| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2007 11:00 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Včera jsme opět prolezli i s Gaficí celou Prahu, průběh byl standardní, nijak se nevymykal normálu:
*Na Karlově ulici dostal takovou sračku, že to ještě teď stéká přes Karlův most do Vltavy, to bylo hustý, teda řídký.
*Nejenže opět (taky jak jinak) lítal na volno po celém areálu Pražského hradu, ale ještě si postěžoval na horko a skočil střemhlav do kašny před prezidentskou kanceláří. Rochňal se a plaval a fotili si ho turisti.
*Měli jsme hlad a tak jsem se rozhodla býti tvrďákem a vzala jsem s sebou psa do obchodního centra na Chodově. Fakt tam jezdil po eskalátorech tam a zpátky, kochal se výlohama a nakonec jsme pojedli ve Fast foodu řecké speciality. Pak jsme prchali před ostrahou tzv. Security a ukrývali se za nebohé nakupující.
Co však standardní už nebylo a z čeho i mně bylo ostudno (a to je co říct)....:
Pavel stojí před bránou i se psem a čekají na mě, krátce se s nimi loučím (oběma pohlazení a polibek). Já vcházím, smekám a tiše vzdávám čest zesnulým na vyšehradském hřbitově. Tiše kráčím mezi hroby, mlčím, úctou takřka nedýchám. Dojatě pročítám náhrobní kameny a zamačkávám slzy dojetí. Skláním se před atmosférou tohoto místa.
Dojdu k hrobu Vlastimila Buriana. Skláním se k němu, čtu náhrobek, prohlížím si stuhy na čerstvých květinách a koukám na vysochané dílo, které má na pomníku. Jsem dojata. Náhle slyším: "Fuch fuch fuch fuch..." v rytmu cvalového běhu psí dech, dusot psích tlap v náhrobních kamínkách a cinkání kovového škrťáku.
Vzhlédnu.
Přes hroby, mohutnými skoky jak kamzík na horách se řítí Garfield. Tlamu od ucha k uchu, totálně vysmátý, pobaveně přeskakuje náhrobní kameny, kytice i věnce, průvanem běhu uhasíná zapálené svíčky. Hop na K.H. Máchu! Hop na básníka! Ťapy ťapy přes hlavu národnímu umělci....
Dobíhá ke mě nadšeně vyje a lísá se. Japonští turisti opět blikají fotku za fotkou.
Hledám hrob, kam se ukrýt. Kam psa ukrýt. Kam psa zavřít... a ponechat.
Cestou z Vyšehradu napadl dva nebohé psíky. Jsme to stále my, vůle psa a člověka je nezdolná.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2007 11:06
- Nahlásit
Garfield
se teda zeptam - co delal Kajinek, ze ho za tebou pustil?? jestli nahodou kolem nesel nejakej policajt a on se pred nim nemusel schovat, aby ho nesoupli zpet na Mirov ....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2007 11:07
- Nahlásit
Jirikovo
Kájínek dal povel.
"Zůstaň".
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2007 11:18
- Nahlásit
Garfield
koukej na to z té lepší stránky...dokud to bylo jen hopy-hop...a ne hraby-hrab... dokud tam neběhal se stehenní kostí v hubě... Tak se vlsatně tak moc nestalo...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2007 11:19
- Nahlásit
Garfield
Kájínek dal povel.
"Zůstaň".
jsem myslel, ze krome toho, ze dobrovolne chodi s tebou, ma ten clovek rozum .... budu si to muset tedy opravit, pokud doufal, ze pri povelu zustan slepica zustane, tak patri do toho domecku, co ma vchod tesne pred branou Vysehradu .....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2007 11:20 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Jirikovo
domecku, co ma vchod tesne pred branou Vysehradu .....
Tam mě chtěl nechat. Psa na stráň. Mě k Jedličkovejm.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2007 11:21
- Nahlásit
blanulinka1
No hrobníci tam o kus dál něco vytvářeli..., jim fakt mohl ukrást práci..., ty vogo.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2007 11:23
- Nahlásit
Garfield
Psa na stráň. Mě k Jedličkovejm
bud rada, ze to nechtel udelat obracene ....
|