| Autor |
Zpráva |
Syska
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:46
- Nahlásit
URL
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:50
- Nahlásit
doufám, že obrázek není jen ilustrační
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:53
- Nahlásit
blanulinka1
Inspirace jo?
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 09:57
- Nahlásit
Syska
jezevčík...
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:01
- Nahlásit
blanulinka1
No dyť...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:02
- Nahlásit
blanulinka1
nechcu ti kazit iluze ale na jinym serveru byl k tomutéž článku vyfocenej uplně jinej pes - takže počítám,že fotka bude fakt jenom ilustrační...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:03
- Nahlásit
Syska
dnes ji to začnu učit... Do týdne nebudu muset chodit do obchodu
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:04
- Nahlásit
Mar
Drž pec Ji to naučím to budeš čumět
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:16
- Nahlásit
blanulinka1
Chudera...abys jí pořídila nějakej vozíček..
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:18
- Nahlásit
Syska
třeba ten z tesca ne? akorát ještě chůdičky,aby dosáhla na madlo,až ho bude plnej tlačit dom
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:20
- Nahlásit
No přátelé, to je zase senzace. To jsou úkony, který musí umět každej asistenční pes. Akorát nečeká na peníze, když něco vyndá z lednice, a nakoupit nechodí úplně sám, protože mu v tom brání autodžungle na ulicích a lidé, co by si ho případně odvedli k vlastnímu zneužití.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 10:29
- Nahlásit
Walda
jenže tenhle pes na 99% neprošel výchovou a výcvikem asistenčního psa
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 11:11
- Nahlásit
mac1
No jo, ale to je stejně jasně o výcviku a ne o chytrosti. Ten člověk to samozřejmě ví a do světa vypustí hlášku, že to ten pes dělá skoro sám od sebe, což je nesmysl. A jestli se to nacvičí za několik měsíců cíleným výcvikem, nebo za pár let tím, že je pořád s pánem a ten ho to operačně učí, je přeci jedno.
Psí chytrost se projevuje jinak, než že je pes 100x za sebou schopen udělat nějaký úkon, byť je sebe zajímavější.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:30
- Nahlásit
Walda
Mi to přijde jako senzace, ikdyby to byl asistenční pes..
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 12:39
- Nahlásit
doufám, že obrázek není jen ilustrační
pod obrázkem je nápis Ilustrační foto
|
puro
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:23
- Nahlásit
vies si predstavit jazvecika ako v papuli nesie tasku? ved by ju cestou celu zodral o asfalt
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 13:45
- Nahlásit
Syska
Mi to přijde jako senzace, ikdyby to byl asistenční pes..
To určitě, ti jsou skvělí a mají poměrně zábavnej život (narozdíl od některých vodicích psů).
Ale na druhou stranu, Indy není asistenční pes, ale otevřít doma lednici, vyndat z ní pacholíka a přinést ho do pokoje za účelem konzumace (víčko si odtrhnout neumí a kelímek mu musíme podržet) umí taky, v rámci výcviku aportu pomáhá nostit nákup ze sámošky v proutěném košíku v hubě (ve frontě nestojí, páč nesmí dovnitř ), a nejradši má, když se přijede s velkým nákupem autem před dům, tak se může přetrhnout, aby toho odnosil do domu co nejvíc.
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:08
- Nahlásit
Walda
Tak to je super!!
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:11
- Nahlásit
Syska
Je to šikulka... když chce!
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 14:29
- Nahlásit
Walda
Ale na druhou stranu, Indy není asistenční pes, ale otevřít doma lednici, vyndat z ní pacholíka a přinést ho do pokoje za účelem konzumace (víčko si odtrhnout neumí a kelímek mu musíme podržet)
tak ti přemýšlím proč já toho psa zatěžuji pro mě naprosto neužitečnýma věcma typu obratů u nohy,když jsou na světě takto užitečný povely a cviky
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 15:30
- Nahlásit
Anu
No my k tomu máme na cvičáku dost blízko, tak to pro zpestření taky zkoušíme. Ale zas máme kvůli tomu všude na dveřích přivázaný provazy.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 15:38
- Nahlásit
Walda
nestačily by otočený kliky?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 15:53
- Nahlásit
brut
Nechápu, jak?
Podle mě, aby byl pes schopen otevřít dveře směrem k sobě, musí mít na klice provaz, jinak to neznáme. A ta lednice už vůbec jinak nejde.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 15:54
- Nahlásit
Walda
a jak se učí,aby nosil věci z lednice (nějakou konkrétní věc)?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 16:01
- Nahlásit
Mar
ty to neres. jednak to tvoje nadrzeny chrochtadlo do lednice ani nedosahne a jednak se mu stejne lahvac do tlamy nevejde ... jo a krome toho mam pocit, ze by ti ho cestou stejne vypil .....
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 16:07 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit
Jirikovo
odhalils mě o,ale za hrdlo lahváča v pohodě veme - a ledničku klidně umístím kvuli tomu na zem
a nevypije ho, bo neudrží v tlapce otvírák
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 16:09
- Nahlásit
Walda
když otočíš kliku směrem nahoru ....kočka dveře neotevře, ale pes jo ...teda Brut to má zakázaný ( lovil by Sněhulku a neměla by chvíli klidu), ale Bali dokáže takhle otevřít bez větších problémů ...ono to cvakne a odskočí, pak už stačí jen malinká škvírka a Bali je vevnitř
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 20:13
- Nahlásit
Mar
No první krok je samozřejmě smyčka provazu na dveřích lednice a otvírání dveří. Pak musíš psa naučit aportovat věci podle názvů. Nakonec se to spojí a postupně se začínají aportovat jednotlivé věci z lednice.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 20:16
- Nahlásit
brut
Aha, tak to jsem neznal.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2007 20:55
- Nahlásit
Walda
za zkoušku nic nedáš.....jsem zvědavá, jestli tu funguje všeobecně nebo jen u té naší potvůrky rozmazlený
|