| Autor |
Zpráva |
Anlie
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2007 11:38
- Nahlásit
Ahojky, za pár týdnů plánujeme s přítelem prodloužený víkend na vodě (budeme sjíždět Vltavu z Vyššího Brodu asi až do Boršova) a přemítáme nad tím co s hafanama.
Je reálně možné sjet se psem na kanoi řeku?
Máte s tím někdo zkušenost?
A třeba i jak je to s ubytováním psů v kempech kolem Vltavy?
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2007 11:46
- Nahlásit
Anlie
Ahoj, já myslím, že je možné sjet se psem na kanoi řeku, viděla jsem docela dost fotek od lidí, kteří jezdí se psem na vodu.Nikdo neříkal, že by byl nějaký problém...
Spolužáci mě lákají at´ s nima jedu na konci srpna na vodu,největší argument je - dovolíme ti vzít si psy ...Každý rok prý potkávají plno lidí se psy v kanoi.
S tím ubytováním kolem Vltavy nevím, ale ve většině kempů ti za příplatek psa ubytujou...
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2007 11:56
- Nahlásit
rendik
Dík...mám hafy dva a trochu strach z toho většího (mladšího)--to neni pes,ale ondatra ...tak ti nevím jak dlouho ho udržím v lodi,eventuálně jak dlouho zvládne plavat vedle,než půjde(m) ke dnu
Starší malej bude myslím OK,ten vodu sice jo,ale jen po bříško
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2007 12:07
- Nahlásit
Ještě někdo další má nějaké zkušenosti, tipy, a pod? Nemusí se týkat jen Vltavy,ale za ty budu nejvděčnější
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2007 12:20
- Nahlásit
Anlie
Jo, to úplně chápu, vzít já do lodi medvěda,tak v životě nevyplujem
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2007 12:23
- Nahlásit
rendik
Dinno je přece jen zatím celkem malej medvěd,ale vodní plemeno a dělá čest svýmu původnímu určení vodního aportéra - - - ačkoliv potopil se mi zatím jen jednou a pak byl strašně našdšenej jaký umí dělat pěkný bublinky
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2007 12:35
- Nahlásit
Anlie
To Kimouš je velkej medvěd, taky vodní plemeno ...Navíc je posera, takže by do tý lodičky ani nenastoupil...
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2007 12:51
- Nahlásit
Co si myslíte o plovacích vestách pro psi?
Přítel navrhoval takovýty nafukovací křidýlka - na každou tlapku jedno a už to jedéééé
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2007 12:56
- Nahlásit
A ještě jedna otázka..... co s sebou pro psi? Žrádlo,háčky na klíšťata, vodítka, náhubky,....a víc mě toho nenapadá
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2007 13:28
- Nahlásit
Anlieco s sebou pro psi?
šnorchl
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2007 13:32
- Nahlásit
jablunka
|
slony
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2007 15:05 - Změnil/a: slony
- Nahlásit
zalezi od letory psa (vydrz v podstate bez pohybu) a jeho velkosti, zdravia atd ... treba si uvedomit ze pes bude furt mokry, na hlavu mu bude prazit slnko a ked sa 40kilovy debil rozhodne premiestnit tak mas problem to ubalansovat alebo ho stale drzis v povele na mieste a to tiez nie je bohvie co. splavujeme, ale s blondakom (BSO) som siel v lodi len raz, odvtedy splav absolvuje v doprovodnom vozidle. mensich psov vidim v lodi dost casto, tam ten problem nie je az taky velky ... v kazdom pripade okrem inej vybavy odporucam aj ksiry, postroj s uchopom pod kohutikom - inak hlavne vacsieho psa bez rizika ze "sa urobite" do lode na vode nedostanes
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2007 15:30
- Nahlásit
slony
Pesany mam dva, obě víceméně štěňata (10 a 6měsíců a 6 a 18kg)...
Vzhledem k tomu,že budeme prakticky stále na vodě,tak bych v tom slunku až takový problém neviděla...malej zaleze do stínu a velkej občac vyleze z vody
postroj s uchopom pod kohutikom
Jako aby je bylo za co zachraňovat?
|
venda
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2007 22:19 - Změnil/a: venda
- Nahlásit
já mám ovčandu, na vodě už byla třikrát (je jí přesně rok, poprvé byla když jí bylo asi 8 měsíců) a je uplně v pohodě, vodu má ráda, ale plavat nemusí, takže přes palubu většinou neskáče, pořídila jsem jí vestu, protože už jezdíme i divočejší vodu a kdybychom se cvakli na blbym místě, tak budu ráda, že můžu zachraňovat sebe a ne se ještě starat o psa, ale zatim se nám to nestalo... a má to madlo, takže jí za to v pohodě přitáhnu zpátky do lodi, nebo to fakt chce aspoň ten postroj
jediný co mi trochu vadí je, že jezdíme i na jaře, když neni takový teplo a ona když se namočí, tak pak sedí celej den v lodi ve studené vodě, tak jí budu muset vymyslet něco pod zadek
jo a jak na ní v peřejích začne cákat, tak se začne přesouvat v lodi dozadu, což je vtipný, když zrovna potřebuju něco dělat a ona mě přelejzá
ona sedí vepředu u mě mezi nohama, protože chce vidět na cestu, ale věci se v lodi musí naložit dozadu, aby se to líp vyvážilo, přeci jen jejích 27 kg na přídi dělá své
nejlepší je, když loď singluju, to si sedne doprostřed a je to
jo v kempu jsme byli jen jednou, ale bez problémů, jen potom přijeli ještě s jedním psem, a to jsem musela Heklu přivázat, nebo by tam zbořili tábor
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2007 23:21
- Nahlásit
Ja jsem s Bublinkou (GR) sjizdela vodu jen jednou, vikendove a byla to docela zabava. Cubina je ale klidna, kdyz to potrebuju. Do vody mi skocila jen jednou, kdyz uz nevydrzela provokace jedny kachny. Pak byla ohromna sranda ji zase zpatky nalodit, pac ona se prodrala na breh, ale nebylo poradne kde zaparkovat, aby se k nam zas vratila. Tak jsme to zabodli u nejakejch lodicek a musela do ty nasi pres dalsi dve. Nastesti jeji zavislost je dostatecne silna a zvladla to ))) Problem byl na jezech, pac jakmile zacala bejt reka jen trochu dravejsi, tak se postavila na vsechny ctyri a zacala kymacet s lodi a ja mela strach, ze bude chtit vyskocit. Takze jsem odhodila padlo a chytla psa. pritel mel ohromnou radost, ze na jezech padloval vzdycky sam ))))
Jinak jsem na ni mela ksiry. Ale nez jsme vyrazili (coz bych doporucovala i Vam), tak jsme si nasli blizkej malej rybnicek a nejdriv jsme si zkusili, jak vubec bude na lod reagovat..
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 07:14
- Nahlásit
Mathea
Dobrej nápad s tím ozkoušením reakcí....máme u chaty rybník dokonce i s kanoí ,ale vůbec mě to nenapadlo
Fajn,takže teda asi hlavně ty kšíry jak to tu tak poslouchám...
Nějaký spěšl? Jinak moc děkuju za veškeré info
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 09:42
- Nahlásit
My jsme meli normalne klasicky, spis aby ji bylo za co chytit, pac je jinak velmi zdatnej plavec, takze ke brehu by se ve vetsine pripadu dostala...a v tech, kdy sem si tim jista nebyla, jsem prave odhodila padlo a drzela fenu ) Ani bych asi nejaky spesl nekupovala, kdyz mas jeste dost mlady pseky...
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 12:46
- Nahlásit
Anlie
Bez váhání ber psa s sebou! Náš byl nadšenej a tvůj bude taky. Posaď ho do lodě na suchu, potom na klidné vodě a můžete vyrazit na řeku. Na VLtavě to moc bouřlivý není, takže se ani necvaknete (netančíš li na lodi polku..?).
Nevím kdo jak psal použít kšíry, ale doufám, že nechceš psa uvázat k lodi?! Právě tím ho nejspíš utopíš.
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2007 14:34
- Nahlásit
Sylva
Smarja, uvazovat psa k lodi by napadlo snad jen silence
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2007 19:19
- Nahlásit
Sylva
Mathea
Uvazovat psa k lodi by mě nenapadlo ani omylem,a to jsem jinak šílenec docela velkej
Ouki..malýmu kdyžtak pořídim kšíry a velkej půjde stejně za kožich (pochybuju že bych na něm ty kšíry našla )
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2007 07:30
- Nahlásit
Anlie
prodávají se i plovací vesty pro pejsky
|
Sylva
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2007 17:17
- Nahlásit
blanulinka1
Dobrý! JEn je v tom asi pesanovi vedro. Když si představím skoro celý den v létě to mít na sobě..
Anlie
Tak to jó
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2007 19:09
- Nahlásit
Sylva
předpokládám, že se i sem tam namočí a navíc je světlá, takže sluníčko do ní pražit nebude...sem tam sprška vody z pádla...
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 09:22
- Nahlásit
blanulinka1
Ti nevim...pro pudla mi přijde zhola zbytečná a pro prcka nevím.....a kdybych ho měla osprškovávat,tak nás 100% cvakne - on tu vodu zas tak moc nemusí...
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 12:22
- Nahlásit
Anlie
my byli na vode minuly rok taky s coklikem, vodu miluje, takze nebyl problem, ale i kdyz byl maly tak svym premistovanim menil teziste lodi a na perejich to bylo docela nic moc, drzet psa na miste, ale kdyz byla klidna voda, tak sedel na pridi a koukal byli jsme na lodi 3 plus pes, takze teziste bylo hodne vratky. bylo tam sposuty lidi se psem, nekteri stali na pridi jak plavcici, bylo to kouzelny.
jen kdyz jsme se podruhy cvakli, tak uz pak do lodi nechtel kdyz jsme se priblizili k brehu, tak se s z niceho nic odrazil a hodil skok daleky, dobre dva metry a nechtel zpatky
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 12:30
- Nahlásit
Aknah
Já se taky trošku bojím,že jestli se cvaknem s prckem,tak už tam chtít nebude,a pudlíka tam taky neudržíme,protože ten vodu prozměnu zbožňuje a nevim jak dlouho na ní vydrží jen čumět z lodi
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 12:34
- Nahlásit
Anlie
tak ho nechte vykoupat nez pujdete na lod apak n akazdym jezu, on se ji nabazi, zeda mozna
zbyva necvaknout se
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2007 12:52
- Nahlásit
Aknah
Uvidíme.....a začíná to s tou vodou vypadat bledě...byli jsme domluvený 3 lodě a zbyli sme zase jen já s přítelem
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 10:05
- Nahlásit
Tak s tou vodou to vypadá čimdál hůř....odřekli nám skoro všichni a navíc jsem včera byla s hafíkem na operaci s loktem,tak tam má stehy,nucenej klid a příští víkend máme jít na vyndavání stehů (to bysme zrovna měli být na té vodě) a jet s ním na vodu v tomhle stavu je asi dost blbej nápad,co?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2007 10:09
- Nahlásit
Anlie
Tak tomu říkám smůla.A co bafušovi bylo???Tak to jen posuňte.
|