| Autor |
Zpráva |
barona
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 00:08
- Nahlásit
Kolikrát se fakt divím, jakým způsobem lidi přistupují k cizímu psovi, když si ho chtějí pohladit a pak se strašně diví, že se to psovi nelíbí.
Náš pes se od jemu sympatických lidí nechá bez problému pohladit kdekoli, ale když mu člově sympatický není, nebo když se jich na něj sesype najednou moc, tak se mu to nelíbí a někdy na ně vrčí. Oni si ho většinou chtějí hladit po hlavě - někde jsem četla, že to je pro psa znamení, že on je podřízený.
Myslíte, že je jeho chování v pořádku? Nebo ho mám za to kárat? Nebo spíš vysvětlit lidem, že se na něj nemají hned vrhat, ale nejdřív se nechat očuchat a ne ho hnedka hladit po hlavě?
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 06:57
- Nahlásit
Psa bych nekárala. Je jasné, že se mu nelíbí, když se na něho vrhne dav cizích lidí. Ty ho musíš ohlídat a hlavně lidem vysvětlit, že takhle hrrr to na pejska nepůjde.
Pokud to bude jenom trochu možné, vysvětlila bych jim, že musí k pejskovi pomalu, třeba i jednotivě.
Já mám plachou fenku a když si ji chce někdo pohladit, automaticky dává ruku z hora na hlavu, toho se fenka bojí. Pak dotyčnýmu vysvětlim, že se má nejdřív nechat v klidu očuchat, pak dát ruku ze spodu, třeba podrbat na krku. No a za chvílu už jsou kámoši a je vše ok.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 10:29 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
barona
Psa bych moc nekáral, spíš bych předcházel popsaným situacím. Jít neznámému psovi nataženou rukou seshora po hlavě je fakt blbost a může to být přinejmenším o prsty.
Já lidem vysvětluju, ať hlavně dají ruku v pěst (právě kvůli prstům), dají jí kousek od těla, koukají před psa do země a počkají, jestli si přijde ruku očuchat. Když ne, je konec a hlazení se nekoná, odchod. Když jo, tak ať po očuchání pohladí psa kloubama pěsti po koutku huby směrem dozadu. Pokud to v psovi vzbudí důvěru, je vyhráno a můžou si ho poplácat po boku, ale na kohoutek a hlavu, ať mu radši nesahají.
Takhle se vítám se psama, který k nám bezprizorně přiběhnou, a přilítnuvší pánící na mě potom řvou, ať jim z té zavřené ruky nic nedávám a dost nechápou, že v ní žádný pamlsek nemám.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 11:33
- Nahlásit
MORIE
Pak dotyčnýmu vysvětlim, že se má nejdřív nechat v klidu očuchat, pak dát ruku ze spodu, třeba podrbat na krku
Moje fenka právě podrbání pod krkem od cizích nesnáší. Hlazení po hlavě jí v naprosté většině případů nevadí, spíš naopak, ale jak jí cizí člověk sáhne pod krk či hladí na břichu (a to i když si fenka před ním lehne na záda), tak většinou začne vrčet...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 11:37
- Nahlásit
Cizím lidem, kteří si chtějí pohladit Píďu, rovnou říkám: Toho nehlaďte, ten to nemá rád. Ne proto, že by kousl, nekousne. Prostě proto, že proč by si měl nechat líbit něco, co nemá rád.
|
slony
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 11:56
- Nahlásit
barona
Jak se seznamovat s cizím psem?
..opatrne
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 12:05
- Nahlásit
slony
tomu sa vravi, ze dobra rada nad zlato
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 12:21
- Nahlásit
slony
|
aren
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 12:27
- Nahlásit
slony
výstižné
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 12:40
- Nahlásit
Ašu lidem hladit nechávám-nechá si klidně ojet hlavu, ale vůbec si jich nevšímá, je to málo kontaktní pes, lidi se pak diví, že Aša nemá zájem a pro mě je to voda na mlýn poslat je někam ne, až tak ne, ale vysvětlím jim, že cizího psa nemají co hladit, když to ani sám pes nechce.
A když se seznamuji s cizím psem-což je u mě dost často, přece jen s nimi dělám, tak se nechám očichat, hlavně si k nim dřepnu a nechám je, až mi strčí zadek nebo tělíčko
Pokud třeba stříhám agresivnější psy, nebo ty, co se bojí a proto řvou, majitel je vezme do náruče, já od nich psa vezmu a je klid.
|