Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Lidi jsou fakt svině
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 11:54
- Nahlásit

http://bleskove.centrum.cz/iso/cerna-kronika/clane k.phtml?id=32647?z_banfull

Tohleto je fakt hnus, je mi z toho na nic, jen jsem si to přečetla, člověk si nemůže bejt jistej už fakt ani doma, na vlastním pozemku ...

MaggieM
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 12:06
- Nahlásit

Eimy
No tak to je hnus. By mě zajímalo co dostane za trest

aren
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 12:06
- Nahlásit

Ach bože

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 12:07
- Nahlásit

No to je teda děs. A nejhorší je, že ta zrůda dostane tak maximálně pokutu.

aren
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 12:13
- Nahlásit

maximálně pokutu.
No, nanejvýš.
A jen proto, že pes měl patrně PP a stál 15000. Kdyby utloukl mně Píďu nebo Eimy Veverku, tak by hradil čtyři stovky nebo nic.
Jediná škoda, co může nastat, je přece finanční a majetková, jak jinak

želva
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 12:27
- Nahlásit

Eimy
udělat mu to samí co tomu psovi

Eimy
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 12:33
- Nahlásit

aren
Kdyby utloukl mně Píďu nebo Eimy Veverku, tak by hradil čtyři stovky nebo nic.
To je na tom to úplně nejhorší, fakt si nedovedu představit, co bych dělala, kdyby se mi něco takovýho stalo... Nebo spíš teda Veveruše...

bisonka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 12:34
- Nahlásit

Aha, tak koukám že už ste to taky četli... je to hnus!!

Mel
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 13:13
- Nahlásit

aren
možná by sis ten článek mohla dočíst do konce...
Kriminalisté jej nyní viní z týrání zvířat, poškozování cizí věci a porušování domovní svobody - a teď si asi dám tu práci a vyhledám ti v zákonech, co mu za to hrozí, jestli mu to prokážou - což tady vypadá, že asi nebude problém...

Mel
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 13:15
- Nahlásit

aren
jo, tak nevyhledám, páč mám novej komp a ještě nemám ASPI... ale 4 stovky to asi nebudou....

Maya
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 13:21
- Nahlásit

I kdyby to byly dva tisíce, tak co? To většina lidí hravě zaplatí. A ještě bude mít polehčující okolnost, že byl opilý, půl promile, to už přece nevěděl, co dělá.
Bohužel adekvátní statisícové pokuty u nás nehrozí.

aren
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 13:36
- Nahlásit

Mel
Maya
Jo, fakt je, že za týrání zvířat se taky teoreticky bručí. Jestli bude ochota dotáhnout to do konce.
Mně nadzvedlo to "škoda byla vyčíslena na 15000Kč

maixnerova
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 13:46
- Nahlásit

aren
týrání zvířat se taky teoreticky bručí... "škoda byla vyčíslena na 15000Kč

za prokázané utýrání ano, ale málo...

Pes je v liteře zákona brán jako věc. Nevím, jak je to přesně nyní, ale dříve bývalo, že pokud někdo spáchal škodu do 5.000,- jednalo se o přestupek, nad 5.000,- o trestný čin s vyšší sazbou.

Co se mě týče, dala bych 50 let trestu v okovech s výkonem trestu v ulicích, kde by 7 dní v týdnu a 12 hodin denně uklízel psí hovínka.

baška
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 14:15
- Nahlásit

Chlapík spáchal trestné činy avšak trest odňatia slobody je nízky a stačí ak chlapík má čistý register alebo oľutuje alebo niečo uhradí a je z toho vonku. Nevadilo by ak by to myslel vážne, ale zdá sa že dotyčného chlapíka chytá nejaká nemiestna agresia neviem či len pod vplyvom alkoholu /pol promile je málo/ ale asi aj inokedy. To sme tu už preberali veľakrát, tieto témy.
Všetko je to o tom, že ľudia sa správajú ako zberba - bez akéhokoľvek ohľadu. Minule prišla za mnou žena a plakala. Pre kruhovým objazdom keď zastala v aute tak jej dvere rozrazil vyfintený pánko, ktorý k nej skočil z džípu za ňou - chytil ju za vlasy a reval: "Ćo ty p.... čo ideš tak pomaly? Ešte raz a hubu ti rozbijem! " Po tomto inteligentom prejave sa jej podarilo dostať vlasy z jeho ruky, práskol jej dverami a spokojne nastúpil cestu domov medzi horných desaťtisíc. Žena bola rada že jej bejzbolkou nerozbil auto.

baška
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 14:19
- Nahlásit

ešte malý dodatok...výška škody určená na 15.000,- ....
Ak vám ožratý lekár v nemocnici zabije dieťa - všetko sa ututle a rodičia nedostanú ani korunu. Nie že by to pomohlo, ale prečo stále ustupovať? V Amerike by solili - aj keď život to nevráti - ale nabudúce si dajú viac pozor. O tomto je.

bea
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 14:26
- Nahlásit

Te´d jsem to zrovna dala ne nesprávné vlákno - pes a paragrafy.
Chlapovi se určitě moc nestane, těch 150000 taky nezaplatí ( a i kdyby, život pejsovi nevrátí).
A řešit se to bude možná hlavně pro to hodnotu zvířete. Kdyby mi někdo umlátil Aidu, nebude se asi řešit nic, nanejvýš přestupek, protože je to obyčejný vořech.
Já bych ale chlapa s chutí zabila.

baška
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 14:33
- Nahlásit

bea
ľudia si necenia ani jeden druhého, ako môžeme chcieť aby si cenili ostatné živé organizmy. Mňa bolí aj to, keď ľudia na jar ako avari vtrhnú do polí a ošklbú bahniatka /česky "kočičky"/až na holý kmeň. Alebo očešú čerešňu tak, že už nikdy žiadne čerešne mať nebude. Aký je rozdiel medzi psom otlčeným o stenu a zbytočne vypíleným stromom? Ja žiaden rozdiel nevidím. Oboje sa mi zdá surové, agresívne a môjmu mysleniu úplne nepochopiteľné.

bea
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 14:39
- Nahlásit

Baška: Máš pravdu, ani zvíře, ani strom se neubrání. Kdyby ten zbabělec tohle udělal velkému psovi (alespoň ovčounovi). asi by chudák zvíře bylo nakonec také bez šance, ale určitě by se alespoň bránilo a kdyby měl ten hajzl zaslouženou smůlu, pes by ho potrhal a možná i zahnal. Pinč na tohle chudinka nemá.
Asi by nebyly od věci petice - ale v podstatě jsou také na nic. TNejhorší je, že je to bez šance.

baška
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 15:16
- Nahlásit

bea
máš pravdu - na takých primitívov platí len sila. Ak by išlo o väčšieho psa, tak by si ani neškrtol a pokakal by sa od strachu, ale na malého si trúfne. Určite raz bude mlátiť aj svoju ženu, ak to už nerobí. Ja hovorím: zatvorme takýchto do táborov s režimom a nech makajú. Jedine tvrdá práca z nich urobí normálnych ľudí, ktorí si dokážu potom vážiť, že sa majú až moc dobre.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 15:46
- Nahlásit

aren

Mně nadzvedlo to "škoda byla vyčíslena na 15000Kč
No Aren,pes je věc,ještě pořád,a tohle je ještě ta lepší varianta,páč byl asi s PP,takže škoda je víc jak těch 5 000 jak psala maixnerová.Takže ho může žalovat za "poškození cizí věci" a má vzhledem k částce větší naději na úspěch než když ho zažaluje za týrání zvířat..
Du taky blejt,velebnosti..

Anka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2007 16:10
- Nahlásit

Žiadne peniaze psa nevrátia

Keby sa mne niečo také stalo, tak by som ho asi domlátila najbližšou vecou, ktorú by som mala po ruke...

Presne ako viacerí z vás píšu, nič sa nestane. Čin oľutuje a je z toho vonku a možno zaplatí pár tisíc a život ide ďalej...

Čo urobí najbližšie? Keď bude mať viac promile v krvi, tak chytí prvé dieťa pod ruku?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání