| Autor |
Zpráva |
dejavu
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 07:26
- Nahlásit
Jaký je váš názor nebo zkušenost na množství pohybu, jaký váš pes potřeboval jako štěně, jakého máte psa, jaké postřehy máte kolem psího spánku?
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 07:27
- Nahlásit
Já jsem to sepsala tady:
Klidový a aktivní režim psa http://www.meredit.cz/Zabava/Domaci-mazlicci/Klido vy-a-aktivni-rezim-psa?Itemid=1
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 08:25
- Nahlásit
Postřehy o režimu štěňat z naší megasmečky.
Šeltie Hessit - od malička absolutní závislák. Je jí jedno kde je a co dělá, jenom když je to se mnou. I jako malé štěńátko se budila když jsem přešla do vedlejšího pokoje, okamžitě vyskočila, přešla za mnou, tam se zase spokojeně stočila do klubíčka a ihned usla. Dělá to dodnes. Pohybu moc nepotřebovala, stačili jí relativně malé vycházky, spíše si chtěla hrát - aportovat, přetahovat se a podobně.
Pumice Bellary - od narození pošuk a poděs. Vyžadovala pohyb v jakoukoliv denní či noční hodinu, nespala snad vůbec. Kdykoliv se cokoliv pohlo, zakňouralo dítě, rozjel se výtah....pumice byla na nohách a letěla ke zdroji zvuku. Dodnes spí s otevřenýma očima, což jsem ještě u žádného jiného psa neviděla. Je fantastický hlídač a je nebezpečně rychlá. Potřeba pohybu abnormální, po 10 kilometrech rychlého běhu u kola vám dá najevo, že je příjemně rozehřátá a co jako bude dál?
Šeltie Winky - coby štěňátko když usla tak usla a nepřála si být rušena. Venku od devíti týdnů naběhala tutéž vzdálenost co pumice. Když jsem ji chtěla vzít do náruče a kousek ji nést tak se zuřivě rvala na zem. Doma ovšem padla za vlast a prospala celou noc. Na rozdíl od Hesinky spí v jednom pelechu a kvůli mě by nevstala ani kdybych šla až do Antarktidy.
Šarpejka Lilátko - spí a spí a spí zámek šípkový. Lilly prospí celou noc (nejraději v posteli, celým tělem nalepená na člověka), ráno se zajde vyčůrat (ideální jsou vycházky vchod-popelnice-vchod), opět se vrátí do postele a spí až do oběda. Pak zopakuje vycházku a následuje spánek do večeře. Donutí-li ji smečka k pohybu tak si ráda hraje, ráda běhá a docela s chutí plave. Rychle se vyčerpá. Pokud ji nic a nikdo nenutí k pohybu tak spokojeně prospí celý den.
Čuvačka Akéla - tráví dny na hranici spánku a bělosti. Leží na zápraží, pospává, ale jak se něco šustne je na nohách a letí tam. Pohyb moc nemusí. Ven jde ráda, ale chce si na volno obejít svůj rajon, poštěkat psy za plotem a zase se vrátit. Organizovaný pohyb jako běh u kola, agility a pod moc nemusí. Sice jde, ale asi s takovým nadšením jako člověk do práce.
Prostě každý z těch psů je naprosto jiný , kupodivu se jako celek docela sžili. Jo a sny se zdají nejvíc Hesince. Podle pohybů těla, kňučení a podobně tipuji, že ve snu běhá agility. Bele se zdají jenom hodně zřídka.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 09:14
- Nahlásit
Biluška
díky
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 10:24
- Nahlásit
Ahoj, tak já mám zrovna aktuální zážitky. Někde jsem četla, že štěňata spí až 20 hodin denně. Tssss, to psal nějaký člověk, co snad neměl psa. Můj štěník-3 měsíce nespí prakticky vůbec. je to pan aktivista. Když už spí, tak jakmile se kolem něj něco děje, tak je vzhůru. A připraven ke hře. Vydrží spát max půl hodiny v kuse. Když přejdu do jiného pokoje, či na záchod, jde za mnou. Tam si lehne a jakmile jdu zase jinam, jde zase za mnou. No, pak jsem se jěště dočetla, že pes má být po jídle v klidu a spát. tak to je u nás přesně naopak. I kdyby byl Lucky unavenej jako kotě, tak po žrádle ho to okamžitě přejde a řádí...Pak většinou padne, ale ne na dlouho. Mám ještě 3. letého kňoura a ten je na tom také podobně. Aktivista, prakticky nespí. Si aspoň přes den vystačí. Jen v noci má rád klid a nenechá se rušit.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 11:34
- Nahlásit
Montik
no tak aspon v noci da pokoj Jinak by ti nezbylo nic jinyho, nez ho prevratit na zada a vyndat z nej baterky
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 11:44
- Nahlásit
štěňátko jsem ve své době vůbec neomezovala v pohybu, spíš naopak. A dávat pozor na schody a tahat ho na rukách nehrozilo. Dnes je to zdravý silný pes, podsaditý a svalnatý.
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 11:49
- Nahlásit
Tak to moj maly velky bradac sa rano nebudi ani na budik. fakt vylezie z postele az ked ja. je to super pretoze s nim nemusim utekat skor von. z hruba o 1,5 hodiny sme v praci, kam ho beriem zo sebou a tak pokojne zasa spinka. ale vzdy za zobudi hodinu pred koncom pracovnej doby a knuci mi tam a steka. a to teraz robim bud rano alebo poobede. ked som musela jeden tyzden tahat od 08 rana do 08 vecera, tak sa mi zobudil o jednej to sme sa trochu vyblaznili v prestavke na obed a zasa spinkal az do siedmej. tak som fakt rada, ze je to take spave stena. a vecer ked sme s priatelom v posteli a pozerame telku tak zacne vsetko okusovat, blaznit sa, ale staci zhasnut svetlo a hned zaspi.
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 11:52
- Nahlásit
Mucholabka
to ja mojho na rukach fakt niekedy radsej prenesiem. mame tu totiz 100 schodov a co on sa po nich nalieta za den sa mi velmi nepaci, ale co s nim mam robit. ked jemu sa tak pacia.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 11:57
- Nahlásit
lusy13
No, to je fakt, že moje fenečka velikosti velkého knírače zdaleka nedosáhne tak tam je nějaké nošení zbytečné. Kníra bych možná trochu krotila
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 12:08
- Nahlásit
Mucholabka
ved prave o to sa snazim. a vysvetlovala som to aj priatelovi a ten na mna pozeral, ze cooooo???? ved nech si pobeha, ked sa mu to paci. a vcera som prisla z prechadzky s malym na rukach a on na mna pozera, ze co sa mu stalo, ked ho nesiem. on by ho blazon nechal vyskakovat aj z kufra auta.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 13:32
- Nahlásit
No u nás je to tak jak kdy. Pokud jsem celý den někde a mám nějakou práci a teriérka jde se mnou tak je vzůru celý den a nemá problém, ale spí celou noc bez problému a ráno se vklidu můžu oblíknout, nasnídat a pak teprve jdeme ven. Zároveň je ale schopná se se mnou celej den flákat na pohovce u telky, nebo když mám hodně učení tak moc neprudí a spokojí se s jednou větší (2h) procházkou. Ale jako štěně dělala něco pořád celej den, byla závisláček a chodila se mnou celej den po bytě a někdy vůbec nespala a utahat jí bylo nad lidské síly
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 20:39
- Nahlásit
My od mala maleho vnutri spime a vonku sa pohybujeme Ako stena zalahol a nepohol sa zopar hodin a ked sa konecne pohol bolo to bud k miske alebo vycurat a zase spat. Hracie obdobie mal len par minutove kazdy den. Ale asi to bolo pocasim, kedze prisiel v auguste a s ochladzovanim okolia sa to zlepsovalo Doteraz 20-21 hodin prespi, ak ma klud. Ak sa niekam ide, tak nema problem zase byt aktivny, hlavne blizo vody
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Čen 2007 23:25
- Nahlásit
Fajka (akitka 1,5 roku) od prvního dne co jsme si ji přivezli spí celou noc sama na chodbě a nikdy ani jednou nezakňourala ani první noc. Spíš byla ráda že má bejvák konečně jen sama pro sebe
Teď v létě když je teplo tak je jak šípková růženka, chrápe celou noc, pak se deme brzo ráno proběhnout a vyvenčit a pak celý den chrní dokud se nevrátíme z práce. Což je kolem šesté, pak je tak do 10 hodin aktivní a pak zase chrní.
V zimě je aktivnější a už tak od třetí hodiny vyhlíží kdy příjdeme a kdy půjdeme ven.
Jinak když to zhodnotím celkově tak je spíš lenivější, vyhovovalo by mi víc aktivnější zviřátko.
|