| Autor |
Zpráva |
AOZ
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2007 19:50
- Nahlásit
maixnerova
to není tak jistý, mimo důchodu, má patrně i nějaký další sociální dávky (na psa, bydlení...) a jak jde o prachy...
tady si fakt myslím,že funguje ta ochrana osobních údajů, jak jsi psala výše
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2007 19:53
- Nahlásit
AOZ
jojo , podobnou variantu "Mata Hari" už navrhovala Mucholabka. Taky myslím, že 2, 3 panáky a je to... zvlášť, když už jsou zahrádky, tak to nebude nijak nápadný...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2007 19:58
- Nahlásit
AOZ
... taky fikaná
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2007 22:43
- Nahlásit
maixnerova
mno když se podá ofiko stížnost musí to prošetřit...ne anonym ale klasika udání mě kdosi udal že si žiju nad poměry když jsem měla POB na syna a že mám novýho psa...míněn vořech z útulku...a přišly mi slečny domů a zjištovaly na místě a když viděly vořecha a papíry z úrulku tak se pobavily
|
baghira
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2007 23:29
- Nahlásit
ahoj, je to labrador a jmenuje se harley, alespoň tak nějak jsem to zaslechla. jinak já mám rtw. abych upřímně řekla, tak mám docela strach se s ním bavit, ani ne kvůli pesovi, i když taky trochu, ale kvůli němu. má kolem sebe vždy docela divné lidi a ti by mohli něco tušit nebo tak něco.
dnes jsem se tam bavila s pejskařema a oni to rozešlou taky. dozvěděla jsem se, že už dokonce jednoho pesa pokousal docela dost.
jinak mi už odpověděli z jednoho výcvikového centra a píšou to co vy. zajít na sociálku. nedávám to jako anoymní udání. normálně jsem se podepsala a napsala i telefon.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2007 23:32
- Nahlásit
baghira
centra a píšou to co vy. zajít na sociálku. nedávám to jako anoymní udání. normálně jsem se podepsala a napsala i telefon.
si myslím že je to jediný řešení...když seš podepsaná musejí ti do 30 dní odpovědět...tak dej vědět
|
baghira
Člen |
# Zasláno: 29 Dub 2007 23:35
- Nahlásit
každopádně jsem si dnes zjistila maily na sociálku a hned zítra je tam pošlu. znám jeho přesný bydliště a pochybuju, že v tom baráku bydlí víc slepců. určitě dám vědět a ještě jednou všem moc děkuju
|
baghira
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 20:47
- Nahlásit
tak mi od jedné organizace přišela mail, že mám kotaktovat ochránce zvířat, tak jsem je kontaktovala, tak uvidíme
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 22:10
- Nahlásit
baghira
že mám kotaktovat ochránce zvířat, tak jsem je kontaktovala, tak uvidíme
No ty ale nemají žádné pravomoce..maximálně ti asi poradí,abys napsala na Policii a Městský úřad ,že dle tvého dochází k týrání zvířat.Jenže nemáš ani adresu ani jméno(asi).Doufám,že se pletu,ale známe to jak tyhle věci probíhají.Dej pak hlášku jak se to vyvíjí.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 22:29 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
davidkova renata
No ty ale nemají žádné pravomoce..maximálně ti asi poradí,abys napsala na Policii a Městský úřad
také mám bohužel stejnou zkušenost. Pokud, ale baghira jak píše, zná jeho přesnou adresu, neměl by být problém zjistit i jeho jméno a obrátit se mimo Městský úřad (sociální a vnitřní odbor) a sociálku také na různé chovatele, organizace a nadace, které zajišťují výcvik a předání slepeckých psů. Pokud tedy pes vodicí je...
tohle jsem našla pod dobročinnými nadacemi
http://www.elva.cz/
http://www.pomocnetlapky.cz/
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 22:36
- Nahlásit
maixnerova
Pokud, ale baghira píše, zná jeho přesnou adresu
Aha,tak to jsem přehlédla,pardon.No každopádně to za pokus stojí.Výcvik toho psa není levná záležitost,snad by mohlo někoho zajímat,jak ty "prachy" skončily.Můj názor to není,ale dle zákona je pes věc...
|
baghira
Člen |
# Zasláno: 30 Dub 2007 23:02
- Nahlásit
ano, je věc, ale apeluju na to, že ten výcvik stál spoustu peněz a nás daňový poplatníky stojí spostu peněz jeho důchod a různé příspěvky a taky, že v tom parku si hrají i děti a že ten pesan může kdykoliv napadnout atd. snad alespoň něco vyjde.
myslím si ale, že s tím budou muset něco dělat, protože jsem se tady domluvila s pejskařema a oni to taky pošlou, tak doufám...
jinak právě z elvy mi psali, že mám napsat na sociálku a nějací další mi poslali odkaz na ty ochranáře
a pes prý vodící je. jeden pejskař vyprávěl, jak ten týpek v hospodě rozhlašuje, že každej pes v okolí je směska, protože on má psa za několik desítek tisíc a se speciáním výcvikem atd, ale znáte to, jedna paní povídala....
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 1 Kvě 2007 13:50
- Nahlásit
baghira
s tím Městským úřadem jsem to popletla, evidenci psů má na starosti Ekonomický odbor, ne Vnitřní...
Jěště jsem našla:
zdoj:
http://www.vybercz.iol.cz/content/casopisrdv.php?h ash=&detail=1&id=311&referer=casopisrdv.php?hash=& cislo=24&referer=
...Náklady na jednoho asistenčního či slepeckého psa do ukončení výcviku přitom dělají něco kolem 150 000 korun. “Problém je v tom, že vodicí psy hradí stát a pojišťovny jako pomůcku pro nevidomého,.....
http://www.helppes.cz/co-mi-pes-prinese.php
|
baghira
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2007 21:51
- Nahlásit
tak už tu máme výsledky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mám strašnou radost, protože z jednoho výcvikového centra mi pán před malou chvilkou napsal, že: obdržel jsem zprávu od paní Vobrové - předsedkyně Klubu držitelů vodicích
psů, že majitel pejska Harleye je už znám a záležitost se začala řešit.
Ještě jednou DÍKY VÁM!!!!
takže jsem z toho úplně hotová a doufám, že se to brzy vyřeší. jdu bouchnout bublinky
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2007 21:53
- Nahlásit
baghira
dobrá zpráva
|
baghira
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2007 22:00
- Nahlásit
AOZ
úžasná
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2007 22:03
- Nahlásit
baghira
No to seš dobrá!!
Ted hlavně aby to nebylo jako obvykle při zcela jasných případech týrání..Tak zas dej vědět,až budou novinky!!
|
baghira
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2007 22:10
- Nahlásit
určitě dám, ale hlavní dík patří i vám. hodně jste mi pomohli-poradili
|