| Autor |
Zpráva |
andromeda
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 09:30
- Nahlásit
4 měsíční štěně se celkem umí vyvenčit.Vyběhne z kuchyně rovnou na zahrádku a provede vše. Problémy začaly, když poporostlo. Začalo si myslet, že i otevření dveří do pokoje je pokyn k možnosti vyvenčit se. V pokoji sice jenom čúralo, ale přece...Je naučeno v krajním případě na plínu. Ta leží v kuchyni. Jinak už chodilo v pohodě ven. Teď, co začalo deštivo a chladno, se mu nechce do zimy. Vystrčí hlavu na dvůj a vrátí se. No a pak to klidně udělá na koberec - jde pořád o čúrání. Když jsem u toho, vytřepu ho, ale to mu nijak zvlášt nevadí. Dá se s tím něco udělat?
|
andromeda
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 09:31
- Nahlásit
Ví někdo, jestli by se sem dalo vložit foto?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 09:51
- Nahlásit
andromeda
předně odstranit pohotovostní plínu, která je kámenem úrazu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 09:58
- Nahlásit
andromeda
Ví někdo, jestli by se sem dalo vložit foto?
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_6532_0.html
|
andromeda
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 10:07
- Nahlásit
davidkova renata
Díky, navečer to zkusím.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 12:06
- Nahlásit
andromeda
i otevření dveří do pokoje je pokyn k možnosti vyvenčit se
Celý dům je pro něj ještě stále moc velké teritorium, tak zatím omezit pobyt jen na jednu místnost.
se mu nechce do zimy
Nebaštit mu to. Pokud nebude chtít jít sám, vzít na vodítku na zahradu a setrvat, dokud se nevyvenčí. Pak pochválit a odměnit. Chodit takhle ven po každém probuzení, jídle a přes den případně každou hodinu.
Pro deštivé dny se dá naučit i vyvenčení na povel - je to rychlé a pro obě strany výhodné.
Když jsem u toho, vytřepu ho, ale to mu nijak zvlášt nevadí
To je dost zbytečný, naopak se štěně naučí tímhle způsobem na sebe upozorňovat. Lepší je to bez humbuku a jakoby mimochodem uklidit.
|
andromeda
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 12:59
- Nahlásit
Walda
Díky moc. Se vším souhlasím. Zkusím. Jen ještě prosím upřesni, jak to učit štěně na povel - myslím úplně konkrétně.
Plíny jsem odstranila...den probíhá dobře. Ahoj.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:20
- Nahlásit
andromeda
jak to učit štěně na povel
Jelikož k tomu nemůžeš štěně žádným způsobem přimět, musí nastoupit operační podmiňování:
Vyjdeš se psem ven, dáš mu volno a sleduješ ho. Musíš odhadnout, kdy se chystá vyčůrat a hned říct povel, třeba "vyčůrat". Když ses trefila a on to udělá, hodně ho pochval a dej mu odměnu, tím zpevníš vazbu činu na povel. Když ses netrefila a on se hned nevyčůrá, nic se neděje, nechval a neodměňuj a sleduj ho dál. Když se začne chystat, tak to zkus zase. A tak dál.
Tak za týden to bude umět.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:31 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
andromeda
a tak podobne je to s povelom napr. "kakaj"
ked sa peso vycura alebo vykaka doma, a pristihnes pri cine, treba ho riadne vyhresit, ale nie fyzicky trestat, davat najavo svoju znacnu nevolu, remcat aj pri odpratavani a celkovo sa tvarit nanajvys nespokojne a poburene.
Vonku, samozrejme, vychvalit do neba...
WaldaTak za týden to bude umět.
no, niektorym to moze trvat aj dlhsie ako ten tyzden
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:36
- Nahlásit
Bela
a tak podobne je to s povelom napr. "kakaj"
Tím si nejsem jist, jestli to tak může fungovat, ani jsem to nezkoušel.
no, niektorym to moze trvat aj dlhsie ako ten tyzden
Trochu optimizmu ....
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:39
- Nahlásit
Walda
tak ja som skusala a funguje to
Trochu optimizmu ....
optimizmus je fajn, ale tu je na mieste realizmus - aby si zadavatelka nemyslela, ze ked to do tyzdna nezvladnu, tak je vadny bud pes alebo ona.
inac, poznam aj psov, ktori mavali "domace nehody" do 10 az 12 mesiaca
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:41
- Nahlásit
Bela
To je fakt, že týden nestČÍ, Buca začala držet čistotu až od 8 měsíců, a to už jsem myslela, že je pošahaná, ale pak přelom, a je až úzkostlivě čistotná.
Zato Drak mi dneska zesral celou deku jak to jen šlo, pak ještě počůral a rozmazal.
|
andromeda
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:48
- Nahlásit
Walda
To se mi líbí, super rada. Zkusím, protože ho nespouštím z očí a vidím vždy, kdy se chystá...i udělá, tak přidat jen ty povely. Díky.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:49
- Nahlásit
MucholabkaZato Drak mi dneska zesral celou deku jak to jen šlo, pak ještě počůral a rozmazal.
proste, je to zlaticko!
|
andromeda
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:50
- Nahlásit
Mucholabka
Prosím upřesni "Drak" - plemeno, stáří... Díky.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:51
- Nahlásit
Bela
On se pomstil, že jsem si ho zas na chvilku vzala místo bráchy já, abych mu srovnala vrtuli to je vidět, jak je to zvíře doma vedené totální gaučák.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:52
- Nahlásit
andromeda
Drak, APBT (pitbull), za měsíc dva roky, máme jej půl roku, dříve týraný, ještě nemá úplně dobře osovojenou hygienu, bo byl zavíraný ve tmě na malém prostoru a mlácený.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:55
- Nahlásit
Mucholabka
jasne, pomsta je sladka!
on je teraz u tvojho brachy? nebolo to zo stresu? hlavne vzhladom na jeho minulost...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 14:01
- Nahlásit
Bela
On je tak střídavě, u bráchy jako bydlí, tam ho rozmazlujou, a u mě dostane vždycky na pár dní trochu dispiclínu, na cvičák, bikejoring a tak...případně i zdrba, bo furt moc řeší ostatní psy-ne, ale i pomazlení, jsem na něho hodná teta. To neřeším, on je prostě magor a blbosti vymýšlet bude, já bych to dělala taky, mít tohle za sebou.
|
andromeda
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 14:05
- Nahlásit
Mucholabka
Chudáček maličký, určitě ho dáš dohromady...Bude to bezva pes!!!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 14:07
- Nahlásit
andromeda
Jooo, on je jinak super, fajňoučký peseček, já bych normálního mít ni už nemohla, od štěněte jsem v životě měla jenom jednoho a to je nuda.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 14:14
- Nahlásit
Mucholabka
To je fakt, že týden nestČÍ, Buca začala držet čistotu až od 8 měsíců
Moment, já nepsal, že bude štěně za týden čistotné, to by byla blbost, ale že se za týden naučí čůrat na povel.
|