Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Rozhovor se správkyní útulku v Chebu
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
dejavu
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2007 10:09
- Nahlásit

Marie je vskutku nadšenec a dává své práci maximum, s úspěchem se věnuje převýchově agresivních psů a v poslední době jí na útulek přibyl dokonce lišák, pokud by vás to zajímalo, rozhovor s ní najdete zde
http://www.meredit.cz/Zena-profesional/Osobni-rust /Marie-Lokingova-spravkyne-psiho-utulku-2

dejavu
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2007 10:11
- Nahlásit

Syska
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2007 10:14
- Nahlásit

dejavu
Jezuskote, ten je roztomilounkej...

dejavu
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2007 10:56
- Nahlásit

Syska
je kouzelnej a už dobře chodí na vodítku a plave, ale hlavně je kouzelná Marie, protože se opravdu stará o to, aby psi našli domov, někdy je vozí i do Německa, kde spolupracuje s útulkem, když se na psy najde zájemce tam. Nikoho takového dalšího kolem útulků neznám a málokdo její práci ocení, proto jsem chtěla, aby se o ní vědělo.

Kamca
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2007 11:56
- Nahlásit

dejavu

Rozhovor jsem četla a určitě doporučuju i ostatním. Kdo se trošku zajímá o útulky, dozví se tady spoustu informací, co taková práce v útulku doopravdy obnáší, a že je k tomu třeba silná osobnost s velkou láskou ke zvířatům, aby ta práce měla smysl a doopravdy psům pomáhala.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2007 15:00 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

dejavu
Marušku tak trošku znám jen z rychlíku (viděla jsem ji všehovšudy tak 2x), ale jinak spíš z vyprávění. Je opravdu obětavá a hlavně statečná, neznám moc takových lidí

Syska
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2007 15:07
- Nahlásit

dejavu
To samozřejmě taky, moc jí fandím a obdivuju.

leila
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2007 18:28
- Nahlásit

dejavu
jůů lištičáček mi máme zrovna dvě maličké a snažíme se je ochočit dostali jsme je jeako divoké vynorované

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2007 18:31
- Nahlásit

leila
Já chci taky lišku, nebo alespoň kunu. Řekni dědovi (nebo radši jezevčíkům) ať mi nějakou vynoruje

leila
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2007 20:07
- Nahlásit

Biluška
jak jí budeš mít kam dát se s tebou rozdělíme už máme jednu velkou a teď dva mrcky ale teď se bude hodně vynorovávat máme na to super fenku lišku vyžene a liščata si vynese ven jako by byli její jak budete mít baráček tak ti klidně můžeme obstarat

aren
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2007 20:29
- Nahlásit

leila
ale teď se bude hodně vynorovávat máme na to super fenku lišku vyžene a liščata si vynese ven...
To ti jako fakt přijde super, jo

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2007 22:06
- Nahlásit

leila
Mášenek mi to nechce dovolit a hodláme chovat slepice takže radši ne. Ale prosadila jsem si medvídka mývala

aren
Hele, já nejsem zastáncem zabíjení ale liška je škodná a dokáže škodit docela dost. Proto se její stavy regulovat musí. Bohužel.

Erin
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2007 22:12
- Nahlásit

Biluška

Liška je pouze a jedině hygienickou službou v přírodě.Je trnem v oku zeleným kamizolám,musejí přece uchránit chudinky bažančata,zajíčky...bo by neměly pak do čeho picnout

Biluška
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2007 22:19
- Nahlásit

Erin
Hmmm, mě se liška dostala do kurníku. Z 20 slepic přežili 4. Nezabíjela z hladu, zabíjela pro potěšení. Nikdy bych si do té doby nemyslela, že je toho zvíře schopno. Slepice jsem chovala pro vajíčka, nikoliv proto, aby měli zelené kamizoly do čeho picat.
(Jinak mám na myslivce stejný názor jako ty, ale o liškách si myslím své. I když se mi moc líbí a považuji je za jedno z nejkrásnějších zvířat)

dejavu
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 00:01
- Nahlásit

Ja jsem stastna, ze mam prilezitost to aspon z dalky sledovat, do jake miry a jak se lisak ochoci. Sledovala jsem intenzivni ochocovani na cerstve odebranych vlcatech po porodu matce, ktere vychovavali studenti etologie v Madarsku a chci mit srovnani, jak to pujde u listicky, i kdyz jen vzdalene, podminky se nedaji napodobit zcela.
Bohuzel se lisacek vypustit do prirody neda, protoze by byl okamzite odstrelen.

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 07:22
- Nahlásit

dejavu
Bohuzel se lisacek vypustit do prirody neda, protoze by byl okamzite odstrelen.
Neboj, i když teď vypadá absolutně ochočeně, jakmile dospěje situace se absolutně změní. Měla jsem dvě kuny (postupně) a situace probíhala přesně podle tohoto scénáře. Jako malincí absolutně ochočení, oddaní. S tím prvním jsem dokonce chodila venku bez vodítka a měl přivolání lepší jak 99% psů . Kolem půl roku se začali hodně osamostatňovat, doma se spíš schovávali a venku zvětšovali akční rádius. Zhruba v necelém roce začali být agresivní, napadali děcka i mě. Neřekla bych, že vyloženě ve zlém, spíš se snažili lovit a z nedostatku jiné příležitosti lovili naše nohy. Začali si bránit misku se žrádlem. Oba jsou vypuštění ve volné přírodě. Jeden u hájenky v jedné malé vesničce na jižní Moravě a druhý u chaty kam jezdíme na tábory. Oba se de fakto vypustili sami. Napřed se drželi víc doma a míň chodili ven, pak to obrátili a domů se chodili jen nažrat a teď se příležitostně občas ukážou. Dalbíka jsem neviděla od té doby co jsem ho odvezla tomu hajnému, ale Orfíka občas v létě zahlédnu. U obou jsem měla největší strach z toho, že jsou zvyklí na psi. Nevím jak Dalbi, ale Orfi jejich přítomnost nijak nevyhledává. Neutíká před lidma, klidně sedí na stromě a pozoruje mě, ale už dávno nepřijde na zavolání, nenechá se ani nalákat na žrádlo a jakmile se objeví některý pes tak zmizí. A to je puma oba "odkojila"

dejavu
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 07:39
- Nahlásit

Biluška
ano, taky tak pocitam, ze to u lisaka bude. Tak tomu bylo i u tech vlcat.

LucieS
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 09:52
- Nahlásit

Lišku doma ještě nemám .

leila
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 10:03
- Nahlásit

aren
hele liška se vynoruje a jenom se jí vezmou liščata které se nezabíjí ale jdou třeba do zoo a tak a nikdo nepříjde ke strátě prostě všechno přežije a nebude přeliškovaný les jako jestli to sleduješ jako nezaujatý pozorovatel jé lištičky sou hezké proč se regulujou jejich stavy atd... mi to příde nesmyslné já v tom vyrůstám už vod mládí a vím čeho sou lišky schopné když se přemnoží stejně jako písk mývalovitý atd.. mám na to svůj názor vem si to že my máme fenu které lišku vyžene(přežije) donese nám ven živá liščata tady nikdo život nestratí ale vem si to máš třeba jagoše ten ti dává v 99% hrdla veme lišku zabijejí liščata taky zabije mno a všichni sou mrtvý co myslíš že je lepší?? Lišky patří mezi škodnou zabíjejí někdy z hladu ale většinou pro radost víš kolik chudáčků zajíčků umře když se taková lištička přemnouží nebo třeba bažanti jestli máme v okolí 3jsme rádi.... ju a ještě něco u nás co vím i v blízkém okolí se pořádají jenom hony na kachny to my docela taky vadí když si kačeny vypěstují a pak do nich střílí... realita je ovšem taková a u nás se střílí pouze do kačen, srnců a prasat.. toď vše prostě zajíci když chodím se psama ven potkám 2-5 zajíců a bažanta žádného a skoro všude nory od lišek a jezevců...

leila
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 10:08
- Nahlásit

Biluška
hele to známí měl lišku už asi 5ti letou chodil s ní na vodítku klidně mu seděla na rameni nechá se pohladit všechno možná v něčem jako pes.. měla na ní povolení a tak.. mno ale ochráncům se to nelíbilo tak jí jednou ukradly a vypustili a víš jak dopadla?? Byla zabita prvním psem kterého potkala takže to je o tom jak je zvíře adaptabilní dokonce chodila volně na dvoře mezi jezevčíkama a slepicema a prostě nic

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 10:47
- Nahlásit

leila
Moje kuny byli taky absolutně ochočené. Orfík byl s náma dokonce na táboře na Relaxe. Běhal volně po zahradě a kradl Ajánkovi zelíčko což Pepíčka přivádělo k šílenství .Všichni psi ho nechávali na pokoji (dokonce i JRT), puma jim všem vysvětlila, že je její a že si ho zabije sama. Akorát Aban se ho neustále snažil nenápadně zabít. Nevyšlo mu to . Romana s Crazynou tam tenkrát byla, na našich stránkách je s ním focená.

aren
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2007 20:02
- Nahlásit

leila
hele liška se vynoruje a jenom se jí vezmou liščata které se nezabíjí ale jdou třeba do zoo a tak a nikdo nepříjde ke strátě...
Hm, nikdo nepřijde ke ztrátě. Jen liška o mláďata a liščata o mámu, to přece nic není, že. (Nepřála bych ti, abys pochodila podobně.) Liščata nikdo nenaučí být normálníma liškama, stanou se lidskou hračkou (jé, to je milunké, já to chcííí) nebo vězni v zoo.
Celé pojetí některých zvířat jako "škodné" je ujeté, ve skutečnosti žádné zvíře není "škodná", každé má v přírodě své místo. Jak píše Erin. Pojem "škodná" vymyslely pouze zelené kamizolky, aby měly dostatek bezva švandy při střílení a zdoupětevyhánění "škodné" a následně při střílení zvěře, která se bez "škodné" utěšeně množí a radostně nabíhá myslivci před hlaveň.
Nápad, že by se měly střílet lišky, aby se mi nedostaly do kurníku, mi přijde stejně blbý, jako nápad, že by se měli vystřílet zajíci, páč mi ožrali jabloně. Prostě máme kolem nás přírodu, která si zaslouží ochranu a úctu jako celek.

...vem si to že my máme fenu které lišku vyžene(přežije) donese nám ven živá liščata tady nikdo život nestratí ale vem si to máš třeba jagoše ten ti dává v 99% hrdla veme lišku zabijejí liščata taky zabije mno a všichni sou mrtvý co myslíš že je lepší??...
Obojí je zvrhlost, provádí-li to člověk pro svou zábavu. Doufám, žes to "co myslíš, že je lepší" nemyslela vážně.

Jsou to myslivci, co zabíjejí většinou pro radost víš kolik chudáčků zajíčků (srnců, kačen, atd, atd) umře když myslivci uspořádají hon?

leila
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2007 19:20
- Nahlásit

aren
a víš kolik slepiček a králíčků umře když mají lidé hlad?? není to náhodou to samé?? jenom zajíčci a kačenky si alespoň trochu užijí života narozdíl od slepiček, moráků, králíků kteří jsou celý rok dva ,než jsou pěkně vykrmení , zavřeni ve stísněných prostorech. Jako ale pohled lidí na myslivce už je zcela začernění že už to nikdo neočistí, já žiju mezi NORMÁLNÍMI myslivci kteří nestřílejí bezdůvodně mají určené počty zvěře atd... nikdo od nás nestřílí bezdůvodně teda kormě nejmenovaného člověka o kterém už bylo v novynách páč zastřelil i člověka a prošlo mu to možná víte o kom mluvím možná ne ale s tím se nestýkám a lovecký lístek mu byl odebrán myslím aji zbrojní průkaz takže teďf může lovit jenom chudáky kapříky.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2007 19:57
- Nahlásit

leila
víš kolik slepiček a králíčků umře když mají lidé hlad?? není to náhodou to samé?
Já si dovolím za Aren než přijde - je to to samé,proto Aren maso nejí

maixnerova
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2007 20:25
- Nahlásit

davidkova renata

a její pejsci ? ... si jen trochu rejpnu

aren
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2007 21:45
- Nahlásit

maixnerova
a její pejsci ?
Pejsci maso jedí. Oni nemají jinou volbu. Člověk ji má.

aren
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2007 21:46
- Nahlásit

davidkova renata
Já si dovolím za Aren než přijde
Téda, já mám ale zastání dík.

aren
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2007 21:51
- Nahlásit

leila
a víš kolik slepiček a králíčků umře když mají lidé hlad?? není to náhodou to samé?? jenom zajíčci a kačenky si alespoň trochu užijí života narozdíl od slepiček, moráků, králíků kteří jsou celý rok dva ,než jsou pěkně vykrmení , zavřeni ve stísněných prostorech.

S tím naprosto souhlasím. Ale přijde mi fakt ujeté dělat z řezničiny a případného krmičství něco jako "sport". Zabíjet pro zábavu.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2007 22:23 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

aren
Oni nemají jinou volbu. Člověk ji má.

....máš pravdu...

Jenže se bohužel obávám, že od té doby, co si člověk začal hrát na pánaboha uplynula už strašná spousta let a že se z tohoto kolotoče už nedá vystoupit. Když se přemnoží zajíci, jeleni, atd. je to pohroma - není dost přirozených nepřátel (mimo lidí), když se přemnoží lišky, vlci, rysové - je to taky pohroma, nebudou žádní zajíčci atd. atd.....
Sama jím maso hodně zřídka, protože si uvědomuju schízu mezi tím, že nejsem schopna zabít žádný zvíře a že mi je líto každého holátka vypadlého z hnízda a mezi pochutnáváním si na bifteku jak kovbojský podpatek...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2007 08:04
- Nahlásit

aren
Téda, já mám ale zastání dík.
Tě v tom přeci nemůžu nechat,kor když to vidim podobně

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání