Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Díky za každý dobrý den
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 18:09 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Fakticky, nemůžete vědět, čeho jste ušetřeni ve dnech, kdy se nic nestalo.
Řekli jsme si, že dnes žádní sumci, žádní orli. Jen klidná nostalgická procházka v místech, kam jsme chodívali venčit, když jsme ještě bydleli v Olomouci. Konkrétně cesta kolem letiště, pak mezi poli a kolem rozestavěného dálničního obchvatu. Šli jsme tudy stokrát. Pejsci nadšeně pobíhali a očichávali a přeznačkovávali každé známé a dlouho neviděné místo.
Dálnice už je skoro hotová, dost možná, že jsme tady už naposledy. Až ji zprovozní, už to tu bude nebezpečné.
Za stavbou toho bylo hodně k očichání, tak jsme dali pauzičku. Pejsci obíhali a zkoumali, já jsem si sedla, odpočívala a rozhlížela se do dálek, je z těch míst vidět až na Praděd. Psi začali hrabat pod blízkým stromem, řekla jsem si fajn, máte zábavku. Hrabání se stávalo vášnivějším a vášnivějším. Takže než si lehnu do trávy, půjdu zkontrolovat, co to hrabou a jestli jsou všichni.
Takže Korálek, Mercy, Sára… Kde je Píďa? Píďo! Píďo? Nic.
Až jsem se líp zaposlouchala, zachytila jsem rázné vysoké HAF! Význam je jednoznačný: „já jsem tady! Kde jste? Pomoc!“ A znovu. Jenže dost tiše a tlumeně. To nemohlo být z dálky. Přišlo to docela zblízka. Přišlo to spod země u mých nohou.
Lidi, to letiště patřilo za komoušů Rusům. V těch místech, kde jsme stáli, měli tehdy jakési baráky. Když se měla začít stavět ta dálnice, projeli to tam párkrát buldozerem a srovnali. Co je pod zemí, nikdo neví. Bohužel je tam Píďa.
Ostatní tři přičinlivě hrabali všude kolem a hlína kterou vyhrabávali se sypala do děr, odkud se ozýval Píďův hlas. Patrně zahrabali i vchod, kterým se Píďa dostal tam, kam se dostal.
Takže jsem je zahnala a změnila se v krtka sama. Hlína, kusy cihel, kusy betonu, dráty. S tím, že když člověk neopatrně vytáhne něco, co nemá, může způsobit sesuv a tam dole zával. Musela jsem hrabat dost zeširoka, aby se vyhrabaná hlína nesypala dolů na Píďu. Bych ani nečekala, jak mi to šlo. Některé kusy suti se daly vytáhnout, některé ne, ty jsem obhrabávala. Konečně se na dně jámy objevil trojúhelníkový černý otvor a do něj se zespodu natlačil černý čumáček. V takové chvíli ani nebrečíte, prostě pracujete. Otvor nešel zvětšit, ohraničovaly ho velké kusy. Takže hrabat kus vedle.
Tam jsem se dostala trochu níž a pod vzpříčeným kusem betonu se za chvíli vysunula černá hlavička a jedna urputně hrabající přední tlapka. Nezvládly to a zapadly zpátky. Píďa už jen smutně pokňukával. Nový otvor šel naštěstí rozšířit směrem dolů. Až se hlavička a tlapka ukázaly příště, zachytila jsem tlapku a táhla, chvíli to šlo ztěžka, a pak zvířátko mrskajíc zadníma nožkama vyjelo jak špuntík.
Třepala jsem se jak sulc a nedokázala se v té chvíli ani radovat.
Pejskovi otrnulo brzo, už za pár minut blaženě pomlaskával, tvářil se jak král světa a očka mu zářily jako hvězdy.
Já jsem byla špinavá jak prase, bez jedné boty, kterou jsem si zahrabala a už nenašla, nehty roztřepené až do masa a za nima zadřená hlína, bolí ještě teď.
Hlavně že ten pejsek je zase s náma a je celý a zdravý.
A tak si říkám, jaké je to štěstí, když se někdy nic, ale vůbec nic nestane.

Medea
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 18:30
- Nahlásit

No, to je dobrej horor. Naštěstí dobře dopad¨.

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 18:55
- Nahlásit

aren
som rada, ze mam velkeho psa... i pri orloch, i pri dierach...

emikami
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 19:11
- Nahlásit

aren
No tys mně dala, je to opravdu pravda? Vyprávíš to jako film,neznám tě, a v zálibách máš napsáno - poezie -

Jestli teda jo, jak se tam tvůj Píďa dostal? když tam nebyl nikde žádný otvor? To si to mám představovat, jako že tam nyní je nějaká díra, do které může kdokoliv spadnout? Nemělo by se to nahlásit? Píďa je co za plemeno, je to nějaký prckek?Jestli je to pravda, tak mně by se krve nikdo nedořezal.Tak já nevím, pravda nebo .......

aren
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 19:44
- Nahlásit

emikami
Ve mně se, člověče, krve nedořeže ještě teď a ani nevím, jak jsme se vůbec dostali domů. Klepu do klávesnice jen ukazováčkama, protože ostatní prsty bolí jak blázen.
Píďa je kříženec malého pinče srnečky. Váží čtyři kila. V těch místech myslím může být pod zemí klidně i tělocvična, nebo nádrž s naftou, já nevím, ale myslím, že je to v Olomouci celkem známo, že to hlásit není třeba. Buldozer to srovnal.
Psi začali hrabat pod stromem, a asi tam čichali nějaké zvíře, snad lasičku, podle toho, jak se chovali. Je možné, že lasička to tam znala a lehce se tam protahovala, a Píďa šel možná pod zem po její stopě. Snad tam byla lasiččí neb kuní chodba. Ale ostatní psi, jak hrabali a pobíhali, tak ji zavalili a tím mu odřízli cestu zpátky. Byl pod zemí asi metr od místa, kde začali hrabat původně.

aren
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 19:46 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Přesněji řečeno metr doprava a třičtvrtě metru dolů pod zem

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 20:35
- Nahlásit

emikami
toto je aren s jej pidi psami

Kedze som mala velmi podobneho, tak viem, ze tieto psi sa dokazu velmi lahko zahrabat Nas mal zalubu vo vykutravani mysich hniezd a inych hlodavcov, co sa mu pravdepodobne stalo osudnym :

aren
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 20:38 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

pigie
Dík
emikami
Píďa je ten černý vzadu, ten menší, co mu stojí ouška. Tenhle:

pigie
co sa mu pravdepodobne stalo osudnym
Jakože ho zahrabaly myši???

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 20:41
- Nahlásit

aren
Nie. Nevieme. Ale podla toho, kolko krat sme ho museli zachranovat (podhrabal sa aj pod horiacu kopu listia od jesene, v ktorej mali hniezdo mysi a spalil si cumak, tahali sme ho za chvost z diery, kde ho zavalila odhrabana poda,...) sme usudili, ze raz, ked siel na vecerny lov k susedovi (bordelar), tak sa musel podhrabat pod nejake drevo, ktore ho zavalilo Pretoze babka tvrdila, ze ho pocula tlmene stekat, ale sak ako to byva na dedine, je to len pes a co ona s tymi jej nohami...

aren
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 20:42
- Nahlásit

pigie
ze ho pocula tlmene stekat, ale sak ako to byva na dedine, je to len pes a co ona s tymi jej nohami...
Že já vůl jsem se Tě vůbec ptala

Lola1
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 20:49
- Nahlásit

aren
Ahoj, s tebou se tvoji psí tedy nenujdí a ty s nimi taky ne.
pigie
tak si představuju, jaká by to musela být jáma, aby do ní Hugo spadl. To by spíš pak tahal on tebe a ne ty jeho.

aren
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 20:56
- Nahlásit

Lola1
Čau, ségra, už máš počítač?
tak si představuju, jaká by to musela být jáma, aby do ní Hugo spadl
Copak spadl, ale představ si tu dřinu ho vyhrabat

Lola1
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 21:00
- Nahlásit

aren
Počítač mám původní, asi má poslední chvilky před smrtí, protože se po 5 dnech klidu rozběhl. Pozdravuj Píďu a spol.

aren
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 21:03
- Nahlásit

Lola1
Dík Taktéž pozdravujeme udatného Geronima.

Lola1
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2007 21:25
- Nahlásit

aren
Když jsme v práci, tak je prý "udatný", někdy leží letáky za plotem místo ve schránce.

brut
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2007 21:31
- Nahlásit

aren
hlavně že jste v pořádku doma

emikami
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2007 15:41
- Nahlásit

aren
Pořád na to musím myslet, a pořád si představuji to místo kam mohl spadnout, a nejde mi to prostě do hlavy. To tam jako klidně by mohlo spadnout i děcko? Co to je za prostředí když se tohle může stát, teda já bych tam už vícekrát nešla.

aren
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2007 18:44
- Nahlásit

emikami
No, šli jsme tudy nejmíň stokrát v průběhu třech let, nikdy se nic nestalo. Jsou tam ještě nějaké staré polozbořené bunkry, zbytky zdí, odevšad se dá ale vylézt. Ta dutina, kam zapadl Píďa, to byla nejspíš taková malá jeskyňka vytvořená vzpříčenými kusy betonu při bourání těch starých baráků. Takových dutinek může být spousta na každém zbořeništi.
Jak říkám, pobořené baráky zarovnané narychlo buldozerem. Na povrchu loučka, ale pod zemí, no, není to bezpečné.
Nevím, jestli tam ještě někdy půjdeme. Ale to se Ti může stát i jinde - před nějakými dvaceti lety se v Brně propadl ostrůvek u tramvajové zastávky, stála tam paní, a už ji nikdy nenašli.

emikami
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2007 19:03
- Nahlásit

aren
Ježiši , to jako fakt? Tak to ani nevím, no to je hrůza. Tak u nás také vidím, že se třeba před barákama beton různě prohybá atd. ale že by se něco propadlo a někdo tam spadl, to je hrůzná smrt.Ta paní tam mohla žít několik dní, ježiši, fůj, no tak tam u vás to fakt vůbec není bezpečné, nechodila bych tam se psy. Určitě by ti dobře nebylo kdybys šla kolem.

aren
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2007 19:14
- Nahlásit

emikami
Jo, to jako fakt. Brňáci si možná vzpomenou, kde to přesně bylo. No, ale jinak do Brna občas klidně jezdím.

Hafina
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2007 09:37
- Nahlásit

emikami
aren
Bylo to zastávka u snaté Anny před nemocnicí. Paní zrovna vystupovala z šaliny a ono se to pod ní probořilo, ještě tam spadl za ní nějakej pán, ale toho vytáhli. Tu paní nikdy nenašli, protože Brno je skrznaskrz protkaný starýma chodbama a asi ji to někam spláchlo. Později se někde při výkopu našli kosti, ale myslím, že nedokázali, že to byla ona. Má tam i desku, na domě naproti sv. anny.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání