Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Agentka 007
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:33 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

Venku je hezky a přitom příjemně, psovi tam bude jistě lépe než v kanceláři. Na terasu dávám pelíšek, misku s vodou, kosti na vohlodání a ... psa. Pes se uloží do pelíšku a já jdu pracovat. Dveře z terasy nechám otevřené, neboť když jsou zavřené, cítí se ukřivděný na svých právech a řve, když jsou otevřené, přijme fakt, že je tam svobodně ač proti své vůli, jinými slovy nemusí, ale musí.
Otevřeným střešním oknem slyším, jak hlodá kosti, ten zvuk mě uklidňuje, je do jisté míry lepší než řev a vrčení. Jsem spokojená a pracuji soustředěně dál.
Po chvíli hlodání kostí ustane.
Ticho.
Ticho.
Stále ticho.
Náhle slyším klapání drápků v chodbě o plovoucí podlahu. Klapání se blíží. Za rohem mých dveří ustane. Zase ticho. Pes váhá, jestli dát o sobě vědět. Já váhám jestli dát psovi vědět, že vím. Hra kdo z koho.
„Klap. Klap.“ pes popojde a jedním okem nakoukne do kanceláře (téměř ho vysune za roh). Naše pohledy se střetnou.
Pes stáhne uši a sníží se.
„Gááárfííílde! Kde máš místo?“ vstanu a jdu ho odvést zpět na terasu do pelechu. Pes se tváří stylem – ale paničko, paničko, paničko počkej, já Tě jen šel hledat, myslel jsem, že ses ztratila a někde bloudíš, no fááákt! Já Ti chtěl jen pomoct... Vážně...
Odložím ho na pelech: „Zůstaň!“ Tiše dodám: „Slepico drzá komplikovaná!“ a vrátím se zpět do kanceláře.
Několik minut je jediným zvukem mé ťukání do klávesnice a kousání hroznového vína. Z terasy se nic neozývá.
Náhle na chodbě známý zvuk.
„Klap“ „Klap“ „Klap“ Zvuk utichá mnohem dál od kanceláře než předtím. „Klap“ Dál ni krok, řekl si asi pes. Vstanu a vyrážím na chodbu. „Klapklapklap. Klapyklapyklapy“ a frnnnnk a pes leží na terase v pelíšku a čučí na mě: „Ahoj, co tady děláš paničko? Ses přišla jako podívat jo? No tak se podívej, su hodnej, ostatně jako vždycky nééééé?!“ vrtí ocasem a klopí zraky. „Hajzl.“ říkám si a odcházím zpět.
Pokračuji v práci.
Pes dostal odvahu. Pochopil, že je dobrej a že nějaký blbý lidi přečůrá levou zadní. „Klap“ „Klap“ „Klap“ „Klap“ kroky ustanou o něco blíže než před tím.
Odrážím kolečkové křeslo a vlkodlačím hopem skáči do dveří. Ozval se odraz od plovoučky a dlouhý bruslivý zvuk typu „ZZZZzzzzzzzzz“ a ozvěna dopadu psího těla do polstrovaného pelechu. Dobíhám na terasu.
„Ty seš dneska nějaká nervózní ne?“ dívá se tázavě pes. „Nepotřebuješ prášky? Nemám to s tebou lehký, taková křivda a podezírání bourají vzájemnou důvěru!“ holedbá se pes přímo do mých očí. „Vyčůránku plyšovej!“ zasyčím a vracím se zpět.
O pár minut později se situace opakuje. „Klapy klapy klap. Klap. Klap.“
Vyzouvám si boty, pouštím tiše hudbu a jak kočka našlapuji z kanceláře ven. Jsem jak Body a Doyle, Rendl a Hopkirk, Columbo a Kriminálka Miami v jednom. Jsem dobrá. Garfieldová 007. Chybí mi jen legitimace do sbírky „Gerchán. Granych. Garfieldová.“ – slušelo by nám to.
Skokem geparda dopadám na všechny čtyři na chodbu. Pes rychlostí blesku meteleskumpleskum fláká sám sebou na záda v tom nejrohovatějším rohu chodby, leží na hřbetě, břicho a krk vyvalený, packy skrčené jak štěňátko v maminčině bříšku a postupně se zmenšuje a zmenšuje. Koulí okem. Provinile mrká a dělá že tam není. Je neviditelnej. A já bych to měla respektovat.
„Ty háááájzle! Ty slepico hnusná kočkovitá! Kde máš místo!!!!“ zařvu. Pes už není vidět, ale stejně se ještě zmenší. Pokňukává a stále opakuje „Ale já za to nemůžu! To on, to ty hlasy, to já ne, to oni!“
Koukám na to boží hovádko jak se tváří umučeně a začnu se smát.
Ví, že vyhrál.
Vyskočí na všechny čtyři a fofrem si mě udobřuje. Ví, že nejsem vlk. Ví, že dokud jsou vidět mé zuby, je dobře....

abby
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:53
- Nahlásit

Garfield

Nádhera

slony
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:59
- Nahlásit

Garfield
...to sa snad ani neda nasr* ze nedrzi Zustan
Dik, pekne citanie

Petra
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:59
- Nahlásit

Garfield
ty si stejně profík, krásně napsaný, hlavně jak umíš vyjmenovat všechny seriály

aren
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:00
- Nahlásit

Garfield
Ty jsi naše zlatíčko sluníčko

Gája
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:03
- Nahlásit

Garfield
to je neskutečné, jak krásně dokážeš psát skoro o ničem.. už sem chodím jen díky tobě, bohužel toho počteníčka od tebe nějak ubývá a tak i moje návštěvy tady řídnou, přesto když sem něco hodíš a já to stihnu přečíst.. stojí to zato..

Petra
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:07
- Nahlásit

Gája
máš pravdu Garfield by měla mít svoje téma do kterého bychom mohli jenom nakukovat a jen číst, protože je to vždycky krásný

Syska
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:09
- Nahlásit

To je nápad! Něco jako Garfieldovy příhody...super nápad! Fakt bezva počteníčko...

Lola1
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:09
- Nahlásit

Gája
jak krásně dokážeš psát skoro o ničem
To máš pravdu, tak mě napadlo, že někteří píšou na rozdíl od Garfielda jen "o ničem".

Lola1
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:14
- Nahlásit

Petra
Syska
Jo, chtělo by to dát na hromádku, aby se nemuselo hledat.

Gája
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:15
- Nahlásit

Petra
Lola1

Petra
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:16
- Nahlásit

Garfield
tak šup hromádku

Lola1
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:21 - Změnil/a: Lola1
- Nahlásit

Petra
Garfield
[i]tak šup hromádk
]
nemáme na tebe velké nároky? To snad na povel nejde.

Petra
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:24
- Nahlásit

Lola1
i to jde naučit, ale já měla namysli hromádku těch spisů

AOZ
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:25
- Nahlásit

Garfield
Fakt pěkný

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:36
- Nahlásit

Garfield
Otevřeným střešním oknem slyším, jak hlodá kosti, ten zvuk mě uklidňuje
jen jeden kratky dotaz. slo o kosti nejakeho nahodne kolemjdouciho ditete, nejakeho kolegy z prace nebo budete mit zase novou postacku????

Garfield
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:38
- Nahlásit

Jirikovo
Oběť jsem nestihla identifikovat. A testy DNA jsou fakt moc drahý.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:43
- Nahlásit

Garfield
predpokladam, ze slepica papa pouze maso a kosticky, tudiz si myslim, ze identifikace by sla provest dle svrsku obeti. nerikej mi, ze male dite, tvoji kolegove a postacka chodi ve stejnem obleceni .....

Garfield
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:47
- Nahlásit

Jirikovo
ze male dite, tvoji kolegove a postacka chodi ve stejnem obleceni .....

...když jsem se nad tím zamyslela..., občas jo...
(víno a jarní slunce dělají své)

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:49
- Nahlásit

Garfield
sedim za pocitacem a premyslim jestli je horsi videt postacku s copama a detsky sukynce, nebo maly dite v postacky uniforme .....

ale spis to bude tim vinem ....

Fler
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 14:18
- Nahlásit

Garfield

Fakt moc pěkné počteníčko. Hned se mi v té kanceláři sedí líp a třeba to tu přežiju i do konce pracovní doby

choco
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 15:41
- Nahlásit

Garfield
žůžo

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání