| Autor |
Zpráva |
venda
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2007 14:22
- Nahlásit
to mi teda řekněte, Hekla je poslední dva týdny jak na klíček, vrátíme se z procházky a ona otravuje s balónkem, nejdřív mi to nepřišlo, ale teď už mě to začíná unavovat věnovat jí celé dny, nic jiného dělat ani nestíhám, včera jsme byly venku 3 hodiny, dělala jsem s ní stopy, polovinu doby jsem se s ní přetahovala o míček a stejně po návratu domů přiběhla s uzlem v hubě že si dem hrát
bohužel plavat nechce, aportovat jí nebaví (ani by s tou kyčlí neměla), nechat jí vyběhat s ostatníma psama taky nemůžu, protože pak kulhá a to, že nachodíme kilometry už jí ani nepřijde, hlavní zábava je přetahovat se o něco
já doufám, že z ní ta energie zase vyprchá, bývala dřív poměrně klidná
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2007 14:32
- Nahlásit
venda
Teda nevím, ale když nachodíte kilometry, proč by nemohla aportovat? A když miluje přetahování, tak to je k aportu už jen kousek. Třeba by jí to pak začlo bavit i z vody.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2007 14:37
- Nahlásit
venda
Nebo co zkusit vyhledávání, v lese, doma, všude, při tom nemusí běhat. Nebo různý asistenční cviky, přinášení věcí, otevírání dveří, pomoc při oblíkání atd. Zájem o přetahování je k tomu skvělá odměna.
A různý blbiny, válení sudů a tak.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2007 14:43
- Nahlásit
Walda
jo, vyhledávání by jí snad bavit mohlo, to zkusim, a válení sudů, to je fakt, takovýhle nějaký ptákoviny, to neni špatnej nápad, snad jí unaví, že bude muset používat mozek aportovat by neměla, když k tomu rychle vybíhá a rychle se otáčí, ale to ona stejně nedělá, ráda se o něco tahá, ráda to honí, ale nějak jsem neschopná jí vysvětlit, aby to přinesla - ona je schopná si s tim hrát sama...
a s tou vodou - ona vodu miluje, vleze do každé louže, neustále se někde ráchá, ale jde jen tam, kam stačí, plave jen když jde o život, dobrovolně ani náhodou... ale tam kde stačí jí klacky házim (doběhne k němu, zakousne ho, chvíli si s nim hraje a kouká co jí hodim nového)
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2007 14:56
- Nahlásit
venda
nějak jsem neschopná jí vysvětlit, aby to přinesla - ona je schopná si s tim hrát sama...
Stačí přivázat uzel nebo jinou ptákovinu na provaz, a už se můžete přetahovat na dálku. Pak si jí zakousnutou do uzlu za provaz přitáhneš, a půl aportu je hotovo.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2007 15:03
- Nahlásit
Walda
Chůze a běhání za aportem jsou úplně jiné druhy pohybu
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2007 18:47
- Nahlásit
abby
Podle popisu to nevypadá, že by někdy pro aport moc nadšeně běhala. Ale nosit ho může, ne?
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2007 07:50
- Nahlásit
Ahoj venda
nevím jestli ti to nějak pomůže, ale podívej se na odkaz, třeba si tam něco vybereš, co by vás bavilo obě
www.sweb.cz/energy-spirit/tanec/metodika_tanec.htm l
|
venda
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2007 09:21
- Nahlásit
moc dík, včera jsem zkoušela to nošení aportu (stejně to skončilo přetahováním, jen jsem si jí párkrát přitáhla za tu šňůru že to jako přinesla) a asi fakt začnu nějaké zvláštní cviky, třeba jí to bude bavit, ještě jsem se chtěla zeptat na canisterapii (asistenci ne, věci přináší jen aby si s nimi hrála a jen když má náladu, klíče asi podávat nebude), ona má hrozně ráda děti, ale je na ně zatim moc divoká, tak jestli jde zatim něco trénovat doma, dospělí lidé ji nijak zvlášť nezajímají...
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2007 10:14
- Nahlásit
venda
Hele, jestli chceš,pořádáme tábor pro páníky, kteří se chtějí věnovat canisterapii, zároveň se tam chodí na praxi. více na www.psiprozivot.cz
dozvíš se tam spoustu zajímavých informací
|
venda
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2007 11:27
- Nahlásit
Fík
moc děkuju, ale bohužel od 7. do 14.7. jsme na výcvikovém táboře, takže to nestíhám, jinak bych to ráda zkusila, já si nejsem jistá, jestli to je pro Heklu vhodné, protože jí lidi moc nezajímaj a neni moc mazlicí, ale děti má ráda, prostě bych to chtěla jenom vyzkoušet jestli by to byla schopná dělat...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2007 12:01
- Nahlásit
venda
chtěla zeptat na canisterapii...má hrozně ráda děti, ale je na ně zatim moc divoká
To si taky myslím, je přeci zatím puberťačka. Ale nejbližší akci Ti můžu nabídnout tuhle: Kdyby sis chtěla popovídat s lidma, co se do toho teď pouštěj, a podívat se, co by si mohla s Heklou zkoušet, můžeš se přijít podívat na další termín canisterapeutických zkoušek, 16.června od cca 9:30 v Bohnicích v areálu v divadle.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2007 12:18
- Nahlásit
venda
Je to o tom, že se na táboře seznámíš s prací canisterapeutického týmu, nikdo tě nenutí to dělat , je to jen o tom, že se podíváš, jestli je canisterapie vhodná pro tebe a pro tvého psa. Je spousta lidí, kteří si myslí, že je to "disciplína" vhodná pro ně a pak zjistí, že to "neustojí" a nebo to neustojí jejich pes
Jde o to se podívat, vyzkoušet a mít čas se rozhodnout......
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2007 12:23 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Venda
Fík
To co píše Fík, je samozřejmě lepší možnost, máš tam na všechno čas. Ale kdybys to nestíhala, tak alespoň to poklábosení v Bohnicích
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2007 12:28
- Nahlásit
venda
A ještě k tý asistenci - nemyslel jsem, že bys jí pak prodala jako asistenčního psa Ale když má zájem o hru s aportem, určitě by se něco časem naučila a bavilo by jí to, Ti nosit věci.
( Klíče jsou nejtěžší, psi neradi nosí kov, musíš na ně dát nějaký přívěšek )
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2007 12:29
- Nahlásit
Walda
No jasně, každá možnost jak se "obohatit" o zážitky se psem jsou vítané
|
venda
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2007 13:56
- Nahlásit
Walda
psi neradi nosí kov
no je fakt, že jsem nezažila, že by přinesla něco kovového, ale tuhle si snad čtvrt hodiny hrála s kovovou karabinou vodítka, když se ve vlaku nedalo dělat nic lepšího (a to si vymyslela sama, já se taky divila)
nemyslel jsem, že bys jí pak prodala jako asistenčního psa
no tak to je snad jasný, že bych ji neprodala ani za nic, já se nebránim asistenčnim cvikům, jen jí pro ně asi nedokážu nadchnout, ale nebránim se ničemu!
a to, že je Hekla puberťačka a je divoká je pravda, ale musel bys ji vidět, když má možnost si hrát s dětma (sestra má dvouletého chlapečka, jsou s Heklou nejlepší kamarádi, on jí hází tenisák, ona mu ho nosí, nechá ho jí ho vyndat z tlamy, on jí dává pusinky (když se maminka nedívá), nandavá jí košík, lehá si na ní, no supr, a takhle se tulila ke kamarádčině devítiměsíční holčičce: ) jenže k cizim dětem bych ji opravdu zatim nepouštěla
16.června od cca 9:30 v Bohnicích v areálu v divadle.
to jste se snad na mě domluvili s termínama, kdy nemůžu, 16.června v 10,00 maj kamarádi svatbu na karláku, takže to bych fakt nestihla...
Fík
Jde o to se podívat, vyzkoušet a mít čas se rozhodnout......
no, snad na to ještě dojde...
|
venda
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2007 14:02
- Nahlásit
vlastně tady mám video jak si Hekla se Samem hrajou s tenisákem http://www.youtube.com/watch?v=vqb3l30ovPc
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 3 Čen 2007 11:53 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
venda
ahoj, já jen, že jsem to s tím aportem taky nějak nepochopila, proč by s DKK nemohla? My máme 2/3 a aportíky děláme A s tím plaváním jsme na tom stejně jako ty s Heklou Jinak baví jí dělat rozlišovačky? Mojí holku teda vůbec, tak když bys věděla jak na to, jak motivovat nemotivovatelného psa, tak hoď radu, budu ráda a nadšeně odzkouším
Jo a s tím kovem, mámin labrador - vodicí pes nosí kov ( klíče, mince, kovový obojek, skleněnou lahvičkou od léků,... ), ale je to prý jeden z mála psů co tohle dělá. Moje fenka GR to samozřejmě nedělá. Ale s těma klíčema jsem to na ní vymyslela. Ona miluje hračky z provazů, takový ty spleteniny, copánky a tak. Takže jsem jí upletla takový "držátko" a ono to pak podala ( ona pracuje zásadně, když má ona náladu, ale to je jiná věc ). Mělo to ovšem nevýhodu, jakmile se dostala ke klíčům, tak mi je kradla a někde v bytě si žužlala ten provázek, co byl na těch klíčích, takže jsem občas ty klíče nemohla najít
|