Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Už na toho čokla nemám sílu
Autor Zpráva
Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2007 20:54
- Nahlásit

...ani trpělivost...
...teď jsem s ní byla v polích a bohužel vinou mé nepozornosti napadla foxteriéra. Naštěstí se pejskovi nic nestalo a majitelka bydlí kousek od nás, vše jsme vyřešily v klidu a slíbila jsem jí malou kompenzaci za utrpěný šok. Takže nic moc hrůza...
...ale proč zrovna já musím mít čokla, který kouše majitele, napadá psy, 24 hodin denně štěká, vyje, neudrží čistotu, všechno rozbije...
...za dobu 3 a půl roku, co ji mám, byla snad jen jeden rok hodným poslušným pejsánkem, nechala jsem si ji z lítosti a proto, že se mazlila a byla až na problémy z minula, které se rychle odbouraly, na mě vázaná a vcelku mazlivá...
...mazlivá je dosud, neudělá beze mně krok, jako jo, mám ji ráda, neublížila bych jí...
...ale od té doby, co je "stará a senilní", s tím psem fakt převažuje starost nad radost...vždyť ona štěká i na ty, kteří v tomhle baráku bydlí, za rok nebyla schopná se to naučit-pamatovat si tři lidi, nemůžu ji pustit na zahradu, aby nesežrala kočku, když s ní jdu ven, kadí zásadně na beton nebo sobě do pelechu, za noc udělá několik loužiček, hromad, občas se mi vyčůrá před očima na protest...neustále kniká...na noze mám pár měsíců starou jizvičku, ještě růžovou...

No nic, hup zpátky do života.

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2007 21:11
- Nahlásit

Mucholabka
no nemáš to fakt lehké a přeji ti hodně další trpělivosti! Mysli na to, že děláš něco pro dobro pejska, kdo ví, kde by skončila, kdyby nebylo tebe.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2007 21:29
- Nahlásit

Nechceš k ní na pár dní půjčit Akélu? Pak bys jásala jak máš zlatou Ašenku
Ne vážně, vím jaká je to otrava, chce to schovat nervy do úschovny a nenechat ji ať tě vytáčí. Brajena se taky rozhodla,že bude na velkou chodit zásadně doma na chodbě. Přitom má prakticky neustále otevřené dveře na zahradu. Vyleze na chodbu a místo ke dveřím zamíří do baráku a posere se tam. Je to k zešílení. Nejsou náhodou s Ašou příbuzné?

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2007 21:31
- Nahlásit

Tak proč ji nedáváš košík když víš že je taková a štve tě to?

sue
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2007 21:33
- Nahlásit

Mucholabka
taky ti přeju hodně pevný nervy....mě nervy ujíždí denně když moje ovčková hurt knučí píští vynucuje si pozornost neustále otravuje s apotrováním a to pořád...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2007 21:33 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

WhiteWolf
Do polí? Košík? Protože se mi zrovna odhojily modřiny z toho jejího za.... košíku. Ráda bych chodila aspoň týden v sukni. Má špatnou koordinaci pohybu.
Biluška
Možná...ale Aša není tetovaná-leda by byla poslední z vrhu a tudíž bez PP ;-/

Akélu zatím ne, dík, mám Draka-i když to je zlatý pejsánek. Nekouše aspoň.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2007 21:40
- Nahlásit

Mucholabka
Možná...ale Aša není tetovaná-leda by byla poslední z vrhu a tudíž bez PP ;-/
Brajenka má na předávacím protokolu z útulku napsáno "kříženec NO, bez tetování" .Do toho ucha jí to beztak někdo namaloval fixou, takže je všechno možné

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2007 21:43
- Nahlásit

Biluška
Brája ale nemá Ašecí slušivý sestřih to nemůže být ségra
Třeba si to Aša nechávala od nějakého známého podobné povahy z toho ucha vyškrbat-ona je všeho schopná.

Smečka
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2007 22:04
- Nahlásit

Mucholabka
A co koženej košík?

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2007 22:15
- Nahlásit

Mucholabka
Brája nemůže mít vůbec žádný sestřih, protože na polovině těla má akorát strupy ( . Vypadá jako v posledním stadiu lepry a poslední dobou děsně hubne takže jí ještě ke všemu lezou obratle. V létě ji asi nabídnu dětským táborům jako strašidlo na stezku odvahy. A ten kdo kolem ní projde a necvrnkne si do textilu si zaslouží metál

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2007 22:40 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Smečka
No, asi budu muset pořídit, jestli mi ho pak Buca nesežere Každopádně to neřeší její ostatní projevy.
Každopádně i s koženým košíkem se tryskem vydá směrem k jinému psu a vyvolá minimálně šok.
Jo, už vzpomínám, ona jiný košík než ten svůj, který dostala do výbavy, nesnese a bije o mně hlavou, křičí a odmítá jít a stejně si ho pokaždé nakonec sundá, dávala jsem jí kožený od Bucy i větší od Draka.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2007 22:42
- Nahlásit

Biluška
Brája nemůže mít vůbec žádný sestřih, protože na polovině těla má akorát strupy
No, a kvůli tmu jsem ostříhala Ašu strojkem dohola. Strupy teda v téhle fázi ještě nebyly, ale hrozily.
Aša oproti Brajce nehubne, ale roste jí nádor na horním pysku, mám pocit, že už na obou, je nediferencovaný a má pysk, jak kdyby ji bodla včela.

Smečka
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2007 23:47
- Nahlásit

Každopádně to neřeší její ostatní projevy. Mucholabka
To ne,řešila jsem výhradně ty modřiny plus si myslím,že nespolehlivý pes by prostě venku koš mít měl a ten kožený je pohodlnější pro obě strany.

Fík
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 07:04
- Nahlásit

Mucholabka
Soucítím s tebou, ani nevíš jak. Když jsme dceři pořídila nádherného křížence z útulku, do dvou dnů jsem myslela, že ho nepřežiju. Neustále se hlasově projevoval - slovy, FURT!!!!!!! - kňučel, vyl, štěkal i na manžela, syna, sousedy, polpeláře.......doma, venku, u krámu, v parku neustále řve. Já se svou klidnou povahou /cholerik se sklony k histerii a vraždě psa / jsem ho několikrát držela pod krkem, za krkem a ono houby platné.
Naštěstí nenapadá psy a je milý, ale chová se jak "deprivant", když jsme ho přivezli, byl nečistotný /kdekoli/, vše rozkousal, což by nebylo tak strašné, ale on to všechno žral a uřvaný.
Pořídila jsem tu největší výstavní klec kam dostal místo, vodu, hračky. Zavírám ho tam dodnes, kdy už přes den normálně čistotu udržuje, sám si do klece leze, když nás má dost. Pokud do pokoje vstoupí manžel, zaletí Falco do klece a tam ze strachu vrčí, tak ho ignorujeme, nic jiného nepomáhá...........
DRŽÍM TI PALCE---------PŘEŽIJ TO!!!!!! Já see o to také pokusím

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 07:08
- Nahlásit

Mucholabka
Jsou to mutantky obě. Občas tak srovnávám Braisy, Cassi (předchozí NO) a Hessinku. Ve stejném věku (8) Hessit ještě aktivně závodí, je v podstatě zdravá (až na ty nohy), aktivní, v běžném pohybu normálně stačí pumici, těší se na tréninky. NO v tomhle věku jsou stařeny, prolezlé skrz naskrz nemocema, schopné pouze krátkých vycházek a ještě s problémama. Kam to plemeno spěje

Fík
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 07:12
- Nahlásit

Biluška
Ahoj, promiń, že se zase připomínám, ale můžu počítat s tím flyboolovým boxem a nebo to padlo?

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 07:20
- Nahlásit

Fík
Jo, počítej s ním a začni řešit dopravu do Prahy . Dneska bysme měli přistěhovat překážky (když všechno klapne tak jak má). Můžu ti ho přiblížit 16.6. do Brna, nebo na Intercanis. Nebo v podstatě kdykoliv do Olomouce. Blíž k Praze asi v dohledné době nepojedu. Zjistím v jakém je stavu a podle toho se domluvíme na ceně. Určitě bude hodně levný, protože si musíte spravit tu pružinku

Fík
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 13:13
- Nahlásit

Biluška
Jsi zlato, děkuji, domluvím se s holůkama na cvičáku a nějak to vymyslíme a dáme vědět.

Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 13:33
- Nahlásit

Biluška
hele nestraš, můj starej pes NO ještě v devíti vyhrál Mistra Moravy v záchranářích a dožil se 13,5 roku, stará fena se mnou chodila do 11let hlídat do fabriky, kam jsme jezdili 16km na kole, dožila se 14,5...nemůžeš taky srovnávat malý plemena s velkým, co by měli říct vlkodavové, s průměrným věkem 6 let...nebo dogy, boxeři mají úžasný průměr...
Že vás ti ovčouni tak berou?

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 13:41
- Nahlásit

Ebony
Mě právě nějak moc neberou, ke Cassince jsem přišla jak slepý k houslím a Brambůrku jsem si vzala proto, že je Cassince šíleně podobná. Chápu, že malý plemena se s nimi nedají moc srovnávat, ale mezi Hesinou a Braisynou je ten rozdíl šíleně vidět. A to je Braisy jenom o půl roku starší. Asi zůstanu u těch malých a dlouhověkých plemen. Hrozně mě lákají landseeři, ale představa, že ten pes v pěti letech bude dědek a v osmi umře stářím mě děsí.

Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2007 14:24
- Nahlásit

Biluška
A taky nemůžeš srovnávat zvíře, který mělo asi dost těžkej život, ona ta dobrá péče v mládí taky dělá hodně...

A nevíc mám zkušenost, že dlouhověkost je dědičná, takže i velkej pes z dlouhověké linie, od pečlivýho chovatele a pěčlivě v mládí opečovávanej - toho bych se nebála, že ti nevydrží

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání