| Autor |
Zpráva |
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2007 10:46
- Nahlásit
http://azpravy.atlas.cz/ze-sveta/136295-v-nemeckem -pohranici-se-pry-rozmaha-psi-mafie.aspx
Kyblík je potřeba vlastně každý den
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2007 10:57
- Nahlásit
aren
No humus,jako spousta jinýho.Já osobně nevidím rozdíl mezi tímto a petshopy,které jsou naprosto normální v zahraničí.
tohle bylo zcela běžné třeba v pražské tržnici,dokud to ofiko nezakázali.Můj táta tam chvíli dělal a když večer procházeli objekt,běžně nacházeli vyhozená zvířata v popelnici co se neprodala .Sice se to vevnitř už nesmí,ale pořád ty šmejdy vidíš před vchodem..
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2007 11:01
- Nahlásit
davidkova renata
Já to ale nechápu, přece útulky jsou plný, co mám fenku tak vím, že je spíš problém štěňata nemít, než je mít, jak je to možné, že se to těm překupníkům vyplácí?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2007 11:06
- Nahlásit
aren
Já nevim,ale vyplácí se to na tuty,jinak by to nedělali.Vem si kolik je jen v čechách tady inzerátů..výkup štěnat,platí stále A jsou lidi co jim je prodaj! Možná ty ceny v zahraničí jsou tak nastavené,že se to fakt vyplatí.Vzpomen si co tu psala jedna přispivatelka ted nedávno o německých útulkách.Tim psi tam jsou dost drahý.
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2007 16:22
- Nahlásit
neviem ci som to tu uz nespominala, ale tu v taliansku v petshopoch najdes dost psov zo slovenska. u nas to totiz je lacne. napriklad co som si kupovala ja bradaca za 350 euro u nas, tak v ita by si za neho dala 1200 euro. co je dost dobry rozdiel, cize dovazat psikov zo zahranicia sa im oplaca.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2007 16:24
- Nahlásit
lusy13
Proč si proboha nevychovají vlastní pejsky, přece to musí vyjít levněji, než 350euro za štěně.
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2007 16:37
- Nahlásit
aren
teraz som ta asi velmi nepochopila
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2007 16:39
- Nahlásit
lusy13
No mně nejde do hlavy, proč lidi třeba v Německu nebo Francii nebo Itálii kupují štěňata z dovozu za 350 nebo více eur, a ne od vlastních chovatelů nebo množitelů, kteří by to podle mně zvládli levněji.
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2007 16:42
- Nahlásit
no ved som ti napisala v tom priklade, ze v taliansku by ma stena vyslo nie 350 ako u nas ale 1200. tak preto nakupuju v zahranici.
|
hana
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2007 16:58
- Nahlásit
ptala jsem se na to chovatele v Belgii a ten mi říkal, že u nich není příliš zvykem si nechat zaneřádit panelákový byt odchovem 10 rotvajlerů. Prostě je to práce, kterou dělají velké chovatelské stanice, kde je třeba 100 psů. jednotlivé chovy samozřejmě taky existují, ale rozhodně to není jako zde, kde pomalu každá fena musí mít štěňata. Taky existuje jakýsi systém bonzování, pokud psi žijí ve špatných podmínkách, jsou pak pokuty. Cena štěňat je podstatně vyšší než u nás, protože je nemnoží kdekdo. Berte to jako informaci od jednoho člověka a z druhé ruky, může to být i jinak.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2007 17:00
- Nahlásit
lusy13
Počkej, teď jsi mě domotala.
"U nás" znamená pro Tebe Česko? Já myslela, že žiješ v Itálii.
Á jo, v Itálii stojí štěně 1200? Bez papírů?? To je teda docela drahej kraj.
Ale jak je to možné?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2007 17:03
- Nahlásit
hana
Jo, díky za info, ale přece u nás se ti rotvíci třeba taky nerodí v paneláku, většinou, ale v domcích se zahradou, třeba.
Víš, je mi divné, když by nějaký Belgičan třeba moh utržit za vrh třeba 10 x 1200 eur, že by to toho nešel.
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2007 17:15
- Nahlásit
Myslím, že rozdíl ceny tady a na západ od nás, je hlavně daný tím, že na západě je cena nastavena víc reálně (se započítáním ceny feny, nákladů na její život + cena času strávená tím vším kolem). A k tomu je tam všechno obecně o něco dražší + jsou tam vyšší platy.
Logicky je tedy výhodný kupovat psiska tady, kde jsou ceny podhodnocený a nastavený na naše poměry a prodávat je na západě. Je to stejný, jako dovoz oblečení z Číny
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2007 17:38
- Nahlásit
aren
no som to napisala tak, ze som ta asi trochu doplietla. to u nas malo znamenat na slovensku. zijem v taliansku ale stale som slovacka, tak preto u nas. ja sa zajtra popytam toho chalaniska z petshopu ako to je s mnozitelmi v taliansku. a co som pisala tak som pisala o psoch s PP. on ma napriklad aj teraz zaujem kupit stence zo slovenska ci z ciech. ale nechce ich pasovat tajne. chce aby mali aj cipovanie a pasy.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2007 21:36
- Nahlásit
Filip
lusy13
Děkuji.
Už je mi to asi teda jasné.
Musím ale v této smutné záležitosti poznamenat své oblíbené:
Ano, já tomu rozumím. Ale to nechápu.
Myslím teda jako rozumím tomu mechanizmu, ale nechápu ty lidi, jak to můžou dělat.
|