Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Jaké doplňky-vitamíny, minerály atd. ke klasické vařené stravě
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 11:07
- Nahlásit

Po více jak 10 letech krmení granulema docházím k názoru, že zkusím svým psům vařit. Důvody jsou nepodstatné a vlastně nijaké, prostě mám pocit že si smečka zaslouží něco lepšího než sebedražší "zrní", které má sice reklamu atd., ale doopravdy nevím, co v tom vlastně je.
Čili vás co krmíte klasicky -vím, že tu tací jste- prosím o tipy a triky, co přidávat. Je mi jasné, že to budu individuálně dolaďovat, pes v zátěži dostane chondroprotektiva atd., jde mi o takový ten všeobecný a někým už vyzkoušený základ. Dík.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 11:13
- Nahlásit

isdpch
Roboran - není to pro slepice?

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 11:14
- Nahlásit

Ketrin
Řekla bych,že bude dost záležet na tom,jakým způsobem budeš vařit. Jiné potřeby asi potřebuje pes na opravdovém "vařeném" s přílohou a málem zeleniny,jinak to má pes krmený syrovým masem a syrovou zeleninou a ovocem. Jak víš,krmím tím druhým a pravidelně přidáváme mořské řasy - mají hodně minerálů, vitamínů,jsou super na srst. Tak dvakrát do roka udělám kůru multivitamínů - koupíme velký balení od Carresu a vypotřebujeme ho. Dobré je třeba jednou dvakrát týdně přidávat kvalitní olej - pupalka,olivový,rybí, v době línání biotin, vím,že se doporučuje pangamin - my místo něj dáváme 2xtýdně čerstvé kvasnice. Protože krmíme vše syrové a denně naši psi sežerou kilo až kilo a půl zeleniny nebo ovoce a k tomu mají obden mléčný výrobek jako bílý jogurt,tvaroh apod. tak myslím,že vitamínů mají dost. Jinak na tohle je super knížka od pí. Sehnerové (jestli chceš,mohla bych ti jí půjčit)

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 11:16
- Nahlásit

Ketrin
Téééda Roboran jsem dávala kokřici už před 15 lety,ty slepice

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 11:21
- Nahlásit

jana33
Téééda Roboran jsem dávala kokřici už před 15 lety,ty slepice Před chvílí jsem se na něj koukala v drogerii. Bylo tam napsáno pro husy, slepice, prasata atd. To poslední by na LR někdy pasovalo, ale jinak?? - neexistuje jich víc druhů? ( kokodák )

Knížku od Sehnerové mám, akorát jsem to zatím neštudovala , krmíc granulema.
Předpokládám, že bych dávala tak 1/3 dávky maso, 1/3 přílohu (převážně těstoviny) a 1/3 zeleninu popř.ovoce. A ten kdo žere 2x denně, by dostal ráno místo masa tvaroh, jogurt, vejce apod...

gabi
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 11:21
- Nahlásit

Roboran alebo aj Vitamix je vitaminovy a mineralovy doplnok podla zlozenia pre všetku možnú zver.
Mám doma škatulku, spomeniem si na ňu len ak mám doma nejaké choré alebo podvýživené zviera.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 11:22
- Nahlásit

isdpch
má brášku

tím se vše vysvětluje dík

Jandula
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 11:23
- Nahlásit

isdpch
jinak ten můj blbec žádnou zeleninu ani ovoce za syrova nevezme do huby
že by byl zmlsaný stejně jako páníček??? Co neprošlo okolo masa se nejí???

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 11:25
- Nahlásit

Já krmím tak podobně jako jana33, ikdyž semtam má špageta přílohu i v podobě rýže, kuskus, těstoviny apod.
Masa dávám tak 50-70% jak kdy zbytek to ostatní.

Přidávám olivový olej, dávám pangamín bifi plus, občas bylinky

Jednou - dvakrát za rok multivitamínová kůra (většinou sypací Fitmin) a jednou za rok - klouby (zase sypací Fitmin na klouby), na klouby dělám sulc z prasečích nožiček.

Biotin ani nepotřebujeme při krmení touhle stravou, spíš jsem ho dávala, když jsem krmila granulema.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 11:25
- Nahlásit

Jandula
že by byl zmlsaný stejně jako páníček??? Co neprošlo okolo masa se nejí???
jedinou vyjimkou je to, co proslo okolo lihu nebo chmele .... tam pry maso taky nepotrebuje ....

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 11:28
- Nahlásit

isdpch
V tý knížce je hezky napsaný,který vitamín je na co a v čem je. To jsem jinde nenašla. A taky v jakých případech třeba pes nějakýho vitamínu potřebuje víc. Třeba jsme se tím řídili,když šel pes na operaci,tak jako prevenci proti trombozam apod. A je to docela vtipně psaný Jinak Ketrin má labroše,tam nežravost čehokoli nehrozí

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 11:29
- Nahlásit

A taky v jakých případech třeba pes nějakýho vitamínu potřebuje víc.
no a jako bonus - i člověk

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 11:30
- Nahlásit

Ketrin
Tak si tu Sehnerku přečti,určo jí využiješ. A jinak myslím,že když budeš krmit tak,jak jsi psala,žádné výraznější dávky vitamínů nepotřebuješ,dávej chondroprotektiva, třeba dvakrát do roka ten multivitamín a mělo by to stačit. A já bych teda doporučila ty řasy.

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 11:33
- Nahlásit

A já bych teda doporučila ty řasy.
já dávám normální pro lidi, co se používaj jako koření, když si vzpomenu

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 12:14
- Nahlásit

a jakže se ta knížka jmenuje ?
Jak krmit psy

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 12:22
- Nahlásit

Ještě něco okolo toho naštuduju, nakoupím a pustím se do toho. Je to srandovní-já se fakt těším, jak jim budu podstrojovat
jo a holky, když dáváte syrové, dáte třeba i syrové kuře i s kostma?

Petra
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 12:24
- Nahlásit

Ketrin
syrové se může dát všechno i ryby. Syrové kosti se neštěpí

Bent
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 12:35
- Nahlásit

Když krmím syrovým nebo i vařeným, čuba dostane po dvou, třech dnech průjem. Ne že by lítala co hodinu, ale tak čtyřikrát denně mimo pravidelné venčení mě vytáhne ven. Když jsem v práci tak holt mám nadílku doma. Myslíte že mám pokračovat, žaludek přivykne a stolice se upraví nebo se vrátit ke granulím po kterejch kakací potíže nemá ???

Ketrin
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 12:44
- Nahlásit

isdpch
bych se bál křídel a stehen no právě, proto se ptám. Ono navíc smečka při žrádle pěkně rychle hltá

Frog
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 12:52
- Nahlásit

Ketrin
Poslechni si tohle http://www.deutsche-dogge.cz/str/Apetyt01.mp3

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 12:56
- Nahlásit

Bent
Být tebou,tak zkusím vyločit z jídla to,co jí tam vadí. Zkus jí třeba dávat týden jen hovězí s rýži a mrkví nebo kuře nebo rybu,prostě jeden druh masa,jeden druh přílohy,jeden druh zeleniny. Určitě jí nevadí vaření jako takový,ale nějaká část,tak to chce vysledovat. A nasadila bych lactobacily,pro dobrý zažívání,některým pesanům to opravdu může trvat než si zvyknou

Frog
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 12:59
- Nahlásit

Ketrin
Je to rozhovor s panem doktorem Štouračem.Je veterinář a zároveň chovatel německých dog 30 let... Dle mého je to odborník na slovo vzatý a nejen mého!

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 13:03
- Nahlásit

Frog
A není to někde přepsané? Nemám v práci zvukovku

jana33
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 13:06
- Nahlásit

Bent
Napsala jsem lactobacily,ale pro psy nejlépe koupit Probican

KatkaM
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 13:07
- Nahlásit

Syrový křídla a stehna slepic dáváme běžně. Ta menší si to pomalu odkusuje a drtí a ta větší to dvakrát překousne, aby stehno upravila do žádaného tvaru, a pak celé spolkne Takže stheno žere asi tak 3 vteřiny.

Jinak se taky připojuji... vitamíny žádné nepřidáváme, ale denně mají ovoce a zeleninu a na střídačku doplňky (rybičky, oliv. olej, kvasnice, vejce, česnek apod.)

Frog
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 13:09
- Nahlásit

jana33
Čoveče to fakt nevím. Nenašla jsem přepis
Probican
Jo a také je dobré Psyllium, nebo Lepicol. To se dá koupit ve zdravé výživě. A ten probican je taky dobrej!

Bent
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 13:14 - Změnil/a: Bent
- Nahlásit

jana33
No vona se zkadí třeba zrovna po tom syrovým skeletu, nebo má tři dny vařené kuřecí s rýží, nebo těstovinama a mrkvičku a třetí den už má řídkej kak.

fromeli
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 13:32
- Nahlásit

Bent
no tak zkus jiný maso než kuře.

Bent
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 13:37
- Nahlásit

fromeli
Zkoušel jsem i krůtí, hovězí, rybu s přílohou nebo bez přílohy po všem nejpozděj třetí den sranec. Králíka a nutrii nechce.

mac1
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 13:41
- Nahlásit

Ketrin
někdy mají vařené, někdy syrové , masa cca 0,5 kg denně (psi 27 a 26 kg) k tomu zelenina ( napůl pytlík nějaké mražené zeleniny) , ovoce , občas rýže, ráno sýr, tvaroh s medem, jogurt, vejce ...rohlík s máslem , vitamíny ani nic jiného nepřidávám, žerou kosti ( i křídla a stehna ) , ovoce, zeleninu , myslím, že mají minerálu i vitamínů dostatek . Před zimou, když je sezona psího kašle , tak týden dávám celaskon, nikdy kašel neměli, ani když jsem byli třeba na nějaké akcí a většina ostatních psů pak kašel měla , koupou se dokud není zamrzlo ...asi nic přidávat nepotřebují

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání