| Autor |
Zpráva |
barona
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 11:19
- Nahlásit
Dobrý den. Už od delší dobu krmím svého dvouletého psa granulemi Orijen Adult. Strašně moc mu chutnají a řekla bych, že na nich i dobře prospívá, ale na internetu jsem se dočetla, že psům nemusí svědčit tak velký obsah bílkovin. Dokonce i náš vet říkal, že máme raději zvolit jiné. Problém je ale v tom, že náš pes teď jakékoli jiné granule odmítá. Jen Orijen baští stále s chutí! Co s tím, máme měnit nebo ne?
www.orijen.cz
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 12:15
- Nahlásit
barona
možná Váš vet Orijen neprodává .....studie ukázaly , že ani psům s nemocnými ledvinami kvalitní proteiny něškodí a nemusí se jim snižovat jejich množství. Já krmím stravou připravovanou doma a granule dostávají moji psi cca 1x týdně ...dostávají Orijen , protože mi přijde nejpodobnější jejich stravě ( maso vč. kostí, sýry, vejce, ovoce, zelenina ) . Kamarádka má mladou fenu GR, která má podle veta velmi citlivé zažívání, tzn. , že vyzkoušeli x druhů granulí, vždy tak po měsíci přišly průjmy, antibiotika , dieta - rýže, kuře, nakonec zakotvily u dietních granulí. Protože dospělé feně začala kamarádka kupovat Orijen a protože z dietních granulí už mladá nebyla nadšená , moc jí nechutnaly a byla taková hubená ( ale bez průjmů) , zkusila lehce přidávat do dietních granulí Orijen ( vet to nedoporučil) , a teď je ta citlivka už 1/2 roku jen na Orijenu, bez průjmů, přibrala, chutná jí ....tudíž já proti Orijenu nic špatného říci nemůžu
|
barona
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 12:26
- Nahlásit
mac1
No je fakt, že náš pes měl taky vždy citlivé zažívání a častokrát po granulích zvracel. Také jsme vyzkoušeli už spousty značek.
Já taky psovi dávám i vařenou stravu, ale jelikož jezdíme často na víkend pryč, tak dostává i granule. Řekla bych, že to má tak 50 na 50. Někdy dostává granulky jako snídani, jindy místo toho třeba tvaroh, jogurt, nebo rohlík se sýrem.
Jsem ráda, že i vy máte s Orijenem dobré zkušenosti.
|
Břetislava
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2007 15:07
- Nahlásit
Já osobně vůbec na rady vetů ohledně krmiv nedávám.. je jasný, že každý preferuje něco jinýho a hlavně to co prodává Pokud psíkovi chutnají a hlavně má po nich normální hovina, vůbec bych nepřemýšlela o změně. S granulema máme taky dost zkušeností, protože našemu hafovi skoro nic nesedne .... teď přemýšlím sama, že zkusíme Orijen nebo Nutram sensitive stomach ... o tom jsem ale zatím nic moc nečetla.
|
barona
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 09:39
- Nahlásit
Nikdo jiný nemá radu?
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 09:47
- Nahlásit
Já včera psu načla vzorek Orijenu, který jsme přinesli z výstavy a taky mu děsně šmakoval (jenže ono většina nových granulí šmakuje) a už ho taky má v sobě. Ten vysoký obsah proteinů mi přijde dost divný, je toho až podezřele moc, když ostatní granule mají skoro polovinu. Nicméně jsem si řekla, že zkusím třeba sem tam jeden pytel koupit, abych mu to obměnila (jinak krmín Eagle Pack).
|
Medea
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 12:22
- Nahlásit
Ahoj , mám prosbu. Je to blbý se takhle ptát, ale pro psí trávení to má význam. Mají vaši pejsci, krmeni Orijenem malé pevné a hlavně tmavě hnědé bobky? Já svoji fenku taky nechci na krmení šidit, krmím Canidae All life stage, ale hovína má zrzavé barvy a velmi měkké a řekla bych i větší množství, než by se mi líbilo. Zdá se , že asi tohle krmení moc nevyužije. Dík moc za informace.
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 12:35
- Nahlásit
Medea
Hezké téma, kvalita bobků Já myslím, že barva závisí mimojiné od druhu krmení, takže to bude u každého výrobce (a i psa samozřejmě ) trochu jiné... Kvalita bobku (tuhost) je hodně ovlivněná časem, který má pes na trávení - pokud ho nakrmím ráno a jedu do práce, venčím po cca 7 hodinách, tak je tuhý, když jdeme venčit o víkendu, tak z ní vyleze ten samý bobek po čtyřech hodinách a je vzhledově dle tvého popisu Pobytem v tlustém střevě se "odvodňuje" - t.j. čím déle, tím tužší
Množství závisí hodně od složení - vláknina, polysacharidy atd. Po Eagle Packu spousta bobků, po Royal Caninu poloviční množství - přesto to nemusí vypovídat o kvalitě granulí.
Toliko moje stručná koprologická přednáška
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 12:47
- Nahlásit
Mmartin
hele,ty koprologu jaktože nemáte Canidae? sháním po celé republice jehněčí,páč nám už došly a nikdo je nemá
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 12:54
- Nahlásit
Mar
furt lepší než koprofág
Canidae mame, ale ne skladem... ty taky umis napsat brzo, mohlas to mit na meziricko...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 12:57
- Nahlásit
Mmartin
hele já tam nejedu (bych jela leda z pátek večer a v SO večer zpět,ale musela bych si zjistit vlaky a tak...)
no a další věc je,že kdekoliv sem je objednala,řekli,žese zpozdila dodávka aže budou nejdřív za 14 dní (to už i je mužu koupit i tady v Brně...)
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:01
- Nahlásit
Mar
tak se nalož k obvyklemu dopravci a koukej dorazit...
BTW ty lamb granule ted asi nema ani dovozce...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:04
- Nahlásit
Mmartin
no nemá,ale někde prj mužou mít starý zásoby ještě,proto se ptám
tak se nalož k obvyklemu dopravci a koukej dorazit...
no to asi nee,páč v pátek nemám dovolenou je to nahoubec víkend no - nedostanu dovču a v Ne máme soustředění agi
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:19
- Nahlásit
vlakem si tam za hodinu, tak neremcej a pojeď...
11.5.
Brno-Královo Pole 18:10 Os 4614
Křižanov 19:05 19:10 Os 24957
Velké Meziříčí 19:20
1 hod 10 min, 62 km, 88 Kč / 62 Kč (zákaznické jízdné)
jede denně
nebo do Ostrova nad oslavou bez přestupu...
11.5.
Brno-Královo Pole 18:10
Ostrov n.Oslavou 19:20
Os 4614
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:23 - Změnil/a: Mar
- Nahlásit
Mmartin
sem se teďko dověděla,že to už prý stejně nejde
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:24
- Nahlásit
tak jednou bys agi vynechat mohla...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:25
- Nahlásit
Mmartin
přepsala sem to - sem se právě dověděla - viz výše......takže nic
|
Mmartin
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:27
- Nahlásit
Já myslel, že ty bys mohla mít protekci, ne?
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 13:29
- Nahlásit
Mmartin
hm,tak asi nemohla no
ale tak dyž to nejde tak to nejde no...tak jindy třeba na dalším cz-pesáckým
|