| Autor |
Zpráva |
overgod
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 20:53 - Změnil/a: overgod
- Nahlásit
ne ne ne pravdu mám já
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2007 21:03
- Nahlásit
Zet
Já se v tom lese pohybuju docela často a neviděl jsem tam žádné UK, ani odpadky atd. Ten les je poměrně upravený, je tam řada cest pro pěší a cyklostesky a dost lidí tam chodí na procházky, nebo sportovat.
Myslím, že oplocené golfové hřiště s parkovištěm těm návštěvníkům nepřinese vůbec nic, tedy mimo pohledu na ten plot a golfový trávník.
Celkem nechápu, proč by se mělo hřiště, resp. golfový trávník, budovat zrovna v lokalitě, kde je teď jeden z mála městkých lesoparků ? Kolem Klánovic a Újezda je kupa nezalasněného prostoru, tak ať si tam vysázejí těch pár stromečků, které na hřištích jsou, a nemusí se kácet kus zdravého lesa.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 07:54 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit
Filip
mne taky zarazilo to, jak tu Zet psal/a o tom bordelu, jezdime tam casto z ruznych stran, ale bordel jsme taky nevideli, nevylucuju, ze nekdo ho nedela, to je, bohuzel, pruvodnim jevem u techto lokalit casto. Obcane naopak poradaji dobrovolne uklidove brigady. Rozhodne si ale nemyslim, ze nejaka spolecnost kvuli tomu, ze vystavi hriste, by delala ve zbytku lesa dobrovolne hlidky a pravidelne vyvazela nejaky bordel nebo vyvadela nejake lidi, pokud nebudou na jejim pozemku, to je absurdni predstava.
Ukrajince ani bezdomovce jsem taky zadne nepotkala, i kdyz tam mohou byt, ostatne tak, jako vsude jinde, lesy si oblibili a chodi do parku a primestskych lesnatych lokat vsude. Klanovicky les je mily svou rozlehlosti, klidem, clovek tam muze hodiny a hodiny chodit se psem, aniz by ho hnal myslivec nebo neustale zakopaval o lidi.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 16:15
- Nahlásit
Vyzvu podpořili a přislíbili účast taky zpěvačky Hana Křížková a Heidi Janků, Vašek Bláha, šéf kapely Divokej Bill, herec Jaroslav Dušek, zpěvák Jiří Dědeček a budou další
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2007 22:45
- Nahlásit
overgood
"Zpátky na stromy" je demagogie antizelených, bohužel vám to spousta lidí žere.
Takže pro upřesění. Není problém s dálnicemi, baráky, ani s hypermarkety. Je problém s tím, JAK se staví.
Třeba u stavby dálnice by mělo být samozřejmostí posouzení vlivu na životní prostředí, posouzení variant. Dnešní "salámová metoda", kdy se postaví kousky a pak se řekne "no jo, půlka už je postavená, tak to holt přes ten Valík střihnout musíme" je na houby. Stavba by se měla posuzovat jako celek. Že někde protne mokřad (např.) by nám přece nemělo být jedno, přijde o prostředí x chráněných živočichů, okolním vesnicím vyschnou studny.. Proč nevést dálnici o pár km vedle? Stejně tak technika ražení tunelů, technika drenáží apod. - vše se dá vybrat tak, aby to prostředí narušilo co nejméně. Důležité je CHTÍT nebo aspoň MUSET (zákonný tlak). Nehledě na to, že už předem by se měla potřebnost konkrétní dálnice pečlivě prozkoumat, opět s variantami.
Stavba hypermarketu - chybou je např. stavba v centru (přivede to auta do města, zničí místní podnikatele apod.), chybou je stavět na zelené louce, chybou je bez rozmyslu zadláždit parkoviště. Správné je naopak stavět v tzv. brownfields (již použité plochy ve městě, které ale leží ladem. Jejich asanace je ale dražší, tudíž tam společnosti nerady staví), správně je osadit parkoviště stromy, správné je vhodnou drenáží a podzemními nádržemi zadržet dešťovou vodu z parkovišť (např. v Karviné) nebo ozelenit střechu (myslím OC na Praze 6).
Prostě i u takto normálních a potřebných staveb je třeba přemýšlet a postavit je tak, abychom si pod sebou dál neřezali onu pomyslnou větev.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 00:22 - Změnil/a: overgod
- Nahlásit
LucieS
jo, je to pěkný, co píšeš, ale svět a společnost není o tom, co je správný, ale o tom, "kdo z toho má"
"Zpátky na stromy" je demagogie antizelených,
hele a "zeleným" jde jako o co? těm jako nejde o koryto a kačky?
voni to jako dělaj kvůli obecnýmu prospěchu jo?
nehledě, že zdaleka ne vždy se dá stavět tak, jak popisuješ...aby to bylo príma, takže opět se ptám, co způsobí třeba ta stavba letiště, dálnice.....je to vše jen otázka míry...
aneb
vozít pěrdele jsme si zvykli, tak dálnice jsou príma.a běda, jak nám na ně šáhnete...a ještě tak zdražovat PHM, no kdo to kdy viděl ...golf hrát nemůžeme, protože na to nemáme a do oný společnosti nepatříme, tk ať ho holt nehrajou ani ti hnusní zbohatlíci...bez tak nás okradli :d....jj tohle znám...to je typický ...
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 09:27
- Nahlásit
Se nám tady trošku diskuze stočila zouplna jinam. Jeden tady mluví o voze a LucieS do toho s kozou. Ochrana přírody ... proč ne? Sama jsem zelené volila metodou volby nejhoršího zla (příště se na to vybodnu ). Jenže tady je řeč o lesoparku v urbanizované zóně, místa pro trávení volného času a vůbec. Nevidím žádný problém v tom, když na takovém místě vznikne golfové hřiště, park, koupaliště, ZOO a vůbec ... což nabídne lidem další možnosti trávení volného času, Klánovicům to přinese nové penízky, jejich obyvatelům práci a lesu snad trochu víc péče (a bordel ... eh ... smeťáky tam jsou ... stačí opustit „cesty pro pěší a cyklostezky“)
Jó, kdyby chtěl někdo stavět golfové hřiště třebas na Šumavě, asi by to bylo vo něčem jiném, že jo ;)
overgod
vozít pěrdele jsme si zvykli, tak dálnice jsou príma.a běda, jak nám na ně šáhnete...
Jedna jako nae ... Jedna jezdí fšude vláčkem jako socka největší!
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 09:54
- Nahlásit
Zet
ZOO
cože? ZOO? ty tady veřejně propaguješ týrání zvířat? stydlínuj se!
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 09:55
- Nahlásit
Zet
Jedna jezdí fšude vláčkem jako socka největší!
no a????? víš kolik kvůllu tomu tvýmu vlaku a jeho kolejím padlo lesů? a navíc dnes už vlakem nikdo nejezdí, takže jsi vlastně ještě horší kazisvět !!!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 09:58
- Nahlásit
a navíc dnes už vlakem nikdo nejezdí, takže jsi vlastně ještě horší kazisvět !!!
kdys jel naposled vlakem?
Bych občas uvítala jet vlakem sama
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 10:06
- Nahlásit
Eimy
Bych občas uvítala jet vlakem sama
no já myslel jako, že to nejní IN...prostě chápeš ne? jako plebs jo, ten vlakem jezdí, ale my z lepší společnosti, co hrajem golf, my fakt neee
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 10:08
- Nahlásit
overgod
stydlínuj se!
Zač bych se měla stydět? Tejden vám to melduju. V pondělí povídá tady lékárník, že mu kručí v břiše. Já na to, že mám housera. A ty, náčelníku, jsi sám řek, to nevadí, zatni zuby a táhni
overgod
no a????? víš kolik kvůllu tomu tvýmu vlaku a jeho kolejím padlo lesů?
Jedna nejezdí vlakem kvůlivá lesům, ale kvůlivá tomu, že je líná řídit
Eimy
Njn ... a pak, že všecko ví, všecko zná a padají z něho takové perly ... že prej vlakem nikdo nejezdí. To je vidět, že von jezdí tak maximálně jednoválcem = auto, ve kterém se válí jeden Jeden
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 10:11
- Nahlásit
Zet
bošee fono je to drzý...jak jsem již psal, nehodnotím, čím jezdí plebs, jelikož ten nejní oblastí měho zájmu...plebs jen trestám za jeho hříchy tak se připrav, až postavíš tu ZOO, budeš muset do konce života vokusovat svůj mysliveckej klobouček
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 10:12
- Nahlásit
Zet
myslim, ze rozhodne prispevek Lucie S byl presne k veci k tomu, o co tu jde, tedy o to, proc NE golfovemu hristi a kaceni, na rozdil od toho, co tu pises ty, ten prispevek o lekarnikovi uz je vyslovene inkoherentni OT blabol. sorry
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 10:22
- Nahlásit
overgod
budeš muset do konce života vokusovat svůj mysliveckej klobouček
Ale jó, já sním všechno
dejavu
prispevek o lekarnikovi uz je vyslovene inkoherentni OT blabol
Slečna nemluví horalským nářečím? ... To my takhle blábolíme pořád ... to bude asi z hladu
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 11:02
- Nahlásit
hele a "zeleným" jde jako o co? těm jako nejde o koryto a kačky?
Myslela jsem "zelení=lidé, co smýšlí ekologicky". Žádnou politickou stranu.
Klánovicům to přinese nové penízky, jejich obyvatelům práci a lesu snad trochu víc péče
Jenže tohle opravdu tak není. Tyhle projekty nepřináší práci místním, byť to hlásí. Nepřinesou ani peníze, protože firma má obvykle sídlo jinde a tam taky odvádí daně. Péči ano, ale ne lesu, ale tomu trávníku, a to ve formě litrů pesticidů a herbicidů, co se do toho musí lifrovat, aby travička byla tak pěkně zelená, mrňavá a nezarostlá.
Nikdo tu není apriori proti golfovému hřišti. Ale proč proboha kvůli tomu kácet stromy, když volného prostoru je okolo celkem dost?? Joo, jenže to by musel investor kupovat drahé parcely, že. Tak to radši vykácíme.
Sama Praha přece chystá projekt "zelené plíce Prahy" (nebo tak nějak se to jmenuje), v jehož jménu skupuje parcely okolo města a chce je zalesňovat. Cílem je vytvořit okolo města prstenec lesů k rekreačním účelům, ale taky kvůli funkci lesa jako takové - produkce kyslíku, čistící funkce, protiprašná atd. atd. Nezdá se vám to kontraproduktivní, skupovat parcely a zalesňovat je, a na druhé straně kácet?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 11:22
- Nahlásit
LucieS
Nezdá se vám to kontraproduktivní, skupovat parcely a zalesňovat je
ani ne .... zijeme ve svobodnem svete, kde vyvlastnovani nema co delat. tudiz je skupovani jedine mozne reseni. a pokud majitel te casti klanovickeho lesa prodat nechce, tak se musi koupit prece jinde.
mimochodem, kontraproduktivni to rozhodne byt nemuze, vzdyt si vem kolik lidi z toho bude mit provize a vsimne a tyto penizky pak utrati v ruznych obchodech nebo za ruzne sluzby, polovina z nich se prizna do dani a dane se rozdeli dle zakona (takze nejvic dostane Praha ) a tak se vlastne Praze ty proinvestovane penize vrati castecne zpet a vsichni budou spokojeni .... tomu se totiz rika vlk se nazral a klanovicky les zustal cely ....
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 11:48
- Nahlásit
Jirikovo
Podivej, ani ty nemuzes pokacet na svem pozemku strom bez povoleni nebo vykacet svuj vlastni les, protoze tenhle cin ma primy dopad na vsechny okolo, ne vse je jen o vlastnictvi a penezich.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 12:06
- Nahlásit
dejavu
Podivej, ani ty nemuzes pokacet na svem pozemku strom bez povoleni
ano to vim a pekne me to stve, protoze zrovna tri velky splnujici podminky pro nutnost souhlasu bych vykacet potreboval a to zas budu muset do makra jit kupovat flasky, aby mi to povolil starosta a nasledne na odboru zivotniho prostredi ...... takze nakonec skoncime u toho, ze to zase bude jen o penezich ....
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 12:07
- Nahlásit
Jirikovo
Bez povolení lze kácet pouze ve výjimečných případech (např. zřejmé a bezprostřední ohrožení života nebo majetku), které specifikuje zákon č. 114/1992 Sb. Bez povolení se mohou kácet také stromy na pozemcích fyzických osob, které mají obvod kmene (měřený ve výšce 130 cm nad zemí) menší než 80 cm nebo souvislé keřové porosty s menší rozlohou než 40 m².
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 12:18
- Nahlásit
Jirikovo
takze to, ze musis v makru koupit alkohol pro starostu, aby sis mohl pokacet strom, je duvodem, proc podporujes vykaceni 1/10 Klanovickeho lesa?
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 12:21
- Nahlásit
LucieS
Jenže tohle opravdu tak není. Tyhle projekty nepřináší práci místním, byť to hlásí. Nepřinesou ani peníze, protože firma má obvykle sídlo jinde a tam taky odvádí daně.
Jaktože nepřináší práci? A kdo tam bude sekat trávu, roznášet pívo v restauraci, hlídat parkoviště, lovit sysly a co já vím, co se ještě na takových golfových hřištích dělá A peníze? Mno, rodina si udělá výlet na golf a při té příležitosti si zajdou do butiku koupit nový ohoz, manželka si zajde ke kadeřnici a do fitka (přece nebude s manželem jak pako běhat po lese, že jo) ...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 12:24
- Nahlásit
Zet
tohle by melo vliv na vesnici, kde je prace malo a rukodelneho obyvatelstva vice, v Praze to stejne budou delat Ukrajinci, kteri ti v lese tak vadili.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 12:32
- Nahlásit
dejavu
Bez povolení lze kácet pouze ve výjimečných případech (např. zřejmé a bezprostřední ohrožení života nebo majetku), které specifikuje zákon č. 114/1992 Sb. Bez povolení se mohou kácet také stromy na pozemcích fyzických osob, které mají obvod kmene (měřený ve výšce 130 cm nad zemí) menší než 80 cm nebo souvislé keřové porosty s menší rozlohou než 40 m².
jo jo, tohle prave vim .... jenze mam obavu, ze u tech prestarlych topolu tezko ukecam, ze maji obvod mensi nez 80 cm .... a zivot a majetek dle meho nazoru ohrozuji, nicmene bezprostredni ohrozeni to rozhodne neni ...
takze to, ze musis v makru koupit alkohol pro starostu, aby sis mohl pokacet strom, je duvodem, proc podporujes vykaceni 1/10 Klanovickeho lesa?
hele, tak to je jak absoloventska prace z VSDPCH (vysoka skola demagogicka pana CHVD)
dejavu
v Praze to stejne budou delat Ukrajinci, kteri ti v lese tak vadili.
jo, tady s tebou souhlasim. vzhledem k vetsinove skladbe obyvatel Klanovic si nemyslim, ze kdokoliv z nich bude roznaset pivko v mistnim baru ....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 12:34
- Nahlásit
Mno, rodina si udělá výlet na golf a při té příležitosti si zajdou do butiku koupit nový ohoz, manželka si zajde ke kadeřnici a do fitka (přece nebude s manželem jak pako běhat po lese, že jo) ...
By mě zajímalo, kolik rodin na to v současnosti má... ty průměrný asi těžko...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 12:35
- Nahlásit
Eimy
ty průměrný asi těžko...
ty prumerny nechodi na golf ....
aneb jak rika muj kolega:
mr*ani je chudejch maslo, my chodime na golf ....
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 12:37
- Nahlásit
Jirikovo
vychazim z tvych argumentu, ktere uvadis a vzhledem ke tve reakci vidim, ze jsem se trefila
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 12:37
- Nahlásit
Petici jsem taky podepsala. Myslím si, že určitě stojí za to les zachovat v původním stavu - golfové hřiště bych příp. postavila tam, kde se nic kácet nemusí (jak tu už někdo psal). Jen doufám, že tu petici vezmou v úvahu a "nezametou ji pod stůl", jak to někdy bývá zvykem...
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 12:38
- Nahlásit
Kamca
diky uvidime, kazdopadne i tak nebudu mit pocit, ze jsem se na to vybodla pro svou lenost a aspon jsem se pokusila
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 12:41
- Nahlásit
dejavu
a vzhledem ke tve reakci vidim, ze jsem se trefila
mou reakci je jen smich .... se tady totiz dnes odreagovavam od tech sr*cek, co mam v praci, takze tady me nemuze dneska nikdo nicim nastvat, ani kdyby o moji ®onie prohlasili, ze to neni ani ten povestny polopes ....
|