Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pes na sedačkové lanovce
Autor Zpráva
Ilky
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 11:57
- Nahlásit

Myslíte, že se dá jet se psem střední velikosti na sedačkové lanovce, nebo je to hodně nebezpečné? Máte už někdo takovýto "zážitek" za sebou? Chystáme se na dovolenou do Nízkých Tater a máme v plánu např. horskou túru na Chopok. Akorát si nejsem jista, zda-li by mé nejbladší dítko zvládlo celou cestu pěšky.

suesie
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 12:01
- Nahlásit

Jé, tohle by nás taky zrovna zajímalo. Chopok máme sice zatím v plánu pěšky, ale člověk nikdy neví.
Byl jste někdo s pesanem na Chopoku? Jaká je tam cesta?

Gerda
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 12:04
- Nahlásit

Vezla jsem mařenu na lanovce pouze na Ještěd, byly tam fajn vlekaři, že nám dole zastavili sedačku, abychom si mohli dobře umístit psa. Seděli jsme na čtyřsedačce a před náma jela kamarádka s labradorem. Psa jsem si přidržovala, neměl stejně žádnou touhu skákat dolů. Moje fena má jen 18 kg, je to taky střední pes. Jela poprvé a nebyl s ní žádný problém.

petl
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 12:20
- Nahlásit

Známí vezli psa kolie dlouhosrsté (cca 30 kg) absolutně bez problému. Jen protijedoucí lidi si místo výhledu fotili vysmátého psa

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 12:29
- Nahlásit

Ilky
Jeli jsme ze Špindlu na Medvědín, ale je maličká, takže jsem ji měla pod bundou. Nejdřív sebou, asi minutu, šila, ale pak už byla v pohodě a rozhlížela se "co kde lítá"

Bela
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 12:34 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

suesie
na Chopok sa da so psom v pohode vyslapnut, ale je to az zo spodu trosku dost slapacka

priznam sa, mozno som posero, ale ja by som sa nasho na otvorenu lanovku bala zobrat. ma sice len nejakych 22 kg, ale ked zatiahne mam obcas problem ho urdzat. Bala by som sa, ze mi niekde vo vyske zacne jancit a...

Ilky
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 12:35
- Nahlásit

Zatím to vypadá v pohodě, to jsem ráda. Snad ani na tom Chopoku nebude obsluha lanovky proti.
A jak dlouho jste lanovkou jeli?
Někde jsem četla, že na Chopok to trvá snad 40min.

pigie
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 12:35
- Nahlásit

No, nam vo Vysokych Tatrach povedali, ze psa nasej velkosti - 55kg len do kabinkovych lanoviek Na sedackovu by som sa ho aj tak bala tahat Obecne povedali, co si pan vezme na kolena prevazaju, inak nie.

suesie
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 12:38
- Nahlásit

Bela
Odkud je tam nejlepší jít a jak dlouho výšlap trvá, popř. kolik je to km?

My máme fr. buldočka (trošku přerostlého), je celkem klidný a poslušný, takže si myslím, že by na lanovce nijak nejančil.

A dá se třeba nahoru vyšlápnout a dolů jet lanovkou?

Bela
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 12:51
- Nahlásit

suesie
Odkud je tam nejlepší jít a jak dlouho výšlap trvá, popř. kolik je to km?

zavisi, s ktorej strany tam idete, ci z juhu, alebo zo severu.
ja osobne poznam vystup len z juznej strany.
Kolko trvalo si uz fakt nepamatam, musela by som kuknut do mapy, ale nemam ju po ruke. ale nieje to len nejaka kratka lazo-plazo prechadzka

Tu je popis tury zo severu, ale tiez tam nie su casy: http://www.liptov-online.com/vystup-na-chopok/doc1 0319.sk.html

lanovkou sa da ist aj dole

Bela
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 12:57
- Nahlásit

IlkyNěkde jsem četla, že na Chopok to trvá snad 40min.

hej, ale tak 25 min z toho casu bolo cakanie v rade na lanovku

LucieS
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 12:57
- Nahlásit

Na lanovce na Šerák jsem viděla kokra, seděl na sedačce a koukal. Já bych se bála takhle vzít psa, člověk by nemohl zasáhnout, kdyby se rozhodl se nějak zmítat či co.

Bela
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 12:59
- Nahlásit

LucieS
urcite nie psa tvojho plemena , nejakeho krpateho by som si mozno trufla, ale uz aj pri tom nasom mam silne pochybnosti, ze by to bolo bezpecne

Ilky
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 13:08
- Nahlásit

Já si myslím, že když budu psa držet za postroj, tak by se snad nic stát nemělo, co myslíte? On ten náš je taky celkem flegmatik a jen tak něco ho nerozhází.

Bela
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 13:15
- Nahlásit

Ilky
aky to je havino?
sama ho poznas, aky je povahovo, mozno ked je kludny, tak by to malo byt v pohode.
nas je este taky pojaseny dezo...

Ilky
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 13:17
- Nahlásit

Bela
Je to kavalír.

Bela
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 13:21 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

Ilky
tak to by som ako problem nevidela, pokial ti ho na sedacku zoberu. toho mozes drzat aj na kline

Ilky
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 13:25
- Nahlásit

Moc všem díky za info. Apoň tohle máme dořešeno

LucieS
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2007 16:38
- Nahlásit

Bela
No jo, já bych si je mohla tak zavěsit na úvaz pod tu sedačku .
Ilky
Kavalíra bych strčila do baťohu, utáhla nahoře kolem hlavičky, aby se nemohl mrskat, a batoh si oblíkla dopředu.
Ty jo, jak jde o vejšky, tak se bojim.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání