Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Seznamování s ježkem
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 09:37
- Nahlásit

Včera jsme s přítulem byli s Veverkou na noční prochajdě... A jelikož už je teplo, ježečci vylejzaj a Veverucha jednoho objevila. Seděli jsme na lavičce a psice zbystřila a čučela "do tmy" Až potom mi došlo, že tam asi něco je... Ježek...
Veverucha k němu přiběhla a začla kolem něj lítat jak splašená, pak přilitla nadzvukovou rychlostí k nám a dělala kolečka jakože "honem honem, pojdte se podivat, co jsem našla, ale on si se mnou nechce hrat, honem honem.."
Ježek už schovanej do klubíčka před nebezpečím... Veverucha si lehla kus od něj, tak jsem si myslela, že je konec, ale jakmile se zvedl ježek, zvedla se i Veverka, ježka dvakrat oběhla a lehla si zas kus od něj.
Celá "Akce" vyvrcholila pokusem ježka zalehnout takže jsme se radši odebrali pryč dřív, než se Vev trefila.

Každopádně mi přišlo šíleně zajímavý, že do toho pokusu o lehání na ježoura si Vev netroufla vlastně nic a zmohla se jen na lítání dokolečka... Jen mě v tu chvíli mrzelo, že nemám foťák...

petl
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 10:18
- Nahlásit

Eimy
to máš ještě dobré, moje starší psice si s ježky sice taky hraje ale mladší vyluzuje zvuky jako orkán stupně 9
Stálo mi tenkrát za to sepsat o tom i článek na web

URL

Jen pro upřesnění, za to léto jsme tam měli ježků celkem 9 - z toho jednou přišli dokonce ve dvou

gabi
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 10:25
- Nahlásit

petl

Podľa tvojho článku vás a vašu záhradu používajú ako zástavku na lanovku k rieke.
Je to stály spoj a premáva z vašej záhrady na požiadanie.

petl
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 10:56
- Nahlásit

gabi
Ano je to očividně zastávka na znamení

gabi
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 10:58
- Nahlásit

Takže Nanynka je vlastne ta hodná...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 11:56
- Nahlásit

ať žijou blechy

Skypy
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:26
- Nahlásit

loni v létě, když sem se kolem půl noci vracel z náštěvy restauračního zařízení, fena v kotcu zuřivě vydávala. řekl sem si, že možná je na zahradě kuna na třešňách s šel se podívat, co se teda dějě. V kotcu měla fena zataženýho ježka a furt na něj dorážela. Tak sem ho vzal, dal přes plot sůsedom na zahradu a dál se o to nezajímal. druhej den, když sem s foxlů jel autem, sem si všiml, že ji cosi leze na mordě ve fousu. Bleška! pak druhá, třetí, čtvrtá nakonec jich bylo asi 18. takže teď už dávám bacha na ježky a vyhýbáme se jim.

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:57
- Nahlásit

Několik let jsem měla ježčí zimní útulek. Bydlelo jich u nás i 60. Psice si zvykly a s klidem k nim lozily do výběhu ( v klidu teda byli ježci a psice, já jsem řvala jak pratur) a dožíraly zbytky. Ježouni byli odčervovaní a odblešovaní, takže holky kupodivu nikdy nic nechytly. Poté co mi jeden ježek uhynul na zánět mozkových blan jsem značně zpřísnila bezpečnostní opatření. Do té doby se ale klidně promenádovali spolu po výběhu. Pokud se k nám dostalo hodně malé ježčí mimi většinou se nepodařilo zabránit tomu, aby se ochočilo. Ti pak se psama vyloženě kamarádili. Bohužel už se kvůli tomu nikdy nemůžou vypustit do volné přírody To je holt stinná stránka lidské pomoci.

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:18
- Nahlásit

Náš teriéří sprateček je taky regulérně chytá a nosí v držce. Nechápu,že se nepopíchá,ale nikdy ani necekl a to on je teda echt citlivka

leon
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:36
- Nahlásit

U nás bylo na podzim taky hodně ježků. Náš velkej vždycky vyváděl, ale jednou se o něj dost popíchal, měl celej čumec od krve, takže už je klid a na ježky kašle. Ale malá je trochu prdlá a ta nosila ježky v tlamě. Večer nechtěla jít ani ze zahrady domů, pořád tam na ně čekala. Nechápu, že jí to v té tlamině nepíchalo.
Ale pořád jsme řešili blechy!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání