Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Krmné těstoviny
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
aren
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 11:12
- Nahlásit

fromeli
mlade to ted vychytavam a dedek naopak - po mase pribira, takze ho ma jen trosku a hodne priloh
No tak špageta tloustne hlavně po přílohách, takže je moc nemá, spíš to maso, ovoce a zeleninu

Taky budu muset udělat nějaké separované krmení, protože doteď jsem krmila všechny stejně a zatímco Píďa a Korálek jsou hezky štíhlí, Mercy je už jak prase a bojím se, že mi ho odeberou pro týrání, jak toho tlustého psa v Anglii.

fromeli
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 11:12
- Nahlásit

K tý zelenině - většinou koupím obr pytel už nakrájené v makru a dám do mrazáku.
Zpočátku jsem musela zeleninu trochu "povařit", takže jsem ji šoupla na minutku-dvě do mikrovlnky, ale teď už je to v pohodě, ikdyž někdy jí tam šoupnu taky, když ji zapomenu vyndat z mrazáku

aren
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 11:14
- Nahlásit

Bela
jacmenne krupky
Hm, dobrý tip.

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 11:16
- Nahlásit

robot je dobrej napad, ale to mam jeste par let smulu, koupe masa pro smecku ma vzdycky prednost a jinak se pasem cela rodina...
My si ho koupili s přítelem navzájem k vánocům
Jinak u nás hlavně čuba má k přibírání sklony, koneckonců i náš sprateček, a když je na mase se zeleninou bez příloh,tak nepřibere

Bela
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 11:18
- Nahlásit

aren
jak toho tlustého psa v Anglii.
minule davali v spravach, ze jednym kvoli obezite odobrali ich vlastne dieta (tiez v Anglii)

aren
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 11:19
- Nahlásit

Bela
No, to jsem taky četla.

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:34
- Nahlásit

Wami
tak misto dvou kil masa, co sezere ted
Tolik? Sice má Lumpajz pořádnou zátěž... Bo Zorro kilo denně a nepřibírá, ale váhám, jestli mu přidat na mase...
Fifi mi poradila dávat sádlo, tak teď pomalinku přidáváme. Protože je fakt, že to maso, co mu dávám je docela libové.

Ovoce nežere a zeleninu vys...e

K původnímu dotazu - já teda kupuju těstoviny pro lidi, protože jsou levnější než pro psy a předpokládám, že tedy i normy na jejich kvalitu musely být větší.

aren
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:44 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Terri
já teda kupuju těstoviny pro lidi, protože jsou levnější než pro psy a předpokládám, že tedy i normy na jejich kvalitu musely být větší.
Má smečka lidské těstoviny nežere. (ani ty psí vlastně .) (ještě tak nejradši to toho vývaru nadrobený rohlík - ten ale určitě nebude dieteticky nic moc).
Jsem si myslela, že třeba ty těstoviny pro psy budou třeba obohacené něčím nebo speciálně upravené a vyvážené pro potřebu pejsků

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:52
- Nahlásit

aren
Ty Delikanovy "burizony" taky obcas davam, mam k jejich "obohacennosti ci vyvazenosti" podobny vztah jako Wami - neboli srot na doplacnuti psich zaludku. Jsou rychle na pripravu, ale nehledej v nich nejaky zazrak.

aren
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:55
- Nahlásit

Bela
mnam, mnam huspeninka (z bravčových nožičiek)
To myslíš to hnusné, třepavé, co u nás stojí v misce na dvorku už pomalu třetí den a nikdo to nechce? V noci z toho užral 4cm3 asi sousedovic kocour, moji do toho ani nešlápnou
(dala jsem to sem, tema o NO je teď smutné)

aren
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 12:56
- Nahlásit

Děkuji všem za rady

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:09
- Nahlásit

aren
Já se právě v obchodě ptala, čím je to obohacené. A prodavačka vykulila oči že ničím, že jsou to naprosto normální psí těstoviny... pokud tedy nechci ty růžové, které jsou "obohacené" šunkovou vůní atak...

Mému pejsovi lidské chutnají, tak jsem ráda A rohlíky a chleba nadrobené i v celku též. Ale běda jak je tam zelenina...

Bela
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:16
- Nahlásit

Terri
Ale běda jak je tam zelenina...
stranda, ja mam doma nejakeho zeleninozravca - lubi snad uplne vsetko, okrem cesnaku, v surovej aj varenej podobenaviac ale cviklu, kalerab, sojove klicky a alfalfa , a varenu zeleninu z nedelnej polievky...

Bela
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:20
- Nahlásit

aren
To myslíš to hnusné, třepavé uhm, presne to...co u nás stojí v misce na dvorku už pomalu třetí den a nikdo to nechce?
tak ja pridem ku vam na stravu, dobre?

těstoviny pro psy budou třeba obohacené něčím
delikan pise, ze su obohatene o karoten alebo morske riasy: http://www.delikanpetfood.com/cz/krmiva.php?cid=co mplementary
ale nepisu, ci nie su "obohatene" aj o nieco ine - fabiva, konzervanty?

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:20
- Nahlásit

Naši sežerou naprosto všechno,labradoři to maj v genový výbavě a spratečkovi nic jinýho nezbývá,když se chce nažrat

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:22
- Nahlásit

Bela
myslíš že tohle je i v těch lidských (třeba ten popel)?
Deklarované jakostní znaky
Vlhkost 10 %
Dusíkaté látky 90 g/kg
Vláknina 35 g/kg
Tuk 25 g/kg
Popel 20 g/kg

Zeleninožravec - šťastná to krmitelka Ale náhodou, dneska sežral špenát s těstovinama a nic zvláštního neříkal

Bela
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:30 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

Terri
hm, to neviem, cestoviny Balla bezvajecne (fliacky) - tie jedine mam momentalne doma, taketo udaje na obale nemaju.
S tym popolom je to tak, pokial viem, ze to je nejaky koeficient kvality, ze kolko popola zostane po spaleni, nie zeby priamo ten vyrobok popol obsahoval.

wami
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:37
- Nahlásit

Terri
No, do Lumpa to ted pada jak na pouti do mamlasa, ale ono zas bude lip, ted je to drsnejsi, kdyz prelinava...

ad popel: jak pise Bela - jde o to, kdyz spalis kilo tech testovin, kolik ti zustane popela...

jinak teda logika toho, ze kdyz jsou lidske testoviny levnejsi, jsou vice kontrolovane, mi ponekud unika... ale prijde mi to jedno, mam psi, protoze to kupuju v pytlich po 10 kg, jedine, co mi brani, abych si nedala s nima, je to, ze tem psum na to obvykle zapomenu a rozvarim je...

Bela
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:42
- Nahlásit

wamize tem psum na to obvykle zapomenu a rozvarim je.
tym psom je to vsak vacsinou, chvalabohu, jedno a nebudu ti nadavat, ze si nemozna kucharka

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:42
- Nahlásit

ze kdyz jsou lidske testoviny levnejsi, jsou vice kontrolovane, mi ponekud unika...
jsem si akorát předběhla myšlenkové pochody, v mým stavu nesmíš nikde hledat logické vazby To bylo myšleno zvlášť, že asi pro lidské je vyšší kvalita - resp. kontrola. Ale ne s cenou - to je jako ta druhá výhoda CHápeš?

Add 10 kg -to je fakt, že toto je zase výhoda psích

aren
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:46
- Nahlásit

Bela
tak ja pridem ku vam na stravu, dobre?
No, abys nebyla zklamaná, budou syrové kosti

Bela
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:50 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

arensyrové kosti
tak neviem, z tych udajne (ako pise vyssie gabi) blijem
co, huspeninku mi uz zozral ten hnusny kocur???
-------
Edit: gabi to nepise vyssie, ale v inej teme. Uz sa mi to pletie

Terri
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:52
- Nahlásit

jde o to, kdyz spalis kilo tech testovin, kolik ti zustane popela...
aha
No dát to na lidské těstoviny, tak to asi kupující trochu odradí, to je fakt

aren
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 13:56
- Nahlásit

Bela
co, huspeninku mi uz zozral ten hnusny kocur???
Božíčku, ne! Pořád je tam, pod oknem, vidím ji!!!
Tak přijeď . Schovám Ti ji. Anebo bude čerstvá.

Bela
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 14:02 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

aren
no ked je tam vonku uz tri dni, tak by som radsej prisla na tu cerstvu

aren
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 14:18
- Nahlásit

Bela
O.K., to bude lepší

Smečka
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2007 14:42
- Nahlásit

(ještě tak nejradši to toho vývaru nadrobený rohlík - ten ale určitě nebude dieteticky nic moc). aren
Rohlíky jsou v pohodě,nesmí být ale solené.Někteří psi po nich tloustnou.

Smečka
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:26
- Nahlásit

Bože,bože....
http://revue.idnes.cz/nizozemsti-psi-za-sebou-neza nechavaji-hromadky-f5s-/kuriozity.asp?c=A070416_10 1340_kuriozity_adl

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:29
- Nahlásit

To snad není možný! V Americe by mě to nepřekvapilo,ale že zrovna Holanďani

Bela
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:30
- Nahlásit

Smečka
to uz je fakt chore!
neviem preco im rovno nedoporucia, aby su kupili psa na baterky - tam s*ranie odpada, staci raz za cas vymenit baterky

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání