Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Dnešní majitelia psov
Autor Zpráva
Anka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 10:31
- Nahlásit

Dnešní majitelia psov

Včera mi volala kamoška (jej volal niekto ďalší), že na ulici neďaleko odo mňa je priviazaný pekinéz o hromozvod, nech sa tam skočím kuknúť. Vonku dážď.
Tak som tam išla, prichádzam na miesto. Psík zmoknutý. Okolo neho asi 5 ľudí, medzi nimi aj mestský policajt, aj na okne na prvom bola susedka, ktorá tvrdila, že pes v ich vchode určite nebýva. Ja som hneď zamierila k psovi, všetci ma vítali s tým, či je to môj pes. Tak som im vysvetlila, že nie, že som z útulku. (oni volali, takže vedeli, že má niekto prísť.)
Pekinéz mal cca 10 rokov. Vraj tam bol už cca 3 hodiny. Kamoška ma vopred upozorňovala, že dúfa, že neukradneme niekomu psa. Odviazala som ho. Musela som ho ťahať nasilu, on sa nechcel ani pohnúť. Prešli sme pár krokov, zastala som a nechala som ho nech ma vedie. Odviedol ma naspäť ku bráne, chcel sa dostať dnu a kňučal.
Išla domov jedna pani, ktorá ma odbila, že ten pes tu nebýva a že nech sa ani neopovážim s ním ísť dnu. Nemala chuť som sa hádať, ale vrelo to vo mne. Mala som chuť sa jej opýtať, kto je ona, že mi bude zakazovať vstup do vchodu...
Tak som tam tak stála a čakala. Zrazu sa z tretieho poschodia vynorí ženská hlava a pýta sa ma „čo moja?“ tak som jej vysvetlila. Ona zišla dole.
Jej vysvetlenie: bola u kolegyni, ktorá je tehotná, tak psa nebrala. Psa stále kontrolovala (čo ja silne pochybujem, lebo by si všimla, že okolo neho stoja ľudia, a aj mestský policajt). Vraj to urobila prvýkrát a že určite tam nebol tak dlho (no neviem načo by si to tí ľudia vymýšľali). Ospravedlnila sa, že jej ľúto, že som tam musela ísť. A že policajti by mohli robiť niečo iné a dôležitejšie. Bolo mi ľúto toho psa, ale bolo vidieť, že svoju majiteľku miluje a že bez nej ani na krok.
Potom sa ešte trošku zaujímala o útulok...
Tak som jej na to všetko povedala, že nech si tak psa nenecháva, že to mohlo dopadnúť aj horšie. Myslím, že hovoriť jej niečo iné, by bolo zbytočné.

pigie
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 10:48
- Nahlásit

stale ten lepsi pripad... ja som vcera utiekla zo svatby, na ktoru sme boli pozvani, lebo som komukolvek odmietla nechat psa. Tak sme posedeli par hodin a sli domov. Pre hosti nepochopitelne, ze to kvoli psovi....

Anka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 10:49
- Nahlásit

pigie
pre niekoho je to "len" pes, pre niekoho je to nenahraditeľná súčasť života.

pigie
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 10:52
- Nahlásit

Anka
No jo. Ja to beriem, ze to stale malo stastny koniec. Hoci ho mohla nechat aspon uviazaneho v brane a nie na dazdi pred domom... Ale bohuzial, viem si predstavit, ze to iste by spravila moja rodina...

Bela
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 11:10
- Nahlásit

Anka
pigie
rozmyslaniu niektorych ludi fakt nerozumiem...
ja mojho nenechavam uviazaneho ani pred obdchodom. Jednak mi ho je luto a druhak sa bojim, ze mi ho niekto ukradne

Anka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 11:16
- Nahlásit

pigie
ja viem, ako to myslíš. Je to ten lepší prípad, samozrejme. Ja som len chcela poukázať na dnešnú hlúposť ľudí...

evina
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 13:44
- Nahlásit

Takhle před lety nechala moje spolužačka štěňdo dobrmana přivázaného na dvorku u domu kam šla na návštěvu.Mezi tím někdo dvorek zavřel a ona musela schánět někoho kdo jí odemkne.Nechápala jsem už tenkrát...

Anka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2007 14:23
- Nahlásit

evina

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání