Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kam do TATER?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Břetislava
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 14:15
- Nahlásit

Máte nějaké tipy na lokalitu + ubytko, kde se můžeme ubytovat s 33kg hafanem? Byla mi doporučena Vratna dolina, prý super túry se psem. Co vy? Jaký jsou vaše doporučení? díky.

Bela
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 14:26
- Nahlásit

Břetislava
Vratna je skvelaaa!!!
a v Terchovej najdes kopec ubytovania aj so psom. Tereny su dobre, len na niektore rebrikove trasy v Dierach sa so psom moc ist neda.
Akurat, ze Vratna nie je vTatrach,ale v Malej Fatre

Ak chces ist do Tatier, tak so psom je lepsie ist do Nizkych ako Vysokych

abby
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 14:28
- Nahlásit

Břetislava

Taky se tam chystáme.

Máte někdo tip na pobyt ve Vysokých Tatrách.Ideálně Tatranska Lomnica.Asi pojedeme bez psa.

Terri
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 14:44
- Nahlásit

V Malé Fatře v pohodě, ve vysokých Tatrách se psem už ne (ne v pohodě). Protože tam opravdu hodně hlídají to, že do těch nejhezčích lokalit se psem nemůžeš a zbytek můžeš jen se psem na vodítku a s košem. Strážci jezdí autama a hlídají to. Pokud Tě uvidí se psem, tak za Tebou i pojedou. A lidi - zejména cizinci typu Polák Tě klidně napráší...

Ale na některá žebříkovitá řetězovitá místa /ve Slovenských mapách "středně náročná trasa pro rodiny s dětmi / se se psem fakt nedostaneš...

Ale i tak to stojí za to - spíš jet na ty "nezalidněná" místa....

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 14:44 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

abby
My sme boli spokojny s pristupom p. Pastirika. Takze odporucam jeho stranku. Tu pritomnym oznamujem, ze ani nas obrik nebol nikde problemom

AOZ
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 14:51
- Nahlásit

Já tam ještě nebyla, ale vyhlíželi jsme si dovču, a opravdu mě zaujalo toto N923, naprostá samota a musí se tam pěšky, fakt bych to chtěla zkusit

http://www.tourtrend.cz/nabidka-ubytovani/nizke-ta try-a-stredni-slovensko/?kod=13&typ=&ret=&datum_od =&datum_do=&pg=5

Břetislava
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 14:55
- Nahlásit

Už se nám párkrát stalo, že jsme měli domluvené ubytko, kde bylo napsané, že pes může a pak jsme přijeli a oni viděli většího psa a začali se vykrucovat, že mysleli malýho psa. Takže dám radši na doporučení
Asi zavítáme do Malé Fatry.

Bela
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 14:58
- Nahlásit

pigie
sa mi to zda trochu brutal cena

AOZ
ta chatka v Liptovskom Jane? To vyzera dobre aj dobra cena To je tiez fajn miesto na turistiku s peskom a je tam aj termalne kupalisko

Hafina
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 14:58
- Nahlásit

Možná teď budu vypadat jako debil, ale Nízký Tatry a Malá Fatra nejsou národní park? Tam se se psem může? Samozřejmě, že by byl furt na vodítku, pustit bych si ho rozhodně nelajzla.
My totiž byli na dovolené ve Vysokých Tatrách (rok před tím, než jsme si pořídili Arinka) a byla to super dovolená, tak bysme zasejc do Tater chtěli, ale do těch Vysokejch mám strach, protože já jsem takovej ten člověk, co vždycky dodržuje všechno co se má a bojí se švindlovat...

Terri
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 15:00
- Nahlásit

oni viděli většího psa a začali se vykrucovat, že mysleli malýho psa.
No přesně přijeli jsme na místo a majitel nás přerekrutoval do normálního domu - ne do té krásné chaty co jsme si (s možností ubytování psa) vyhlédli...

Hafina
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 15:00
- Nahlásit

Břetislava
Já všude, kde si to ubytko zamlouvám udávám i rasu a velikost psa. Předejdeš tak těmhle trapným a nepříjemným chvílím.

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 15:02
- Nahlásit

Já všude, kde si to ubytko zamlouvám udávám i rasu a velikost psa. Předejdeš tak těmhle trapným a nepříjemným chvílím.

jj, presne. Ja tiez. Uvadzam kilogramy aj kohutikovu vysku. A prave preto tento pan ma potesil, lebo vo vsetkych jeho ubytovacich zariadeniach nema problem ubytovat akehokolvek psa a da sa s nim dohodnut aj na inych cenach, nez je uvedene. Ale pssst, to nemate odo mna

Terri
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 15:03
- Nahlásit

Hafina
V národním parku platí pravidla dle stupňů... máš ochranná pásma a v každém něco jiného. Takže do třetího může pes ok, do čtvrtého jen na vodítku a s košem a do pátého vůbec. "Bohužel" ve V. Tatrách je 4. a 5. stupeň všude... My jsme pak cíleně vyhledávali 4. stupeň, ale byli jsme docela překvapeni, že je jich fakt míň než 5tého. (Jsem původně myslela, že pes může s vodítkem a košem všude.) Moc šílenců se psama, co lozí po krkolomných stezkách tam stejně není, zato je tam daleko víc hovad lidí, co ten park ničí... Ale to už je jiná debata...

abby
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 15:03
- Nahlásit

pigie

Jsi hrozně hodná,ale my jedeme jen ve dvou a tohle je na nás trošku velké

Terri
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 15:04
- Nahlásit

pigie
Já uvádím "velký vychovaný pes"

Bela
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 15:04
- Nahlásit

pigie
tak to je dobre vediet
ake ma tie dalsie ubytovacie zariadenia?

Terri
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 15:06
- Nahlásit

abby
My byli v Habovce - v Roháčích. To je do Lomnice trochu z ruky...

Bela
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 15:07
- Nahlásit

Terri
nie je v Rohacoch problem so psom? Minule sa ktosi stazoval, ze strazcovia ich vratili z tury

Terri
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 15:09
- Nahlásit

Bela
Našla jsem starou diskusi, na zkušenosti z TANAPU - kterou jsem zakládala když jsme se z Roháčů vrátili....tak snad vám pomůže (Jo, nás vrátili...)

http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_4393_0.html#13

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 15:09
- Nahlásit

abby, Bela
Na lavo v menu su vsetky jeho zariadenia. Urcite si vyberie par aj mala rodina. Mimochodom, abby. My sme tam boli tiez len dvaja a pes V tom trojizbovom byte sami Preto vravim, ze ten clovek je fakt mily

slony
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 15:12
- Nahlásit

Terri
ve Slovenských mapách "středně náročná trasa pro rodiny s dětmi
...mozem poprosit o aku mapu sa jednalo ? .. dost ma tam totiz zaraza to hackovane "e" a "r"

abby
Člen
- Nahlásit

pigie

Jsi moc hodná.Už jsem si toho všimla.No,uvidíme

Hafina

Se psem bych do Vys. tater asi nejela,to spíš do Nízkých.Tam je to volnější.

Bela
Člen
- Nahlásit

Terri
diki za link.
uz som spomenula: pred par dnami sa jedna babenka na inom fore stazovala, ze na Rohacskych plesach davali 1000 korunove pokuty

aren
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 15:12 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Terri
Ta fotka, to je Osobitá?
Nebo Suchý Vrch?

Terri
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 15:15
- Nahlásit

Bela
Přesně - na Roháčských plesech - to je asi nejfrekventovanější místo z Roháčů, tak tam se to strážci jen hemží. Navíc to není nijak náročná tůra, takže v sezóně jdeš s turisty v zástupu... Když jsme došli k rozcestí, byl tam strážník a poslal nás zpět

Já jsem ale člověk, který má z porušování zákazů nervy, takže bych to fakt neporušila - že bychom tam šli... ale trošku nás to mrzelo

No dívala jsem se taky na Slovenský ráj - to jsou teda tůry, nebyli jste tam někdo se psem? Ty žebříky atd. to už asi moc pro psiny není co?

pigie
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 15:16
- Nahlásit

Terri
Ty žebříky atd. to už asi moc pro psiny není co?

Nie, nie je to vhodne. Napr. sucha bela, v ziadnom pripade. Ale napr. Tomasovsky vyhlad v pohode ;)

Terri
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 15:17
- Nahlásit

aren
Ta fotka - a víš že nevím? To jsme šli někde v roháčích někam hodně nahoru - na vrcholu je kříž... a výhled až na Liptovskou maru. Pak se dá jít dál - celé to obejít po vrcholech, ale jsou tam řetězy.

Bela
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 15:23
- Nahlásit

Terri
Slov. raj moc so psom nie, resp. ako kde.
podla mna su najlepsie N. Tatry a Mala Fatra

kiwikik
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 15:24
- Nahlásit

jo a doporučíte nějakou chatičku na Malé fatře? původně jsme chtěli jet s bandou ale vypadá to že neskloubíme termíny tak asi pojedeme ve dvou + pes - malé vychované psítko . chatička asi pro dva bude těžko k sehnání ale takový menší penzionek třeba pro dvě skupinky ?

Terri
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2007 15:32 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

Bela
Taky si myslím, že si necháme zajít "chuť"....

aren
Tu je ten kříž na "vrcholku"

slony
tož ale fakt - my vícekrát šli po nějaké takové střední - no i v Malé Fatře - a jestli znáš Boboty - tak ta zrovna byla takto označená.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání