Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Ach jo :( - žena týrala psa
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Monty
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 11:32
- Nahlásit

Pokud jsou ti lidi hajzli, tak takhle budou bídačit, jak psa za já nevím kolik tak zadarmo, některým je to jedno... Můžou za psa zaplatit třeba 20 000Kč a pak se časem o něho nestarat atd...

aren
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 11:34
- Nahlásit

Tchor
Zvýšení poplatku za psy mělo za důsledek množství bezprizorních psů vyhozených z auta.

LucieS
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 11:36
- Nahlásit

Naprostý souhlas s Tchor. Represí a placením se ještě nikdy nic nevyřešilo.
Vezměte si, kolik je týraných dětí. A tam hrozí vězení, a stejně to ti lidi dělají. A sousedé a příbuzní zavírají oči. Je to o morálce.

Mimochodem, nemohla bych být třeba vet. Když v čekárně vidím, že 8 psů z 10 jsou totální chudáci, protože majitelé absolutně netuší, jaké má vlastně pes potřeby, tak je mi smutno.

Ariška
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 11:37
- Nahlásit

já si také myslím,že peníze nic nevyřeší. Dokud bude pes (a ostatní zvířata) zavedený jako věc, tak se s tím nic neudělá. Jenom dál budou srdcervoucí reportáže, protože televize potřebují senzaci a nemají zájem nic řešit.

Tchor
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 11:37 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

aren

No pokud vim ta narust zas az tak velkej nebyl. V 80.tejch letech byl procentni narus proti "normalu" vyrazne vetsi. Ono totiz to vyhazovani z ata je porad bezny at se zvedaj poplatky nebo ne. Ale zrovna tohle by ta registrace asi docela omezila protoze by se po odchytu snadno zjistilo ci je to pes.

aren
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 11:48
- Nahlásit

Já souhlasím s tím, že peníze to nevyřeší. No a ta registrace - nevím, když se někdo chce zbavit neregistrovaného psa, tak ho vyhodí z auta, když registrovaného, tak ho třeba zakope.
Je to o morálce, jak píše Lucie.

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 11:51
- Nahlásit

Tchor
To mas pravdu jenze tady vidim tech negativnich dopadu vic nez tech pozitivnich
mohl by jsi být tedy konkrétní?

diky registraci muzes lidem na ty penizky sahnout cilene
myslis placenou registraci?
no a neni to trochu slozitejsi a narocnejsi nez zpoplatnit ten vrh?
a registraci beru tedy jako samozrejmost....

Pravne je jak ochrana zvirat tak ochrana lidi docela propracovana ze se nic nekontroluje a neresi dokud se neco nestane neni vec soucasnech zakonu (ty to umoznujou) ale nechuti zucastnenych se takovejhlema vecma zabejvat.
ale my se snad nebavíme o ochraně zvířat?
ale o tom, jak zamezit toimu, abys pes měl nulovou hodnotu a nikdo si jej nevážil...vidím v tom poněkud rozdíl....

bez ty registrace je uplne na nic neb lidi stejne budou chovat na cerno a v pripade ze bude zavedena spolecne s tou registraci povede k tomu ze mnozitele budou na odchovech setrit jeste vic a v dusledku to povede jen k tomu ze ti kteri se o odchov staraji dobre na tom budou biti proti tem co na to se*ou. neverim tomu ze vetsi cena zmeni chovani lidi ono zkutecne cena zvirete neni v chovu psa to podstatne. Obavam se ze to asi sice kratkodobe snizi pocet odchovanych zvirat, ale dlouhodobe to nebude mit prakticky zadny vliv.
ale nebudou chovat nacerno, kdyz jim za to bude hrozit flastr treba 50000 .....proc by chovali nacerno? to mas stejny jako s kolkama na cigarety....jasne, obcas nejakej borec prodava i nekolkovany......a obcas nekdo taky vrazdi...
ale mnozitelu by ubylo?
je to vazne tak tezky pochopit?
kazdej by vedel, ze treba pes pod pet tisic proste je nelegalni pes a vetsina tech, co mnozej, by se bala dal mnozit...bylo by to riskantni...dnes je to beztrestny...copak nevidis ten rozdil?

ale porizovaci cena je hodne podstatna......nebo si myslis, ze vetsina treba takovych tech pitbulo-stafordo-ego-psů se prodá za kolik?
nebo samozřejmě i jiných plemen...psi se rozdávaj a pod...z toho pak pramení nahlížení lidí na psy....jako na hadry...bez hodnoty...bez ceny....štěně za panáka ...a spol...

Lidi proste takhle nepredelas. nebo si myslis ze melo nejakej podstatnej vliv pomerne razantni zviseni poplatku za psy? za vek psa je to cca tech 15000 (u jednoho psa).
jednak je to spatne vymahatelny a kontrolovatelny...chybi exekutiva a ta kontrola obecně.... a jednak je to treba za deset let...to lidi nezajímá...stejně se naučili splácet celej život

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 11:55 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit

aren
Já souhlasím s tím, že peníze to nevyřeší.
hele uskutečnila by jsi ten svůj vrh, kdyby jsi věděla, že za každý narozený štěně bud zaplatis 5000Kč nebo se budes bat o to, aby te nekdo neprasknul, protoze pak by jsi mohla zaplatit třeba 10000 za štěně? Uskutečnila? Udala by jsi ta štěňata, kdyby jsi za ně chtěla min 5000 za jedno?

Monty
Pokud jsou ti lidi hajzli, tak takhle budou bídačit, jak psa za já nevím kolik tak zadarmo, některým je to jedno... Můžou za psa zaplatit třeba 20 000Kč a pak se časem o něho nestarat atd...
Můžou....on někdo si taky třeba může sehnat kalašnikov a na Náměstí postřílet pár desítek lidí a nikdo mu v tom stejně nezabrání...takže to zlegalizujeme?

Můžou za psa zaplatit třeba 20 000Kč
Ano? Kolik lidí z Tvého okolí, kteří mají psy by je mělo, kdyby takhle opravdu stáli v pořizovací ceně?

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 11:57
- Nahlásit

aren
Je to o morálce, jak píše Lucie.
Tady ale nevládne morálka, leč peníze...takže řešit to přes morálku je blbost

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 11:59
- Nahlásit

Ariška
já si také myslím,že peníze nic nevyřeší. Dokud bude pes (a ostatní zvířata) zavedený jako věc, tak se s tím nic neudělá. Jenom dál budou srdcervoucí reportáže, protože televize potřebují senzaci a nemají zájem nic řešit.
a proč je pes zavedený jako věc?protože je v podstatě zadarmo...štěně ti dá kámoš v hospodě, najdeš ho v kontejneru, útulky jsou jich plný a furt jich je spousta navíc? proč? no protože to může množit každej cimbulín, aniž by musel cokoliv platit.....

gabifi
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:00 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

například děti se ve škole v přírodopise učí, jaké má žába srdce, do jaké čeledi co patří a pdobné ptákoviny. Ale jak se o zvířata a rostliny pečuje, jak se zvířata vychovávají, ošetřují, co je to zodpovědnost k pořízenému zvířeti a podobně, na to musí každý bohužel přijít sám.

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:00
- Nahlásit

tak se lidi vzpamatujte.......

proč se nevozej na šroťák půl roku starý auta, co?

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:02
- Nahlásit

gabifi
například děti se ve škole v přírodopise se učí, jaké má žába srdce, do jaké čeledi co patří a pdobné ptákoviny. Ale jak se o zvířata a rostliny pečuje, jak se zvířata vychovávají, ošetřují, co je to zodpovědnost k pořízenému zvířeti a podobně, na to musí každý bohužel přijít sám.
jistě...ale přeciu jen na to, jak a proč se musí mejt auťák lidi přijdou sami jednodušejc i když je to taky věc jako ten chudák pes...a proč? no protže auťák stojí víc peněz...za panáka ti funkční a novej nikdo nedá....

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:04
- Nahlásit

LucieS
Naprostý souhlas s Tchor. Represí a placením se ještě nikdy nic nevyřešilo.
Vezměte si, kolik je týraných dětí. A tam hrozí vězení, a stejně to ti lidi dělají. A sousedé a příbuzní zavírají oči. Je to o morálce.

Asi jsi ale zapomněla na o, kolik těch dětí by týraných bylo a není, protože ten potencionální tyran má strach, že by se na to přišlo.

Peníze nic nevyřeší? A já debil měl dojem, že v týhle společnosti řešej takřka všechno...no to jsem se asi spletl...tady to řeší morálka...tak to joooo

Ariška
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:05
- Nahlásit

fatdog:

ale auto je taky věc a pěkně drahá a někerý lidi si toho nevážej. Na šroták se možná nevozej, ale není problém se zbavit nepotřebného auta.

pes=věc nemyslím jenom finanční stránku ale celý přístup lidí ke zvířatům.

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:05
- Nahlásit

LucieS
hele, co kdybychom navrhli padesátileté daňové prázdniny...ono víš přeci, kolik lidí ty daně neplatí, že jo...různě švindluhjou nebo jen využívaj mezery v zíkonech, ale neplatěj, jeho kámoš o tom třeba ví a stejně raděj mávne rukou...tak to je k ničemu...daně stejně nic nevyřešej ne?

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:06
- Nahlásit

Ariška
ale auto je taky věc a pěkně drahá a někerý lidi si toho nevážej. Na šroták se možná nevozej, ale není problém se zbavit nepotřebného auta.
některý fakt ne, ale většina přeci jen trochu ano, rozhodně nesrovnatelně víc než toho psa

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:08
- Nahlásit

aren
Já souhlasím s tím, že peníze to nevyřeší.
hele uskutečnila by jsi ten svůj vrh, kdyby jsi věděla, že za každý narozený štěně bud zaplatis 5000Kč nebo se budes bat o to, aby te nekdo neprasknul, protoze pak by jsi mohla zaplatit třeba 10000 za štěně? Uskutečnila? Udala by jsi ta štěňata, kdyby jsi za ně chtěla min 5000 za jedno?

viky
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:08
- Nahlásit

fatdog
hele uskutečnila by jsi ten svůj vrh, kdyby jsi věděla, že za každý narozený štěně bud zaplatis 5000Kč

ne protoze muj prumerny hruby mesicni prijem je 18,000.00, kdyz budu chtit odchovat svuj vrh a za kazdy stene zaplatim nebo odvedu 5000, stenat bude 8 -10, tak se totalne zrujnuju a to nemam jistotu, ze je prodam. Takze fenu radeji nikdy nenakryju. A u malo pocetnych pleme, kde jsou vdecni za kazdej vrh, tak na nejakej narust rovnopu zapomenout. A navic, jak mi dokazes, ze punta u me na dvore naryl Betinu a ja sem po znamych porozdavala stenata ?

aren
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:11 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

fatdog
uskutečnila by jsi ten svůj vrh, kdyby jsi věděla, že za každý narozený štěně bud zaplatis 5000Kč
Určitě.
Já jsem to totiž nedělala pro peníze.
Měli jsme štěňátka pro radost. Někdo to dá za dovolenou, tak proč bych to nemohla dát do štěňat.

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:12
- Nahlásit

viky
no prima , sice jsem se ptal Aren, ale mame prvni vysledek, hnedle o jeden vrh mene......
No u malopocetncych plemen taky nekteri klidne delaji "vyjimky" a kryjou treba psy se znacne vysokym DKK, tak tam at jdou do prrrr oni i ta plemena...strasni dobraci nekteri faaakt

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:13
- Nahlásit

aren
Určitě.
Já jsem to totiž nedělala pro peníze.

aha a proč? pro dobro rasy pinčojezevec?
jj moc bych tě chtěl vidět, jak jdeš platit 5000 za stendo a pak je rozdas....ale mozny to je...coz o to

gabifi
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:14
- Nahlásit

fatdog
s tím "za panáka" jsi mi připomněl psa kámošky, samozřejmě kříženeček. Její přítel si koupil za panáka štěně, nastěhoval se i se štěnětem ke kamarádce, přivedl jí do jiného stavu a pak zmizel....samozřejmě bez psa, ten zůstal i s dítětem na krku kámošce

aren
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:15
- Nahlásit

fatdog
proč?
Představ si, že pro radost.
Chápu, že to nepochopíš, když vidíš ve všem jen prachy.

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:15
- Nahlásit

gabifi
tak to má dobrý když ho zas nazpět smění za panáka...

viky
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:18
- Nahlásit

fatdog
hnedle o jeden vrh mene

jo ale proc bych na tom mela byt byta ja nebo kdokoliv jinej poctivej ? Proc by meli normalni chovatele doplacet na kreteny jako je pani z reportaze a ji podobny ? A potom stejne kdo bude chtit, tak to obejde. Uzakonis poplatek za vrh, OK budu svina a pozadam kamaradku ze slovenska. Zacnu chovat na jeji CHS a stenda budu prodavat levneji tady. Co s tim ?

gabifi
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:18
- Nahlásit

fatdog
nenapsala jsem konec příběhu:
Kamarádka musela do nemocnice, pes vystřídal několik domovů, včetně našeho bytečku, a pak skončil v útulku

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:19
- Nahlásit

aren
Představ si, že pro radost.
Chápu, že to nepochopíš, když vidíš ve všem jen prachy.

Ano tví psí se ti omylem nakryli jen tak pro radost...to zas jooo......

No jistě, já vidím rozhodně za vším jen prachy...)) na rozdíl od jiných jsem si jich užil dost již.....já pouze konstatuji, že v týhle společnosti je o těch prachách vlastně všechno a nejvíc pro po nich toužej ti, co je nejsou schopni vydělat a tak jen raději řvou:"za vším vidíš prachy...." a celej jejich život je jedno velký KDYBY a k tomu pár amuletů, snů a vysněných zázraků

aren
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:21
- Nahlásit

fatdog
Mí psi se nenakryli omylem, to pozor, ale naprosto plánovaně. Měli k tomu všechny podmínky, prožili spolu celé hárání a hezky si to užili.

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2007 12:25
- Nahlásit

gabifi
jo takhle to bývá...však byl přeci za panáka, tak co s ním? nikomu ty prachy za toho panáka prostě nechybí...

viky

jo ale proc bych na tom mela byt byta ja nebo kdokoliv jinej poctivej
jasne a tohle je dukaz toho, jak by to bylo funkcni...a pro zrovna JA mam neco platit...dyt mi se ti psi preci musi vyrentovat a podobne...

Proc by meli normalni chovatele doplacet na kreteny jako je pani z reportaze a ji podobny
to nevím...já jsem navrhoval, aby normální chovatelé na někoho dopláceli? jáí jsem navrhoval stejné podmínky pro všechny...naopak myslím, že normální chovatelé by byly logicky zvýhopdněni...nebot jejich by se zdrazil o dejme tomu tech pet tisic cozz je dejme tomu o 50% nynejsi ceny ...kdezto pes mnozitele by se zdrazil treba o nekolik set az tisic %, tudiz pes od mnozitele by se stal mene konkurenceschopnym na trhu a slusny chovatel by mel lepsi podminky k prodeji......nebot by mel lepsi mensi konkurenci

A potom stejne kdo bude chtit, tak to obejde. Uzakonis poplatek za vrh, OK budu svina a pozadam kamaradku ze slovenska. Zacnu chovat na jeji CHS a stenda budu prodavat levneji tady. Co s tim ?
No nevim, třeba stejně jako DPH...zaplatis ho stejne z vyrobku tady jako při dovozu
třeba....

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání