| Autor |
Zpráva |
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2005 21:27
- Nahlásit
ale dá se to vzít i tak,že sežrat se dá vše,v přírodě jediná chcíplotina nezůstane nepovšimnutá,a nádory jsou bohaté na bílkoviny,takže tu masokostní moučku vlastně zhodnotí....že?
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2005 21:31
- Nahlásit
mě je celkem jedno,jestli se v granulích sem tam objeví zvíře,co bylo přetím dlouze léčeno a před nucenou porážkou doslova vycpané antibiotiky a kortikoidy,nejásám z toho,to teda ne,a pokud můžu,tak bych se tomu vyhnula,ale beru to jako fakt,že to tam občas být může....stejně všechny granule ochutnám,jsem holt prase patolog.
Ale nebudu si tady plácat játra na téma chémie škodlivá všude....to je fakt jak na srazu pipin z pipákova.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2005 22:00
- Nahlásit
Sali
ble, ode dneška granule neochutnávám
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2005 22:15
- Nahlásit
Ebony
taky mi kamarádla dělala marketing jedné nejmenované krmivářské firmy,a taky vím dost o tom,co je pro veřejnost a co je pro praxi,že ne každá pravda je určená k tomu,aby byla vyřčená zrovna tady a zrovna teď...jediný,čím jsem si jistá,že je v hrnci,je to,co si do něj nahážu sama.
Jsou firmy,co tam blevajz nenahážou,dovolit si to fakt nemohou...ale jsou i také,co je jim to volný,dokud to někde s pokřikem nevyplave...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Čen 2005 22:28
- Nahlásit
nefer
Raději zůstanu takhle, nejsem opravdu takový primitiv, abych se neumněla zaregistrovat, ale také si nejsem jista, jestli o to stojím se zůčastňovat právě na tomto webu, díky některým arogantním a pro mne mírně řečeno nesympatickým lidem. Bohužel velice mě to mrzí chtěla jsem si jen popovídat a vzájemně si vyměnit názory, ale setkala jsem se jen s něčím co bych už nechtěla komentovat. Nejsem žádný analfabet,umím 6 jazyků, ze tří mám státnice, vysokoškolské vzdělání, jak v ČR tak v USA. Neříkám to proto, abych se vychloubala, Sali a Ebony mě však k tomu donutily. Jinak si myslím, že vzdělání vůbec není důležité, záleží to vždy na člověku samém.
Sali
Píšeš, že máš americké občanství, můžeš mě prosímtě říci proč? Z jakého důvodu jsi si ho brala, když nazýváš američany za"tupý stádo vymytejch mozků?"Kde je tvá inteligence, kterou bys mněla oplývat, pokud jsi opravdu vyučovala na fakultě? Ani se nedivím, že jsi nezůstala v USA tady se totiš lidé k sobě chovají slušně a pokud ne, mají problémy se soudy. Je mi tě upřímně líto. Bůh s tebou!
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 12 Čen 2005 22:39
- Nahlásit
Anonymní
jasně, pokud někdo, kdo má jiné zkušenosti a jiný názor, je neslušný a patří k soudu, pak sbohem ty proklamovaná svobodo slova
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Čen 2005 22:45
- Nahlásit
Ebony
Máš pravdu, jsi ubohej, průměrnej středoškolák !
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 09:03
- Nahlásit
vzdělání vůbec není důležité, záleží to vždy na člověku samém.
naprosto přesný.....jsme toho všichni živoucí důkazy....mě je zase líto tebe.
US občanství mám zjevně omylem,jen proto,že moji rodiče(Brit a Češka)tou dobou nežili v UK,ale v USA...jinak se považuju za Brita a na barbary z pevniny koukám svrchu
neboj,už dávno plánuju,že se ho vzdám,k ničemu mi není...patřit k US davu se mi fakt nechce,to víš,máme to v rodě,ten postoj,to víš Londýňané....Mary Doolitle byla jistě moje příbuzná,usuzuju aspoň podle toho,jak se umím vyjadřovat pod tlakem
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 09:10
- Nahlásit
A jedno ti Štěpko povím,jestli chceš ještě poslouchat takovou svini svinutou arogantní jako jsem já...jsem tady a ne v UK nebo Kanadě proto,že střední Evropa je kynologická velmoc ve smyslu sportovní a sportovně-služební kynologie,chov mě nezajímá,anglická verse dobrmanů taky ne,kdybych si měla vybrat jinou zem,bylo by to Nizozemí...
Ale tady se mi líbí,tady mám své přátele a svou práci s kvalifikací co mám mohu dělat kdekoliv...takže budu prostě tady.
Ty s bulíkama v USA a se svejma nárokama na ně můžeš být happy,ale já bych to tam dlohodobě neprodejchala....nesnáším lidi,co hovoří o věcech,kterým rozumí jen přesně tak,jak média a prosdejci chtějí,aby rozuměli...a to jsou jemeryčani.
Vylezeš z universitního campusu a jsi v jiném světě...
|
Fuks
|
# Zasláno: 13 Čen 2005 15:21
- Nahlásit
No SAli, Sali ty zas hlásíš!!! Když tě tak poslouchám tak mě tak trochu připadáš slušně řečeno,že jsi upadla na hlavičku. Chov tě nezajímá? Bodeť jo,vždyť na něj očividně nemáš, ale takhle povyšovat se, to ti jde skvěle.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 15:45
- Nahlásit
Zpět ke krmivu od osobních urážek. Když chci našim psům prospět, dát mu opravdu kvalitní potravu, chutnou a energeticky bohatou, tak vždycky vařím. Ponejvíce v zimě, kdy naše hladkosrsté plemeno je venku a má vysokou pracovní zátěž. Jedině tady jsem schopna jim dopřát opravdu energetické bomby a udělat dobře i jejich pajšlíčku. Ať si kdo chce co chce říká, ale stále je pro naše psy vařené jídlo nebo i syrové maso číslo jedna. Musí být ovšem z kvalitních surovin, většinou vařím z mletého drůbežího masa, zvěřiny, živočišný tuk-sádlo,plus těstoviny, ovesné vločky, syrová vejce, slunečnicový olej, kvalitní vitaminové doplňky. Granule jsou sice věc dobrá a naši je taky žerou po většinu roku, ale u březích a kojících fen je kvalitní vařené žrádýlko základem jídelníčku. Osvědčili se mi u této kateegorie menší dávky a častěji. A takové kvalitní syrové maso, to naši psi přímo milují.
|
nanka
|
# Zasláno: 13 Čen 2005 16:18
- Nahlásit
Evicka
Já s tebou nesouhlasím. Co jim dáš za kvalitní potravu, když vše zničíš vařením? A kde je ta energitická bomba? A sádlo no to jim neprospěje už vůbec! Pajšlíčku, to uděláš dobře, ale to je vše.A můžeš mě říct co je to ...A takové kvalitní syrové maso, ...kde ho kupuješ? Hlavně aby nedostaly ty tvé březí a kojící feny nemoc šílených krav.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 16:26
- Nahlásit
Nanko, kaaždý ať si dělá co chce a jak chce, do krmení svých psů si nenechám kecat žádným rádoby odborníkem. Sama nejlíp vím, co jim prospívá, jak takovou potravu snášejí. A jinak já jsem z malého města a mám za léta chovu spoustu možností jak ke kvalitnímu masu pro psy přijít. Takže vše se vařením samozřejmě nezničí a vitamíny, které ano, tak doplním vitam. přípravkem. Slunečnicový olej je super na srst, protože obsahuje spoustu nenasycených mastných kyselin ale, co budu vysvětlovat.A moje březí a kojící feny se mají tak, že by jim mohl leckterý človíček závidět.
|
nanka
|
# Zasláno: 13 Čen 2005 16:43
- Nahlásit
Evicka
To tě věřím, že se mají dobře, ale záleží na tom co je tím myšleno a jak je známo, tvoje feny asi toto nedovedou posoudit co jim prospívá. Ale neodpověděla jsi mě na otázku.KDE TO MASO KUPUJEŠ, ŽE JE TAK KVALITNÍ?
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 16:51
- Nahlásit
Některé zdroje bych nerada prozrazovala, neboť nejsou jaksi zcela regulerní. Jsou to např. zvířata v biochovech, která nejdou na jatka ani na nutku, ale mezi chovatele psů. Stačí. Za zvíře do nutky se musí platit docela dost peněz, takže proč neprodat chovatelům a ještě vydělat. A je to skutečně kvalitní svalovina, nějaký šunt nekupujeme. Takže tohle maso si dovolím dávat syrové. Jinak drůbeží mleté to už vařím a kupuji je u kamarádů, kteří mají obchod s chovat. potřebami. Zvěřina, většinou právo, je z vlastních odstřelů nebo z dohledávek pro jiné myslivce. (Pro laiky -právo=vnitřnosti, patří do myslivecké etiky, že právo patří majiteli psa, který kus dohledal.) Atd. Doufám, že už budeš spokojená a nebudeš chtít podrobnosti, jako třeba, jestli by se nedalo taky něco koupit.
|
nanka
|
# Zasláno: 13 Čen 2005 17:06
- Nahlásit
Evicka
No jo, v týhle republice mě už nepřekvapí nic. Všechno je buď přez "známí", podplacený a byznys. Jako státní pracovnice mě tímto ani nepřekvapuješ,takže soudružko neboj já z těchto zdrojů určitě nakupovat nebudu!!! ČEST PRÁCI
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 17:30
- Nahlásit
nanka
Co jim dáš za kvalitní potravu, když vše zničíš vařením?
A při výrobě granulí se snad nepoužívají vysoké teploty??? Možná i vyšší než je bod varu, že? A pak další úpravy jako sušení, přidávání konzervantů apod. To má být lepší???
A sádlo no to jim neprospěje už vůbec!
Proč ne?
Hlavně aby nedostaly ty tvé březí a kojící feny nemoc šílených krav.
No vzhledem k tomu, že já si teda tataráka s chutí dám, tak pokud použiji maso pro psy ze stejného zdroje, tak jim ho s klidným svědomím dám syrové.
Já myslím, že nejhorší smrt je z vyděšení. To už bych se nenajedla ani já takhle ze všeho bláznit.
Dneska jsem koupila krásný kus hovězího, chci udělat chlapovi radost gulášem. A nějaký ten odřezek mi asi taky "upadne" pro pejsky, jak jinak.
Ale možná to ještě zvážím, maso vyhodím a dostanou všichni nějakou na dusičnany bohatou zeleninu!
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 17:36
- Nahlásit
Nikita
mám tichý dojem,že priony krav a ovcí jsou sice dost podobné lidským,ale už dost odlišné od psovitých šelem,takže přenos bovinní spongiformní encefalopatie na psa je dost nepravděpodobný...u tebe a u saši si už tak jistá být nemohu,takže zkuste přijet tréniovat dřív,než to propukne,tak do dvou měsíců,please....
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 17:41
- Nahlásit
Sali
Zdá se Ti, že můžu být ještě více šílená???
Neboj, dneska to bude gulášek, na tataráka kupuju onačejší masíško
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Čen 2005 17:45
- Nahlásit
Nikita
Tak si to užijte, myslím to maso, já i můj pes jsme vegetariáni. Po operaci zhoubného nádoru nám oboum nic jiného nezbývá a jsme rádi, protože se pesan těší znovu zdraví a to díky tomu syrovému masu už byl málem pod kytičkama. Čauky.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 17:49
- Nahlásit
Nikita
můžeš,protože to se neprojevuje šílenstvýk kynologickým,ale progresivní demencí....to ti zatím chybí...ale neboj,tady z toho serveru jí určutě získáš....nebo ti vyroste nádor jak karfiol přesně mezi vočima,podívej co ti doporučujou znalci.......
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 17:50
- Nahlásit
Anonymní
ty vado pouč mě...já jsem jen patolog,víš,nádory jsou můj denní chleba,víš,a ráda bych se s touto jistě převratnou teorií seznámila blíže...ve kterém odborném časopise byla publikovaná? Vlasta nebo Květy?
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 18:01
- Nahlásit
no, docela jsem zvědavá, kdy konečně převedou na vegetariánskou stravu i tygry a spol.
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 18:02
- Nahlásit
Anonymní
Slyším prvně, že se zhoubný nádor dá získat z masa. No dobrá, nejsem znalec.
Ale myslíš, že zelenina je pouze a jedině zdravá a neobsahuje jedinou škodlivinu??? To ji pěstuješ na vlastním políčku daleko od civilizace??? (hnojení, splodiny, kyselé deště,.........)
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Čen 2005 18:06
- Nahlásit
Sali
Tak to máš smůlu, narazila jsi můj bratr je primář na patoligii více jak 10 let. Necítím potřebu se Tě svěřovat a ztrácet z tebou čas, nezdáš se pro mne až tak zajímavá.
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 18:14
- Nahlásit
Anonymní
tak to ho budu znát....to bude můj ročník.....prozraď,ať mu můžu zamejlovat požadavek na ten zdroj informací....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 18:16
- Nahlásit
nebo to nebude můj ročník,pokud vede oddělení víc jak deset let,musí mít dneska víc jak dvacet let praxe...no my se mezi sebou dost známe,patolek v ČR moc není,jsem zvědavá s kým mám tu čest....no tak,nechceš přece,abych až na sjezdu všechny obcházela kdo má za ségru ..........
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 18:20
- Nahlásit
Sali
.........anonyma
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Čen 2005 18:48
- Nahlásit
[b]Sali[/b
Já si spíš myslím, že bys potřebovala přidat práci abys neměla čas se hrabat v druhých. Bude na místě si zjistit něco o Tobě, což pro mne není problém, ale pak bys ten problém mohla mít Ty. Já myslím, že nezaměstnaných kvalifikovaných lidí je docela dost, bylo by dobré se nad sebou zamyslet, jestli máš čím. Více nehodlám ztrácet s Tebou čas, neboť já jsem docela vytížený.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2005 19:01
- Nahlásit
Anonymní
tak tady neztrácej čas a vypadni vyhrožovat někam jinam, z takových jako ty je mi na blití, ubožáků, co umějí jen zastrašovat anonymně na internetu je bohužel dost
|