Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Nutram se salmonelou
Autor Zpráva
venda
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2007 13:26
- Nahlásit

jen hlásim, že v Belgii narazili na zásilku Nutramu pro Německo, ve které se našla salmonela, ale to v létě bude asi všude
tak jen že aby se to vědělo

Candy
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2007 09:22
- Nahlásit

venda
Týýý jo, Nutranem jsem ještě minulý měsíc krmila, naštěstí vše v poho. Teď mám Proplanku, tak doufám, že nenastane nějaký malér.

Břetislava
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2007 15:01
- Nahlásit

venda
Nemáš odkaz na nějaký podrobnější info? Třeba u kterých druhů se to vyskytuje. My krmíme Nutramem sensitive stomach a teď jsem koupila nový balení, tak ať vím.

joli
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2007 08:07
- Nahlásit

Pejsan teď v těch vedrech bobule vůbec nežere a já mám podezření, že jsou "zkažené". Je to možné??? Netuším, co ty bobule mohou vydržet. Kdoví , kde tráví čas, než se dostanou ke mně a pak u nás jsou taky aspoň měsíc v tech. místnosti.....a v těch vedrech....nic moc....

Bela
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2007 09:21 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

venda
niekde som citala, ze salmonela pre psa nepredstavuje az take velke nebezpecenstvo, vacsinou sa nestaihne rozvinut, vzhladom na prostredie v zaludku a kratky traviaci trakt - cim samozrejme nechcem nikoho nabadat, aby krmil kontaminovanym krmivom.
Ale skor tam hrozi nebezpecenstvo nakazy cloveka/majitela psa, pri manipulacii s krmivom

joli
to ze nezere v tychto hicoch je normalne.
ale iste aj granule mozu byt pokazene - pozri sa na vrece aku maju zarucnu dobu. Vseobecne pri granuliach si clovek musi byt vedomi toho, ze proste nekrmi cerstvou stravou. Otvorene granule podliehaju oxydacii.
A celkovo, dost problem pri granuliach je, ze casto obashuju mykotoxiny, ktore sa tam dostanu z obilovin.

west
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2007 09:29
- Nahlásit

joli
možné to je, můžou být i napadeny plísní a nemusí být ani okem patrná. Takhle koupila kámoška psovi granule, bylo dokonce vakuované a když je doma přesypala do uzavíracího boxu tak byli plesnivý.
Někde jsem četla že otevřené balení granulí by se mělo spotřebovat cca do 60 dní od otevření.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání