| Autor |
Zpráva |
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 17:44 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Převzato z Neviditelného psa - Zvířetníku nedalo mi to zde také nezveřejnit...a říkám si, jak často mají takové příběhy takový dobrý konec???
Přišel mi e-mailem jeden příběh s několika fotkami. Ten příběh a fotky ve mně vyvolal pocity které mě přivedly k rozhodnutí poslat ho ke zveřejnění.
V podstatě na mě nejvíc zapůsobila slova Bože přenes mě přes tento den. Tato slova měl na cedulce pejsek. Jaký pejsek? Dám slovo autorce e-mailu. Její text jsem neměnila, pouze jsem do něj doplnila diakritiku a vepsala několik vysvětlujících poznámek. Nehledejte v textu prosím literární dílo, nebyl původně určen pro oči veřejnosti, sledujte spíš obsah. Byl napsán velmi krátce po celé události, takže je pochopitelné rozrušení jeho autorky.
Musím Vám napsat, co se nám přihodilo... v pondělí jsme se vydali na výlet do Hřenska a na úzké silničce v serpentýnách jsme předjížděli auto, které tam zastavilo, a paní vedla ven pejska. Nejdřív jsem si myslela, ze třeba museli blinkat, jako my každou chvilku (pozn. autorka je majitelkou fenky, která těžko snáší jízdu autem), ale všimla jsem si takové výrazné cedulky na obojku pejska, tak jsem požádala přítele, abychom couvli, měla jsem takové tušení a když jsme se vrátili kus zpátky, pejsek tam seděl na kraji silnice a auto pryč...sprostě ho tam vysadili a odjeli!!!! Stihla jsem si sice napsat jejich spz, ale myslím, ze stejně nebudou potrestaní
Tak jsme volali obecni policii, ale přijel úplně neuvěřitelný člověk...naprosto neschopný použít mozek, jednaní s nim bylo jak špatná parodie... prý nespolupracují se žádnou odchytovou službou (pejsek byl vyděšený a nenechal na sebe sáhnout) a on na to není školený... tak to tam zkoušeli chvíli, až pejsek spadl z okraje silnice z prudké stráně dolů... naštěstí byl v pořádku, tak přítel sehnal kus provázku a vylezl tam za ním. Já došla koupit párek, měla jsem s sebou uklidňující prášky do auta pro Lucku (pozn. fenka autorky), tak jsem mu jich několik do párku vpreparovala a když to zdlábl, tak se uklidnil, dal se i svést z té stráně dolů na silnici a přestal kousat...
Mezitím jsem ještě nechala pana policistu aspoň pohlídat Lucku, nez dolezu s párkem nahoru a když jsem byla v polovině, tak na mě volá, ze se mu Lucka vyvlíkla...no, prostě fraška...tak jsem zase letěla dolu a to bohužel doslova, takže jsem odřená a samá modřina, ale nakonec jsme všechny psíky pochytali a asi další hodinu řešili, co dál. Nikam to nevedlo, tak jsme psa popadli sami a vzali do penzionu, kde jsme byli ubytovaní a po celoodpoledním přemlouvání (majitelka ho chtěla, manžel trošku vzdoroval) se rozhodli, ze si tam fenečku (je to holčička) nechají...s tím, že pokud by se cokoliv dělo, zavolají nám a my se o ni postaráme...
Dokonce i Lucinka, která jinak žárlí úplně hrozně, asi vycítila vážnost situace, a Áju (řikala jsem jí tak, protože se našla v den, kdy měla svátek Alena a tak se shodou okolností jmenovala i paní z penzionu, tak ji dostala k svátku ) ) si dokonce i oblíbila Bohužel mi přítel nedovolil si vzít domů i Áju, ale na zahradě se bude mít líp...
Posílám vám také její foto...byla naprosto úžasná, takový měkoučký polštářek mazlivý...v noci prý spala poslušně v pelíšku, co dostala a ráno si přišla vzbudit paničku, když se ji chtělo na záchod, takže je i vychovaná...
E-mail ještě kousek pokračuje ale tam už je text víc osobní, takže ho zveřejňovat nebudu. Snad jen tolik, že autorka stejně jako já nechápe, jak někdo může psovi něco takového udělat a jak je možné, že obec nemá zajištěný odchyt psů.
Malá Ája se nejspíš narodila na šťastné planetě, že samotná u cesty (mimochodem hodně frekventované, takže s velkým rizikem, že ji něco zajede) strávila jen pár vteřin (nejspíš ani nestihla pochopit, že se její lidé nevrátí) a během několika hodin našla domov s novými milujícími lidmi. Snad ji Bůh opravdu pomohl přenést se přes ošklivý den. A já věřím, že Boží mlýny vědí, koho a kdy semlít...
Ráda bych poděkovala nové majitelce Áji a jejímu muži, že poskytli domov pejskovi v nouzi.
Ale nejvíc bych chtěla poděkovat slečně Gábině a jejímu příteli za to, že jsou takoví, jací jsou. Že mají srdce otevřené a nezůstávají lhostejní, když uvidí zvíře v nouzi. Že obětují svůj volný čas, aby pomohli malému pejskovi. Jen co já vím, je to už třetí psí dušička, které zajistili dobrý domov. Lucinka pochází z útulku, kde strávila dlouhou dobu. Druhou fenku vybrali a dovezli rodičům. A teď uchránili dalšího psa minimálně od mnoha ošklivých zkušeností, spíš od ztráty života.
Gabko, děkuji Vám oběma za Áju i za ty ostatní!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 17:51
- Nahlásit
blanulinka1
že autorka stejně jako já nechápe, jak někdo může psovi něco takového udělat
Nepochopím to ,ani kdybych žila tisíc životů.Tohle má zrovna dobrý konec,tak aspon tak...stejnak si čubina polepšila bo u takovejch debilů to nemohlo bejt nic extra
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 17:52
- Nahlásit
To jako mela tu cedulku na krku, kdyz ji vysadili byvali majitele z auta? Proboha co je to za hnus...?
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 17:55
- Nahlásit
davidkova renata
no, tohle je taky nad moje chápání...Navíc ta cynismus s cedulkou na krku...Hnus... Navíc taková krásná fenka... Kéž by se tohle nedělo a pokud ať to dopadá jen jako tento případ... Jen by mě celkem zajímalo, zda se bude něco dít, pokud paní stihla zapsat tu SPZ... Ale s přihlednutím na náš právní systém, o tom hodně pochybuju...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 17:57
- Nahlásit
bullvnouzi
Proboha co je to za hnus...?
no, tak takovýhle křesťany bych mlátila křížem po hlavě, dokud by se jim v ní nerozsvítilo. Vrchol hnusu a pokrytectví...
Opět o lidské krutosti a bezohlednosti...
...ale nejen, přes ty příšerný lidi, blbýho policajta to zase díky jiným lidem tentokrát dobře dopadlo
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 17:57
- Nahlásit
bullvnouzi
To jako mela tu cedulku na krku, kdyz ji vysadili byvali majitele z auta? no, měla...: ale všimla jsem si takové výrazné cedulky na obojku pejska, tak jsem požádala přítele, abychom couvli...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 17:59
- Nahlásit
maixnerova
chtěla jsem ještě dopsat ...tentokrát s dobrým koncem... ale nemám ráda dlouhé nadpisy
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 18:00
- Nahlásit
maixnerova
Jen by mě celkem zajímalo, zda se bude něco dít, pokud paní stihla zapsat tu SPZ..
To ti řeknu naprosto přesně NIC!
, tak takovýhle křesťany bych mlátila křížem po hlavě
No já se o víry nějak moc nezajímám,i když se dá jednoznačně říct,že v něco věřím stoprocentně,ale u mě skončili v momentě ,když jsem se někde dočetla,že tvrdí,že zvíře nemá duši .Takže mě přestali naprosto zajímat.Dobrej je naopak budhismus v tomhle
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 18:05
- Nahlásit
davidkova renata
dle debaty pod článkem na Zvířetníku, do toho raději teď nechtějí rýpat, aby náhodou ty bývalé "páníčky" nenapadlo si fenku vzít zpět...Dle nějakých nesmyslných zákonů "o věcech"...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 18:22 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
blanulinka1
dle debaty pod článkem na Zvířetníku, do toho raději teď nechtějí rýpat, aby náhodou ty bývalé "páníčky" nenapadlo si fenku vzít zpět...Dle nějakých nesmyslných zákonů "o věcech"...
no tak pššššt,nic jsme neřekli bo lidi jsou fakt hovada!Třeba by jim došlo,co by jejich činu řekli sousedi a mohli by si hrát na milující páníky
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 07:52
- Nahlásit
http://www.novinky.cz/domaci/cesi-zachranuji-irske -chrty-pred-smrti_121885_ud5pq.html
Na blití je mi i z našich "chovatelů'"
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 07:58
- Nahlásit
davidkova renata
bohuzel nejde jen o chovatele chrtu, kdyz jsem prosila o pomoc kluby chovatelu pro jednotliva plemena v nouzi, pozitivne se k ni postavily pouze nemecke dogy, ktere zverejnuji ochotne kazdou dogu v nouzi. Pokud byla od ostatnich klubu nejaka reakce, pak pouze rozcilene horovani, kdo za to muze nebo ignorace nebo primo vymeteni s tim, ze nehodlaji podporovat psy bez PP.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 08:23
- Nahlásit
dejavu
Pokud byla od ostatnich klubu nejaka reakce, pak pouze rozcilene horovani, kdo za to muze nebo ignorace nebo primo vymeteni s tim, ze nehodlaji podporovat psy bez PP.
Tak to je vážně humus!Nejsou o nic lepší než ti,kdo toto páchájí.Dost mě to teda překvapilo..
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 08:31
- Nahlásit
davidkova renata
je to konkurencni boj, chapu jejich obavu, ze se nebudou prodavat jejich psi a vztek na mnozitele a jejich zisky, ale myslim, ze clovek, ktery si je jist svou kvalitou, kterou produkuje a urcitym stupnem moralniho citeni, tyhle veci prece muze v sobe potlacit a podat pomocnou ruku psovi, ktery je v nouzi. Ale to je nekonecna debata, to si asi musi prebrat kazdy sam v sobe, jak to ma hozeny. Samozrejme jsem nejednala se vsemi kluby, pokud jsou kluby, ktere pomahaji, ja doufam, ze se tu priznivci plemen ozvou a poukazou na to
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2007 08:43
- Nahlásit
dejavu
chapu jejich obavu, ze se nebudou prodavat jejich psi a vztek na mnozitele a jejich zisky, ale myslim, ze clovek, ktery si je jist svou kvalitou, kterou produkuje a urcitym stupnem moralniho citeni, tyhle veci prece muze v sobe potlacit a podat pomocnou ruku psovi, ktery je v nouzi
No asi tak nějak.Ti psi už na světě bohužel jsou a těžko na nich bude dál někdo chovat,že..Navíc podle mne jestli se někdo rozhodne vzít si takovýho psa,udělá to z pohnutek čistě citovejch a stejně si štěně od nich nevezme.
|