Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Saarloosův vlčák
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:21
- Nahlásit

Máte někdo zkušenosti s tímto plemenem? Na internetu se mi toho o něm nepodařilo moc najít, našla jsem standard a popis povahy, ale třeba hmotnost psa nebo feny vůbec. Znáte nějaké CHS tohoto plemene? A jak moc jsou zatížení na DKK nebo jiné dědičné choroby? Je rozdíl v povaze u feny a psa nebo je to na stejno?
Budu ráda za každé info či stránku o tomto plemeni. Díky

Tinta76
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:25
- Nahlásit

Pokud vím, tak saarlose má Monika Soukupová - CHS Z Molu Es

ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:32
- Nahlásit

Tinta76
ahoj, díky, tahle jediná CHS se mi povedla najít, asi jich u nás moc není

Tinta76
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:36
- Nahlásit

ko4ka
no to teda nejni

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:41
- Nahlásit

ko4ka
Kdysi jsem o nich četla článek,ale už si nevybavím,kde. Jsou prý ještě víc "vlčí" než ČSV,takže dost problematický na chov ve městě nebo jinde v "civilizaci".

ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 11:06
- Nahlásit

jana33
já zase právě četla, že jsou měkčí a méně dominatní než ty ČSV a neměli by být agresivní, maximálně nedůvěřivý. A vůbec jsem našla dost rozdílů v povahách. Asi by bylo lepší je vidět na živo

slony
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 11:13 - Změnil/a: slony
- Nahlásit

hm .. ked tak pozeram na ukazku bielej suky tak aby som prehodnotil co za psa to ja vlastne mam

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 11:20
- Nahlásit

ko4ka
No méně dominantní by mít měli,ale tím"vlčí" spíš myslím plašší nedůvěřivý a samostatní,prostě vlci.

wami
Člen
- Nahlásit

jana33
mno, tusim, ze pokud byli slechteni jako psi spolecnici a pruvodci slepych, takze tak "vlci" nebudou...
Co jsem zjistovala ja, tak saarloos ma proti CsV pohodovejsi povahu, je vetsi zlaticko, byla tam vetsi selekce na tvrdsi povahy, nez u CsV - duvod je jasny, cevecko mel byt (a stale tam je razeny) coby sluzebni pes, saarloos je snad pes spolecensky...

mozna ted kecam, ale ja si z toho vzala to, ze saarloos je proti CsV "mekci" v povaze... vzhled miva na muj vkus hodne neustaleny, ale ono je mozny, ze se mi nelibi tolik, protoze jednak mivaji jatrove nosy (ktere ja moc nemusim ) a druhak nejsou narodni plemeno...

Smečka
Člen
- Nahlásit

ko4ka
V současné době je u nás 5 zvířat,co vím.
3 feny a 2 psi.
V čr zatím žádný vrh nebyl.Monika minulý týden zbonitovala svou fenku,tak bude asi první
Jinak saarloosi jsou úžasní psi,jsou naprosto bezkonfliktní (narozdíl od čsv).Jejich selekce ale není vedena na povahu,proto se mnohým mohou jevit,jako přehnaně bázliví.
Hlavní rozdíl mezi nimi a čsv spatřuji v tom,že pro saarloose je přirozené z konfliktu vycouvat

ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 11:21
- Nahlásit

slony
vlk jak vyšitej! Prostě nádherná!!!
jana33
tak to není zase tak špatná vlastnost, pokud mě něco nemíní sežrat, tak to mám ráda

wami
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 11:22
- Nahlásit

http://www.rijneckerhof.nl/ (pekne fotky )

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 11:23
- Nahlásit

ze pokud byli slechteni jako psi spolecnici a pruvodci slepychwami
Oni ne že by byli na to šlechtěni,ale byla snaha je k tomuto účelu využít.Neosvědčili se.

Petra
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 11:25
- Nahlásit

wami
ahoj čekala jsem co napíšeš vím že se ti tento tip psů líbí tak jsem čekala na tvojí reakci. Taky se me nelíbí s těmi játro. nos
ale v té tmavé je to pěkný pes

ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 11:25
- Nahlásit

wami
právě to jsem si o nich všechno taky četla, takže to vypadá na zajímavýho pejska
Smečka
Monice jsem už psala, ta její fena je nádherná, ta hnědá barva se mi moc líbí!!!
Já bych radši upřednostila psa, co z konfliktu vycouvá, než toho co si půjde ještě na just kousnout.
Doufám, že se s ní potkám na výstavě a budu si moct Irisku prohlídnout živě a pokecat o tom s Monikou

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 11:29
- Nahlásit

Monice jsem už psala, ta její fena je nádherná, ta hnědá barva se mi moc líbí!!! ko4ka
Mě se zase víc líbí ti vlkošedí.Před cca měsícem přivezla Monika pejska k Irisce (vlkošeda),je nádherný,jak malé vlče. Jsou jiní než štěňátka čévéček.

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 11:32
- Nahlásit

Doufám, že se s ní potkám na výstavě a budu si moct Irisku prohlídnout živě a pokecat o tom s Monikouko4ka
Nevím,jestli má nyní někam Íru přihlášenou,oni to zdejší rozhodčí moc neumí posoudit....ale určitě jí někam vytáhne.Mohu zjistit,kdybys chtěla.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 11:36
- Nahlásit

Smečka
loni byli na MVP Praha, letos se tam chystám na čumendu, tak pevně doufám, že je tam najdu. Určitě bych byla ráda, kdybys to vyzjistila. Úplně mě tihle pejsci učarovali. Ty se s Monikou znáš osobně? Já zatím pejska nesháním, ale cca za 2 roky budu a ráda bych se co nejvíc dozvěděla, než se plně rozhodnu

wami
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 12:25
- Nahlásit

Smečka
Neosvědčili se.
to uz tak s vlcimi plemeny byva...

kazdopadne souhlas - tmava vlkoseda u saarloosu je nadherna, ale stejne jsem holt patriot... (A za chvili to uz nebudou dva roky, ale rok a pul... )

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 12:27
- Nahlásit

ko4ka
Znám se s Monikou osobně Mám vyřídit,že Iriska není do Prahy přihlášená,ale přihlášeni jsou dva jiní saarloosi (pes a fenka) a pokud chceš vidět Irisku a Bojínka naživo,máš se přijet podívat k ní domů

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 12:30
- Nahlásit

wami
Já jsem v tomto také patriot,ale ten malý saarloos je nádnehrný
Vyfotím ho a dám sem foto.
(A za chvili to uz nebudou dva roky, ale rok a pul... )
Moc se na to neupínej,víš jak to chodí...

ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 12:31
- Nahlásit

Smečka
teda, díky moc! Byla bych ráda

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 12:34
- Nahlásit

ko4ka
Jsi z Prahy?
Monika bude vystavovat v Praze fenku čsv,tak se můžete domluvit osobně.Nebo mi pošli mail na smecka13@centrum.cz a já ti na ní pošlu telefon.

wami
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 12:35 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Smečka
Moc se na to neupínej,víš jak to chodí...
vim, a neboj, na me cekaji spousty jantarovych studanek v utulcich... spis je to pro me urcita hranice, kdy asi dalsi pes... (Kdyby to bylo TED, tak si jedu proi tohohle... )

Vyfotím ho a dám sem foto.
sup sem s nim!

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 12:38
- Nahlásit

ko4ka
Tel.má koukám i na stránkách

wami
sup sem s nim!
Bude lepší,když ho nejdřív vyfotim

ko4ka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 12:40
- Nahlásit

Smečka
Nejsem z Prahy, jsem z Vysočiny, tak jestli tam fakt pojedu, jako, že to tak vypadá, tak se za ní na výstavě stavím, teda snad jí poznám

wami
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 12:40
- Nahlásit

Smečka
Bude lepší,když ho nejdřív vyfotim
cim driv, tim lip...

A ach jo, zas jsem nasla dalsiho milacka, pro kteryho bych hned jela...

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 12:44
- Nahlásit

ko4kateda snad jí poznám
Bude vystavovat fenu Upstream Arimminum,tak jí určitě poznáš dle katalogového čísla

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 12:45
- Nahlásit

wami
A ach jo, zas jsem nasla dalsiho milacka, pro kteryho bych hned jela...
Ten je moc pěknej.Copak je to zač?

wami
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 12:48 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Smečka
Copak je to zač?
utulkacka z Kosic... Takze tezko rict, co je zac, ja v ni vidim krizence CsV, oni taky (ale vahaji i nad huskym)...
dneska pujde na stranky cevecek v nouzi, tak snad si brzo nove lidicky najde... (i kdyz bych si pro ni nejradsi jela ted hned ja sama... )

(BTW to aby sis nemyslela, ze se na to ctvrte psi misto u nas doma vazne nejak extra upinam... Jen mam takovej podivnej pocit, ze akorat to papirovy cevecko nikdy mit nebudu... )

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání