Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / vepřové koleno
Autor Zpráva
Kasia
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2007 11:37
- Nahlásit

Ahoj, myslíte si že je vhodné dávat vepřové koleno (NO - 10 měsíců)???
Zatím jsem moc názorů neslyšela, ale každý říká něco jiného. Nám vet doporučil dávat celé koleno včetně kůže...jen vypreparovat kosti. Ale zase někdo říká, že vepřové není dobré...tak co?

Essi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2007 11:42
- Nahlásit

Je v něm hodně vazivové tkáně, kůže je taky dobrá. Zkusila bych mu to dát i s těmi kostmi a hlídala bych, aby z nićh okousal jenom chrupavky. Bude to pro něj hračka. Asi bude třeba sledovat, jestli nedostane trochu průjem, je v tom dost tuku. Ale štěněcí klouby a vazy vám budou vděčné.

venda
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2007 11:48
- Nahlásit

Kasia
vepřové se psům nedává jak jsem se tady dozvěděla kvůli Aujezskyho chorobě, ale na druhou stranu jsem se tady taky dočetla, že ta už v Čechách dlouho nebyla (nevim, nás na škole učili jenom že bývá u prasat a jak tam vypadá)
no a taky je dost tučné, tak proto možná neni pro některé psy dobré
já dávám čoklině vepřovou nožičku (ne koleno, nožičku i s paspárkama) vařenou v papiňáku, jen vyndám ty největší kosti, někdo tu krmí syrové nožičky, jen přemražené

Kasia
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2007 11:55
- Nahlásit

Essi
venda
díky, taky si myslím, že by mohla mít průjem, ale hlavně, že jí to pomůže na klouby

myslím, že je jedno jestli nožička nebo koleno ))

fatdog
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2007 12:06
- Nahlásit

Kasia
ale hlavně, že jí to pomůže na klouby
to je jasný no...takhle to funguje ...kolik těch kolen bude mít? tři denně?

venda
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2007 13:01 - Změnil/a: venda
- Nahlásit

Kasia
taky si myslím, že by mohla mít průjem
tak nesmíš jí hned předložit půlku prasete, když to uvaříš, dej jí třeba napít vývaru a nakrájej kousek kůže, když druhej den bude v pohodě, tak jí dej zase kousek

ale fatdog má tak trochu pravdu - ono to nijak cíleně na ty klouby nezabírá, protože v zažívacím traktu se to rozloží na prvočinitele, ale jde spíš o to, že když bude organismus zrovna v tu chvíli potřebovat nějaký stavební materiál na klouby, tak ho tam má, cíleně na klouby působí opravdu jen ty všelijaký chondroprotektiva
- glukosamin stimuluje tvorbu stavebních prvků chrupavky, chondroitin zabraňuje enzymatickému odbourávání chrupavky a MSM (methylsulfonylmethan) tlumí záněty kloubů

když dáš zdravému psovi prasečí nožičku, dodáš mu stavební prvky na klouby
nemocný pes už by měl dostávat něco, co bude ty klouby chránit

Kasia
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2007 14:00
- Nahlásit

fatdog
no tři denně...je to málo?

no tak především "stoprocentního" nikdy není nic. Jsou různé druhy "čehosi" na klouby...ale že to zabere určo vám nikdy nikdo nezaručí...
tak proč to nezkusit

LucieS
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2007 14:08
- Nahlásit

ale hlavně, že jí to pomůže na klouby
to je jasný no...takhle to funguje ...kolik těch kolen bude mít? tři denně?

Hele, tohle je ironie. Tři denně je blbost. Dává se to tak 2x týdně, pro zpestření a na klouby. Nožičky se povaří, protože syrové vepřové není bezpečné. Tučné kupodivu nejsou. Pokud máte jako lidi problémy s klouby, tak se překousněte a jezte to taky, hodně lidem to velmi pomáhá. Dřív taky žádný Alavis ani granule neexistovaly a tohle je jeden z léty ověřených fíglů, jak psovi dodat potřebné látky.

Kasia
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2007 14:19
- Nahlásit

LucieS
no jestli je to na mě...tak vím, že je to ironie...3x denně se to může dávat jen tlustým psům

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2007 14:20
- Nahlásit

Kasia
3x denně se to může dávat jen tlustým psům
to je sice pravda, ale vis, proc zrovna tlustym psum se to muze davat trikrat denne????
..... protoze z toho dostanou prujem a budou vylucovat tekute vykaly tak dlouho, nez zhubnou ....

Kasia
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2007 14:40
- Nahlásit

Jirikovo
no právě

Monty
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2007 14:46
- Nahlásit

já dávám vepřové nožičky jen občas, protože hafan má po ní průjem

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2007 16:31
- Nahlásit

Kolena dávám psům celé i s kostmi, zadní i přední, APBT stačí jedno na den jako základ krmné dávky. A zabaví se tím

Kasia
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2007 07:59
- Nahlásit

no nám vet řekl, že ho máme dát tak jednou za 10 dní...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání