Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / zkažená pověst
Autor Zpráva
kiny
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2007 19:54
- Nahlásit

Ahoj všichni,
vždy, když napíšu do vyhledávače slovo pes, zobrazí se mi mnoho odkazů typu "člověk pokousaný psem" u článků je většinou diskuze, kde se hádají odpůrci a milovníci psů a každej by nejraději toho druhýho zadupal do země. Nechápu jak někdo může psy nesnášet, ale o to mi teď nejde. Spíš mě mrzí, že si tahle úžasná čtyřnohá stvoření získávají pověst nenapravitelných bestií. A taky nechápu názory lidí, že když pes někoho pokouše má být okamžitě utracen...Myslím si, že tohle nikam nevede. Ale ono je to oboustané, stačí se podívat jak se mnoho lidí chová ke svým svěřencům...myslím si že nějaké zákony a zákazy, přísné pokuty mají určitý smysl ale mnohem lepší by bylo taky k tomu všemu přidat nějakou "prevenci" a začít hned odmala, místo některých zcela zbytečných předmětů by mohli děti ve škole mít předmět "soužití se zvířaty" a teď možná někoho naštvu, ale marné by nebylo ani, aby každý majitel psa musel složil nějakou zkoušku. Co si o tom myslíte ? je to jen médializace nebo útoku je opravdu čím dál tim víc?

Kniga
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2007 20:33
- Nahlásit

Premyslim uz drhane let o tom co mi dala zakladni skola... Jo jasne beru cteni, psani pocitani.... V podstate na prvni stupen si nemuzu stezovat... Ale co ten druhej? Konkrete prirodopis... Jo narvali do mme znalost vsech moznejch prvoku, narvali do me rady, druhy, celedi atd. Velkou cast jems uz zapomela... Co jsme se ucili o zviratech, ktera jsou proste cloveku nejvic, s nimiz kazdy z nas prijde do styku? CO? troufnu si rict, ze to same co jsme se ucili o opicich... Ja vidim desnou mezeru ve vzdelani v tomdle... Uz jsem si rikala, ze by to chtelo vypracovat naky program, tak na dve hodky pro zakladni skoly (dve verze jednu pro Is druhou pro IIs.) na tema psy, dotahnout psy do skoly, vysvetlit detem co a jak a taky jaka je to zodpovednost poridit si psa atd... Treba by meli skoly zajem, i kdyz kdo vi..

aren
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2007 21:11
- Nahlásit

Jo, soužití se zvířaty jako předmět na škole, to by bylo bezva

Walda
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2007 21:20
- Nahlásit

Kniga

Treba by meli skoly zajem, i kdyz kdo vi..

Pokud vím, holky ze Psů pro život tohle dělají, Jana Drvotová mi o tom kdysi vyprávěla. Tady je odkaz:

http://www.psiprozivot.cz/vzdelavani.htm

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2007 21:33
- Nahlásit

Věděli jste třeba tohle? Pro mě je tenhle zákaz docela novinka http://www.apbt.cz/BSL_CR.htm

overgod
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2007 21:52
- Nahlásit

Mucholabka
já se jim ani nedivím, třeba prostě nectějí být světově známí jako země psích zápasů.....to jim moc turistů totiž nepřivede.

Kniga
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2007 21:52
- Nahlásit

Walda toz to je dobre! Aspon neco!

kiny
Člen
# Zasláno: 4 Říj 2007 21:08
- Nahlásit

jednou jsme na u nás na škole pro ty "hodně nižžší ročníky" dělali takovou "hodinu" na téma zákon proti týrání zvířat. Bylo to na víceletém gymplu, hodně mě překvapilo, že takový cca 12-13 letý děti mají na celou tuhle problematiku daleko lepší názory než někteří politici, navrhli docela dost užitečných změn v tom zákonu, taky se tam rozpoutala diskuse jes-li má být zakázáno kupírování ocasů na konec to většina vyřešila tak, že určitě, ale že někteří pejsci s kupírovaným ocasem vypadaj líp a že by chovatelé místo naříkání nad tímto zákazem se měli snažit ten chov vést tak, aby ty jejich ocásky byli přirozeně krátký. Je jedno, jes-li maj pravdu nebo ne, ale je hlavní, že se o to zajímaj....tak když teď se nějak měnili ty učební plány pro školy, že si na každý škole můžou určit, co budou učit tak by bylo bezva, kdyby se našlo víc "osvicených ředitelů"...

overgod
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 00:44
- Nahlásit

kiny
Je jedno, jes-li maj pravdu nebo ne, ale je hlavní, že se o to zajímaj.
no já myslím,že to zas úplně jedno není...protože výchova dětí je príma věc a je fajn když přemýšlej a navíc podle nějakých nehovadských principů, nicméně třeba na tvorbu těch zákonů je třeba něco víc...ty musí být reálné a odpovídající x věcem....

a takových hezkých nápadů, jakože by to ti chovatelé měli vést tímto směrem se dá určitě vymýšlet spousta, jenže je to bohužel nerealizovatelný.....

Bylo to na víceletém gymplu, hodně mě překvapilo, že takový cca 12-13 letý děti mají na celou tuhle problematiku daleko lepší názory než někteří politici, navrhli docela dost užitečných změn v tom zákonu,
a muzes uvest nejaky priklad?

ja moc nevim, co chces tim svym povidanim totiz rict...pokud to, ze je to dobry pro vychovu deti...tak ano, pokud nekdo jejich nazory koriguje adekvatne jejich veku na pravou miru...ale to je vse....víc bych v tom nevidel...

overgod
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 00:46
- Nahlásit

kiny
tak když teď se nějak měnili ty učební plány pro školy, že si na každý škole můžou určit, co budou učit tak by bylo bezva, kdyby se našlo víc "osvicených ředitelů"...
ale ko to bude ucit? kdyz vetsina naroda bere psa nebo kocku jako bezcennou hracku?

kiny
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 19:59
- Nahlásit

no jo vim, že tahle diskuze je k ničemu... četla jsem jednu diskuzi k článku (pes pokousal holku na ruce) a měla jsem takovem vztek, jsem si myslela, že hodně lidí má psy rádo (to jsem naivní co?) a ne že každej pes hned musí být utracen nebo že by se jejich chov v panelácích měl zakázat, protože je to nehygienický, tak jsem se z toho musela "vypsat" to že je jedno jest-li maj pravdu nebo ne, to jsem myslela k tomu, jest-li jsou ti psi s kupírovaným ocasem hezčí nebo ne (jsem to špatně napsala)ty návrhy byli většinou takový ty obvyklý jako zpřísnění trestů, přísnější kontroli, že by zvíře nemělo být považováno za věc, ale prostě za zvíře.....

Kniga
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 21:05
- Nahlásit

Nenavist ke psum z pohledu pejskaru
URL

Fekalni kultura: Psi a Cesi
URL

Pes nepritel cloveka
URL

overgod
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2007 22:04
- Nahlásit

Kniga
jee ty se snazis az je mi z toho smutno......bo se bojim, ze patris k vymirajicimu druhu

hele u mne to probiha asi takhle ...treba s fekalni kulturou...sbiram poctive, kdyz je to mozny technicky jiz nekolik let, ale fekální morálka mi upadá...jednak teda je tech spec.popelnic malo......za druhy, ta nami nejpouzivanejsi...je asi uz mesic vecne zastavena lidkejma kontejnerama, protoze tam kvuli trideni odpadu jeden pribyl a nemeli ho kam dat...takze asi trikrat jsem to resil tak, ze jsem nastvane ten kontejner vytahnul doprostred chodniku, hodil psi enono kam patri a nechal tak.....ale pak jsem sio uvedomil, ze se nebudu svinit nejakym kontejnerem, buhvi, co si z toho treba vetru do voka nasledne treba pri blbnuti s balonkem.-...no takze enona konci jiz z vetsiny v normalnim kontejneru ......azodpovedne ti mohu rict, ze uz me je prestava i bavit sbirat tedy ne ze prestava, ale asi prestanu...fakt nevidim duvod, proc se nekolik let snazit byt ten lepsi, ten prukopnik dobra......vono jako mi ta cinnost nevadi, ale vadi mi, ze pri ni casto slapnu do enona nekoho jinyho a nejen pri ni...lidi jsou strasny prasata ...no a vis jak se to riká "Kdo chce s prasaty žíti, musí s nimi chrochtati " ...bohužel no.....bohužel jsem původně i v normálním životě nepejskařském chtěl být po dlouho dobu normální slušný jedinec....ale holt časem jsem pochopil, že to nejde, že normální slušní jedinci neexistují...bud slusni nebo normalni jakoze vzhledem k beznostem nasi spolecnosti

Kniga
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2007 07:32
- Nahlásit

Mno to vis ja sem este mlada, plna elanu a optimismu
My na to nemame zadny spesl kontejnery, a pomerne po celym sidlisti jsou kose, a na tech kosich obcas byvaji i sacky
A protoze jsou lidi prasata tak jsou ale kose pomackany, sacky roztrhany... Kvuli tem prasatkum, ale zas ja chci mit cisty svedomi, nastesti Caki moc na travnik nezabehava, udela to kousek od kraje, takze ja nastesti na nic neslapnu, mno a je jasny ze v lese nebo v polich na to dlabu, tam at si to dela kde chce
Ja to beru tak, ze clovek by se mel furt snazit byt lpsi a lepsi proste chapu te, znam lidi, vidim bordel ktery je 100* viditelnejsi mininmalne tak nebezpecnej, ale i vic nez jsou bobky psu (z nichz je vetsina radne ockovana aodcervena coz o sobe moc lidi rict nemuze , ale proste zatim mi to neda jinak. Treba taky casem rezignuju.....

overgod
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2007 09:19
- Nahlásit

Kniga
udela to kousek od kraje, takze ja nastesti na nic neslapnu
jo u Vás psi uměj na trávu jo? hmmm....tady moc ne...i kdyz logicky z vetsiny ano, ale je spousta hovad co to nechavaj na chodniku nebo pri kraji travniku apod...no proste kdekoliv..

Mno to vis ja sem este mlada, plna elanu a optimismu
no presne to ja taky dyt se koukni, co tu predvadim...ja jsem uplny hloupy decko jeste

Treba taky casem rezignuju.....
radej ne...ja s tim taky bojuju...ponevadz ono je to pro cloveka pak takovy vnitrni zklamani...ze zas ustoupil hovadstvu a stal se o stupen vetsim hovadem jen proto, aby se prizpusobil...

aren
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2007 11:26
- Nahlásit

Kniga
Ja to beru tak, ze clovek by se mel furt snazit byt lepsi a lepsi proste chapu te, znam lidi, vidim bordel ktery je 100* viditelnejsi mininmalne tak nebezpecnej, ale i vic nez jsou bobky psu (z nichz je vetsina radne ockovana aodcervena coz o sobe moc lidi rict nemuze , ale proste zatim mi to neda jinak. Treba taky casem rezignuju.....
A třeba ne

Kniga
Člen
# Zasláno: 6 Říj 2007 13:04
- Nahlásit

Musim to zaklepat, ale za 17 let jsem slapla na bobek jen asi 2*. fakt mame stesti a pseci to delaj jen na travnik.

JJ to vidim

JJ treba ne Sak sjem si i koupila vlastni sacky a kapsicku na ne na voditko... Ted jsem elanu este plna vic, vzdyt jen dve noci a mam berusku svoji puntikatou doma

overgod
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2007 09:40 - Změnil/a: overgod
- Nahlásit

krásný příklad, kam to majitelé pejsků dopracovali ...přečtětí si prosím na následujícím odkazu popis vyuziti onoho predmetu ... dost dobry.....no myslím, že samo sebou to nebude

http://www.army-shop-obleceni.cz/detail/security/o busek-teleskopicky-kaleny-exb26h/

Kniga
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2007 20:10
- Nahlásit

To je hnuus...

jinak k tem forum, chjo ja mam z tech lidi takovou depku, ze ja tam lezla na ty fora... jen jsem se dozvedela, ze jsem sobec co cche psa, ze pes jedine s kosikem a voditkem, ze zony pro psi dalkeo za mestem, ze psi o mesta nepatri...chjoooo

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2007 20:16
- Nahlásit

Kniga
ze ja tam lezla na ty fora
no já vypadla po 3 minutách,si to tak neber,já takový hemzy nečtu a je to.Hlavně že každej druhej smrdí jak prase,chorob má víc než všichni čokli v útulku dohromady,doma bordel,že bych tam psovi nedala ani sedni a než se po něm napít ze sklenice,rači zdechnu žízní.Miluju ty debily co si řikaj"pán tvorstva" a kdo je víc!

overgod
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2007 20:18
- Nahlásit

Kniga
ze psi o mesta nepatri...
v kontextu toho, jaká jsme společnost mám již také tento názor..

Kniga
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2007 20:28
- Nahlásit

overgod
jenze ja to beru tak, ze pak do mest nepatri ani lidi.. navic ve meste mas vic moznosti jak psovi naplnit zivot kvalitne. Na dedinach cvicaky nenajdes atd,. ja proste halsam, ze ps nepatri do nezodpovednych rukou.
proste podle me pas patri k cloveku (zodpovednemu a rozumnemu) a pak je jedno kde ten clovek je...

overgod
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2007 20:47
- Nahlásit

Kniga
ze ps nepatri do nezodpovednych rukou.
no to je presne vono...to je vono...jenze kdyz je vetsina rukou nezodpovedna, tak pak se to v tom meste projevi tusim vic nez na vesnici.....takovej priklad...preci jen pes u boudy na retezu neni zrovna idealni zivot pro psa, ale sousedy spis neotravuje nez jo.....neb nejen sousedy, ale ostatni lidi

Kniga
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 00:16
- Nahlásit

Nj lidi jsou svine,, a je to tezky ja vim... no doufam, ez budu dost zodpovedna an to abych to vse zvladla a nedelal kraviny...

jen me mrzi, kdyz se cele odpoledne hadam s magorama a zastavams e pejskaru a pak vlezu na chat o kynologii a tam je rada, ze kdyz stene v kotci steka tak ho ma nechat vystekat bez ohledu na to ze je noc... chjo, apak sjme krava a debil co chce spasit svet. fakt na to dlabu. uz abych mela Spoty doma a nemela na podobne veci cas...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání