Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kupni smlouva na stene - resp. zavazky z ni vyplyvajici
Autor Zpráva
Roxana
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2007 13:13 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit

Dobre odpoledne vsem,
myslim, ze podobne tema uz tu jednou v ramci diskuzi probehlo, ale nejak ho nemuzu najit, takze bych vas poprosila o komentare:
Napr. Kdyz se kupujici podpisem zavaze, ze steneti ode mne zajisti ciste a bezpecne prostredi, nalezitou vyzivu a veterinarni peci, ze stene se nestane predmetem tyrani apod. .. popr. ze jeho pripadny dalsi prodej bude prednostne probirat se mnou .. ja nevim, napr. pod pokutou ? ... (to uz chci asi moc, co ..)
Jak je to s vymahatelnosti techto zavazku???
Nevite, pod jakou cast zakonnych uprav spada tohle tema .. A samozrejme nejvic uvitam vase zkusenosti ..
Dik

fatdog
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2007 14:26
- Nahlásit

Zalezi,jak tu smlouvu napíšeš a jaké subjekty ji podepúíší, podle toho se nejspíš bude řídit občanem nebo obchodem.
Pokud neco smluvne ujednas (ty zavazky) a nebudou tam sankce, tak ho pak muzes nechat odsoudit leda za rozpor s dobrymi mravy tusim tedy.....pokud tam budou, bude pripadne na Tobe prokazat, ze nastal duvod k jejich plneni, pokud b jsi se o jejich plneni hlasila nekdy.
Predkupni právo na štěně nebpo psa určitě taky lze, ale smlouva zase musí obsahovat potřebné náležitosti....takže opět ..>>>právníkkkk

Ale hlavně, pokud chceš dobrou smlouvu, jdi z dobrým právníkem, copak to nevidíš, že tady je to z většiny je plkárna na entou......chceš dobře pro své odchovy, tak jdi za tím právníkem, není to zadarmo, ale je tam aspon urcita garance.

kokoška
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2007 14:33
- Nahlásit

Roxana
nedávno jsem v nějakém psím časopise nebo na klubových stránkách jakési psí organizace (buď pudlů nebo chrtů) četla návod jak sestavit kupní smlouvu a jak si vymínit třeba, že prodáváš fenu a v budoucnu bys na ní chtěla chovat, tak aby ti to majitelé umožnili a taky možnost zpětného odběru štěnda pokud to nebude dle Tvých představ. Omlouvám se, že nevím přesný zdroj, už je to delší dobu a pro mě to bylo sice zajímavé, ale sama to nikdy nepoužiju, tak jsem to vypustila z hlavy.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2007 14:45
- Nahlásit

kokoška
že prodáváš fenu a v budoucnu bys na ní chtěla chovat
coze????? jako nekomu prodam fenu, on ji vychova, vybeha s ni uchovneni, vystavy a podobne a kdyz se mu bude darit, tak ja reknu - tak a ted budu na te fene chovat??? takovou smlouvu mi dat nekdo podepsat, tak sedim deset let v Ruzyni za zabiti z nedbalosti (pokud bych mel dobreho pravnika) nebo dvanact let v Ruzyni za ukladnou vrazdu (pokud by mi pravnika delala Garfieldova) .....

možnost zpětného odběru štěnda pokud to nebude dle Tvých představ.
spis nez odberu bych napsal odkupu ......

kokoška
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2007 15:21
- Nahlásit

Jirikovo
jako nekomu prodam fenu, on ji vychova, vybeha s ni uchovneni, vystavy a podobne a kdyz se mu bude darit,
taky jsem to takhle pochopila, ale s tím, že předem kupující ví, že fena má předpoklady k chovu a chovatel si jí nechce nechat, ale chce od ní štěnda. Byly tam ošetřené i platby za výstavy, krytí a tak a podle toho jak to psali mi přišlo, že v zahraničí je to naprosto normální. prostě lidi přijdou na všechno

fatdog
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2007 15:49
- Nahlásit

přece tohle je u nás běžbé, říká se tomuá spolumajitelství nebo tak něco (
taky to moc nechápu, že bych jako ušetřil připořízení psa a chovatel by pak rozhodoval o některých věcechspojených s mým psem, ale dělá se to běžně...

Roxana
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2007 16:03
- Nahlásit

fatdog
tak jdi za tím právníkem
No, to mas asi pravdu, ale neni to tak akutni, takze zatim si tak celkove pripavuju pudu ..
Jako zase nechci odradit zajemce desetistrankovou smlouvou, ale chtela bych mit nejakou moznost postarat se o svuj odchov, pokud se neco prihodi ...
kokoška
Dik za tip, asi budu jeste chvili hledat ...
Jirikovo
No nebyla bych tak striktni, takhle to bezne chodi ve spolumajitelstvi, ja si to dovedu docela predstavit ... teda ze to funguje tim zpusobem, ze pes je "jejich", staraji se o nej, je to jejich kamos se vsim vsudy, ale pokud je nebavi napriklad chodit na vystavy, tak to zaridim ja .. nebo bonitaci .. ci vyber potencialniho parnera .. ono ne vsichni maji naladu, cas a prostredky studovat rodokmeny, ruzne linie apod. ... a ja jsem tu od toho, abych se umela o sve odchovy postarat i v tomhle smeru, ne?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2007 16:07
- Nahlásit

spolumajitelstvi je uplne jiny priklad. ja reagoval na to, ze kokoska takhle popisovala kupni smlouvu ....
u spolumajitelstvi to tak skutecne bezne funguje ....

kokoška
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 08:49
- Nahlásit

Jirikovo
Roxana
ono to taky bylo prezentováno jako jeden z typů kupní smlouvy a ne jako spolumajitelství, což si myslím je docela rozdíl

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 08:53
- Nahlásit

kokoška
což si myslím je docela rozdíl
naprosty souhlas .... v kupni smlouve takove ustanoveni pusobi hodne divne ....

Pentas
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 16:13
- Nahlásit

kupní smlouva je jedna věc a pak je ještě rodokmen,kde musí být spolumajitelství vyznačeno.Máme tak s přítelkyní tak všechny naše psy.Akorát se někdy nemůžeme dohodnout komu patří přední a komu zadní půlka hafana.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2007 17:32
- Nahlásit

PROSÍM!!! Asi se mi povedlo udat jednoho pejska, zatím to vypadá slušně. Poprosila bych, nemáte někdo vzor kupní smlouvy? Bude to pes dospělý, ael to už si všechno upravím, jen pro inspiraci, co všechno máte ošetřeno a jak

arsiela
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2007 09:27
- Nahlásit

Mucholabka
pokud je to ještě aktuelní tak mi písni na meil jirava centrum.cz.Prodávala sjem teď dospělého psa,je to smlouva co dělala holčina co studuje právo,tak by ti třeba jako mustr pomohla

fatdog
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2007 09:36
- Nahlásit

Roxana
No, to mas asi pravdu, ale neni to tak akutni, takze zatim si tak celkove pripavuju pudu ..
Jako zase nechci odradit zajemce desetistrankovou smlouvou, ale chtela bych mit nejakou moznost postarat se o svuj odchov, pokud se neco prihodi ...

Dobrá smlouva nemusí mít deset stran, ale je důležité to, že je uzpůsobena Tvé osobě a Tvému případu a odráží Tvé požadavky.
Občas někdo někde skopčí nějakou smlouvu, která stála třeba "iks" tisíc a pak se diví, že u soudu je prohlášena za neplatnou. Proto radím právníka ...můžeš si přece nechat udělat nějakou takovou variabilní smlouvu a jen upravovat dle konkrétní situace....dobrý právník by Ti k tomu tento manuál měl "dát".

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2007 09:38
- Nahlásit

arsiela
Kuju, už je to pasé, psa jsem jim nedala.

fatdog
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2007 09:39
- Nahlásit

Jirikovo
což si myslím je docela rozdíl
naprosty souhlas .... v kupni smlouve takove ustanoveni pusobi hodne divne ....

z jakeho titulu Ti působí divně? Proč by kupní smlouva nemohla vymezovat následná uživatelská práva k pořízené věci .... tedy definovat vlůastně zároveň i spolumjitelství věci?

arsiela
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2007 21:05
- Nahlásit

Mucholabka
není zač.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání