| Autor |
Zpráva |
Meta
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 09:18
- Nahlásit
Fajn článek
http://www.denik.cz/zpravy/z_domova/chovatel_zvira t_20070816.html
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 09:33
- Nahlásit
Meta
Protože to dělají blbě. Mají to vést vědecky jako já s Davídkovou a je to bez problémů
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 09:35
- Nahlásit
Tohle je taky perla:
Náročnost je značná. Kočka denně sní a vypije zhruba půl litru. Po projítí trávicím traktem je nutné vše uklidit, což zabere čtyři až pět hodin denně.
Já mám kocoury dva. Doprčic, jaktože ještě stihnu chodit do práce?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 09:43
- Nahlásit
Legrační článek
|
viky
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 09:43
- Nahlásit
Meta
hihi ja mam kocky 3 a za 10 minut mam to mam hotovy...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 10:19
- Nahlásit
Meta
viky
Po projítí trávicím traktem je nutné vše uklidit, což zabere čtyři až pět hodin denně.
jestli jako pan nemysli, ze kdyz se mu s prominutim vysere kocka, tak uklizi VSE - tedy cely byt, vcetne luxovani, utirani prachu a podobne. potom by to mohlo fakt treba pet hodin trvat, jestli teda bydli nekde na zamku o triceti mistnostech ....
|
viky
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 10:26
- Nahlásit
Jirikovo
to se mi ulevilo, ja uz sem se lekla, ze to delam spatne jeste musim vysledovat jestli sezerou pul litra denne, to fakt nevim.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 10:28
- Nahlásit
viky
hele a jeste me napadlo, ze kdyz jim cisti ty zachody a kontroluje zdravou stolici a tak, tak treba ten kockolit probira kulicku po kulicce. a rozhoduje se: tahle je cista, tu tam necham, na tyhle je hovno, to vyhodim ..... to by mu taky mohlo trochu casu zabrat. ale kdyby se dival na pohadky, tak by vedel, ze na prebirani si ma pozvat holuby jako to delala popelka. na druhou stranu je otazka, jestli by po zasahu kocek do hejna tridicich holubu nemusel uklizet jeste vic ....
|
viky
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 10:30
- Nahlásit
Jirikovo
ja teda nevim jak ciciny od pana, ale nase maji jako pomerne viditelny hovna, rozhodne vestli nez kulicka kockolitu ani si nejsem moc jista, ze by se vzlezly holubum do zobaku
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 10:34
- Nahlásit
Třeba tím pullitru myslel mlíko, to by pak od dejme tomu pěti koček, kdyby se vys... najednou mohl uklízet i pět hodin, takový ty pravý kočičí látance...
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 10:45
- Nahlásit
Asi začnu chovat klokany...Klokan ke klokanu a budu za vodou.
Chce si někdo udělat záznam na klokana s PP? A ne, že je sežerete, budu na ně dohlížet, zda mají výcvik a zkoušky...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:04
- Nahlásit
Meta
U nás jeden pán choval pštrosy. Jednou mu utekli z výběhu, pomáhala jsem je chytat..... žádná sranda ti povím. Ale třeba je klokan míň utíkací
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:13
- Nahlásit
Biluška
Taxem to ted vobjevila a honem sem letim v naději,že je to vo nás,pani To je dost,že si taky někdo fšimnul,jak sme udřený
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:19
- Nahlásit
davidkova renata
To je dost,že si taky někdo fšimnul,jak sme udřený
Von to stejně nikdo neocení paní . Mimochodem, taky vám trvá úklid bobků čtyři hodiny? Ten úchyl přitom snad i meje vokna, ne?
Jsem zjistila, že je velmi výhodné, není-li bobkující pes váš. Vždycky jsem po všech štěňatech drhla loužičky já, ale teď jenom zahulákám " Aleno, čůrá ti tu Bonnie" a jde uklízet dítě Jak říkám, velmi výhodné. Až přivezeme toho landseera tak ho asi daruju druhému dítěti, aby jí to nebylo líto
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:32
- Nahlásit
Biluška
Aleno, čůrá ti tu Bonnie"
Hm...to je blbý,dítě většinou neni doma,takže já nemám na koho řvát .Mohla bych to zkusit na Nyný,ale nevim nevim..jednou si dovolila vochutnat (úplně!! ) to kočičí houno,ale přerazila jsem o ní 3 traverzy,takže když ted vidí kocoura,jak se chystá ke sraní,zaleze někam do kouta
taky vám trvá úklid bobků čtyři hodiny
To mi netrvaj ani moje celkem 4 úklidy
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:50
- Nahlásit
davidkova renata
dítě většinou neni doma,takže já nemám na koho řvát
Teď taky trpím, bo haranti jsou už druhý týden na prázdninách. Ale zítra přijedou domů a bude
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 13:07
- Nahlásit
Biluška
davidkova renata
Tady je ten v pravo do té linie.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 13:24
- Nahlásit
Darina1
Jéééžiš,ten vypadá zdravě.. Co že to má??
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 13:33
- Nahlásit
davidkova renata
1. Vadne čéšky
2. Ocas zatočeny jak vepř
3. Kouká se jak Myšky Myky
4. Alergii na vakcínu Leptospirózy
5. A to hlavní nemá PP
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 13:34
- Nahlásit
Darina1
Vadne čéšky
2. Ocas zatočeny jak vepř
3. Kouká se jak Myšky Myky
4. Alergii na vakcínu Leptospirózy
5. A to hlavní nemá PP
A tak to jó!!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 13:36
- Nahlásit
Darina1
To by šlo , to berem
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 13:44
- Nahlásit
Darina1
Kdybys četla článek pořádně, tak bys věděla, že I u papírových štěňat je možnost genetických vad....Do genetických vad chovatelé nevidí. Je nutné si uvědomit, že 50 procent vlastností je dědičných Takže na co PP...Bod 5 vyškrtni!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 14:04
- Nahlásit
Meta
hele ja bych vyskrtnul i bod ctyri - proc ockovat??
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 14:13
- Nahlásit
Jirikovo
hele ja bych vyskrtnul i bod ctyri - proc ockovat
A já bod 2..proč nekupírovat??
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 14:26
- Nahlásit
davidkova renata
ok, tak pak zbyva jenom vadna ceska a divnej pohled. proste je malo zmrvenej na to, abyste ho brali do chovu ..... i kdyz je pravda, ze do genetiky clovek prece nevidi .... to psali v novinach, tak to musi byt pravda ...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 14:28
- Nahlásit
Jirikovo
proste je malo zmrvenej na to, abyste ho brali do chovu ..... i
já to tušila..může čék mít nějakou tu radost??!!
kdyz je pravda, ze do genetiky clovek prece nevidi
No to leda,kor když uvážíš,že tam snad mluvili o psech s PP,čili tam genetiku neuhlídáš,at děláš co děláš..
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 14:40
- Nahlásit
když už jste u toho množení, tak asi někdo budete vědět:
přemnožily se nám tady kočky. V jakém věku lze kotě kastrovat a jak dlouho po okotění lze kastrovat kočku? Míním je všechny naložit a odvézt na kastraci.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 14:42
- Nahlásit
davidkova renata
já bych mohla povídat o podvodech v chovech, jé.... ale nemůžu. V chovech se čachruje tak, že by člověk ani nevěřil. A nejhorší na tom je, že se to dělá téměř okatě.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 14:44
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Kočka se kastruje 21 dnů po okotění.
U nedospělých koček lze těžko předejít zabřeznutí, bo jsou schopné mrouskat už v půlroce. Četla jsem na kočky.online, že se kastruje jak má přes dvě kila. Přijde mi to trošku surové, ale co naděláš.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 14:44
- Nahlásit
jó takhle, kdyby byly povinné genetické testy- to by vyplulo věcí na povrch! To by mylím stagnoval celý chov v ČR , to by jsme se asi nestačili divit
|