| Autor |
Zpráva |
Garfield
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 07:42 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
Na jízdárně máme kozy. Tedy paní kozovou a pana kozového. Jsou jak můj s mojou, milují se a rádi by měli kozátka, nebyl-li by pan kozový vykastrovaný.
Jednoho dne bylo rozhodnuto, že paní kozová se prodá a půjde na pekáč (či co). Tak se prodala a nový majitel ji odvezl. Pan kozový přestal žrát a pořád jen běhal a hledal manželku a strašlivitánsky plakal. Bylo to smutné až depresivní.
Jednoho dne se po silnici (kde frčí jeden kamion za druhým) žene paní kozová, bílá jak padlý sníh, jak nevěsta v den obřadu a zcela neomylně zahne na jezdecký statek do vřelého vášnivého obětí svého chotě. Ano, utekla majiteli a sama se vrátila zpět (a pak že jsou kozy hlupé - vůbec ne!) Od té doby je to právoplatný manželský pár tvořící naše maskoty. Maskoti žijí bezstarostným životem mezi psy a koňmi, jediným jejich problémem (jako kde koho jiného) je můj milý pan slepica Garfield, který je dosti krutě atakoval, honil a terorizoval, však jen do chvíle než jsem to spatřila na vlastní oči a provedla mu lobotomii (pro mé kritiky nikoliv skalpelem ale hliníkovou lopatou a tušírkou pozn. autora - přes metr dlouhý bičík). Od té doby se má můj pes s panem kozovým v nucené vážnosti a vedou spolu studenou válku, občasné spory řeší pan soudce hliníková lopata a tušírka.
Kozy tedy žijí poklidným a spokojeným životem.
Až do tohoto víkendu.
Jezdím na jízdárně na koni, makám a fachčím a náhle slyším strašný řev. Šílený řev lidí, psů a ještě neidentifikovatelný jekot a kvíkot, který rval uši i na tu dálku. Zastavím koně a našpicuji uši: "Koza! Ty vole nějakej pes morduje kozu!" Věděla jsem, že Garfield je zavřený pod zámkem a tak jsem se vydala akčně na průzkum. Byl tam už velký hlouček lidí a snažili se seč mohli.
Pana kozového napadl "pitbul" o velikosti brontosaura. Chytl ho za nohu, stáhl ho do takového příkopu s potokem a tam ho mordoval. Kozel řval naprosto otřesným způsobem, paní kozová řvala úplně stejně a lítala kolem nich. Ostatní psi štěkali (asi fandili pitovi) a lidi nepříčetně řvali a kopali do psa, mlátili ho, škrtili a snažili se, aby se kozel v potoce neutopil. Bezmocně jsem na to zírala a říkala si, že jestli takhle řve kozel při zabíjení, vůbec si neumím a ani nechci představit, jak řvou jehňata - naprosto chápu, že Hannibal Lecter dokázal diagnostikovat Clarise Starlingovou na první pohled, protože poslouchat v dětství umírající jehňata..., hm... Chocholoušek jasnej!
No nejsem až tak úchylná a můj humorný nadhled plyne z faktu, že vše dobře dopadlo. Pitbula zastřelil myslivec. Kozel vykrvácel v potoce a paní kozlové prasklo srdce žalem..., né samozřejmě pita nějak zpacifikovali (i když to trvalo) a kozel má pouze 2x prokouslou nohu. Měl štěstí, že pitové nepřekusují a pouze si ho jednou popochňapl. Takže není ani dotrhaný ani nijak jinak rozbitý vyjma čistých prokouslých zubů z obou stran. Jsme veterinární statek, takže množství vetů seskákalo na pana kozlového, udělali holi holi, šmyk, šmyk, sss, sss, fůůů, fůůů, šplích, šplích, utíry, utíry a kozel vyfešákovanej utíkal zpět ke své "staré".
Zase chodí jak můj s mojou a vše dobře dopadlo...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 07:46
- Nahlásit
Garfield
Pitbula zastřelil myslivec. Kozel vykrvácel v potoce a paní kozlové prasklo srdce žalem...
Ty vole, nestras ma!!!
Az pri pani kozlove som si uvedomila, ze zas zartujes
|
wami
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 07:50 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Garfield
fuj, taky uz jsem cekala zas nejakou tragu...
Kontrolni otazka - co se delo dal s pitbulem...?
(Kontrolni otazka 2 - kdyby byl Gaf navolno, na koho bys vsadila? Na pitbula, na Gafa nebo na kozla? )
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 07:55 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit
wami
Kontrolní odpověď, co bylo s pitem, nevím, já otočila koně a šla pracovat nerušeně dál.
Kontrolní odpověď číslo dva, věřím, že je to jediná situace, kdy by si Gaf s pitem plácli a svorně na kamošsko zrušili ve vteřině nebohého kozla na počkání. Pak by se dali do sebe. Jakmile bychom přikvačili zasáhnout, zase by si plácli a pustili se s vervou do nás.
Mmch. včera jsem tam došla - měla jsem Gafa u nohy za obojek a s košíkem, přiřítil se na volno bez košíku ten pes co nosí ty kachny a začala imaginární bitka. Psi sice řvali jako by se rvali, ale já Gafa držela ve vzduchu předníma a donašeč kachen skákal 1 m od nás a dorážel, ale netroufl si se dotknout ani mě ani Gafa. Tak to bylo takové humorné, protože ho panička nemohla odchytit. Ten by dobře opravdu nedopadl.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 07:56
- Nahlásit
wami
No, ke kontrolni otazce 2, co znam treba Draka, mela by Grafield prilezitost poridit si noveho psa i kozla najednou. Ale zase co znam Bucu...tak by se na Gafa vy.... zvysoka a šla by na kozu.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 08:02
- Nahlásit
Garfield
Psi sice řvali jako by se rvali, ale já Gafa držela ve vzduchu předníma a donašeč kachen skákal 1 m od nás a dorážel, ale netroufl si se dotknout ani mě ani Gafa. Tak to bylo takové humorné, protože ho panička nemohla odchytit.
Jeee. Nam sa stalo nieco podobne vcera. Len s tym, ze jeden pes bol na voditku a Huga by zabil a druhy, co obskakoval a dorazal bola fenka, co sa chcela hrat a na panicku zvysoka ... Ale ma to potesilo, lebo sme to mali ako na cvicaku. Hugo bol na volno, dostal k nohe a siel ani necukol, hoci sa ho fena vyslovene dotykala (z boku, zpredu, zozadu), skakala pred nim, po nom, dokonca prebehla medzi Hugom a mojou nohou Ale si nedovolil ist sa kamaratit (bo ziarlivy pes by ho zozral, pretoze nas pablb by sa siel privitat aj s nim). Mlada fenka sla za nami ai pol kilometra, kym sa rozhodla, ze sa necha teda konecne zavolat majitelkou, ktora chytanie vzdala po par minutach a smutne pozerala za odchadzajucou fenkou
|
wami
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 08:22
- Nahlásit
Mucholabka
No, co znam Garyho od Mel, neni to s tim porizenim noveho Gafa tak jednozacne...
Garfield
jo, takove podobne humorne historky ted mam docela casto z agi, vetsinou to konci hromadnym zavrazdenim a odlozenim vsech psu, kteri ac nekonfliktni, dohromady se zacnou prudit...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 08:23
- Nahlásit
Garfield
Jednoho dne bylo rozhodnuto, že paní kozová se prodá a půjde na pekáč (či co). Tak se prodala a nový majitel ji odvezl. Pan kozový přestal žrát a pořád jen běhal a hledal manželku a strašlivitánsky plakal. Bylo to smutné až depresivní.
si vem, kolik chlapu by prestalo zrat, porad jen behalo a straslivansky plakalo, kdyby se jim ta manzelka sama od sebe vratila .....
wami
Kontrolni otazka 2 - kdyby byl Gaf navolno, na koho bys vsadila? Na pitbula, na Gafa nebo na kozla?
jednoznacne na kozu, ta jedina by prezila ..... teda nez by ji puklo to srdce zalem ....
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 08:27
- Nahlásit
Jirikovo
prostě nezklameš!
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 08:30
- Nahlásit
Garfield
hele sestricko, doufam, ze do ty Prahy prijedete!!! se na tebe jako uz dost tesim ....
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 08:32
- Nahlásit
Garfield
Když spočinuly mé oči na názvu tohoto tématu,uvědomila jsem si,že tu pár dní někdo chyběl
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 08:33
- Nahlásit
Garfield
když to načnul Jirikovo tak jak to s tebou vypadá? Posunem termín nebo necháme?
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 08:34
- Nahlásit
Anu
Jirikovo
No necháme! Samo že jo! Jen asi holt budeme muset taky odkvačit už v sobotu a nedělní Terezín se konat nebude. Ale možná ze zkoušek sejde, což bych fakt nerada. Takže vše pla pla.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 08:36
- Nahlásit
isdpch
No Terezín zajímá takové úchyly jako jsi Ty a já (rodina žáno) a Pavla, který studoval historii, ale ostatní by to asi nežrali.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 08:39
- Nahlásit
isdpch
já ti do Terezína nejdu...a zas že by jsme se odpojili a vy šli na celou sobotu někam a mi taky jinam,když přijedu v pátek odpoledne,to by byl hodně drahý výlet.Tak si to všechno ještě promyslete.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 08:48
- Nahlásit
isdpch
Garfield
Anu
no ale kdybyste na sobotu vymysleli nejaky hezky vylet, tak bychom se mozna i pridali .... s patecni hospodou tak nejak uz pocitame automaticky ....
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 09:13
- Nahlásit
Jirikovo
hezký výlet?
kdyť se na ně podívej,to je samej Terezín,Litice.......
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:23
- Nahlásit
Garfield
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 14:01
- Nahlásit
Bohužel se vracím k tématu tentokrát bez humoru a se špatnou zprávou.
Téhož kozla jako v úvodu napadl tentokrát německý ovčák nějakého pána. Tento útok již kozel nepřežil.
Věnujme mu tedy minutu ticha.
Chudák koza, to je vdova, že by nad ní člověk slzu uronil.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 14:03
- Nahlásit
Garfield
minuta prave uplynula ...
hele, tak to proste v kozim svete chodi. jednou je vdova koza, jednou je vdovec kozel ....
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2007 14:19
- Nahlásit
isdpch
ty si fůl.... Chudák Pan Kozel...možná se teď stane zahradníkem...
|