| Autor |
Zpráva |
Klaricek
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 13:54
- Nahlásit
Ahoj, mám pejska NO a je to takový můj blázínek. Cvičili jsme spolu 2 roky sportovní kynologii na IPO, ale není to pro nás. Ani mě, ani hafana to moc nebavilo. Hlavně jsem na to neměla silově co se týče obran, protože můj pes je na ně magor (rukáv prostě nepustí).
Teď mám ale problém, že nemáme žádné vyžití.
Chtěla jsem zkusit agility, protože už je to dlouho mým snem, ale nevím jestli by to sním vůbec šlo. Pohyb má rád a překážky ho na cvičáku bavily, ale pochybuju, že bych mohla chodit do nějakého klubu, protože nevím, jestli by tam s náma měli trpělivost. Nevím jak by se snášel s jinými psíky a tak. Přeci jenom je to velký pes a i když není agresivní, nevím jestli bych mu mohla věřit a pustit ho mezi ostatními psy na volno.
Chtěla jsem si tedy pár překážek vyrobit doma na zahradě, ale nevím, jak na to. Mohl by mi někdo poradit? Jako nějaký návod? Např. jaké materiály a pokud možno postup, jak jste to např dělali vy?
Byla bych za nás za oba moc vděčná, protože se tak trochu nudíme.
Ahoj Klárka
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 14:13
- Nahlásit
Klaricek
Ahoj Klarko, dokud na cvicak nepujdes, tak to nezjistis a stejne pokud psi behaji na parkuru, je lepsi mit sveho psa uvazaneho, takze bych se nebala a urcite nejaky ve vasem okoli zlusila. Ver, ze na cvicak chodi velci "raplove" a stejne velci psi jako je NO a mozna vetsi
RR, malina, bernsky salasnicky, australsky ovcak i australsky honacky, ale to jsou jen co me napadli, kdyz se podivas po netu urcite najdes dalsi, takze vzhuru do toho
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 14:15
- Nahlásit
podivej se do diskuze fotky v pohybu, urcite tam ma fotky wami se svymi psy a najdes i mnoho dalsiho
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 14:19
- Nahlásit
Klaricek
doporucujem prelistovat tieto stranky:
http://dogplay.com/Activities/Agility/agilitye.htm l
http://dogplay.com/Activities/Agility/equipment.ht ml
|
Klaricek
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 15:02
- Nahlásit
Díky moc
Asi to zkusíme. Mám pořád prostě strach, abysme na cvičáku nezpůsobili nějaké problémy. Všude píšou, že má pejsek umět alespoň přivolání a tak. To on umí, ale jen když chce. Například od zvěře, nebo když má zrovna náladu, tak ho prstě neodvolám. Ale máš pravdu, dokud to nezkusím, tak to nezjistím. Hned tam napíšu, jestli by nás vzali i s takovým raplíkem.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 15:15
- Nahlásit
Klaricek
on zas takovy raplik nebude, kdyz jste delali sportovku, tak se tam schvalne jdi nekdy mrknout bez psa.
u nas na cvicaku je raplik, ktery zere maly psy a kdyz ma blbou naladu tak i ty velky, vsichni to vime a davame si pozor, pes je privazany a nebo ho ma panicka pod dohledem a my ostatni se snazime nedostat se do jeho blizkosti a jde to, ale musi se chtit.
a co se tyce toho privolani, to potrebujes na parkuju, aby za tebou pes bezel, a ver, ze na parkuju pes funguje jinak nez v lese.
a cvicak neni tak velky, aby jsi ho tam neodlapila a nesoupla na voditko, tam mena sanci ti zdrhnout za zveri.
ja mam prcka, dle standardu gaucaka a minuly tyden vycmuchal zajice a byl neodvolatelny 10 min, jak se za nim honil
nemej z toho obavy a vyraz na cvicak, pokud bude za neco stat,tak tam nebudes mit problem a trener bude mit trpelivosti
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 15:17
- Nahlásit
Klaricek
Všude píšou, že má pejsek umět alespoň přivolání a tak. To on umí, ale jen když chce.
no takze vlastne neumi ....
jinak jak to ctu, tak doporucuju si uvedomit, ze NO neni civava, tudiz muze zpusobit v ruznych zivotnich situacich dost problemu a na ten cvicak bych zacal chodit i kvuli vycviku, i kdyz jak pises to ani jednoho moc nebavi .....
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 15:48
- Nahlásit
Klaricek
Hele, agi neni o velikosti psa, my hopsame se 40kg telatkem a ted v Brne na intercanisu zavodil i prerostly ridgeback...
Z druhe strany je to o ovladatelnosti, ja zacla delat agi, az kdyz jsem mela par zkousek ze sportovky, ale neni to podminkou - na dobrem place te i u agi nauci zakladni poslusnost, proptoze ji tam potrebujes (dokonce rozsirenou, je dobry, kdyz pes umi jit u leve i prave nohy, nejen u leve, kdyz te vic vnima, na povel lehne, zustane...) - kazdopadne s velkym psem te jiste nevyhodi (BO take nejsou minipsi), ale je dobre si uvedomit, jak se tvuj pes chova a prizpusobit se. Tzn. prestoze mam ovladatelneho psa, po place mi nikdy nebeha navolno (leda po vycviku a po dohode s temi, kteri tam navolno jsou), privolavacka a odlozeni jsou nutnou samozrejmosti a musim rict, ze siky odlozeni na agi, kdy mi vedle psa naplno behaji treba i harave feny, se mi slusne zlepsilo i odlozeni pri sportovce...
Takze nez si placat prekazy doma, a nic z toho, klidne si dodej odvahy a vyraz na nejblizsi trenink agi na cvicaku.
|
Klaricek
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 18:17
- Nahlásit
Reakce na Jirikovo: ono nás to baví, co se týče poslušnosti. Ale nejdou nám obrany. Jak jsem psala můj hafík by na obrany potřeboval chlapa nebo zkušenou paničku, co by ho zvládla.
Jinak co se týče poslušnosti tak ta nám šla, ale teď když jsme už rok nic nedělali, tak z toho vypadl. Udělali jsme akorát ZM, ale i tak...
Jinak všem moc děkuji za povzbuzení, už jsem napsala na nejbližší cvičák a uvidím jestli nás přijmou.
S tou poslušností si právě myslím, že je to i tom, že prostě není dostatečně vybitý. Nudí se a vymýšlí kravinky. Takhle kdyby ho začalo agility fakt bavit, snad bysme se oba zlepšili.
A co se týče té agrese vůči ostatním pejskům. On nikdy žádnýho nenapadl, ale i tak mu nevěřím. Je jasný, že ho nenechám jen tak běhat na volno, spíš jsem měla strach z toho jak se bude chovat na parkuru, jako jestli nebude mít snahu utíkat za psy a tak.
Ale začnu na tom zase pracovat, snad nás tam přijmou
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 18:30
- Nahlásit
Klaricek
ono nás to baví, co se týče poslušnosti
Jinak co se týče poslušnosti tak ta nám šla, ale teď když jsme už rok nic nedělali, tak z toho vypadl.
a kdyz vas to co se tyka poslusnosti bavi, tak proc to necvicite treba i sami v ramci prochazek?? proc jste rok nic nedelali?
|
Klaricek
Člen |
# Zasláno: 12 Čec 2007 18:36
- Nahlásit
Ad Jirikovo,
proč nás napadáš? Chtěla jsem jen poradit, jestli to má cenu zkoušet.
Jinak na procházkách samozřejmě cvičíme, ale když bydlím na samotě tak asi těžko budu vědět, jak se bude chovat k jiným psům, nemyslíš?
Ono občas člověka potká pár věcí, kvůli kterým jde něco stranou. jestli tě to nepotkalo, tak jsem upřímě ráda. Ale mě jo a jsem ráda, že těď už jsem v pohodě a chci se svýmu pejskovi zase naplno věnovat.
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 20:08
- Nahlásit
Ono s tou poslušností to taky není tak horké. Můj pes má přivolání mizerné, odložení žádné a snaží se servat s co největším počtem psů. Ale na parkuru je poslušnost jiného druhu, když běží, musí se soustředit, takže psy ignoruje, háravé feny ignoruje a na startu si můžu dát občas náskok i pár merů. Myslím, že u agility není poslušnost vůbec podmínkou, i když značně ulehčuje práci psovoda i trenéra. Ale když s někým trénuji, mnohem důležitější, než že má pes odložení, pro mně je, že má pes zájem o hru a má drive.
|
Klaricek
Člen |
# Zasláno: 13 Čec 2007 21:03
- Nahlásit
KaTachyon,
tak už jsme se poptali v okolí a můžeme se přijít podívat na cvičák. Paní psala, že bysme to měli zvládnout i s raplíkem
Díky moc za podporu. On je to vlastně hodný pejsek, jen trošku divočejší, což asi nebude v agility na škodu, ne?
Tak už se těšíme na první hodiny... Snad to bude hafíka bavit, ale toho baví všechno kde se může skotačit
|