Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / bouda pro pastevce
Autor Zpráva
joli
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2007 08:49
- Nahlásit

Přestěhovali jsme a chceme postavit novou boudu pro šarplanince. Plánuji velikost 120cm x 70cm a potřebovala bych poradit s výškou a velikosti "vchodu". Někde jsem myslím četla, že Tchoř má výšku 60cm. Zdá se mi to pro našeho pejsana málo. Poraďte prosííím....................

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2007 10:15
- Nahlásit

joli
vchod:
ja bych to udelal podle vysky psa, at se nemusi nejak moc hrbit a sklanet, kdyz poleze dovnitr .... na druhou stranu sehnout hlavu mu nic neudela a cim mensi otvor, tim mensi ztraty tepla v zime ..... rozhodne bych ja osobne nedelal vysku mensi, nez je vyska zad psa + 10 cm jako rezervu. hlavu skloni, ale aby se do boudy musel plazit, to mi prijde zbytecny ....
celkova vyska:
tady bych vzal celkovou vysku psa + 20 cm rezervy at nema pocit, ze je strop hned nad nim ....

LucieS
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2007 10:59
- Nahlásit

Výšku udělej určitě o trošku víc, než má pes v kohoutku. Zato můžeš udělat dole rantl, který pes v pohodě překročí - já ho mám asi 15 cm. Hlavně aby to nebylo nižší než ten kohoutek, pak se ti bude dřít, když bude chtít rychle vyběhnout.

joli
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2007 12:04
- Nahlásit

Dík za odpovědi. To jste mě překvapili, že mám ten otvor udělat tak vysoký.......pejsan je obr, v kohoutku přes osmdesát, tak nevím....Ten rantl dole - to je fajn nápad!
Takže myslíte výšku otvoru 80cm a šířku 40cm ???

joli
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2007 12:05
- Nahlásit

A výšku boudy 1m ???

Shelticka
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2007 12:09
- Nahlásit

joli
tady bych vzal celkovou vysku psa + 20 cm rezervy at nema pocit, ze je strop hned nad nim ....
Myslím, že tímto myslel Jirikovo výšku psa i s hlavou, to by pak v té boudě nemohl pohodlně stát, ale musel by mít hlavu pořád skloněnou a to není moc pohodlný ne?

joli
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2007 12:31
- Nahlásit

No jo, jenže on tam stát vlastně nikdy nebude.....Je to chlupáč huňatý, on i při -20 nejde do boudy a leží u dveří....Je to vlastně jen pro případ v létě přívalových srážek a v zimě silného větru se sněžením a podobné "nečasy"
Bude využíváná minimálně, ale mít ji musí...

Mě právě zarazilo, že Tchoř psal výšku 60cm /pokud si to dobře pamatuji/ a on má dobrmany. Ti mají určitě víc než 60cm.....

Shelticka
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2007 13:00
- Nahlásit

joli
tak pokud v ní bude minimálně a bude sloužit jen jako ochrana proti dešti a větru (a né zimě - aby byly minimální úniky tepla...) tak bych tu výšku až tak neřešila a udělala boudu tak, aby se v ní mohl postavit. Co když bude takovej nečas déle a pes bude pořád skrčený v boudě...

Janiii
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2007 13:07 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit

joli
koukala jsem na rozměry boudy co má Berni, a má taky na výšku cca 20cm navíc než má ona v kohoutku. střecha má sklon dozadu, takže vepředu má na výšku 80cm a vzadu 75cm ...
jinak posílala jsem fotky boudy a rozměry už někomu mailem takže pokud máš zájem můžu poslat

LucieS
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2007 13:14
- Nahlásit

No jo, ten otvor 80x40 zní dobře. A půdorys asi tak na ležícího psa naplacato. Ono to nakonec bude stejně větší, než se to zdá takhle podle rozměrů.
Stejně tam ten pes nepoleze.

joli
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2007 13:19
- Nahlásit

Janiii

pošli na jolanta.r@centrum.cz DÍKY

LucieS
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2007 13:24
- Nahlásit

U nás má největší úspěch tohle:
(už to má teda normální střechu). Neleží na betoně, ale může čumět a ven a hlídat. Do klasické boudy skoro nechodí.

Janiii
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2007 13:41
- Nahlásit

joli
odesláno

joli
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2007 13:47
- Nahlásit

Janiii

díky

LucieS

to nevypadá špatně !

má ta střecha sklon?

joli
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2007 13:53
- Nahlásit

LucieS

mohla bys mi napsat rozměry té "boudy"? naši pejsani budou asi stejně velcí!
Moc děkuji

LucieS
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2007 14:42
- Nahlásit

joli
Střecha má sklon trochu - zadní stěna je navýšená o 5 cm. Na střeše je teď kanadský šindel. Matroš OSB desky za celkem cca 1000,-. Celá bouda stojí na paletě a je natřená lazurou.
Rozměry si nevybavím, fenka má v kohoutku něco kolem 64 cm, dva cenťáky jsem přidala, půdorys podle ležícího psa, myslím 110x80, ale nejsem si úplně jistá. Je to na ni až velké.
Průšvih je, že se mi tam teď drápe i mlaďas a ten má už přes 70cm . Jo a kočky se tam s nima taky vejdou.
Je to skvělá věc.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání