| Autor |
Zpráva |
Ilky
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 22:10
- Nahlásit
Náš pes dotává vařený, jako přílohu většinou rýži, vločky nebo pohanku. Myslíte, že bychom mohli sem tam zkusit i brambory? Slyšela jsem na to různý názory, tak se ptám ještě tady...
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 22:15
- Nahlásit
Náš vet tvrdí, že ano, dokonce prý jsou vhodné při podezření na alergii. Ale vařený
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 22:16
- Nahlásit
Já jsem četla, že pes brambory v žádném případě nikdy ne.
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 22:24
- Nahlásit
hmm dva naprosto odlišné názory Právě že i hodně hypoalergenní granulí obsahují brambory...
aren
A důvod?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 22:29
- Nahlásit
Ilky
pes brambory moze, ale niektori tvrdia,ze su pre neho horsie stravitelne a tym aj menej nutricne vyzitelne - jednoducho, ze vacsinu z toho, co zje, aj vys** .
nas ked boli mensi tak mu chutili aj surove.
varene mu obcas davam, ma ich rad a nikdy mu noc nebolo. ale vo vseobecnosti, pes nepotrebuje moc sacharidov a uhlohydratov - urcite nie v takom mnozstve ako clovek
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 22:31
- Nahlásit
Bela
S podobným názorem jsem se taky setkala - může je, ale co sní to z něj vyjde.
Samo nemyslím, že bych mu je dávala často, jenže mu právě taky moooc chutnaj, tak sem tam pro ozvláštnění.
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 22:41
- Nahlásit
Syrové brambory obsahují solanin, což je jed, takže syrové určitě ne. Vařených skutečně mnoho nevyužije, ale vlákninu také potřebuje U nás mají vařené brambory úspěch. A bramborová kaše s troškou sádla? To je mňamka.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 22:41
- Nahlásit
Ilky
A důvod?
No, to si bohužel právě nepamatuju
Počkám na další zasvěcené názory a třeba pak pejskům rozšířím jídelníček.
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 22:43
- Nahlásit
aren
Vet to zdůvodnil tím, že pes (jako živočich) se s bramobrama v minulosti nepotkával, proto si na ně nemohl vytvořit antigen, tedy nepůsobí alergie. Pokud si to dobře pamatuju,
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 22:44
- Nahlásit
Ilky
já slyšela taky že většinou projdou a nic moc nedají..a ta kaše je prý lepší
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 22:47
- Nahlásit
RenataL
solanin obsahuju zozelanene a naklicene brambory a nadzemne casti brambor - bramborova vnat. to urcite nedavat ani psom ani ludom, kedze hrozi otrava.
viac o solanine TU
myslim aren, ze to bolo mienene prave na ten solanin.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 22:48
- Nahlásit
Bela
Mohlo byť.
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 22:51
- Nahlásit
A tu kaši děláte normálně s mlíkem?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 22:54
- Nahlásit
Ilky
s mlíkem..i s vodou..klidně to sádlo já to moc často nedělám..pesa je většinou na granulích..ale někdy dostane a může se pominout ani maso k ní mít nemusí
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 23:03
- Nahlásit
sarax
No já právě někde četla, že se pes z mlíka často pose.. Tak nevím, jestli to riskovat... No napadá mě to mlíko nahradit třeba jogurtem, co myslíte?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 23:04
- Nahlásit
Ilky
bych klidně dala i vodu..ale mi se čubina s tohohle ještě nepo***** i když jinak z čehokoliv
|
Ilky
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 23:07 - Změnil/a: Ilky
- Nahlásit
sarax
tak to určitě vyzkoušíme. Dneska jsme mu dali právě k večeři do jídla i pár brambor a málem to sežral i s miskou
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2007 23:09
- Nahlásit
Ilky
KLidně, bramborová kaše s jogurtem nebo kysanou smetanou je skvělá i v lidské verzi. Mlíko od krávy můžeš nahradit i rýžovým nebo ovesným mlíkem. Anebo vývarem z masa.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 06:29
- Nahlásit
Brambory dávám, vařené, kaši dělám z vody.
Je to dobrý jako dietka - brambor a filet z tresky, dávám to při problémech raději než kuře s rýží.
U hubnoucích diet je to dobrý páčto se tím pes zaplácne a při tom netloustne.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 07:36
- Nahlásit
Bert v tom má jasno. Vařený brambor nesežere, ani kdyby měl týdenní hladovku, ale když se syrové brambory loupou, tak mi sedí u nohou a slintá tak, že má pod sebou louži. Solanin-nesolanin, sem tam mu kousek dám...
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 07:54
- Nahlásit
Měla jsem kdysi granule,nejsem si už jistá,které to byly,ale myslím,že BOSCH,které obsahovaly spoustu zeleniny. Mimo jiné i hrách a brambory.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 08:13
- Nahlásit
Surove zemiaky niesu jedovate. Musel by ich zožrať kilo.
Obsahuje iba veľa škrobu, takže na koštovku ano, ale na krmenie nie.
Môj prvý pes miloval uvarené zemiaky - celé zo zabareným šrotom alebo otrubami a zrnom.
Klasika čo sa dáva na príkrm pre králiky a sliepky.
|
gabi
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2007 08:16
- Nahlásit
Problém môže nastať, ak zožerie velke kusy zemiakov, pretože, keďže sa mu to ťažko trávi a dlho stojí v žalúdku v kusoch, tlačí to ako kameň.
Dokonca s tým máme problém aj my ľudia.
Ešte sa vám nikdy nestalo, že ste zle pohrýzli zemiaky, až mal človek pocit že prhltol kameň?
|