, ten váží 25kg, tak buldočka mi přišla lehoučká.
Bubacek
Maters neznám a jestli myslíš Mastery, tak k tomu se nemůžu vyjádřit, protože se mi nikde nepodařilo najít složení, jestli máš pytel, zkus sem opsat originální etiketu.
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2007 19:35
- Nahlásit
Lidi, co řikáte tomuhle složení (granule pro štěňata):
jehněčí maso a produkty jehněčího původu, rýže, drůbeží tuk, lososový olej, přírodní chuť, rýžové otruby, sušené cukrovkové řízky, pivovarské kvasnice, sušená vejce, extrakt z juky, sušená jablka, minerální látky, glukosamin sulfát, chondroitin sulfát, DL-methionin, L-lysin, mannan- oligosacharidy, frukto- oligosacharidy, síran měďnatý pentahydrát, niacin, pantotenan vápenatý, kyselina listová, cholinchlorid, biotin, vitamín A, vitamín D3, vitamín E (alfa-tokoferol). ? A nevíte někdo co je to ta "přírodní chuť"?
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2007 20:57
- Nahlásit
mě se na těch ganulích nelibí jedna záasadní věc ,ke zbytku se vyjadřovat nebudu, a to poměr vápník : fosfor 1.8 ku1.2 se nepřibližuju poměru 2:1 ani omylem a ten poměr je tuším 2.5:1 dokonce
|
KatkaLip
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2007 11:29
- Nahlásit
Ohledne granuli si myslim totez, co uz tu zaznelo, ale k tamo fosforu a vapniku - mas pravdu. Neznam ale granule, ktere by mely tento pomer minimalne 2:1, ty ano? Krmim satisfaction pro stenata (1,5:1) a pridavam samotny vapnik.
|